Kandavā startējis Latvijas kartinga čempionāts

 
5.maijs 2009 15:08

Nākamajā dienā pēc darbaļaužu svētkiem, 2.maijā, Kandavas kartodromā norisinājās Baltijas un Latvijas kartinga čempionāta 1.p osms. Daudzi sportisti šajā sezonā ir mainījuši klases uz augstākām, lai pilnveidotu savu meistarību.

Pēc vairāku labāko braucēju piedalīšanās Eiropas un pasaules kartinga čempionātos pienācis laiks parādīt savas prasmes Latvijā.

RAKET klasē nebrauca neviens dalībnieks no Latvijas. Redzami tikai igauņi, viens lietuvietis un baltkrievs. Taču cīņa par līderpozīcijām bija spraiga. Vēl pusfinālā nebija iespējams noteikt, kurš izcīnīs godpilno 1. vietu. Tikai fināla braucienā bija skaidrs, ka šīs klases spēcīgākais ir Dmitrijs Kitajevs no Lietuvas.

MICRO klasē, līdzīgi kā Raket, cīņa notika par pirmo un otro vietu. Pusfināla brauciena laikā Valters Zviedris veiksmīgi spēja nosargāt savu pirmo pozīciju, taču pēdējā aplī, Mihailam Budovskim piepalīdzot, Valters izlidoja no trases, tā arī nefinišējot. Tomēr tas viņam netraucēja fināla braucienā, startējot no pēdējās vietas, izvirzīties vadībā un izcīnīt uzvaru.

ROTAX MINI MAX klases izteikts līderis un 1.vietas ieguvējs, vienīgais cittautu braucējs šajā klasē, bija igaunis Kairo Kivi. Pārējie dalībnieki atradās mazu gabaliņu aiz līdera, aizvadot sīvas cīņas savā starpā. Otro un trešo vietu sadalīt nevarēja Ernests Veismanis un Vadims Dzjubenko. Viņi pusfināla braucienā finišēja tā, ka, no malas skatoties, nebija iespējams noteikt, kurš tad īsti bija ātrāks. Elektronika rādīja, ka labāks bijis Vadims Dzjubenko, bet ne uz ilgu laiku, jo jau finālā pārāks bija Ernests Veismanis. Šajā klasē savu pirmo kartinga čempionāta sacīksti aizvadīja Mārtiņš Sesks, kurš pagājušajā gadā bija redzams braucam smilšainajās trasēs ar Beta Bagijiem. Viņa panākumi nebija tik labi, un Mārtiņš Sesks ierindojās 7. vietā.

ROTAX MAX JUNIOR klases ātrumu noteica Reinis Nitišs, kurš sevi apdzīt neļāva nevienam citam. Kaut arī pirmo pozīciju nosargāt bija grūti, Reinim tas izdevās. Otrais igaunis Āvo Talvars, kurš iepriekšējos gadus bija pārliecinošs šīs klases līderis. Neveiksmes vajāja pagājušā gada čempionu Mārtiņu Steinertu, jau kvalifikācijas braucienā puiša kartingam bija problēmas. Pēc ilgas skrūvēšanas, uzsākot startu, pusfināla braucienā likās, ka Mārtiņš beidzot kārtīgi varēs cīnīties par iekļūšanu trijniekā, tomēr, neveiksmīgi sagriežoties igauņu braucējam, Mārtiņam Steinertam nācās izstāties. Līdz fināla braucienam kartings tika savests kārtībā, bet ar to nepietika, lai iekļūtu pirmajā trijniekā.

ROTAX MAX klases braucējus nesatrauca sasisti kartingi un izlidošana no trases. Uz starta 13 dalībnieki. Jau kvalifikācijas brauciena laikā pa priekšu visiem brauca lietuvietis Mats Kiznis, viņa uzvaras gājienu apturēt nespēja neviens. Aiz viņa turējās latvietis Renārs Ēķis, pusfinālā paliekot otrais. Taču viņam finālā radās problēmas ar kartu un Renārs noslīdēja uz 7. pozīciju. Tas ļāva 2. vietā ierindoties Kristapam Gasparovičam no komandas Autosporta centrs.

ROTAX MAX DD2 un ROTAX MAX MASTER DD2 apvienotais abu klašu brauciens izvērtās spraigs. Šajā braucienā uz starta bija visvairāk dalībnieku. Tāpat kā iepriekšējā gadā, arī šogad Rotax Max DD2 klases pārliecinošais un nesasniedzamais līderis bija Henrijs Grūbe, kurš lidoja pa Kandavas trasi un pārējiem sportistiem neatstāja iespējas sev pietuvoties.
Rotax Max Master DD2 klasē uzvara lietuvietim Jurijum Stepeninam. Gvido Stalidzāns spēja noturēt otro vietu, un labi, ka tā, jo pārējās tuvākajās pozīcijās ierindojušies lietuvieši un igauņi.

Ātrajā KZ2 klasē, kurā vienīgajā strats no vietas, Baltijas čempionāta 1. posmā piedalījās 9 dalībnieki, no kuriem tikai trīs latvieši. Pusfinālā no strata vadībā izrāvās Mārtiņš Lapiņš un Georgs Vanns. Pēc sīvas cīņas finišu pirmais sasniedza igaunis Vanns, taču tad iejaucās tiesneši un piesprieda abiem 10 sekunžu sodu par pāragru startu, ko sportisti apstrīdēja, jo netika ievērota soda piešķiršanas procedūra. Sodu atcēla, un rezultāts netika mainīts. Fināla braucienā vietu izkārtojums nemainījās. Posma uzvarētājs Georgs Vanns, otrais Mārtiņš Lapiņš, trešais Raivo Luhse.

Nākamais Latvijas čempionāta kartingā 2. posms notiks 23. maijā Sporta kompleksā 333.

Sanita Pelēķe,
TV raidījums „Ātruma cilts“,

sadarbībā ar LAF Preses dienestu
prese@laf.lv

Sacensību rezultāti (TOP 3)

MICRO
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    2    ZVIEDRIS Valters    LAT    Steinerts RT
2.    8    GOLOVACEVA Veronika    LAT    GM Racing
3.    5    BUDOVSKIS Mihails    LAT    BO Oil Racing

RAKET
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    111    KITAYEV Dmitry    LTU    DOSAAF - BY
2.    219    ARON Ralf    EST    AIX Racing Team
3.    220    KANNE Kaspar    EST    AIX Racing Team

ROTAX MINI MAX
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    37    KIVI Kairo    EST    Kika Motorsport
2.    38    VEISMANIS Ernests    LAT    Steinerts RT
3.    41    BELAKOVS Ingus    LAT    Luxe Racing Team

ROTAX MAX JUNIOR
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    15    NITISS Reinis    LAT    Kika Motorsport
2.    210    TALVAR Aavo    EST    Talvar Racing
3.    211    RUMP Martin    EST    AGS Racing

ROTAX MAX
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    109    KIZNIS Matas    LTU    Talvar Racing
2.    2    GASPAROVICS Kristaps    LAT    Autosporta centrs
3.    16    CALKO Konstantins    LAT    Weis Motorsport

ROTAX MAX DD2
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    1    GRUBE Henrijs    LAT    RB Racing
2.    33    GASPAROVICS Janis    LAT    Autosporta centrs
3.    9    SALTUMS Oskars    LAT    GM Racing

ROTAX MAX MASTERS DD2
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    113    STEPENINAS Jurijus    LTU    RKV Racing
2.    301    STALIDZANS Gvido    LAT    GM Racing
3.    111    POCEVICIUS Saulius    LTU    RKV Racing

KZ2
Vieta    #    Uzvārds, Vārds    Valsts    Komanda
1.    234    VANN Georg    EST    AGS Racing
2.    3    LAPINS Martins    LAT    Kika Motorsport
3.    48    LUHSE Raivo    LAT    Luxe Racing

KOMANDU VĒRTĒJUMS
Vieta    Komanda    Piloti
1.    Kika Motorsport    Nitiss / Lapins / Kivi
2.    Steinerts RT    Zviedris/ Veismanis / Steinerts
3.    GM Racing    Stalidzans / Govolaceva / Saltums
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti