Briti izstrādā intelektuālo klimatkontroli 2

 
15.maijs 2009 0:11

Britu inženierkompānija Ricardo ir izstrādājusi intelektuālās klimatkontroles sistēmu, kura pilsētas braukšanas ciklā ļauj uzlabot degvielas ekonomijas rādītājus par desmit procentiem. Sistēma ir ieguvusi nosaukumu Enchanced Air Conditioning (EAC).

Intelektuālā klimatkontrole darbojas kopā ar hibrīdiekārtu un automātisko dzinēja stop/start sistēmu. Kad automobilis virzās uz priekšu tikai ar elektrodzinēju, kā arī gadījumā, kad dzinēju noslāpē elektronika, apstājoties pie luksofora vai sastrēgumā, EAC atslēdz kondicioniera kompresoru, tādā veidā samazinot enerģijas un degvielas patēriņu. Bez tam, ar precīzu navigācijas karšu palīdzību un mobilo informācijas apmaiņu ar ceļa dienestiem un citiem automobiļiem sistēma spēj paredzēt nākamās automobiļa apstāšanās reizes, kā arī sagatavoties kondicioniera izslēgšanai.  

Šī tehnoloģija darbojas kopā ar paplašināto adaptīvo kruīzkontroli, kas ar navigācijas sistēmas palīdzību, ņemot vērā ātruma ierobežojumus, sastrēgumus ielās un "guļošos policistus", luksoforu skaitu un asus ceļa līkumus, sastāda brauciena maršrutu tādā veidā, lai maksimāli izmantotu automobiļa elektrodzinēju. Sistēma pilnībā pārvalda gāzi un bremzi, atstājot šofera ziņā tikai auto "stūrēšanu". 

Jauno sistēmu Ricardo ir izstrādājusi sadarbībā ar koncernu Jaguar Land Rover un uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar topogrāfisko shēmu sastādīšanu un informācijas apmaiņas tehnoloģijām. Patreiz sistēma tiek izmēģināta krosoverā Ford Escape Hybrid. Iespējams, ar šīm sistēmām sērijveida automobiļus sāks aprīkot 2012.gadā.
 
Visi komentāri
 
268874. viesis 16.maijs 2009 18:49
0 0 Atbildēt

Kā cilvēkiem patīk sarežģīt vienkāršas lietas... :)

268878. viesis 18.maijs 2009 19:43
0 0 Atbildēt

Ceru, ka kaarteejais II kursa studentu kursadarbs, zhurnaljugu atrefereejumaa. D-Eiropas autobrauceeji buus iipashi pateiciigi torkjii seedeet bez kondiizera. Veel "Sistēma pilnībā pārvalda gāzi un bremzi, atstājot šofera ziņā tikai auto "stūrēšanu" - =8-0 PESEC! Ta lai stuuree arii pac! Es, labaak, ieshu ar kaajaam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti