Kravinieks bez bremzēm - varēja būt daudz ļaunāk (+ video) 29

 
iAuto | 29.februāris 2016 15:47

Video no ASV redzams kā bez bremzēm palicis kravas auto taranē vieglo automobili. Avārijā iesaistīti trīs transportlīdzekļi, četri cilvēki nogādāti slimnīcā ar dažādiem ievainojumiem, kas dzīvībai nav bīstami.

Kravas auto firmas īpašnieks skaidrojis, ka nezina, kādēļ avārija notikusi - viņš personīgi esot pārbaudījis mašīnas bremzes, gaismas un tehniskos šķidrumus. Pilnajā video (šeit saīsināta versija) var redzēt, ka kalna galā šoferim radušās kādas aizdomas vai šaubas un viņš samazina ātrumu, taču, kā izrādās jau pēc brīža, nolemj ceļu turpināt.  

 
Visi komentāri
 
Piekasīgais 29.februāris 2016 17:28
5 1 Atbildēt

Da tur viss skaidrs - priekšējais negarantēja drošību!

Johai 29.februāris 2016 17:37
1 5 Atbildēt

ironija saprotama, taču sevis labad vieglais varēja pamest skatu spogulī un laicīgi pamukt malā. No otras puses, nesaprotu, vai smagais tā bija apjucis, ka pat uztaurēt neapjauta?

mnde 29.februāris 2016 18:19
3 1 Atbildēt

Skaisti jau runā, bet kā diez pašam būtu ar pietiekami laicīgu pamanīšanu lai sanāktu pagūt nozust šitādam slepkavniekam no kustības trtajektorijas...

Esi drošs, ka pamanītu pietiekami laicīgi, lai pagūtu noreaģēt, pieņēmt pareizu lēmumu sākt rīkoties un tad vēl arī izkustēties no vietas tā un tik ātri, lai atbrīvotu ceļu šitādam lidonim?

Nu tā godīgi un bez pārspīlējumiem? Pagūtu? Patiešām?

Johai 29.februāris 2016 18:51
1 0 Atbildēt

nezinu, nav cilvēka dabā būt tramīgam kā zvēram, tak laikam jau vajadzētu - tādēļ jau es teicu par to kravinieka tauri, ka kaut kādā veidā viņam vajadzēja mēģināt brīdināt

Mnde 29.februāris 2016 22:04
16 1 Atbildēt

Nu uztaurētu... Pārak lielā gabalā nepamanītu, neuzskatītu, ka tas domāts Tev, krietni tuvāk - neko tas vairs nemainītu... Bet kraviņieks drīkstēja arī nebraukt pakaļā stāvošajam, bet raut pa labi, vismaz nebūtu nonesis pie krusta stāvošo...

Vernons 29.februāris 2016 18:48
2 7 Atbildēt

Pēc šāda video Tu sāksi regulāri skatīties spoguļos savas drošības labā.

Vernons 29.februāris 2016 18:53
2 15 Atbildēt

Nezinu cik vecam ir jābūt auto, lai ar vienkontūra bremzēm piedalītos ceļu satiksmē.

Pie mums, paldies Dievam, lielais vairums nodoti metāllūžņos. Vēl daži piedalās satiksmē, kuriem arī ir viena vienīga bremžu kontūra,ja tā beidzas, tad čau!

RX-7 1.marts 2016 1:20
1 1 Atbildēt

Autoskolā kā kursants braukāju ar ZIL-130. Reiz uz Torņkalna viadukta no baznīcas uz Māras dīķu pusi pazuda bremzes. Pavisam. Laimīgas sagadīšanās rezultātā T-veida krustojumā ieripoju un pie bortakmeņa piespiedies spēju apstāties, neskarot nevienu - ne priekšā kāds stāvēja, ne šķērsām tajā mirklī trāpījās. Bet dziļa ieelpa izdevās gan man, gan instruktoram Zihmanim. Viņš pēc veiksmīgās apstāšanās vēsā mierā no sēdekļa apakšas izvilka butelīti ar bremžu šķidrumu un kāpa ārā pieliet... Tā gadoties.

Vernons 1.marts 2016 8:18
3 14 Atbildēt

Interesanti, kur ZIL 130 var ieliet bremžu šķidrumu. ZIL 130 ir viena kontūra gaisa bremzes! Truba pušu, gaiss pa gaisu un bremzes tutū.

GAZ 1.marts 2016 10:50
6 1 Atbildēt

gan jau, ka cilvēks domāja GAZ-53 - bija, taču apmācība arī uz tiem, bet tas, ka padomjlaikos attieksme pret tehniku bija tāda, kā komentārā aprakstīts, varu apliecināt arī es - pats tiesības liku Rēzeknes Dosaaf, kur praktiskās braukšanas meistari jau no rīta smakoja pēc spirta, bet klienti gaidīja rindā, lai kursantiņi uz mazdarziņiem aizgādātu dažādas kravas, materiālus utml.

Vernons 1.marts 2016 10:15
0 10 Atbildēt

Izskatās ka komentēt situāciju ņem dalību pilsoņi kuriem nav ne mazākā sajēga kā tiek būvēti mūsdienu smagie auto.

Vēlreiz atgādinu spogulī sava auto aizmugure jākontrolē divreiz vairāk nekā priekša.

Un šajā sakarā, Forumā , "7 vietīgs neliels auto, kāds? (50)" jautājumu par auto der aplūkot arī no šāda aspekta!

mnde 1.marts 2016 11:18
9 1 Atbildēt

es saprotu, ka tev kā jau īstenam marasmatiķim patīk cīņa ar sekām, neizskaužot cēloņus.

Šīs avārijas cēlonis nebija pa priekšu braucējs! Nekur un nekā un nekādā gadījumā!

Kamēr nemainīsies attieksme pret SAVA auto TEHNISKO STĀVOKLI, SAVA VADĪPRTASMI, SAVA auto MANEVRĒTSPĒJU, SAVU atbilstību ADEKVĀTUMAM, PAŠA NEUZBĀŠANOS CITIEM un NEDIKTĒŠANU CITIEM teleportēties UN NEUZKRAUT VAINU par paša LĪKROCĪBU, NEKAS NEMAINĪSIES!

Vernon - tu esi vecis vai neesi? Kāpēc Nesludināt katram pašam ATBILDĒT PAR SEVI! RĪKOTIES ATBILDĪGI NEEBRAUKT ar bojātu auto, NEGULĒT pie stūres, PIEVĒRST UZMANĪBU satiksmei sev priekšā, CIENĪT CITUS satiksmes dalībniekus, NEUZSPIEST savu nesaturēšanu citiem...

Tad nevajadzēs cīnīties ar sekām, atbalstīt rupjus recidīvistus un izdomāt pilnīgi slimus suņa murgus viņu "attaisnošanai"

Vernons 1.marts 2016 11:41
0 5 Atbildēt

Izskatās ka arī Tu maz ko saproti! Neattaisnoju nevienu! Tie šoferi mēdz arī nomirt pie stūres! Pensionēšanās vecumu arī palielināja! Tā ir Tava un Tev līdzīgu "nesaturēšana", jo atļaujas uz ielas parādīties ar auto, kuram jau ir problēmas!

Man starp citu ir CSDD izsniegta līdzīga "indulgelnce", skatīties tikai uz priekšu un neatbildēt par to kas notiks aizmugurē! Valdes loceklis parakstījis! Bet dzīvē mēdz būt arī savādāk.

Cēlonis un sekas vienā, smagā vadītāja, personā, bet varēja arī nebraukt ar "modificētu" bremžu sistēmu.

mnde 1.marts 2016 11:46
0 0 Atbildēt

Šādi šoferi ir jāceļ nost no ceļa, jāatslēdz jau medkomisijā, vai tādi kā tu - tevis cienītajā un bieži piesauktajā Ģintermuižā.

Jāliek baisas soda naudas un/vai jātupina cietumos bojātu un nepareizi koptu autoparku brigadieri un īpašnieki, nevis jāsludina tiesības braukt bezatbildīgi un tramdīt/biedēt pārējos un piemeklēt tam visam attaisnojumus.

Vernons 1.marts 2016 11:47
0 0 Atbildēt

Nu tur esam pilnīgi vienās domās!

mnde 1.marts 2016 11:47
0 0 Atbildēt

P.S.

un vēl trakāk ir jāsoda - ar tiesību (kategoriju) noņemšanu uz pus gadu-gadu tos, kuri piekrīt braukt ar C95 kategoriju ignorējot darba un atpūtas režīmu

un ar soda naudām un cietumsodiem jāsoda tie idioti, kuri saplāno reisa autobusiem neiespējamus grafikus CSN izpratnē!

Vernons 1.marts 2016 11:54
0 0 Atbildēt

Uz mani tas neattiecas!

Bet es zinu Rīgā vienu transporta firmu, kura neļauj saviem vadītājiem braukt pa nakti un atpūsties mazāk par 11 stundām diennaktī.

Un starptautiskajā satiksmē reisa autobusa vadītājus nomaina arī Rīgā, pie veikala "Alfa", jo nevar iekļauties aizbraukt līdz autoostai!

Darba un atpūtas režīmu ieviesa veselīgai konkurencei. Tā būtība ir tieši šāda. Latvijā neviens autobusa vadītājs nav pārstrādājies reģionālajā satiksmē!

mnde 1.marts 2016 11:58
4 0 Atbildēt

Vēl derētu tāds sīkums, kā skrupulozi iemācīties izpildīt 105. punktu.

Iespējams tā pārkāpumi ir saistīti ar grafika ievērošanu, kad daži autobusu vadītāji šķietamas ilūzijas par minūšu iedzīšanu, bet praksē tikai dažu sekunžu lieliem ieguvumiemm, riskē ar pasažieru dzīvībām, pēdējā laikā vaisai "nevaiksmīgi"...

Vernons 1.marts 2016 12:33
0 16 Atbildēt

Tā! Kas jādara priekšā braucošam bremzējot!

Ja skurpulozi tad skurpulozi!

Es pieņemu ka visiem, satiksmē esošiem, bremžu sistēma ir kartībā!

mnde 1.marts 2016 13:48
0 0 Atbildēt

Kā kas jādara??? Pēc pieņemta lēmuma, ka nepieciešams bremzēt vai samazināt ātrumu jāspiež bremžu pedālis! Spiežot bremzes ieslēdzas bremžugunis (nu tādas dekoratīvas sarkanas lampiņās automašīnu aizmugurē), spiežot pedāli tālāk - sāk augt bremžu sistēmā spiediens (ja nu bremzes ir hidrauliskās) - ugunis jau deg, bet auto vēl kustās ar nemainīgu ātrumu - vēl tālāk sāk auto samazināt ātrumu!

Tas normāliem aiz muguras braucējiem, kuri nesamudrīti saprot 99. un 105. CSN punktus pilnībā pietiek, lai savlaicīgi pamanītu, saprastu, kas notiek, izdarītu secinājumus un koriģētu savu ātrumu un/vai kustības trajektoriju.

Es saprotu, ka sarežģīti, bet pacenties to saprast!

Lasi kamērt pielec! 99,99% autovadīāju to saprot arī bez tik skrupuloza izklāsta! Pacenties, vēlk nav zuidusi cerība, ka tu to spēj!

Bremzēt pie sarkanā, pie zīmes dodiet ceļu utt. VISIEM IR TIESĪBAS bez īpašas saskaņošanas ar pakaļā elsojošo 105. punkta RUPJUU PĀRKĀPĒJU, jo arī tam eksistē tieši tie paši CSN un tie paši šķēršļi, kas eksistē ātrumu samazināt gribošajam pa priekšu braucējam, un nāksies izpildīt tieši tās pašas prasības, tikai vēl aiz muguras braucējam ir jāatstāj vieta pa priekšu braucējam - pēc tā paša aizņemtā krēsla principa!

Kas te nesaprotams???

mnde 1.marts 2016 11:40
8 0 Atbildēt

p.s.

Un JĀ vernon, tas nav normāli, ka lēmums DOT CEĻU GĀJĒJAM UZ PĀREJAS ir atkarīgs no tā cik tuvu tāds kretīns kā tu esi atļāvies piebraukt astē...

Katram ir jābūt spējīgam mainīt sevis vadīto transporta līdzekli tā, lai neuztriektos virsū pa priekšu braucējiem! Un tas nozīmēs to, ka DOT CEĻU GĀJĒJAM, BREMZĒT PIE DODIET CEĻU VAI STOP ZĪMES varēs neuztraucoties par idiotu pārak īsā distancē...

Vernons 1.marts 2016 11:46
0 14 Atbildēt

Tas attiecas tieši uz Tevi un kā Tu izproti CSN 57. punkta prasību izpildi!

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants uzliek par pienākumu arī CSDD izstrādāt tā Noteikumus, lai spēles Noteikumi visiem būtu skaidri un saprotami, Tev, man un ikvienam no mums! Pietrūka prāta un sanāca kā vienmēr.

mnde 1.marts 2016 11:52
11 0 Atbildēt

Ļoti vienkārši - pa priekšu braucējs tevi nevar patraucēt, jo uz ceļa viņš atrodas konkrētā vietā ātrāk par tevi - tātad ne viņām ar sekotāju (gribētāju tai punktā nokļūt), bet tev ar jau tur esošu transportlīdzekli būš būt rēķināties!

Ja grūti ar pielekšanu, tad iedomājies krēslu uz kura jau kāds sēž - tur iesēsties vari tikai tad, ja tur sēdošais pieceļas un dodas prom. Kāpt klēpī nav pieklājīgi un mest no turienes ārā tur sēdošo ne tik! Kamēr vien tur sēdošais sēž, tev būs respektēt viņa tiesības uz sēdēšanu!

Vernons 1.marts 2016 11:59
0 24 Atbildēt

1. Strauju bremzēt aizliegts!

2. No joslas joslā, kad tā nav brīva pietiekama attālumā, iebraukt aizliegts!

3.Samazināt ātrumu, bez savlaicīgiem signāliem, aizliegts!

Nu lūk es "drīkstu" pastrādāt trīskāršu noziegumu, bet Tu būsi vainīgs! Man ir šāda "indulgence"! Tu taču nebūsi ar mieru.

Jā ar vienu dupsi uz diviem krēsliem arī neapsēdīsies!

mnde 1.marts 2016 12:08
10 0 Atbildēt

1. Kas ir strauji? no kāda negatīvā paātrinājuma ir strauji, līdz kādam "ne strauji". Piezīme - lai nodrošinātu sevis vadīta transportlīdzekļa neuztriekšanos kaut kam - maksimāli iespējami bremzēt ne tikai drīkst, bet arī tā ir JĀDARA!

2. Un, kā tas atšķiras no stāsta par gribēšanu iesēsties aizņemtā beņķī?

3. Bremžuguņi visiem izņemot tevi ir pietiekami savlaicīgs signāls! ABSOLŪTI PIETIEKAMS UN NEAPSTRĪDAMS! Bums ir tad, ja - guļ, nodarbojas ar blakuslietām, nepievērš satiksmei un izmaiņām tajā uzmanību vai PATS SEV IR NOZADZIS 99. punktskaidrojumā tieši kā 105. punktā atrakstīto distanci. KAS TE VĒL NAV SKAIDRS???

Man pa priekšu strauji bremzējušais (ar apšaubāmi, lai neteiktu ka visai samurgoti par "pārkāpumiem" nosauktām lietām) nepārsteigs! Vienīģais kad pārsteigs, ja pats būsū ignorējot 99. un 105. punkta prasības pielīdis pārāk tuvu - un tas nudien nav pa priekšu braucēja pārkāpums!

Labāk pastāsti kā konkrētajā video pie sarkanās gaismas stāvētājs strauji bez signāliem bremzēja, zaga distanci un mainīja joslas? :D

Vernons 1.marts 2016 12:17
0 15 Atbildēt

Vai Tev pašsaglabāšanās instingts ir?

mnde 1.marts 2016 13:52
0 0 Atbildēt

Ir un tāpēc netešos nevienam virsū un nesludinu legālu sabraukšanu!

Bet laikam tev jau tikai spēka pozīcijas šķiet atbalstāmas, ceļā satiksmes noteikumi jāievēro tikai pa priekšu braucējiem, bet momentā jāpārkāpj lai glābtu savu dzīvību, jo tev autobuss ar sačakarētām bremzēm un visiem būs no tevis baidīties. Izklausās pēc baisiem mavērtības kompleksiem. PĒC ĻOTI BAISIEM!

Vernons 1.marts 2016 15:21
0 0 Atbildēt

Tu vienreiz pa visām reizēm izlasi ceļu satiksmes Noteikumus! Un rūpīgi piedomā pie tā, kādi CSN punkti uzliek par pienākumu, man, garantēt, Tev, drošību, lai Tu, man bremzējot, neatsistos pret manis vadītā auto pēcpusi. Ļoti baisi izklausās Tava "saprašana", kas reāli notiek uz ceļa. CSDD un ceļu policija piekopj noziedzīgu politiku ceļu satiksmē un Tu esi šīs politikas auglis!

mnde 1.marts 2016 16:44
0 0 Atbildēt

Un tagad izstāsti, kas man vispār varētu likt uzrīkot "bums" ar tevis vadīto autobusu, ja es sekoju savam ātrumam, sekoju citu ātrumiem, skatos uz ceļu un atstāju sev pietiekamu distanci manevram, lai vai kādi pārsteigumi nebūtu? KAS, KAS TIEŠI MAN VARĒTU LIKT IETRIEKTIES TEVĪ, ja ne tu pats uzsākot kustību atpakaļgaitā, ja man vairs nav kur palikt, jo aiz manis ir sastājušies vciti transportlīdzekļi?

Esi izmetis enkuru, un amputējis bremžuguņus - tātad piedalies satiksmē ar kategoriski aizliegtiem modificējumiem/atbilstību tehniskā stāvokļa prasībām?

Vai arī tev ir patiesi smagas problēmas ar izpratni, ko nosīmē droši vadīt SAVU transportlīdzekli...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti