Statoil nodod ekspluatācijā 2 miljonus eiro vērtu bio piejaukuma padeves līniju 1

 
7.septembris 2009 14:58

Šā gada 10.septembrī, vides ministram Raimondam Vējonim un zemkopības ministram Jānim Dūklavam klāt esot, SIA „Latvija Statoil” naftas terminālī Rīgā svinīgi tiks atklāta bio piejaukuma padeves līnija.

Tās izveidē uzņēmums ir investējis 2 miljonus eiro. Izbūvētā līnija nodrošina bio piejaukuma pievienošanu degvielai ar labāko – plūsmas, metodi. Tehnoloģija, kas izbūvēta terminālī, atzīta par labāko Skandināvijas valstīs, kur bio piejaukums degvielai tiek pievienots jau vairākus gadus. Tā garantē augstu bio piejaukuma pievienošanas precizitāti un nemainīgi augstu degvielas kvalitāti. Savukārt līnijas jauda ir pietiekama, lai ar degvielu, kam pievienoti 5% bio piejaukuma, nodrošinātu ne tikai „Statoil” degvielas uzpildes staciju  (DUS) tīklu, bet arī pieprasījumu vairumtirdzniecībā. 

Jau ziņots, ka saskaņā ar likumdošanu no 2009. gada 1. jūlija (ar pārejas periodu līdz 1. oktobrim), Latvijas degvielas tirgotājiem jānodrošina, lai 95 markas benzīnam un dīzeļdegvielai tiktu pievienotas biopiedevas 5% apmērā.

Gatavojoties pārejai uz degvielu ar 5% bio piejaukumu, pēc SIA „Latvija Statoil” un SIA „Jaunpagasts Plus” iniciatīvas šā gada 14.augustā vairāki privātā, valsts un sabiedriskā sektora pārstāvji parakstīja īpašu hartu ar valsts iedzīvotājiem svarīgākajiem principiem, kas jāievēro, ieviešot degvielu ar 5% biodegvielas piejaukumu.
 
Visi komentāri
 
270898. viesis 8.septembris 2009 7:51
0 0 Atbildēt

TIE KUNGI TIK RŪPĒJAS KĀ IZĢĒRBT LV TAUTU,

SAČAKARĒS TĀ JAU LATVIJAS SŪDĪGO DEGVIELU,

DEGVIELAS PATĒRIŅŠ PALIELINĀSIES,

JAUDA SAMAZINĀSIES,

NOKAUSIES MOTORĪŠI,

RAŽOTĀJS IR NOTEICIS KĀDU DEGVIELU LIET,

NAV TAK TĀ BIO KUIJŅA PAredzēta...

Nu TA Servisiem būs darbs...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti