(!) Lasītājs: Vai Ceļu policija zina ceļu satiksmes noteikumus? 69

 
1.marts 2010 13:56

Lasītājs: 2010.gada 18.februārī biju iebraucis DUS „Statoil” teritorijā, Maskavas ielā 349b. Apstājos pie blakus stāvošām mašīnām, jo visas pārējās vietās bija jau aizņemtas un ar pasažieriem sēdējām mašīnā...

Pēc kāda brīža aiz kupenas parādījās CP ekipāža ar v/n FU9399, kādu laiku skatījās uz mums, pēc tam ieslēdza bākugunis un iebrauca "zem ķieģeļa". Piebrauca un apstājās aiz mums jau bez ieslēgtām bākugunīm, ko var redzēt attēlā. Tajā laikā, kad piebrauca ceļu policija, neviens no pasažieriem nebija izkāpis ārā vai kāpis iekšā, kā arī krava netika iekrauta/izkrauta. Vēl kādas 2 minūtes viņi sēdēja un pēkšņi viens no policijas darbiniekiem izkāpa ārā un devās pie mums.

Jaunākais inspektors pieklauvēja pie loga un, nestādoties priekšā, paprasīja dokumentus, es viņam uzrādīju. Viņš uzreiz pateica, ka es esot novietojis savu transportlīdzekli stāvēšanai otrajā rindā. Es viņam mēģināju paskaidrot, ka tā nemaz nav stāvēšana, jo pēc CSN p1.40. stāvēšana ir „transportlīdzekļa apturēšana, ja tā nav saistīta ar pasažieru iekāpšanu transportlīdzeklī vai izkāpšanu no tā, kravas iekraušanu transportlīdzeklī vai izkraušanu no tā, kā arī transportlīdzekļa apturēšana uz laiku, kas pārsniedz piecas minūtes, ja tā ir saistīta ar pasažieru iekāpšanu transportlīdzeklī vai izkāpšanu no tā, kravas iekraušanu transportlīdzeklī vai izkraušanu no tā”.

Viņš uz to neko neatbildēja, pajautāja tikai, vai es pārbaudot viņam CSN zināšanu un pateica, ka ja nav apzīmēts citādi, visi transportlīdzekļi jānovieto stāvēšanai vienā rindā paralēli brauktuvei pēc iespējas tuvāk labajai malai. Es savukārt viņam pateicu, ka brauktuve pēc CSN 1.8 pirmkārt ir ceļa daļa un šeit ceļš nemaz nav, bet gan ir pieguļošā teritorija. Policists uz šo atbildēja ar jautājumu: „Un tad var stāvēt kur gribi?”. Jaunākais inspektors vairāk neko sakarīgi atbildēt nevarēja, acu mirklī nobildēja manu mašīnu un pateica ka  tulīt viņš sastādīšot protokolu un devās prom. Pēc kāda laika atkal pienāca klāt un lika parastīt protokolu.

Protokolā bija rakstīts ka es „plkst. 09:15 novietoja(vadīja) a/m Opel stāvēšanai Maskavas ielā 349”. Es atteicos parakstīt kāmēr nepierakstīja klāt, ka tas notika DUS teritorijā. Kā to var saprast? Vai novietoju vai tomēr vadīju. Uzlika sodu 30 latu apmērā, jo vienu reizi gadā laikā jau biju administratīvi sodīts, ko var uzskatīt par pastiprinošo apstākli.

Sodu uzlika RRP jaunākais inspektors KRIŠJĀNIS K. Viņa kolēgis sēdēja blakus. Viņa vārdu nezinu. CP dienesta automašīnas numurs ir FU9399. CP ekipāža bezkaunīgi apstājās turpat „otrajā rindā”, pat neiesledzot bākugunis, kas arī ir redzams attēlā. Es to nofotografēju un viņi tikai pēc tam ieslēdza bākugunis.

Es uzskatu, ka uzlika sodu nepamatoti. Tik pat labi var uzlikt sodu par novietošanu stāvēšanai otrajā rindā piemēram pie luksofora sarkanas gaismas vai par stāvēšanu otrajā rindā sastrēgumā. Protokolu taisos apstrīdēt Gaujas ielā 15, kā arī uzrakstīt sūdzību par jaunākā inspektora, manuprāt, prettiesisko darbību.

P.S. Šī raksta mērķis nekādā gadījumā nebija kurināt naidu pret ceļu policiju vai jebkādu citu pērsonu vai institūciju. Cienīsim ceļu policijas inspektorus un citus satiksmes dalībniekus! Uz lai katrs atcerās: nedari pāri citiem, tas tev atgriezīsies!

Ar cieņu, Aleksandrs.

 
69 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
275189. viesis 1.marts 2010 14:51
1 0 Atbildēt

pareizi ir ka drāž tos , kas uzskata ka var nomest savu auto kur pagadās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 7

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti