31.GTI tikšanās pie Vorterzē ezera 3

 
21.maijs 2012 13:58

Jau vairāk kā 30 gadus Volkswagen sporta automobiļu entuziasti kalendārā atzīmē ‘GTI tikšanos pie Vorterzē ezera’ kā svētku dienu.

Arī šogad uz Austrijā notiekošo lielāko ‘GTI tikšanos pasaulē’ ieradīsies fanu pulki no visas Eiropas. Šajā visjaudīgāko automobiļu parādē papildus Golf GTI kabrioletam Volkswagen un Volkswagen Motorsport demonstrēs arī Polo R-WRC, Polo WRC Street speciālo eksemplāru, kā arī vēl divus Golf GTI konceptautomobiļus.

Golf GTI kabriolets: leģendārajā Vorterzē pasākumā GTI faniem būs iespēja klātienē izbaudīt Ženēvas Starptautiskajā autoizstādē pasaules pirmizrādi piedzīvojušā GTI kabrioleta dinamiskās spējas un izsmalcināto aprīkojumu, ar ko lepojas šis Volfsburgā ražotais sporta automobilis. Šī ārkārtīgi dinamiskā Golf kabrioleta galvenā iezīme ir 2,0 l dzinējs ar 155 kW / 210 ZS jaudu, kas pirmo reizi tiek piedāvāts automobilī ar nolaižamu jumtu. Tas ir pieejams divās dzinēja/transmisijas kombinācijas versijās: ar manuālu transmisiju vai ātro dubulta sajūga transmisiju (DSG), abas ar 6 pārnesumiem. Standarta komplektācijā visiem klientiem, kas vēlas baudīt Golf GTI kabrioleta sportisko veiktspēju, tiek piedāvāts XDS elektroniskais diferenciāļa slēdzis uz priekšējās ass, kas nodrošina izcilu vilkmi, uzlabotu izveicību un nepārspējamu stabilitāti. To visu papildina 17 collu ‘Denver’ tipa vieglmetāla diski (papildaprīkojumā pieejami arī 18 collu ‘Detroit’ tipa diski), kā arī jauns izkliedētājs ar hromētu izpūtēja uzgali.

Polo WRC Street: no sacīkšu apļa ielās – tāds ir Polo WRC Street konceptautomobiļa moto. Pie Vorterzē ezera Volkswagen pirmo reizi ļaus ieskatīties ārkārtīgi sportiskajā mazo automobiļu sērijā, kas tirdzniecībā būs pieejama 2013. gada beigās. Pateicoties unikālajam un izsmalcinātajam dizainam, šī modeļa aizmugurējais spoileris, izkliedētājs, sporta piekare un R-WRC logo piešķir tam iespaidīgu formu. Jaudīgais 2,0 litru 162 kW / 220 ZS TSI dzinējs nodrošina autosportam līdzīgu veiktspēju.

Polo R-WRC: ar jaunizstrādāto Polo R WRC Volkswagen Motorsport prezentē braukšanai pa autoceļiem piemērotu, FIA Pasaules rallija čempionātam paredzētu prototipu. „Visu laiku iespaidīgākais Polo” – kā to jau pēc pirmās oficiālās iepazīstināšanas nosauca Volkswagen Jauno izstrādājumu nodaļas vadītājs Dr. Ulrihs Hakenbergs (Dr. Ulrich Hackenberg) – uzsāks savu ceļojumu apkārt pasaulei 2013. gadā, piedaloties vairākās WRC sacensībās. Šīs sacīkšu versijas sirds ir 1,6 l TSI dzinējs ar aptuveni 220 kW / 300 ZS jaudu, kas ļauj tam uzņemt ātrumu no nulles līdz 100 km/h 4,1 sekundē.

GTI Black Dynamic: pie Vorterzē ezera ieradīsies arī GTI Black Dynamic automobilis – melns kā nakts, ar sarkani melniem dekoriem un pazeminātu sporta piekari. Kopš pagājušā gada oktobra deviņi Volkswagen mācekļi – četras jaunietes un pieci jaunekļi – ir strādājuši pie sava ‘Apprentice Golf GTI 2012’ modeļa. Viņu mērķis bija ar dizaina, stila, dzinēja versiju un neskaitāmu detaļu palīdzību radīt savu klasiska sporta automobiļa interpretāciju. Elegantais un vienkāršais, tomēr ar daudziem stila elementiem aprīkotais ‘Black Dynamic’ patiešām spēj piesaistīt uzmanību. Tajā ir arī 1800 vatu audiosistēma ar deviņiem skaļruņiem, kas aizņem visu bagāžas nodalījumu. Šā gada ‘Golf GTI Black Dynamic’ ir piektais automobiļu projekts, kas Austrijā debitēs benzīna dzinēja automobiļu klasē.

Golf GTI ‘White Concept’: pievilcīgo Golf GTI ‘White Concept’ konceptautomobili raksturo iespaidīgais ‘Oryx White matt’ krāsojums. Automobiļa interjers piedāvā patīkamu melnās/sarkanās krāsas kombināciju. Kontrastējoši sarkanas krāsas šuves rotā gan ar Nappa ādu apdarītos sporta sēdekļus, gan vairākas citas detaļas, piemēram, stūri, stāvbremzes sviru un durvju roku balstus. Golf GTI ‘Concept White’ konceptautomobiļa unikālo izskatu papildina durvju dekori – ar GTI logo un medusšūnu rakstu White Matt un Aluminium krāsā.
 

 
Visi komentāri
 
286180. viesis 21.maijs 2012 15:13
0 0 Atbildēt

Paldies,ka no raksta varēja uzzināt pasākuma datumu!

286184. viesis 21.maijs 2012 19:10
0 0 Atbildēt

yup, un es 10 km no turienes dziivoju, nekad par taadu nebiju dzirdeejis. Laikam taapeec, ka braucu ar BMW :D

286185. viesis 21.maijs 2012 19:11
0 0 Atbildēt

AAAAAA, lazha D:D:D:D:D:D:D:D:D tiko pamaniiju, AUSTRIJA :D:D tirlinj, tas ir Bavaarijaa, paardesmit km no Minhenes :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti