Latvijas kartinga čempionāts iziet finiša taisnē, pirmie čempioni zināmi

 
24.augusts 2009 12:51

Sestdien, 22.augustā, Sporta kompleksā 333 pie Ropažiem notika Latvijas kartinga čempionāta 5.posms. Septiņās ieskaites klasēs sacentās 36 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Latvijas pārstāvji uzvarēja četrās klasēs. Pašā mazākajā Micro klasē sešu dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja mūsu sportists Valters Zviedris no komandas Steinerts RT, otrais viņa sīvākais sāncensis Mihails Budovskis (BO Oil Racing) bet trešo vietu ieguva lietuvietis Jevgēņijs Fedorenko. Zviedris ar šo panākumu nodrošināja sev arī Latvijas čempiona nosaukumu.

Rotax Mini Max klasē ļoti spraiga cīņa ritēja starp abiem līderiem Mārtiņu Steinertu (Steinerts RT) un igauni Kairo Kivi (Kika Motorsport). Fināla pēdējā apļa sākumā līderis vēl bija Steinerts, taču pirmajā līkumā Kivi veica apdzīšanu. Steinerts palika trases malā, bet Kivi uzvarēja. Situācija bija strīdīga, tika izskatīts protests, taču rezultāti palika nemainīgi un Kivi spēra ļoti plašu soli pretī čempiontitulam. Sacīkstē otro vietu izcīnīja Vadims Dzjubenko (BO Oil Racing), trešais Luxe Racing pārstāvis Ingus Beļakovs.

Rotax Max Junior klasē otro reizi šogad savu titulēto igauņu sāncensi Āvo Talvaru pārspēja Kika Motorsport braucējs Reinis Nitišs un nodrošināja sev čempiona titulu šajā klasē, trešais lietuvietis Tomas Jurevičus.

Rotax Max klasē ritēja līdzīgs scenārijs kā pirms divām nedēļām - priekšfinālā uzvaru izcīnīja Konstantīns Calko, kurš šoreiz pārstāvēja BO Oil Racing komandu, bet finalā uzvarēja Haralds Garkaklis (Luxe Racing), trešais Renārs Ēķis no Steinerts RT. Pēdējā posmā cīņā starp Garkakli un Calko tiks noskaidrots Latvijas čempions.

Rotax Max DD2 klasē pusfinālā savu pirmo uzvaru izcīnīja Oskars Saltums (Autosporta Centrs), otrais viņa komandas biedrs Jānis Gasparovičs. Tomēr finālā savu klasi parādīja abi favorīti Henrijs Grūbe (Steinerts RT) un lietuvietis Kevins Grahoļskis, kuri ieņēma pirmās divas vietas, bet trešais Saltums. Rotax Max Masters DD2 klasē triumfēja lietuvietis Jurijs Stepeninas. Grūbe ir ļoti tuvu savam kārtējam Latvijas čempiona titulam, tomēr vēl ir sacīkste Kandavā, kur savu vārdu var teikt arī Gasparovičs, kurš šobrīd atrodas otrajā vietā.

KZ2 klasē uzvarēja tas pats Kevins Grahoļskis no Lietuvas, otrais čempionāta līderis Raivo Luhse (Luxe Racing), bet trešais Mārtiņš Lapiņš (Kika Motorsport), trešajā vietā Luxe Racing. KZ2 klasē viss izšķirsies pēdēja posmā starp Luhsi, kurš šobrīd ir par pieciem punktiem priekšā Mārtiņam Lapiņam. Komandu ieskaitē uzvarēja Kika Motorsport, pietuvojoties Latvijas labākās komandas titulam, otrie palika Steinerts RT.

Latvijas čempionāta pēdējais posms notiks 26.septembrī Swedbank kartodromā Kandavā. Šis posms vienlaikus būs arī Baltijas čempionāta posms, kas pulcēs vairāk dalībnieku. Sacensību priekšvakarā notiks arī tradicionālā mehāniķu un veterānu sacīkste – šogad ar trases īres kartiem.

Šogad Latvijas kartinga čempionātā ir seši posmi, no tiem trīs vienlaikus arī Baltijas kausa posmi. Informācija par sacensībām www.kartings.org
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti