Valsts policija aicina svētku laikā atcerēties par drošību

 
23.decembris 2009 16:52

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kad ģimenes un draugu lokā dalāmies priekos un cerībās. Lai tiešām šie svētki būtu prieka un cerību pilni, Valsts policijas darbinieki aicina atcerēties dažus vienkāršus drošības noteikumus, kas palīdzēs novērst nepatīkamus starpgadījumus svētku laikā un pēc tiem.

Pirmais un galvenais nosacījums – nesēdieties pie automašīnas, motocikla vai velosipēda stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, un neļaujiet to darīt draugiem. Īpaši pieskatiet jauniešus, kuri bieži sevi cenšas apliecināt, kļūstot pārgalvīgi.

Sēžoties automašīnā, noteikti piesprādzējieties un piesprādzējiet savus bērnus, arī tad, ja jābrauc tikai neliels attālums. Šīs elementārās drošības noteikumu prasības avārijas gadījumā var pasargāt Jūs un Jūsu mīļo cilvēku veselību un dzīvību.

Ceļu policijas darbinieki aicina neaizmirst par atstarotājiem! Atcerieties, ka atstarotājs brīdinās autovadītāju tumsā un nepietiekamas redzamības apstākļos. Tas dod iespēju līdz pat astoņām reizēm palielināt iespēju tumsā pamanīt velosipēdistu vai gājēju.

Izbrauciet laikus! Rēķinieties ar sastrēgumiem uz ielām, jo ne tikai Jūs, bet arī daudzi citi uz svinību vietu dosies ar automašīnu. Sastrēgumā iekavētais laiks padara cilvēkus nervozus, tādēļ Jūs neapzināti varat kļūt par agresīvu autovadītāju. Cenšoties panākt iekavēto, Jūs apdraudēsiet ne tikai sevi, bet arī apkārtējos un sabojāsiet svētkus.

Braucot svinēt svētkus ārpus savas dzīves vietas, neaizmirstiet par dzīvokļa drošību. Izejot no mājas, pārbaudiet vai laikus izņemta korespondence, noslēgta gāzes padeve, atvienotas elektroierīces, cieši aizvērti logi un visbeidzot – aizslēgtas durvis, kā arī ieslēgta signalizācija (ja tāda ir).

Braucot prom, noskaidrojiet uzticamus kaimiņus, kuri šajās svētku dienās neizbrauks no mājām, un vienojieties, lai tie pievērš uzmanību arī Jūsu mājoklim, īpaši logiem, svešām personām un dzīvokļa vai mājas uzlaušanai raksturīgām skaņām. Atstājiet kaimiņiem savu tālruņa numuru, kā arī atgādiniet policijas tālruņa numurus: 02, zvanot no fiksētā tālruņa līnijas, vai 112, zvanot no mobilā tālruņa.

Ja mājās paliks pusaudži, vēlreiz pārrunājiet ar viņiem vienkāršus drošības nosacījumus – turēt durvis aizslēgtas, neatvērt tās svešiniekiem, turēt atslēgas drošā vietā, kā uzvesties uz ielas un pagalmā, kā arī kam zvanīt briesmu gadījumā.

Esiet modri sabiedriskās vietās, kur pulcējas liels skaits cilvēku. Turiet drošībā naudas maku, mājokļa un īpaši – automašīnas atslēgas, mobilo telefonu un citas vērtīgas personīgās mantas. Drūzma, kas veidojas veikalos un tirgos pirmssvētku dienās, ir ļoti labvēlīga kabatas zagļu noziedzīgo nodomu īstenošanai!

Arī svinību vietās nepiemirstiet par drošību – esiet piesardzīgi ar uguni, rūpīgi izlasiet lietošanas instrukcijas pirms pirotehnikas lietošanas, sargājiet savas mantas un uzmaniet savus nepilngadīgos bērnus. Iemāciet viņus nebaidīties gadījumā, ja noklīst no vecākiem un nekavējoties lūgt palīdzību policijas darbiniekiem, apsardzei vai pasākuma organizētājiem. Tāpat iemāciet savām atvasēm prast nosaukt savu un Jūsu vārdu un uzvārdu, kā arī kontaktinformāciju (piemēram, Jūsu tālruņa numuru).

Valsts policijas darbinieki visiem Latvijas iedzīvotājiem vēl drošus un jaukus Ziemassvētkus un panākumiem bagātu Jauno 2010. gadu!

Valsts Policija

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti