Bīstamās gājēju pārejas 24

 
24.februāris 2003 8:00

Lasītājs: Sestdiena. Plkst.13:50. Dzirciema iela, stāvvieta pie Interpegro veikala – tieši pretīm Stradiņa universitātei. Apmēram 7 metri pirms gājēju pārejas. Tik tālu viss normāli...

Taču starp mašīnām, kas stāv stāvvietā pa vidu "smuki ielīdis" trafarēts Ford Mondeo ar valsts Nr. DN4892 un viens ceļu policists, ar radaru rokā, paslēpies (savādāk to grūti nosaukt, jo viņš stāvēja apmēram mašīnai pa vidu) starp mašīnām "strādā" ķerot tos, kuri izmantojot taisno un labi pārredzamo ceļa gabalu varbūt nedaudz "uzspiež" un nepakontrolē spidometra rādījumus. Labi, pārkāpis – maksā sodu, bet... par ātruma pārkāpumiem (sods līdz 5Ls) apturētās automašīnas apstājas pirmajā joslā – tieši pirms gājēju pārejas! Un šis moments rada bīstamu situāciju, kurā tiek apdraudēti gājēji - viņus aizsedz apturētās automašīnas, papildus garām braucošie autovadītāji galvenokārt skatās uz nelaimīgajiem "noķertajiem" un līdz ar to jēdziens "gājēju pāreja" var palikt nepamanīts! Par kādu drošību šeit var runāt? Nu labi - satiksmi kontrolēt noteikti vajag, bet vai tas tiešām jādara tik atklāti nepareizā veidā? Žigulists, iAuto lasītājs
 
Visi komentāri
 
65974. viesis 23.februāris 2003 20:33
0 0 Atbildēt

es varetu nosatkt vismaz 10 biistamas parejas Riigaa... :( bet nevienu instanci tas neinteresee... :(((

65985. viesis 23.februāris 2003 21:26
0 0 Atbildēt

Kad pāreja ir bīstma pati pa sevīm, tas ir slikti.

Bet kad "likuma sargi" rada bīstamas situācija - tas jau ir cita lieta.

66002. viesis 24.februāris 2003 8:06
0 0 Atbildēt

neviens jau neliek stāties pirms gājēju pārejas, tas liecina, ka šie pārkāpēji tiešām nepārzin CSN, nav jau grūti apstāties pāris metrus tālāk, gan jau CP nepārmetīs to, ka būs jāpaiiet gabaliņš tālāk. Un par to slēpšanos, kur tad tam CP vajadzēja būt, uzrāpties uz sava MONDEO jumta, vai stāvēt uz brauktuves vidus, lai kāds nenormālais uzdrāžas virsū.

66004. viesis 24.februāris 2003 8:44
0 0 Atbildēt

Pirmdiena. 8:39.....tiktālu viss OK, lasi iAuto, bet jopcik, Zjigulistam piemirsies konkretizēt CP auto Nr:).....

66005. viesis 24.februāris 2003 8:45
0 0 Atbildēt

Ups, Žigulist, piedod, miegs vēl acēs, nu ir tas NR....:)

66013. viesis 24.februāris 2003 9:23
0 0 Atbildēt

ot ssu_ckas atkal sleepjas...

66014. viesis 24.februāris 2003 9:39
0 0 Atbildēt

Nu bet mūsu ačgārnajā zemītē tas i normāli.

66020. viesis 24.februāris 2003 9:50
0 0 Atbildēt

Es arī gribēju rakstiņu iesūtīt, bet šoreiz pietiks ar komentāriem.

Vakar ap dienas vidu dienas plānā izveidojās neliels caurums, kaut kur bija jānosit pusstunda. Braucu pa Pērnavas ielu uz Deglava tilta pusi. Skatos - tieši pretī Grīziņkalnam dežūrē CPolicists. Bija jau kādu apturējis. Pie sevis nodomāju, ko ta šis te viens dara - ne auto, ne kolēģa. Nolēmu noskaidrot, kas un kā. Apmetu kvartālam riņķī, uzbraucu atkal uz Pērnavas ielas un apstājos 10m no paša cien. CPolicista kunga.

Izrādās - viņš tur nav viens, bet ar kolēģi. Kolēģis sēž netrafarētā Nissan Primera ar v.n. zīmi EA-3701. Inspektors, kas atradās ārā slēpās aiz šīs mašīnas, kas manuprāt ir pretrunā ar tagadējiem policijas darbības principiem (biju dzirdējis, ka tagad viņi piekopjot atklāto metodi). Manā klātbūtnes laikā tika apturēti diezgan daudzi auto. Inspektors centās tos novirzīt nost no ceļa, lai citiem netraucētu, tas labi, tādu lietu apsveicu. Apstādināja vienu VW Caddy, pārbaudīja doķus.....beigās pateica, lai ievērojot distanci (cik sapratu, tas bija apturēšanas iemesls. Dīvaini, bet pozitīvs moments, jo pirms tam šis Caddy brauca 2-3m attālumā no priekšā braucoša).

Sapratu arī, kāpēc viņi tur stāv. Izrādās nelielu gabaliņu pirms tam ir gājēju pāreja, un ķer viņi tos, kas nelaiž gājējus - arī labi, nekulturālos vadītājus vajag audzināt. Redzēju, cik nesmuki izdarījās viens Scorpio vadītājs, gandrīz nobraucot gājējus. Arī to apstādināja, bet iekšā sēdēja tāds onka no laukiem, ka inspektors droši vien saprata, ka nav ko krāmēties un palaida.

Tika apturēta viena Ascona, kas brauca bez uguņiem. Nestāstīšu, kas notika pa vidam, bet beidzās viss tā, ka Opeļa vadītājs iemaksāja kaut kādu naudas summu Nissanā sēdošajam CP-istam un atgirezās savā auto BEZ KVĪTS. Trāpijās arī viens Nissan 200, kurš acīmredzami pārkāpjot ātrumu apdzina veslu rindu ar mašīnām, un tas notika uz tās pašas gājēju pārejas. Tā kā poličiem radara nebija, tad 200tā vadītāju "poimeļi" par apdzīšanu uz gājēju pārejas. Arī šis gadījums beidzās ar to, ka Nissana vadītājs iemaksāja nodevu par automobīļu apdzīšanu uz gājēju pārejām. Šoreiz.... :) arī BEZ KVĪTS!

Nezinu, vai viņiem apnika, vai jau bija sapelnīta nauda pusdienām, vai arī apnika mana acīmredzamā uzkrītošā klātbūtne, bet viss beidzās ar to, ka CP-ists piebiedrojās savam biedram Primērā un neparādot pagriezienu apgriezās braukšanai pretēja virzienā, un aizbrauca. THE END

Es esmu par to, ka tiek audzināti braucēji ievērot noteikumus, it īpaši gājēju pāreju sakarā. Labi, ka izķer tādus skrējējus, kas apraud citus. Labi, ka policists pabrīdina braucēju, ka viņš bīstami tuvu bruacam pirekšā braucošam. Viss ir labi, BET...

vēl jo projām policija ņem kukuļus un strādā slēpjoties - un šis ir negatīvais moments.

Sorry, pamatīgi izvērsos.

Āāā! Un vēl viens absurds. Uz Kr.Barona ielas pirms Tallinas ielas krustojuma (virzienā no Daugavas sporta nama) pie Humanitārās vidusskolas mēdza atrasties zīmē `apstāties aizliegts`. Vakar tā bija aizklāta ar melnu plēvi, bet plāksterus uz logiem 2 mašīnām tik un tā uzlīmēja. Kāds nevar pateikt, kas tajā vietā aizliedz stāvēt? Zinoši cilvēki teica, ka šādu darba stilu PP-isti piekopj ne pirmo reizi.

66023. viesis 24.februāris 2003 9:55
0 0 Atbildēt

Nu beidzot musu policisti ir tikusi atpakal pie radariem un tad jau nu jaspej aizlapit gjimenes budzeta robi,kas bija radusies pa laiku kamer vajadyeja stradat bez tiem! Ta ka ar gjimenes budzetiem lieta ir nopietna,tad jau vinjus pilniba var saprast!:))

66025. viesis 24.februāris 2003 9:56
0 0 Atbildēt

kaa tu zini, ka vini iedeva kukuli? moska kviiti izraxtiija un iebaaza kabataa, vai nometa turpat uz zemes milichu mashiinaa?

66026. viesis 24.februāris 2003 9:59
0 0 Atbildēt

STARP CITU !!!!!!

briivdienaas no DROSHIEM avotiem uzzinaaju, ka:

JAU TIEK SKAITIITI SODA PUNKTI!!!!!

es domaaju, ka veel nee, bet jau labu laiku kaa skaita.

tas taa INFO, ja veel kaads nezinaaja...

66029. viesis 24.februāris 2003 10:02
0 0 Atbildēt

Sheps

pārkāpējus viņi neaicināja savā auto, jo tas būtu nelikumīgi. Viss notikās pie lodziņa. Un es ļoti labi redzju, ka notiek. Nekādas kvītis nebija.

Tu policistu mašīnā mēdz mest kvītis uz zemes? :D

66030. viesis 24.februāris 2003 10:05
0 0 Atbildēt

Par bīstamām gājēju pārejām :

Viena bīstama ir uz Raiņa bulvāra iepretim iekšlietu ministrijai (laikam). Tur viss ir OK, bet tā kā ar speciālām atļaujām ir atļauts stāvēt pie iekšlietu ministrijas (auto jānovieto leņķī pret ielu), un tā stāvvieta ir sazīmēta līdz pat gājēju pārejai ... tātad mašīna ar visu masu ir aizsegusi gājēju pārejas sākumu ... un tur var kāds izrāpot, ko var laicīgi nepamanīt ...

66032. viesis 24.februāris 2003 10:11
0 0 Atbildēt

Pirate

aa, nu skaidrs..

66053. viesis 24.februāris 2003 13:29
0 0 Atbildēt

--> Žigulists !

Tā vietiņa ko aprakstīja man saistās ar siltām jūtām :D tur mani apturēja par jostām, bet tā kā es atteicos kāpt ārā un doties uz aukstu busiņu un gaidīt kamēr man izrakstīs kvīti, man iesvieda dokumentus mašīna un paziņo, ka "... nākamreiz uzrakstīšu par pilnu programmu ..." ....

a gājēju pāreja ? kas tā tāda ? :)

66065. viesis 24.februāris 2003 15:03
0 0 Atbildēt

barbarosa: a vot Tu kad ar K2 paarvietojies... Tu nelamaa tos "debiilos kretiinus", kas gaajeejus nelaizh...? Padomaa par to esot pie naakosaas gaajeeju paarejas... :D

66066. viesis 24.februāris 2003 15:36
0 0 Atbildēt

--> Žigulists

nē nelamāju, jo ar 2K ne'pārvietojos :) es ar PATROL :)

66069. viesis 24.februāris 2003 15:44
0 0 Atbildēt

barbarosa: \m/ m/ :) A kas - UR joprojaam aarsteejas?

66070. viesis 24.februāris 2003 15:47
0 0 Atbildēt

Šodiena man gluži svarīga diena - pēc pusotra gada "ikdienas" viesošanās iauto , esmu kļuvis par reģistrētu apmeklētāju. Līdz šim esmu centies savus komentārus sniegt pēc labākās sirdsapziņas, godīgi un objektīvi , šķiet - ka nevienu arī neesmu īpaši aizvainojis. Izsmeļošāk par savu autovadītāja dosjē esmu pastāstījis rakstiņā "25 gadi pie stūres" rubrikā "Cilvēks un auto".

Tagad par tēmu. Gājēju pārejas autovadītāju ikdienā ir visnotaļ problemātiska un diskutabla lieta. Šo visnotaļ svarīgo vietu, kur "krustojas" gājēju un braucēju intereses regulē ne parāk precīzas, izsmeļošas un saprotamas CSN normas. Šī iemesla dēļ arī CP darboņi īpaši pēc savas iniciatīvas nemīl pie šīm pārejām diskutēt. Viennozīmīgi ļoti svarīgs faktors ir ideāli redzamības apstākļi visas gājēju pārejas garumā. Diemžēl Rīgā šis "faktors" daudzviet kur pieklibo, jo pārejas vienu vai otru pusi piesedz stāvošas mašīnas vai citi šķēršļi. Ne pārāk labs ir izdomājums pārajas izvietot vietās, kur katrā virzienā ir vairākas braukšanas joslas. Uzskatu, ka tml. gadījumos OBLIGĀTI tomēr jāuzstāda t.s. gājēju luksofori. Kā vienu no Rīgas bīstamākajām gājēju pārejām es uzskatu pāreju uz Kalnciema ielas, tieši pie nobrauktuves centra virzienā. Intensīvas transporta plūsmas ātrums virzienā no tilta ir ne MAZĀKS par 60 - 70 km/h....,bieži vien vairāk. Piebildīšu, ka pāreja atrodas TIKAI kādus 10 - 15 metrus aiz ātruma '"70" atceļošās zīmes. Kā saka: no comment. Arī virzienā uz tiltu, pēcpusdienās braucējus žilbina zema vakara saule, kādēļ redzamība ir ne pārāk laba. manuprāt, no drošības viedokļa, šo pāreju vajadzētu pārcelt par metriem 50 centra virzienā. Luksofora uzstādīšana izraisītu tikai sadursmes - mašīnas nobraucot no tilta ,nespējot nobremzēt, uzbrauktu virsū viena otrai. Būtu /un ir arī/ apdraudēti arī gājēji.

66071. viesis 24.februāris 2003 15:53
0 0 Atbildēt

--> žigulists

Prasi ZAZikam ... apnicies prasīt kad būs un kas būs ?! Viņš jau ar sakreņķējies :(

A par gājēju pārejām runājot - tagad ar džipu labāk, vismaz redzi, kāpēc priekšā braucošais bremzē ...

66085. viesis 24.februāris 2003 18:00
0 0 Atbildēt

pirate baigais detektīvs!!!

66101. viesis 24.februāris 2003 22:42
0 0 Atbildēt

Vot, vot! 1000% piekriitu Ikdienas Viesim par to Kalnciema ielu... Pac jau chut 2 reizes pakaljaa kaadam ienesos... pa meemajiem bij jaamet, labi ka nebij slidens.. .tagad tur vienmeer uzmaniigi braucu... Arii otraa pusee tam tiltam, braucot prom no centra, ir gaajeeju paareja ne visai iistajaa vietaa, imho...

66114. viesis 24.februāris 2003 23:25
0 0 Atbildēt

COUPEZZZ: sorry ja taa naf, bet kalab pret mentiem siltas juutas lolo? vinji kaadreiz tev kautko labu ir izdariijushi?

66116. viesis 24.februāris 2003 23:40
0 0 Atbildēt

SteelRat vienkārši apnikusi tā mūžīgā piekasīšanās pie sīkumiem. Labu- tikai to, ka dažreiz nav paspējuši izkāpt

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti