Enduro sprints Emburgā pulcē arī Zviedrijas sportistus

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 18.jūlijs 2016 18:55

Aizvadītajā sestdienā, 16.jūlijā Iecavas un Ozolnieku novados, Emburgas un Garozas apkārtnēnorisinājās trešais Latvijas kausa un otrais Lietuvas kausa posms enduro sprintā. Sacensības pulcēja gana daudz dalībniekus, turklāt konkurenci sastādīja ne tikai Baltijas, bet arī Zviedrijas sportisti.

Šonedēļ Emburgas apkārtne tika gana pieskandināta, pulcējos 113 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un par Zviedrijas enduro sprinta pārstāvjus. Sportisti cīnījās par vērtīgajiem punktiem Latvijas un Lietuvas kausa ieskaitē, lai sezonas izskaņā iegūtu augstākos titulus. Diena tika aizvadīta patīkamos laika apstākļos un atsauksmes no dalībniekiem visnotaļ pozitīvas.

„Sacensības ir izdevušās,” pēc posma komentē tā organizatore Iveta Kaminska, „sportistiem bija iespēja iemēģināt spēkus pa meža takām, pļavām, dolomīta karjerām, stigām un izcirtumiem. Līdz ar to dalībniekiem bija jāliek lietā gan braukšanas prasmes, gan rūpīgi jādomā līdzi visu sacensību garumā. Vēlos akcentēt, ka pirmo reizi enduro sprinta sacensībās startēja jaunieši no Zviedrijas – viņi atzina, ka šeit ir interesanti un ar prieku piedalījušies sacensībās. Arī Latvijas un kaimiņvalstu sportisti piekrituši, ka sacīkstes aizvadītas pozitīvā gaisotnē. Daži atzina, ka bija ātrs un ne tik sarežģīts posms, citi, ka bija krietni jāpapūlas.

Protams, mums kā organizatoriem jāņem vērā, ka Latvijā startē diezgan daudz iesācēju, tādēļ trasei jābūt tādai, lai to izbraukt varētu visi – dažam tas iet vieglāk, citam grūtāk.” Organizatore arī atklāja, ka runājusi ar sportistu, kurš enduro sprinta sacensībās startējis pirmo reizi – ja iepazīšanās aplis vēl nedeva īstu skaidrību, tad sacīkšu laikā sportistā iedegās azarta dzirksts. „Sportistam sacensības tā iepatikās, ka viņš ar azartu un sajūsmu devās finišā. Arī no citiem sportistiem un Enduro komisijas vadītāja Jurģa Berga dzirdēju labas atsauksmes, kas man kā organizatorei nozīmē ļoti daudz,” piebilst Kaminska.

Prestižajā E1 klasē uzvaras laurus plūca viesis no Zviedrijas – Casper Jansson, otro vietu izcīnīja Rihards Dūčis, bet trešo Andris Mitkevičius no Lietuvas. E2 klasē, kā ierasts, pārāks bija motokrosa sportists Ivo Šteinbergs, kuram kārtējā uzvara ne vien savā klasē, bet arī posma absolūtajā vērtējumā. Otro vietu izcīnīja Gustavs Kundziņš, bet trešo Mykolas Paulavičius no Lietuvas. E3 klasē pirmo vietu izcīnīja Sandris Kļaviņš, otro Mārtiņš Vinters, bet trešo lietuvietis Dovydas Venclovas. Savukārt Senioru klasē līderis šajā posmā bija Einārs Vinters, tuvākais sekotājs – Artūrs Robežnieks, bet trešajā vietā kaimiņš Danielus Žoštautas.

Junioru 10+ klasē, kurā startē jaunā paaudze, šoreiz startēt uzdrīkstējās divi sportisti. Pirmo vietu izcīnīja zviedrs Wiktor Ahlqvist, bet otro – Ričards Ansviesulis. Hobby klasē uzvaras laurus plūca Kaspars Ērkulis, otrajā vietā ierindojās Kalev Kriis no Igaunijas, bet trešajā – Jānis Freimanis. Veterānu konkurencē pirmais bija Ivars Miķelsons, otrais Andris Kalniņš, bet trešais igaunis Madis Pool. C klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Ģirts Kalniņš, otro vietu izcīnīja Kaspars Bondars, bet trešo ziemeļu kaimiņš – Mirko Raup. Dāmu konkurencē savu sezonu turpināja vienīgā daiļā dzimuma pārstāve – Kristina Arlauskaite no Lietuvas. Savukārt iespaidīgajā kvadracklu klasē pirmo vietu izcīnīja Arūnas Sopavičius no Lietuvas, otro Aivis Graudiņš, bet trešo Ainis Kļavenieks.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti