Ceļu policistiem atkal viss aizmirsies :( 73

 
4.septembris 2003 9:15

Trešdienas pievakare, cilvēki dodas mājās no darba. Tie, kas brauca pa Akmens tiltu, varēja pārliecināties, ka Rīgu neglābs pat 10 tilti - viena no divām tilta joslām tika regulāri bloķēta...

Kas tad noticis?

p03s1.jpg

Ceļu policijas auto ar vn DN4886 lepni nostājies uz sadalošās saliņas. Pievērsiet uzmanību - bākugunis ir ieslēgtas! It kā tās ļautu darīt visu, kas ienāk prātā. Kā redzams, ar šo spēkratu uz darbu ir atbraukuši veseli trīs zaļās vestēs tērpti vīri. Tad nu šie raujas "melnās miesās".

p03s2.jpg

Auto tiek apturēti uz visām pusēm. Protams, tas arī ir iemesls dažādu nevajadzīgu avārijas situācijas provocēšanai. Pats sliktākais ir tas, ka auto tika apturēti arī aiz līkuma Radison SAS viesnīcas virzienā.

p03s3.jpg
Neko stulbāku vairs izdomāt nevar...

p03s4.jpg

Vai tiešām tilts ir tā vieta, kur apturēt automobiļus? Vai Rīgā vietas ir par maz? Nekādi negribas ticēt, ka šo darboņu priekšnieks ir pavēlējis stāvēt tieši uz tilta un radīt avārijas situācijas.

Lieki būtu piebilst, ka policisti, ieraudzījuši fotogrāfu, pārtrauca savu nodarbi un fotosesijas laikā vairs neapturēja nevienu auto. Nepatīk tiem fotografēties...

Andris, iAuto

 
Visi komentāri
 
95179. viesis 4.septembris 2003 9:24
0 0 Atbildēt

kur grib,tur staav...galugalaa shii valsts ir delegeejusi vinjiem tiesiibas laupiit,un visaadi citaadi dariit,ko gribaas....driiz saaks shaut nost,ja kas nepatiks,jeb maniis,ka kaads shos fotograafee...taa ka mieru,latvijaa viss kaa vienmeer,tb normaali :)

95185. viesis 4.septembris 2003 9:46
0 0 Atbildēt

Laikam nav iipashi fotogeeniski ja jau negrib focheeties :)

Bet skaisti butu ja vinji uzaicinatu ieinteresetus MIL parstavjus fotografet tuvak, lai redz ka shie tiesham strada mums un paskaidrotu ko tad isti vinji dara.

Pukhs

95188. viesis 4.septembris 2003 10:00
0 0 Atbildēt

Arī braucot pa Maskavas ielas šoreiz gan municipāļu zaļais busiņš bija apstājies, nobloķējot visu malējo joslu. Vai tiešām nevar nobraukt malā? Nu tur vienīgi labums tāds, ka satiksme parasti nav tik blīva, lai radītu sastrēgumus - varēja jau apbraukt. Bet tomēr, kāpēc policijai vajag "uzspļaut" pārējiem braucējiem?

95189. viesis 4.septembris 2003 10:06
0 0 Atbildēt

Šī valsts jau ir tik tālu degradējusies, ka tālāk vairs nav kur. Ceļu policisti var darīt,bezmaz, jebko, kas tiem ienāk galvā - radīt sastrēgumus, paši nekaunīgi pārkāpt noteikumus un nekas nemainās. Mēs te varam kaut vai izstiepties rakstot sašutuma pilnus komentārus, nekas nemainīsies tā vai tā. Policijas vadība tikai tukši kuļ salmus parto ka viņi "cīnās" pret CP tēla nomelnotājiem policistiem. Suņi rej, bet ceļu policija iet uz priekšu. Kur tas ir redzēts, ka ceļu policija savu darbu vērtē pēc sodīto skaita?!!!

Un vēl viena lieta. Ja tev nepamatoti uzliks sodu, tu taču noņemsies līdz putām uz lūpām, kamēr attaisnosi sevi skraidīdams pa istancēm, patērējot milzum daudz laika un aprakstot kaudzi papīru. Savukārt tam, kas tevi sodīja, ir pilnīgi vienalga. Un viņš tik turpina sodīt, jo zin, ka nekas viņam par to nebūs. Nu labākajā gadījumā smaidot priekšnieks pakratīs ar pirkstu. No simts sodītajiem taču tikai labi ja desmit pārsūdzēs lēmumu. Pārējiem būs žēl laika un nervu. Murgainā valstiņa.....

95196. viesis 4.septembris 2003 10:16
0 0 Atbildēt

Man šķiet, ka pēdējā laikā jaunā CP vadība liek VISIEM CP darbiniekiem rosīties un strādāt. Iepriekš, kā man stāstīja mani studenti - CP darbinieki, policistiem, kuriem negribējās strādāt, reāli bija iespēja gulšņāt policijas garāžās. Tur mierīgi varēja dragāt zoli un domino visu dienu. Parasti jau "plānu" varēja savākt dažu stundu laikā, pēc tam uz garažām prom. Šobrīd garāžās un CP ofisos "gulšņājot" tikai specrotnieki, kuri aktīvi kļūstot tikai kampaņu laikos.

Neredzētas aktivitātes jau no mēneša sākuma notiek arī Jūrmalas CP. Gandrīz katru rītu no Mellužiem līdz Lielupei 4-5 "slēpti" CP posteņi ar radariem. Protams, šis aktivitātes veido lielus sastrēgumus, jo arī tiek bloķēta viena josla, kuru aizņem apturētās mašīnas. No rītiem auto kustība Jūrmalā īpaši neatpaliek no kustības intensitātes Rīgas centrā. Viennozīmīgi jāatdzīst, ka VISAS Jūrmalas CP brigādes NERESPEKTĒ ministra M.Gulbja pausto viedokli: CP strādāt atklāti ! ( skast.M.Gulbja atbildes iauto lasītājiem). Tajā pašā laikā, varbūt arī ir labi, ja CP iziet ielās un strādā, nevis darba laikā spēlē zoli. Bet, muļķigi ir tas, ka it kā pildot savus amata pienākumus, CP PILNĪBĀ nerēķinās ar pārējiem - godīgajiem satiksmes dalībniekiem, kuriem apturēto auto dēļ rodas neērtības. Izvēloties posteņus, CP darbiniekiem vajadzētu īpaši piedomāt, kur novirzīt apturēto autotransportu. Starp citu, CP darbības dienesta instrukcijās ši nianse ir norādīta, bet CP to neievēro.

95197. viesis 4.septembris 2003 10:17
0 0 Atbildēt

o jaa jaa, var bildees gan redzeet CIK LJOOOOTI paarbliiveeta ir satiksme uz tilta, nu VESELS KOOOOOORKJIS :) gh gh gh

un CP darbs tieshaam SHAUUUUUSMIIGI traucee satiksmi :) gh gh gh

da ko tu te saspringsti ??? lai CP straadaa, un jo vairaak sodiis visaadus beskauniigos lohus, jo labaak !

95199. viesis 4.septembris 2003 10:19
0 0 Atbildēt

Tad, kad kāds smagais tiek apturēts, tad arī sākas korķi. Un nevarētu teikt, ka aiz līkuma apturēt auto ir prāta darbs. Pie tam laikam cp ir aizmirsuši, ka uz tiltiem stāvēt nedrīkst. un bākugunis drīkst lietot tikai operatīvās situācijās. ķerstīšana nav operatīva situācija.

95207. viesis 4.septembris 2003 10:30
0 0 Atbildēt

Salaveci, un kā Tev patiktu, kad 10 m aiz līkuma sev priekšā ieraudzītu uz TILTA apturētu mašīnu. Saskaņā ar CSN, tādai drīkst iebraukt pakaļā, tikai, interesanti, kurš tiks atzīts par vainīgu un segs izdevumus? DeadMoroz, kam pofig CP taisītās &uiņas vai CP? :-|

95212. viesis 4.septembris 2003 10:46
0 0 Atbildēt

Da sunju,bars ( ar dazhiem iznjeemumiem ),paaris dienas atpakalj aptureeja pusnaktii,teica,ka aatrums man bijis 70 km/h (pilseetaa),protams,ka radaru pat paceelushi nebija manaa virzienaa,jo taadaa nakts stundaa uz shmigu vien cer,kad izoshnjaajaas un saprata,ka shmigas lielaa varka nesanaaks,tad panjems uz izbriina ar saviem 70 km/h.Biju 100 % paarliecinaats,ka vairaak par 60 nebija.Nu teicu,lai raksta protokulu,pats seedeeju gaidiiju.Peec mirklja pienaak atpakalj,atdod dokumentus,laimiigu celju......Naakoshajaa dienaa intereses peec apluukoju savas tiesiibas,jo kaut kaa bija jau aizdomas uz shitaadu gaajienu - jaa,meerkakji taadi,sakjeepaajushi man atkal - krustinjsh paarvilkts paar vieninieku otraa pusee - mol "shitais leciigs maita,negrib maksaat veelaa vakara stundaa izsalkushajiem shakaaljiem ne par ko ! " ( Tas pats variants,kas agraak bija ar acu durshanu tiesiibaa ).Nu goda vaards pirmklasnieku cieniigi gaajieni,ceru,ka tas meerkakjis,kursh to dariija ar lielu baudu ( uz Vieniibas gatves ) ( ceru,ka vinjsh arii kaatreiz sho izlasiis ),ka vinjsh zjagosies,raugaasies bez iemesla ik uz stuura un kakaas biksees sabiedriskaas vietaas.....

95214. viesis 4.septembris 2003 10:48
0 0 Atbildēt

2ikdienas viesis:

vai tik oficiaali cp "darbs" nav defineets kaa satiksmes droshiibas uzlaboshana? jeb kaa kasiera funkcijas? ja otrs,tad mani nepriecee vinju aktivitaates...es jau saprotu,ka ir liekeezhi,kuri straadaat negrib,bet naudu grib...un daljai vinju ir iespeeja straadaat cp - diemzeel liekeezhu ir vairaak nekaa cp vakanshu,taapeec dalja citos amatos ieperinaas - laikam laba dalja no shiem ir riigas domee,un citaas siltaas vietinjaas...:(

95215. viesis 4.septembris 2003 10:50
0 0 Atbildēt

Njaa, uz taa liikuma toch baigi debiili shis aptureejis... Stulbums kaukaads...

A ja kaads, izvairoties no taa liikumaa novietotaa auto to CPistu notriektu??? :)

95219. viesis 4.septembris 2003 10:54
0 0 Atbildēt

Kas un kurā vietā tur ir nobloķēts? Un kur tad ir tās daudzās vietas, kur lūk pēc visiem noteikumiem un netraucējot utt. var patvarstīt pārkāpējus? Un ko darīt ar pārkāpēju, piem. uz Blaumaņa ielas? Dzīt iekšā kādā maksas P?

Un Jūrmalniekam - CP autiņš šķērsielā ir "slēpnis", labāk nolikt uz Mellužu prospekta, lai iktīgs korķis sanāk?

Bet Jūs esat pamanījuši, ka Rīgā un arī citur praktiski neviens nebrauc ar atļautajiem 50 + "legālajiem" 10 km/h, tas Jūs nemaz neuztrauc? Tas, ka dzeltenās līnijas uz ielām remontu zonās visiem ir pie kājas utt. visādi "bezrobeži" - tas viss norm.?

95221. viesis 4.septembris 2003 11:04
0 0 Atbildēt

viesis 04.09.2003 10:54 - Nee, mani tas aatruma paarkaapums toch nesatrauc, jo neuzskatu ka muusdienaas 50km/h tik tieshaam ir normaals pilseetas aatrums... Vispaar aatruma ierobezhojumi Latvijaa ir galiigi nepareizi, bet nu lai jau...

Runaajot par to kas te kam traucee, nu uz liikuma vareeja jau nu netureet... tur pat bishku taalaak ir maza ielinja kas ved uz policijas iecirkni, var tach paluugt tur iebraukt, ne? :P

95223. viesis 4.septembris 2003 11:14
0 0 Atbildēt

man taads gadiijums nesen bija: braucot no ogres pie ikshkjiles strap joslaam ir uzlikts zhogs, lai nahaali gaajeeji nelien paari. aiz zhoga uz sadaloshaas joslas pie izshkjiles beigaam (tur tipa ir pagrieshanaas vieta) sleepjas fokuss. izlien zaljais un aptur mani - divi jauni gurkji, bet nu nagli liidz peedeejam.

aiz ogres nedaudz uz 120 uzspiedu, tad mieriigi kruizeeju uz 110. aptur un saka, ka aatrums pa lielu!!!! man zhoklis atkaaraas! eju klaat, ments pie (tas, kas pie stuures) paspaida kaut ko pie salona spogulja tur, kur lampinjas salonaa sleedzelee, un saka, ka man 120 bijis. saku, ka max 105 vareeja buut, jo man kruiizs uzlikts bija. shis saka, tur pie pashas ikshkjiles ziimes bija 120! saku, ka tas nav iespeejams. shie spaidaas veel. saka, nu jaa, tur veelviens blakus bija, mosh tam tas aatrums bija, gruuti saprast. bet es labi atceros, ka neviena tur nebija, iznjemot smago, kuru adzinu.

tad vinji saka, ka 105 arii ir paarkaapums, jo uz 90 driiksteeju braukt - apdziivota vieta uz zila fona. zhoklis man atkaaraas veel vairaak. aatrumaa neatcereejos, vai zilais fons atcelj ziimi "100", bet par 90% biju paarliecinaats, ka nee. nedaudz padiskuteejaam par sho CSN punktu un tiesiibas man tika atdotas.

braucu prom un domaaju, kaa vispaar var ienaakt taadaa vietaa (abaas pusees celjam margas) uz latvijas meeroga autobaanja tureet un veel shitik stulbi meegjinaat izkraapt naudu. vai tieshaam vienjiem tai mashiinaa ir iebuuveets 360 graadu radars, jo staaveeja vinji ar aizmuguri pret mani, aiz zhoga vismaz kaadu kilometru no pirmaas ikshkjiles ziimes + veel aiz neliela uzkalninja?!?!?!?!?!?!?!

95224. viesis 4.septembris 2003 11:19
0 0 Atbildēt

Uz Gaiļa uzrāvies, tas ir riktīgais gailis. Tajā gabalā paņemt var mierīgi un vēl tālāk.

95227. viesis 4.septembris 2003 11:25
0 0 Atbildēt

Nu bet kā var būt cieņa pret tādiem mēsliem?

95232. viesis 4.septembris 2003 11:40
0 0 Atbildēt

Viņiem tāpat viss pie kājas kā daudziem šoferiem,kas slaidi uzspļauj visādām tur braukšanas kultūrām.

95234. viesis 4.septembris 2003 11:57
0 0 Atbildēt

to butters-

CSN 223. punkts (aizlieguma zīmes):

318., 319., 321., 323., 325., 326., 327., 328. un 329.zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam aiz zīmes; apdzīvotās vietās, ja krustojuma nav, — līdz apdzīvotās vietas beigām, bet, ja 323.zīme uzstādīta pirms apdzīvotas vietas, — līdz apdzīvotās vietas sākumam. Zīmju darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas, un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits tamlīdzīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas priekšrocības zīmes

(323. ziime ir aatruma ierobezhojums)

Itovo- ziime 100 ir tikai liidz apdziivotaas vietas saakuma ziimei uz zila fona, peec tam ir 90.

Taa ka taa vien gribas teikt- ja nezini, tad gudri nerunaa, bet labaak izlasi CSN. (ps. arii CP nenaaktu par ljaunu izlasiit un iemaaciities CSN :) ).

95241. viesis 4.septembris 2003 12:23
0 0 Atbildēt

Gluži kā reportāža:

vot, es arī šorīt ap astoņiem braucu no Kauguriem uz Rīgu. Mellužu pagriezienā ievēroju spicu braucēju ar jaunu tumši zilu mazdu. Pēc brīža, skatos , pie pumpuru skolas ceļa šo noķer zaļie CP. bet pec dažām sekundēm pie raiņa priedēm,žvikt, tā pati mazda man garām un prom....Tālāk, pirms statoila, skatos - zaļie CP atkal to apturējuši, un kaut ko klārē vadītājam.Vēl pēc brīža, apstājos pie sarkanā ,krustojumā uz poliklīniku, Skatos - zilā mazda mauc pa krieiso visiem garām , prom uz priekšu.....aizbraucu līdz majoru vidum pie pliekšāna ielas - skatos kārtējais CP postenis apturŗjis zilo mazdu, bazarē ar vadītāju.....Braucu tālāk pa dzintaru viaduktu - zilā mazda man kosmiskā tempā atkal garām.. Pagrieziens pie lielupes RIMI...kārtējais CP postenis ar radariem atkal apturējis zilo mazdu, divi poliči kaut ko runā ar vadītāju...

Vēl pēc brīža uz lielupes tilta zilais mazdists man pabrauc garām pa pretējo joslu un pazūd tālēs zilajās....

95251. viesis 4.septembris 2003 12:44
0 0 Atbildēt

Ikdienas Viesim>>Jurmala CP stav pie parejam Tevis minetaja posma un draz par atrumu un/vai neapstashanos pie parejam. vispar jau man Jurmalas CP (cik iznacis shovasar saskarties) liekas loti korekta! 3bridinajumi + mazais atruma sods (uz jau minetas parejas:)).

95252. viesis 4.septembris 2003 12:49
0 0 Atbildēt

Sis gadijums lieku reizi pierada CP visatlautibu..............

95256. viesis 4.septembris 2003 13:11
0 0 Atbildēt

To Kovacs:

Par tām zīmēm... man nesen sieva lika braukšanas eksāmenu.. :) ... un kaut kā stāv prātā, ka zilā apdz. vietas zīme neko neierobežo, t.i., zīme 100 pirms zilās apdz. vietas ir spēkā līdz pirmajam sakarīgajam krusojumam aiz zilās zīmes...

230.14. 520.zīme (zilā apdz. vietas zīme) "Apdzīvotas vietas sākums". Nosaukums un sākums apdzīvotai vietai, kurā uz šī ceļa nav spēkā šo noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās;

95260. viesis 4.septembris 2003 13:29
0 0 Atbildēt

to viesis- zilaa ziime neierobezho to ka jaabrauc uz 50kmh (tas ir domaats ar to ka nav speekaa 'noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās'). Runa ir par to, ka ziime 'max aatrums 100kmh' darbojas tikai liidz shai zilai ziimei. nevis arii peec shiis ziimes: "ja 323.zīme uzstādīta pirms apdzīvotas vietas, — līdz apdzīvotās vietas sākumam"

Redaktors 4.septembris 2003 13:30
0 0 Atbildēt

Ātruma ierobežojums nemainās pie zilās zīmes.

Redaktors 4.septembris 2003 13:31
0 0 Atbildēt

Zilā zīme informē tikai, kā sauc šo apdzīvoto vietu. Ja pirms tās ir 100, tad arī šo vietu līdz krustojumam var šķērsot ar tādu pašu ātrumu. Tāda situācija ir kaut kādā ciemā pa ceļam uz Siguldu.

95265. viesis 4.septembris 2003 13:43
0 0 Atbildēt

viesis 04.09.2003 12:23

zheel ka numuru nepiefixeeji tai mazdai .. njaa, laikam kexam bija kaadi magjiskie vaardi un uzvaardi :)) taadi gadiijumi ir zinaami (piemeeram braukshana bez pa shmigu atnjemtaam tieziibaam), maxaa apmeeram 10ls peec pareizaa vaarda nosaukshanas :>

95269. viesis 4.septembris 2003 13:56
0 0 Atbildēt

Visas ziimes es shkeersoju ar nemainiigu aatrumu. Luuk nesen ar savu bembi vaaleeju uz Valmieras pusi uz laukiem , aatrums 190 km/h , uz ziimeem neskatos, no CP nebaidos, vaardu sakot bezgaliigs kaifs.

95273. viesis 4.septembris 2003 14:15
0 0 Atbildēt

Nu i muļķis. Vienreiz Tev nepaveiksies...

95274. viesis 4.septembris 2003 14:19
0 0 Atbildēt

tpu tpu tpu , ej tu dirs...

95275. viesis 4.septembris 2003 14:22
0 0 Atbildēt

Kristians Andersens atradies, uz Valmieru jau sen vairs tā nevar atvilkt.

95276. viesis 4.septembris 2003 14:25
0 0 Atbildēt

Hmm, juus kaads arii lasaat ko es rakstu? Taatad:

a. 1.2. apdzīvota vieta — apbūvēta teritorija, kurā iebraukšana apzīmēta ar 518. vai 520.ceļa zīmi, bet izbraukšana — ar 519. vai 521.ceļa zīmi;

b. 223. 318., 319., 321., 323., 325., 326., 327., 328. un 329.zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam aiz zīmes; apdzīvotās vietās, ja krustojuma nav, — līdz apdzīvotās vietas beigām, bet, ja 323.zīme uzstādīta pirms apdzīvotas vietas, — līdz apdzīvotās vietas sākumam. Zīmju darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas, un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits tamlīdzīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas priekšrocības zīmes.

No augstaakmineetaa izriet, ka 323. ziimes (aatruma ierobezhojums) darbiiba ir LIIDZ 520. ziimei (apdziivota vieta uz zila fona), nevis liidz kaadam no citiem iemesliem, kas atcelj sho ziimi.

Citi argumenteeti varianti?

95277. viesis 4.septembris 2003 14:31
0 0 Atbildēt

SuperEdmis- nu i lohs esi. Cerams vieniigi, tad kad nositiisies, neparausi kaadu liidzi, vai nedod dievs, mirs kaads cits un pats nee.

95282. viesis 4.septembris 2003 14:50
0 0 Atbildēt

Kovac, es atkal šitādu atradu CSDD lapā:

"218. 318., 319., 321., 323. un 325.­329.zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam aiz zīmes, apdzīvotās vietās, ja krustojuma nav, ­ līdz apdzīvotās vietas beigām, bet, ja 323.zīme uzstādīta pirms apdzīvotas vietas, kas apzīmēta ar 518.zīmi, tās darbība ir spēkā līdz minētajai zīmei. Zīmju darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas, un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits mazāksvarīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas zīmes."

95285. viesis 4.septembris 2003 15:02
0 0 Atbildēt

kad te uz jums paklausās pavisam sarežģīti izklausās-vairs vispār nesaproti kur un ar cik var braukt-varbūt vienosities beidzot? :)

95286. viesis 4.septembris 2003 15:04
0 0 Atbildēt

230.14. 520.zīme "Apdzīvotas vietas sākums". Nosaukums un sākums apdzīvotai vietai, kurā uz šī ceļa nav spēkā šo noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās

95287. viesis 4.septembris 2003 15:15
0 0 Atbildēt

Tauta, Kovacs-am taisniba! Redaktor - tas mazais miests cela uz Siguldu ir Vangazi! meginashu paskaidrot uz pirkstiem strid objektu - max atrumu pie zilas apdzivotas vietas zimes:

a) default-ais atrums LV arpus apdzivotas vietas 90km/h (katrs par to var parliecinaties kaut vai pie LV robezas uz via-Baltica;

b) skat. p-tus kurus Kovacs citeja - tie nosaka atrumu ierobezojoshas zimes darbibu (bumbulics ar sarkanu malinu un ciparu vidu) t.sk. max atrumu 100km/h

c) pie zilas zimes beidzas 100km/h un sakas LV default-ais atrums tbsh 90km/h

PUNKTS!

Redaktors 4.septembris 2003 15:25
0 0 Atbildēt

Tikko šo jautājumu uzdevu CSDD un drīz būs atbilde no turienes.

95293. viesis 4.septembris 2003 15:29
0 0 Atbildēt

to Lielais- thx Ir vismaz viens kursh saprot. :)

to V-MAX: Tas ko tu saki, noziimee TIKAI to, ka apdziivotaas vietaas uz zila fona nav jaabrauc uz 50kmh un uz 20kmh maaju pagalmos. Tas ir tas ko nosaka ceļu satiksmes kārtība apdzīvotās vietās. Uz zīmes darbības ilgumu attiecas jau citeetais 223. pants.

95296. viesis 4.septembris 2003 15:32
0 0 Atbildēt

to Redaktors- sak CSDD balss, dieva balss?... ;)

95297. viesis 4.septembris 2003 15:33
0 0 Atbildēt

Labāk izlasiet 230.14!

95298. viesis 4.septembris 2003 15:36
0 0 Atbildēt

Es gan nepiekrītu tam, ko saka Kovacs, jo CSDD lapā ir škaidri un gaiši rakstits, ka:

1)518.zīme "Apdzīvotas vietas sākums". Nosaukums un sākums apdzīvotai vietai, kurā ir spēkā šo noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās.

519.zīme "Apdzīvotas vietas beigas". Vieta, no kuras sākot uz attiecīgā ceļa vairs nav spēkā šo noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās.

520.zīme "Apdzīvotas vietas sākums". Nosaukums un sākums apdzīvotai vietai, kurā uz šī ceļa nav spēkā šo noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās.

521.zīme "Apdzīvotas vietas beigas". Ar 520.zīmi apzīmētās apdzīvotas vietas beigas.

un

2)218. 318., 319., 321., 323. un 325.­329.zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam aiz zīmes, apdzīvotās vietās, ja krustojuma nav, ­ līdz apdzīvotās vietas beigām, bet, ja 323.zīme uzstādīta pirms apdzīvotas vietas, kas apzīmēta ar 518.zīmi, tās darbība ir spēkā līdz minētajai zīmei. Zīmju darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas, un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits mazāksvarīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas zīmes.

No kā secinu, ka zilā 520.zīme ir tikai informatīva rakstura.

95302. viesis 4.septembris 2003 15:43
0 0 Atbildēt

Vēl piebilde.

Ikšķilē aiz krusta stāv zīme 100, bet aiz zilās beigu zīmes ātruma ierobežojuma nav un neviens tur nekad nav ķēris tos, kas brauc uz 100km/h +10. Šaubos vai poliči šo vienreizējo iespēju laistu garām. No kā secinu, ka zilā neatceļ ātruma ierobežojumu.

Redaktors 4.septembris 2003 16:38
0 0 Atbildēt

Saņēmu oficiālu skaidrojumu no CSDD, kas izstrādājuši šos noteikumus (CSN). Zilā zīme "Apdzīvotas vietas sākums" neatceļ nekādas aizlieguma zīmes, tai skaitā maksimālā ātruma zīmes. Tātad - ja ir 100 km/h, tad arī aiz zilās 520. zīmes "Apdzīvotas vietas sākums" nekas nemainās līdz pirmajam krustojumam vai atceļošai zīmei - paliek 100 km/h.

Šis jautājums vairs nav apspriežams.

95315. viesis 4.septembris 2003 16:46
0 0 Atbildēt

Paldies Elmāram par skaidrojumu, pirms tam biju pārliecināts par pretējo. Vienīgi, varu piebilst, ka man CP strīda laikā, kurā es izvilku no CSDD izdrukātu atbildi, man paskaidroja, ka CSDD ir tālu, bet CP ir tuvu.

Runājot par miestu, tie ir Vangaži, un tā ir pilsēta, kas savu attīstību ir sākusi kā Austrālija, ar 200 aizvestiem ieslodzītajiem, Vangažu centrālā iela ir aptuveni tik pat gara, cil brīvības iela un tie sen ir ieguvuši pilsētas statusu. Es jums te rādīšu miestu! Es tur dzīvoju! :-)

95316. viesis 4.septembris 2003 16:53
0 0 Atbildēt

Paldies Redaktoram, tieši kā rakstīts CSN.

95317. viesis 4.septembris 2003 17:11
0 0 Atbildēt

to Redaktors, uculs, etc. - ne jau 518. vai 520. ziimes kaut ko atceļ, bet gan 323. zīme BEIDZ darboties pie ziimes 518 un 520. (specially for uculs veelreiz- "apdzīvota vieta — apbūvēta teritorija, kurā iebraukšana apzīmēta ar 518. vai 520.ceļa zīmi" un nevis TIKAI ar 518., kaa tu to no nezin no kurienes izvelc).

Veel- tas ka CSDD to taa skaidro tas NEKO un PILNIIGI neko neizsaka (ja nu vieniigi CSDD konkreetaa darbinieka nekompetenci), jo tiesaa tu shaadu e-mail atzinumu vari uzspraust uz naglinjas.

Ja likumaa ir rakstiits ka ziime straadaa liidz apdziivotai vietai, un apdziivotas vietas definiicija ir taada, ka vai nu 518. vai 520. zīme, tad TAA ARII IR.

95318. viesis 4.septembris 2003 17:12
0 0 Atbildēt

Redaktoram paldies! paskatisimies uz sho problemu prozaiski - ja mes braucam atlauta atruma robezas - konkreti Pleskavas soseja Vangazos vasaras sezona 100km/h - neviens sapratigs CP neaptures Tevi, ja ari vina interpretacija tur butu jabrauc ar 90km/h! tatad "planais ledus" sakas ja Tu brauc "5cisha" robezas, proti lidz 120km/h un Tevi Vangazos aptur CP ar argumentu +30km/h apdzivota vieta:) Morale - brauksim ar atlauto max atrumu!

95319. viesis 4.septembris 2003 17:12
0 0 Atbildēt

nu labi, labi! par to ziimi kljuudiijos. bet staasts tur bija par to, ka gribeeja man kaut kaadu mistisku aatrumu ieboreet un to noteikumu piesauca tika tad, kad nekas nesanaaca.

95320. viesis 4.septembris 2003 17:13
0 0 Atbildēt

ps. Kur es varu iepaziities ar sho CSDD viedokli, ka ir taa un ne savaadaak?

95322. viesis 4.septembris 2003 17:14
0 0 Atbildēt

he, nekljuudiijos vis :) :) :)

Redaktors 4.septembris 2003 17:34
0 0 Atbildēt

Nekādas kļūdas nav: zilā zīme neko neatceļ, lasām noteikumus:

230.14. 520.zīme "Apdzīvotas vietas sākums". Nosaukums un sākums apdzīvotai vietai, kurā uz šī ceļa nav spēkā šo noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās;

Nu kur var vēl būt jautājumi? Ja kāds grib nodarboties ar demagoģiju, mācieties par juristiem, bet vispār CSDD, kas izstrādāja šos noteikumus atzīst, ka zilā zīme tikai informē, līdzīgi kā zīme ar upes nosaukumu. ..

95327. viesis 4.septembris 2003 17:52
0 0 Atbildēt

Ko Tu stulbam padariisi. Kak gavoril moj daragoj drug "Durnoj- eto na dolga, a tupoj- eto na vsju zhiznj!"

95330. viesis 4.septembris 2003 18:39
0 0 Atbildēt

Karoche, man pofig striideeties.

Vieniigi, protams rodas jautaajums- ja jau 72. punkts nosaka, ka max aatrums apdziivotaas vietaas ir 50kmh. Tad kaada jeega ir punktam, ka 323. ziime darbojas tikai liidz apdziivotai vietai, jo kaada no taaeda punkta ir jeega, jo aatrums apdziivotaas vietaas uz balta fona taapat ir ierobezhots liidz 50kmh (72.punkts)?

ps. Redaktor- kur csdd maajas lapaa es varu izlasiit sho vinju skaidrojumu, ko vinji tev atbildeeja?

Redaktors 4.septembris 2003 19:39
0 0 Atbildēt

Tas nav nekur rakstīts. Es jautājumu uzdevu telefoniski un uz to tika dota oficiāla mutiska atbilde - ka žurnālistam, kā iauto...

95355. viesis 5.septembris 2003 8:50
0 0 Atbildēt

Izbeidzam sho diskusiju ar -Dziivo aatri , mirsti jauns-

95361. viesis 5.septembris 2003 9:20
0 0 Atbildēt

Kovac, izlasi kāda nozīme ir 520.zīmei. Es to neizdomāju, tas ir rakstīts CSDD mājas lapā. Pieņemu, ka tu arī pats neizdomā, ko saki, bet tad iznāk, ka mums ir dažādi informācijas avoti.

95367. viesis 5.septembris 2003 9:48
0 0 Atbildēt

1. Kovacam taisniiba

2. Redaktor - ja tev buutu kaut mazaakaa nojeega par jurisprudenci, tu zinaatu, ka normatiivaa akta izdeveja skaidrojumam pa telefonu ir 0 veertiiba. arii rakstisks CSDD skaidrojums ir tikai 1 viedoklis, normatiivaa akta interpretaacija. CP var buut cits viedoklis, man cits un Tev cits. vieniigaa, kas ir tiesiiga dot galiigo interepretaaciju jeb spriedumu, ir tiesa. Vai arii normatiivaa dokumenta izstraadaataajs var pienjemt citu aktu, kas preciizaak skaidro konkreeto lietu.

3. incanti, kur juus raujat taadu CSN 223.p. tekstu kaa "323.zīme uzstādīta pirms apdzīvotas vietas, kas apzīmēta ar 518.zīmi"? CSDD lapaa - Normatiivie dokumenti - Celju satiksmes noteikumi (jaunie) jeb www.csdd.lv/Statistika/No...vi/CSN/csn.htm 223.punktam ir taads teksts, kaa raksta Kovacs. Arii NAISaa pro.nais.dati.lv/naiser/text.c...31999011900015 ir taapat...?! mosh pa kluso ir pienjemti CSN groziijumi, kas ir nopubliceeti taa, ka dalja tiek tiem klaat un dalja - ne?

4. un veelreiz - ja teksts ir taads, kaa raksta Kovacs, tad Kovacam taisniiba, tas pat eziitim ir skaidrs - aatruma ierob.ziime darbojas liidz apdziivotai vietai. no apdziivotaas vietas ziimes ir atljauts braukt vai nu uz 50 (ja baltaa ziime) vai 90 (ja zilaa).

JanisPuu

Redaktors 5.septembris 2003 10:28
0 0 Atbildēt

Diskusija ir kļuvusi neauglīga. Katrs uz to skatās no savas puses. Nezin kāpēc tikai CP nekad par to nav sodījusi.

95374. viesis 5.septembris 2003 10:28
0 0 Atbildēt

To Kovacs - apdzīvota vieta CSN terminoloģijā ir tāda, kurā ir baltā zīme! Tā kā citāts nevietā. Zilā zīme ir tikai informējoša un neko neatceļ.

95378. viesis 5.septembris 2003 10:39
0 0 Atbildēt

To Kovacs, papildinājums. Sorry, bet to māca autovadītāju kursos un šis jautājums ir iekļauts gan testos, gan CSN eksāmenā. Liku nesen, man tie labā atmiņā. Tā kā CSDD atbildējuši tieši tā, kā paši sarakstījuši noteikumus un prasa to ievērot.

95380. viesis 5.septembris 2003 10:44
0 0 Atbildēt

Redaktor,

Ir bijusi diskusija ar CP jau minetaja Vangazu miestina:) tapec braucot cauri tagad drosh nedrosh nometu drusku nost:)

P.S. mutiskam skaidrojumam tiesham naf svara, ja lieta aizies lidz tiesvedibai ar CP. tapec sanak, ka mes te visi pamerijamies ar "gailishiem", bet ka rakstisku argumentu CP to neiebarot, ja nu vienigi pats CPists nebus vaji apguvis CSN un tapec nebus specigs pretinieks diskusija:) kas ari gadas!

95385. viesis 5.septembris 2003 10:56
0 0 Atbildēt

Ieverosiet vai nee tos noteikumus, taapat juus visus izdraaziis , ha! Jo aatraak brauksi, jo mazaak iespeeju CPistiem juus nokert! HA!

95386. viesis 5.septembris 2003 10:56
0 0 Atbildēt

S u n i, p i d a r i, p i p e l e +s

95393. viesis 5.septembris 2003 11:22
0 0 Atbildēt

Varu Jūs mierināt ar to,ka ja arī CP sastāda pārkāpuma protokolu,tad 99 % tur ir kāda vai pat vairākas neprecizitātes,kas ļauj šo pārsūdzēt ,bet ,protams,jo labāk Jūs zināt satiksmes noteikumus,jo vieglāk ieborēt savu taisnību-tikai ne jau uz ielas,bet gan pārsūdzot.

95394. viesis 5.septembris 2003 11:23
0 0 Atbildēt

vaaks dumiishi...

95407. viesis 5.septembris 2003 12:21
0 0 Atbildēt

Veel- imho tas ir tikai tikai logiski, ka 520. ziime atcelj konkreetajos gadiijumos ziimi 100kmh, jo taas tomeer parasti ir apdziivotas vietas, kur parasti ir cilveeki, kas var piem. negaidiiti izdomaat iet paari celjam vai nakti vienkaarshi buut mazpamanaami, taa ka tas ir tikai logiski ja aatrums jaasamazina no 100+ uz 90.

ps. a taadus kaa superedmis, aarstee tikai sadragaats galvaskauss (preferably savs).

95418. viesis 5.septembris 2003 13:10
0 0 Atbildēt

Menti ir stulbi

95423. viesis 5.septembris 2003 13:24
0 0 Atbildēt

Menti ir stulbi, bet ne visi. Pa cik mani biezhi apstaadina par aatruma pasrniegshanu domaaju ka lielaakaa dalja no CPistiem mani un manu zilo 3 serijas bembi paziist.Puse no vinjiem ir normaali korishi, un no shiis puses puse ir pavisam labi zeeninji.

95469. viesis 5.septembris 2003 18:50
0 0 Atbildēt

520. zīme reizēm tomēr nav tikai tukša informatīva nozīme, kā te daži grib apgalvot. Piemēram, ja nogriežas no ceļa, kas iet cauri šādi apzīmētai vietai, tad automātiski iestājas apdzīvotā vietā saistošie CSN, proti, ātrums līdz 50 km/h, nevis 90 km/h, kas būtu, ja nebūtu zilās zīmes.

95859. viesis 9.septembris 2003 13:13
0 0 Atbildēt

JaanimPuu taisniiba, jo mums neinteresee, kaada ziime taa ir, baltaa via zilaa, ka tik ziime "Apdziivota vieta". Taalaak jau viss atkariigs no kraasas - zila - tad 90, balta - 50.Zirgz

95861. viesis 9.septembris 2003 13:16
0 0 Atbildēt

Protams SuperEdmi Tevi visi paziist, ar taadu caurumu, jau nevar nepaziit.

110718. viesis 10.janvāris 2004 23:08
0 0 Atbildēt

jus te dir sat

283808. viesis 31.augusts 2011 16:08
0 0 Atbildēt

Ar kadu ātrumu ir jābrauc apdziivotās vietas , kas apziimētas ar ziimi uz zila fona???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti