Ceļu satiksmes negadījumu skaita samazinājuma dēļ samazinājies arī apdrošināšanas gadījumu skaits 5

 
23.jūnijs 2009 0:03

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) datiem, šogad pirmajā ceturksnī apdrošināšanas sabiedrībās reģistrēti 8019 OCTA apdrošināšanas gadījumi, kas ir par 30% jeb 3506 gadījumiem mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā.

Samazinoties apdrošināšanas gadījumu skaitam, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajiem trim mēnešiem šogad par 0,5% samazinājušās arī ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksājamo neto atlīdzību summas, veidojot 8,277 miljonus latu. Savukārt nopelnītās prēmijas veido 15,089 miljonus latu, kas ir par 28% vairāk nekā pērn.

Baiba Gribuste, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētāja vietniece: „Sarūkot negadījumu skaitam, samazinājies arī apdrošināšanas sabiedrībās pieteikto apdrošināšanas gadījumu skaits. Tā rezultātā apdrošinātājiem šogad pirmajā ceturksnī nepieauga izmaksāto atlīdzību apjomi, bet saglabājās faktiski iepriekšējā gada līmenī. Ņemot vērā ekonomisko lejupslīdi valstī, arvien vairāk iezīmēsies tendence, ka cilvēki mazāk ikdienā izmantos savu personīgo transportu. Līdz ar to arī turpmākos mēnešus negadījumu īpatsvars visticamāk būs mazāks nekā pērn.”

Vidējās atlīdzības izmaksas lielums par apdrošināšanas gadījumu pieaudzis par 4% un šī gada 1 ceturksnī sasniedzis jau 775 latus. Tas visticamāk skaidrojams ar to, ka šogad pirmajos mēnešos tika pieņemti vēl lēmumi arī par iepriekšējo gadu ceļu satiksmes negadījumos nodarītajiem zaudējumiem, kad inflācija bija sasniegusi savu augstāko punktu pēdējo gadu laikā un cenas auto remontam bija ļoti augstas.

Joprojām lielākā atlīdzību daļa tiek izmaksāta par mantai nodarītajiem zaudējumiem, piemēram, 9/10 no kopējās atlīdzību summas veido kompensācijas cietušajiem par transportlīdzekļu bojājumiem un bojāeju.
Savukārt valstij (VOAVA un VSAA) par ceļu satiksmes negadījumos cietušo ārstēšanu, darba nespēju, invaliditātes pensijām, u.tml. atlīdzināti gandrīz 200 tūkstoši latu.

OCTA apdrošināšanas nozarei stabili finanšu rādītāji

Pēdējo gadu laikā pirmo reizi apdrošinātājiem ir izdevies uzlabot finanšu rādītājus OCTA darbības jomā. Tas savukārt sekmējis OCTA nozares darbības stabilizāciju, ko apliecina peļņas un zaudējuma aprēķina tehniskais rezultāts: 2,1 miljoni latu.

B.Gribuste: „Šī brīža ekonomikas apstākļos ir ļoti svarīgi nodrošināt OCTA nozares stabilu darbību, lai nodrošinātu zaudējumu atlīdzības ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem. Šobrīd darbības rādītāji apliecina apdrošinātāju spēju to veikt, kas sniedz zināmu drošību ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam.

Šī gada 1.aprīlī apdrošināti bija 664 tūkst. transportlīdzekļu. Saglabājas tendence, ka apdrošināto transportlīdzekļu ir vairāk nekā to transportlīdzekļu, kuriem veikta ikgadējā tehniskā apskate.
 
Visi komentāri
 
269574. viesis 23.jūnijs 2009 6:10
0 0 Atbildēt

tātad nobrauc pa 30 % mazāk kilometrus. Apmēram.

269575. viesis 23.jūnijs 2009 8:12
0 0 Atbildēt

Tātad OCTA cenām vajadzētu kristies!!!

269576. viesis 23.jūnijs 2009 11:56
0 0 Atbildēt

Kad sapņo, piever acis :D

269578. viesis 23.jūnijs 2009 13:09
0 0 Atbildēt

OCTAi jau cenas arī krītas

269606. viesis 25.jūnijs 2009 16:23
0 0 Atbildēt

Man vislabāk patika pašas beigas par Tehnisko apskati un OCTA. Loģiski, apdrošina vairāk, nekā iziet apskati. Dziļākos laukos par apskati i nemaz nedomā, ja nobrauc savus 10 km reizi nedēļā līdz tuvākajam veikalam. Šāda tendence tikai pastiprināsies sakarā ar dižķibeli, ja nu vienīgi neņems arī OCTA.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti