Noķerts krāpnieks, kas piedāvājis nopirkt vadītāja apliecību 8

 
23.marts 2009 15:53

Liepājā noķerts krāpnieks, kas piedāvāja nopirkt vadātāja apliecību, kā arī dzēst pārkāpuma uzskaites punktus. Sludinājumi par pakalpojumu tika ievietoti internetā.

Pateicoties žurnālistes, Valsts policijas un CSDD darbinieku veiksmīgai un operatīvai sadarbībai, krāpnieks jau drīzumā tiks saukts pie kriminālatbildības.

Pakaļdzīšanās ilgusi vairāk nekā nedēļu.  Internetā ievietotais sludinājums vēstīja: "Varu palīdzēt iegūt autovadītāja apliecību A,B,C1,C utt. Kā arī dzēst soda punktus." Sazinoties ar krāpnieku, kura segvārds bija „bello”, žurnāliste uzzinājusi, ka C kategorijas tiesības var iegādāties 500 latiem. Turklāt likuma pārkāpējs apgalvoja, ka ir CSDD darbinieks un iegādātās tiesības būs drošs un datu bāzē reģistrēts dokuments. Sarakste un datu apmaiņa ar e-pasta starpniecību ilga līdz pagājušās nedēļas nogalei, kad Liepājas Kārtības policijas darbinieki aizturēja aptuveni 20 gadu veco Māri jeb „bello”, kurš tiks saukts pie atbildības  par krāpšanu un dokumentu viltošanu.

CSDD jau iepriekš ir brīdinājis, ka šie sludinājumi ir klaja krāpniecība, jo nopirktais dokuments noteikti būs viltots un pārkāpuma uzskaites punktus no reģistra nav iespējams izdzēst.

Vadītāja apliecība ir izdruka no Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra. Ja informācija par vadītāja apliecības uzrādītāju neparādās reģistrā, dokuments tiek uzskatīts par viltotu un lieta nodota Valsts policijai.

Savukārt par satiksmes noteikumu neievērošanu pārkāpumu uzskates punkti reģistrā konkrētai personai tiek piešķirti vai dzēsti ar speciālās programmas palīdzību. Šajā procesā cilvēks nav iesaistīts.

CSDD un Valsts policijas darbinieki pēdējā laikā ir atklājuši vairākus gadījumus, ka tiek uzrādītas viltotas vadītāja apliecības. Visas šīs lietas tiek nodotas policijai. Par viltota dokumenta izmantošanu ir paredzēta kriminālatbildība.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa
 
Visi komentāri
 
267905. viesis 23.marts 2009 16:20
0 0 Atbildēt

"..uzskaites punktus no reģistra nav iespējams izdzēst.."... Taa arii visu muuzhu vinji tur karaasies... Un atcelta soda gadiijumaa arii nav iespeejams izdzeest...

267908. viesis 23.marts 2009 16:52
0 0 Atbildēt

"Savukārt par satiksmes noteikumu neievērošanu pārkāpumu uzskates punkti reģistrā konkrētai personai tiek piešķirti vai dzēsti ar speciālās programmas palīdzību. Šajā procesā cilvēks nav iesaistīts."

Jā jā jā.. varētu padomāt, ka CSDD datubāzu admins arī robotizēts

267909. viesis 23.marts 2009 17:53
0 0 Atbildēt

Datubāzu administrators droši vien var sačakarēt šos datus, taču nespēs panākt viennozīmīgu datu patiesumu. Punktu dzēšana nenozīmē ierakstu dzēšanu no datubāzes. Visticamāk šādas darbības radītu pamanāmas pretrunas. Bez tam kurš speciālists riskēs sīcenes dēļ tikt aiz restēm?

267912. viesis 23.marts 2009 19:46
0 0 Atbildēt

žurnāliste sačakarēja visu maļinu,cik vēl lohu būtu uzķērusēs uz šo fufeli,ehh....

267913. viesis 23.marts 2009 20:09
0 0 Atbildēt

267909. viesis - tu laikam īsti nesaproti ko tieši Db administrators var izdarīt !!! Jebkurā gadījumā pat ja ir sistēma ar noteiktā veidā saglabātu cheksummu, (kas būtu tas kas sarežģī ierakstu labošanu), tad ir vismaz viens cilvēks kurš tāpat zina kas un kurā vietā ir implementēts. ;)

Kaut gan - backupi tak tāpat tiek taisīti, un noteikti ka arī glabājas vairākas dienas, pat mēnešus - tā kā ....

267917. viesis 24.marts 2009 7:43
0 0 Atbildēt

A nesapratu...kaadaa veidaa tam piiraagam ir pieshuuta dokumentu viltoshana??? va ta shams jau paspeeja zakjim tiesiibas izrakstiit???

267926. viesis 24.marts 2009 12:32
0 0 Atbildēt

WALA, gan jau bez tas datubazes jau paliek arii protokoli un veel kadi papiira dokumenti. Jeega dzeest no datubazes bez visa parejaa likvideshanas diezvai ir liela. Vai arii iesaistiito cilveku loks bus parak liels.

267934. viesis 24.marts 2009 15:58
0 0 Atbildēt

267926. viesis - pēc tavām domām kam tā DB ir ieviesta ??? Tam lai to visu varētu efektīvi lietot !!! Pat ja kādam ir kaifs salīdzināt punktiņu uzkrājumu iekš DB ar papīrā ierakstītu, kas labākajā gadījumā glabājas kuij-viņ-zin kāda noliktavā - kā domā cik liels ir risks ???

Pie kam punktiņi dzēšas pēc kursu apmeklējuma utml. Ja to sistēmu pārzina un tiek visām vajadžīgajām lietām klāt, tad izdarīt visu labi un pareizi lai ne gailis pakaļ nedzied ir vieglāk par vieglu. ;)

Nemaz nerunājot par pasācienu ka ievācot teiksim 10kLs piki par pinktu dzešanu teiksim admins pasaka - UPS sorry nogāzas Db un pēdējais nesačakarētais backup ir teiksim gadu vecs ( nu ok es pārspīlēju - par tādu joku toc adminu izmestu nakuj uz ielas, bet nu tipa virziens gana skaidrs IMO. ;) ). Protams tādu joku nevar atkārtot 5 x mēnesī, bet ja neesi gluži stulbs to ir iespējams izveikt bez paliekošām sekām. ;) Jautājums protams vienmēr ir par cilvēku morāli - ja man tāda iespēja būtu - visi kā viens ietu PN ( Un ir te savulaik gribētāji bijuši dažam intersantām DB par kurām man bija kāda zināma "vara").

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti