Pašvaldības vēlas izvietot savus fotoradarus; policija tam iebilst 16

 
Nozare.lv | 13.maijs 2014 11:39

Pašvaldības ir izteikušas vēlmi pašas izvietot savus fotoradarus, lai fiksētu atļautā ātrumapārkāpējus. Valsts policija (VP) uz šādu iespēju veras skeptiski, norādot, ka pēc tā dēvētās "Vitonic" fotoradaru sāgas fotoradaru jautājums "sabiedrībā ir sensitīvs", šodien Iekšlietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sanāksmē sacīja VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis norādīja, ka patlaban galvenais uzdevums ir vienotas informācijas aprites programmatūras izveidošana, lai ieturētu vienotu sodu sistēmu, kā arī gadījumā, ja potenciālās sūdzības nonāk līdz tiesai, tad arī tur ir vienota sistēma. Informācijai ir jābūt veiksmīgi apstrādātai un precīzai, un pašvaldības policijai nedrīkstētu būt katrai sava programmatūra, jo tas nozīmētu gan atšķirīgu tolerances līmeni, ātruma pārkāpuma gadījumā, gan dažādota soda piemērošanas prakse, sacīja Krapsis.

Foto: iAuto.lv

Krapsis norādīja, ka nepieciešama vienota sistēma ātrumpārkāpuma fiksēšanā, fotoradariem būtu jābūt ar vienādiem tehniskajiem parametriem, tāpēc Latvijā nevar tikt izvietoti dažādi fotoradari, kā arī sūdzības būtu izskatāmas vienā vietā.

Kā norādīja Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis, atsevišķas pašvaldības ir izteikušas vēlmi pašas iegādāties fotoradarus un izvietot to savas pašvaldības teritorijā. Arī Pļaviņu pašvaldības pārstāve sanāksmē izteica viedokli, ka nereti Valsts policijas klātbūtne pašvaldībās, lai regulētu ātrumpārkāpējus, nav pietiekama, tāpēc pašvaldības un pašvaldību policijas ir ieinteresētas arī pašas cīnīties ar ātrumpārkāpējiem.

Savukārt Krapsis pieturējās pie iepriekš teiktā, ka katrai pašvaldībai nevar atļaut iegādāties un regulēt fotoradaru darbību. Vienlaikus kā risinājumu Prevencijas pārvaldes priekšnieks piedāvāja opciju, kurā pašvaldības iegādājas papildus fotoradarus, taču regulēšana un sodīšana tiek nodota VP pārziņā.

Kopumā Latvijā paredzēts uzstādīt 100 fotoradarus, pirmie 20 būs izvietoti Rīgā, bet pārējo atrašanās ir paredzēta citos novados, sacīja Krapsis.

Rezultātā IeM un LPS vienojās pēc divām nedēļām turpināt sākto diskusiju par fotoradariem un to izvietošanu pašvaldībās.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Crankshaft 15.maijs 2014 9:22
10 0 Atbildēt

redīss

radarbizness ir negodīgs un alkatīgs bizness - tikai ārzemēs radari izvietoti !pirms asiem līkumiem! (lai garantētu drošību!) - latvijā tikai !uz taisniem ātrumposmiem! (lai garantētu naudas atslaukšanu!)

========================

Nevajag jau nu murgot par lietām, par kurām neko nejēdz!

kad uzrausies Vācijas lielpilsētas centrā, tad tavas muļķīgās

domas mainīsies gan - kad izrādīsies, ka "misenē" ielas malā

ir iebūvēts fotoradars :-)

anonimikis 13.maijs 2014 13:17
5 1 Atbildēt

daudzi atsaldeņi ārdās vai ievērojami pārsniedz ātrumus dzīvojamās zonās un apdraud mierīgos iedzīvotājus.

okejs 13.maijs 2014 13:32
5 1 Atbildēt

Izmantojam eiropas praksi, kur apdzīvotās vietās uzstādīti luksofori kuros mirgo dzeltenā gaisma, bet kad tiek pārsniegts ātrums iedegas sarkanais.Sabiedrība redz kurš pārkāpis un arī policija jau bez radara klātbūtnes redz pārkāpēju- disciplenē kolosāli.to nu gan katrā pagastā var izdarīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti