Help: «Pamirkšķināsim» neuzmanīgajiem? 65

 
5.decembris 2003 0:00

Bieži vien, braucot pa Latvijas ielām un ceļiem, nākas sastapt pretīm braucošus auto, kuru vadītājiem ir piemirsies elementārs noteikums - tuvās gaismas ir jālieto visu diennakti.

lights150.jpg
Laukos šādu braukšanu piekopj apzināti (laikam ekonomē spuldzes), bet pilsētā visbiežāk tas notiek aizmāršības dēļ. Ko jūs darāt, ja redzat tādu "aklo" automašīnu braucam pretīm? Neko? Bet varat taču palīdzēt!

Viss ir atkarīgs no jūsu auto un situācijas. Ja jūsu pilotētajam automobilim gaismas ir izslēdzamas (nav pilnīgi automātiskas), tad es ieteiktu uz brīdi tās izslēgt, lai pretīm braucošais aizmārša pamanītu, ka kaut kas nav kārtībā. Ja to izdarīt nevarat, tad ieteiktu uz brīdi ieslēgt tālās gaismas (neapžilbinot) - arī tad aizmārša sāks domāt - "kas par vainu?". Iespējams, viņš nodomās, ka jūs brīdināt par "netālu bāzētiem" ceļu policistiem, bet arī šajā gadījumā ikviens uzmetīs aci panelim un pamanīs, ka nav ieslēgtas tuvās gaismas. Savukārt, ja tāds aizmārša brauc jums aiz muguras, uz brīdi ieslēdziet avārijas gaismas - arī tad, iespējams, vadītājs pievērsīs uzmanību savam auto un gaismām.

Nesen man bija tāds gadījums. Braucot pa Dzirciema ielu, spogulī pamanīju auto, kas brauca aiz manis un kuru pilotēja dāmīte, aizmirsusi, ka tuvās gaismas ir obligātas. Pa otru joslu šajā pašā virzienā brauca ceļu policijas auto. Uz brīdi ieslēdzu avārijas gaismas. Nekādas reakcijas. Meitene, iekrampējusies stūrē, turpināja ceļu, uzskatot, ka es ar viņu koķetēju. Pēc brīža atkārtoju "mirkšķināšanu". Nekā. Nu, ja nesaprot, tad neko darīt. Un tad ... pie darba ķērās minētā CP ekipāža. Piebrauca blakus un norādīja, ka dāmītei auto jāaptur. Iemesls - nepārprotams. Droši vien tad arī viņai tika paskaidrots, ko es no viņas gribēju un "cik tas maksā".

Esiet izpalīdzīgi - norādiet citiem uz viņu sīko aizmāršību, jo varbūt kādreiz arī tas atmaksāsies jums pašam!

P.S. Varbūt jums ir vēl citas idejas, kā palīdzēt tādos gadījumos?

iAuto redaktors

 
Visi komentāri
 
107312. viesis 4.decembris 2003 22:15
0 0 Atbildēt

Malacis, Elmar! Es ari censos bridinat, bet biezhi "aizmirsigie" nepievers uzmanibu bridinajumiem :(

107315. viesis 4.decembris 2003 22:24
0 0 Atbildēt

Es ari parasti iemetu talos uz kadam 3 sek i bio un tad jau visi saprot kas notiekas un uzreiz sak gramstities gar gaismu klurgjiem. A zato tos kas ietur parak mazu distanci aiz manis i bio es parmacu diezgan asi piebremzējot. Ir jau bail par sava auto pecpusi, bet idioti jamaca i bio.

107319. viesis 5.decembris 2003 1:12
0 0 Atbildēt

nu ar avarijas gaismaam nevienu neesmu briidinaajis un neesmu redzeejis ka kaads briidinaatu.

107320. viesis 5.decembris 2003 1:21
0 0 Atbildēt

Hē.

Es vienreiz brīdināju. A nekādas reakcijas.

Pēc tam mani menti aptur - kāpēc gaismas nedeg :)

Izrādās man pašam migliniekiem kaut kāds gļuks un tie nedeg. A neko, ieslēdzu tuvos un ments palaida.

107321. viesis 5.decembris 2003 1:23
0 0 Atbildēt

regulaari briidinu bet ljaudis parasti nodomaa ka menti staav, bet nu parasti tad jau saac skatiiites vai lampas esi iesleedzis

107324. viesis 5.decembris 2003 3:52
1 0 Atbildēt

ir liidzeejusi "mirksinaasana" un arii nav liidzeejusi.

peedeejo reizi pa Melidas ielu naktii naak pretii balts A6..protams bez ugunjiem-uzmirksinu...beigaas pat intensiivi.Pabrauc pretii blondiine iekrampeejusies stuuree(neapvainoju daamas vinja tiesjaam bij blondiine).

Kad mani palaizj krustojumaa..iesleedzu "avarijas sign"un apm trim cikliem-paldies.

Ja esmu palaidis..un taapat pasaka paldies..Pat ja rupji ieliidis man prieksjaa un esi dusmiigs-pateiks paldies..uzreiz nomierinies:)

107328. viesis 5.decembris 2003 5:21
0 0 Atbildēt

ar avārijas gaismaam nevienu nevar briidinaat jo aizmuguree braucoshais domaas ka tu lohs taads gribi ielas viduu autinju noparkot. Es parasti aizmugureejiem paraadu ar roku izkaroties pa durviim un vinji parasti saprot :)))

un vispaar vortaala vadiiba vareetu ioeviest vadiitaaju sazinaashanaas aabeci. savaadaak lielaakaa dalja nesaprot kapeec fuures braucot taisni iesleedz kreiso pagriezienu kad tu gribi palidot garaam - rezultaats visaadi Fomini un tamliidziigie duriki .

107329. viesis 5.decembris 2003 6:24
0 0 Atbildēt

Nuss, dažreiz jau izdodas kādu pabrīdināt, tobiš, dažreiz kādam beidzot pielec, ka viņu brīdina... :) Cilvēki tomēr ir tādi lohi... Ja tu brauc ar auto un redzi, ka kāds pretī vai aizmugurē braucošais sāk visvisādi mirkšķināties, turklāt pilnīgi noteikti nav pazīstams, tad taču vajadzētu būt skaidram, ka kaut kas nav kārtībā? Vai nu ar tavu auto, vai braukšanas stilu! Bet nē! Dažs nobolās tā, it kā no Mēness būtu novēlies un aizrullē tik tālāk. Lauku pilsētelēs gan nevienu nebrīdinu - nav jēgas, tur diviem no trim nav uguņu, un, droši vien, katram ceturtajam vispār puse lampiņu ir izdegušas.

107330. viesis 5.decembris 2003 6:26
0 0 Atbildēt

Reizēm tā izlogošanās/ielogošanās krīt uz nerviem, blad! Varētu būt kompji, kas paši noskanē, kas par čuvaku piesēdies un attiecīgi uzvedas... ehhh...

107333. viesis 5.decembris 2003 7:49
0 0 Atbildēt

Es domaaju, ka, lai briidinaatu aizmuguree braucosho par neiesleegtaam gaismaam, vajag iesleegt un izsleegt savus aizmugureejos pretmiglas lukturus.

107336. viesis 5.decembris 2003 8:47
0 0 Atbildēt

Parasti brīdinu pretīmbraucošos līdzīgi kā rakstā, bet aizmugurē braucošos brīdinu apstājoties pie krustojuma - atveru durvis, izkaros laukā un parādu žestu ar roku, ka kaut kas ir jāpagriež, to saprot 4/5 gadījumu.

107341. viesis 5.decembris 2003 9:01
0 0 Atbildēt

Sākumā par tām fūrēm... Fūres nekad neslēdz kreiso pagriezienu tāpat vien. Ja tu gribi to apdzīt, bet viņš ieslēdz kreiso pagriezienu, tas nozīmē, ka pretī kāds brauc un tas ir tikai un vienīgi tāpēc, lai pasargātu apdzinēju (skrējēju). Savukārt labais pagrieziens tiek lietots tad, kad pasaka, ka ceļš ir brīvs. Atceries, ka fūrēm ceļš ir daudz pārskatāmāks.

Par tuvajām gaismām... Es vienmēr izslēdzu un ieslēdzu savas tuvās gaismas, 90% gadījumu tas palīdz, bet tas ir tad, ja gaismas nedeg pretimbraucošajam auto. Ja mašīna bez gaismām atrodas man aizmugurē, tad izbāžu pa logu ārā roku un zīmēju tāduz kā apļus (palīdz 50% gadījumu). Ja vēl nesaprot, tad samazinu ātrumu, pagaidu, kad auto bez gaismām atrodas man tieši blakus, tad uzsignalizēju un parādu par gaismām vēlreiz, bet jau daudz konkrētāk norādu, kas par vainu (palīdz atlikušajos 50% gadījumu).

Bet secinājums ir viens, ka šādus solidaritātes zēstus saprot gan pārsvarā tikai vīrieši, savukārt sievietes vienmēr domā, ka vienkaŗši mēģinu pazīmēties!

107342. viesis 5.decembris 2003 9:04
0 0 Atbildēt

Mani parasti policija pabrīdina, ka braucu bez gaismām, par to vēl neesmu maksājis. Pretīm braucošajiem vislabāk ir ieslēgt tālos, nevis pamirkšķināt, bet tiešiieslēgt uz neilgu laiku, jo tad pretimbraucošais arī grib to izdarīt un saprot, ka nav ieslēdzis uguņus.

Mani gan vairāk uztrauc tie bezcerīgie gadījumi, kas naktī ieslēdz aimugurējos migliniekus un brauc, tiem nekādas zīmes nepalīdz.

107344. viesis 5.decembris 2003 9:16
0 0 Atbildēt

tieši tā, kā saka Uculs: smagāks gadījums ir aizmugurējie miglinieki... vai tiešām tagad autoskolās māca, ka jāieslēdz ir visas iespējamās gaismas, līdzko iestājas tumsa. kā paskaidrot cilvēkiem, ka normālos laika apstākļos aizmugurējie miglinieki traucē 1) spiež acīs; 2) lielai daļai auto bremžu signāls ir vājāks vai tajā pat intensitātē.

Mēdzu ieslēgt tālos, bet nelīdz un ilgi tos arī nenoturēsi, pretimbraucošiem taču traucē.

107345. viesis 5.decembris 2003 9:19
0 0 Atbildēt

Es vienmēr cenšos pabrīdināt aizmāršas par izslēgtiem uguņiem (parasti, izslēdzot uz brīdi savējos). Bet ārkārtīgi reti kāds šo manu brīdinājumu ir uztvēris pareizi!!! Diemžēl, lielākā daļa vai nu blenž man sejā un nesaprot ko es no viņiem gribu, vai arī samazina ātrumu (daži vēl pamāj ar roku, tipa, "paldies, ka pateici, ka tur menti stāv").

107346. viesis 5.decembris 2003 9:26
0 0 Atbildēt

Pretimbraucošie saprot tikai "tālos" uz vismaz 5 sek., gaismu izslēgšana nepalīdz! Aizmugurējie miršķināšanu lielākoties diemžēl nesaprot.

Vēlreiz "pieklājības ABC" jaunajam a-vadītājam:

"šķērslis, uzmanies, CP" - mirkšķinam "tālos", īsi kādas 2x,

"paldies" - 1-3x avārijas gaismas,

"vari mani apdzīt" - 1-2x pagrieziena rādītājs pa labi,

"nedrīksti mani apdzīt" - 1-2x pagrieziena rādītājs pa kreisi,

"Tev nedeg gaismas" - "tālās"gaisma 1x uz 3-5sek.

"Tev nedeg gaismas" aizmugurē braucošajam - 1-3x avārijas gaismas, blakus braucošam-nolaižot tumšo logu un ar roku parādot "pīļknābi":)

"es Tevi laižu",- parasti pretimbraucošajam, no sētas ārā griezošam utml situācijās,- pamājas ar roku vai uzmirkšķinām ar tālajiem

"labi atvilkām! čau! Paldies, arivederči utt"- parasti atvadoties no drauga, sponsora, aizmugurē braucošas "astes":D, vai līdzvērtīga "atvilcēja" - 3x avārijas gaismas.

"palaid garām" - parasti, lai "nodzītu" "kolhozu" no 2-3 joslas- 1x "tālos" uzmirkšķina, ja nelīdz, 1x tālos uz 5 sek., ja vēl nesaprot, tad lietojam tālos + tauri, ja pilnīgs āzis, tad apdzenam pa labo, ārpus pilsētas rupji pārkāpjot CSN, diemžēl.

"Tu, ībli, kur nostājies" - taure uz 3 sek., papildus var lietot dažādus žestus :D

Un vēl papildus bonusatgādinājums tiem, kam "vienmēr aizņemtas rociņas":

"es vēlos braukt pa kreisi vai pārkārtoties kreisajā joslā, apdzīt, apsteigt" - ieslēdzam kreiso pagriezienu, izslēdzam pēc manevra pabeigšanas,

"es vēlos braukt pa labi vai pārkārtoties labajā joslā, apsteigt" - ieslēdzam labo pagriezienu, izslēdzam pēc manevra pabeigšanas :)

107347. viesis 5.decembris 2003 9:33
0 0 Atbildēt

Es bez gaismaam aizmuguree braucoshos parasti briidinu ar 2x pakaljeejaa miglas luktura iesleegshanu/izsleegshanu, kaadai treshdaljai paliidz :)

107349. viesis 5.decembris 2003 9:44
0 0 Atbildēt

Uz shaadiem maajieniem videeji noreagjee katrs 5-ais :(

Veel efektiivs liidzeklis ir veejaa plandoshi pirksti, jo avaarijas gaismas prieksheejai mashiinai man asocieejas vai nu ar kjibeli, vai arii ar "paldies", bet nekkadi ne ar maniem tuvajiem... :?

107350. viesis 5.decembris 2003 9:46
0 0 Atbildēt

-> Yukki

Nu re, ir likts šoferu neverbālās komunikācijas stūrakmens :D btw, par mirkšķināšanu - tuvie ir pirmais ko pat mana sieva apstās, tad tikai domā vai tur menti priekšā vai mētelis durvē iespiests vaikoturvēl.

edu

107351. viesis 5.decembris 2003 9:49
0 0 Atbildēt

Savukārt, es šādās situācijā uz brīdi izslēdzu tuvās gaisma un pāc tam ieslēdzu. Ar avereikām - tiešām var nesaprast. Cilvēks nodomās, ka es viņam pasaku lielum lielo paldies. :-)

107354. viesis 5.decembris 2003 9:59
0 0 Atbildēt

Ir jau tieshaam taadi iiblji kas nevienu signaalu nenjem galvaa. Tu vari kautvai no aadas izliist tachu par tevi padomaas ka kautkaads idinjsh tur njemaas. Protams visi jau nav taadi lohi. Ljoti biezji krustojumos aiz manis apstaajaas taadi frukti bez gaismaam. Pirmais ko daru: iesleedzu avareikas un saktos spogulii, jo parasti tie kas aiz kaada apstaajaas meedz paluukoties tavaa spogulii lai redzeetu tavu seju. Kad esmu okjeeris vinja skatienu pielieku pirkstu pie aciim un un viss. Lielaakaa dalja saprot. Ja tas nepaliidz atveru durvis un jau ar roku paraadu uz faareem. Tas jau paliidz visiem saprast ko es no vinja gribu. Protams ir arii iznjeemumi un tad jau taa vairs nav mana probleema. Ja jau esi taads lohs tad arii maksaa policijai. Runaajot par paareejiem muljkjiem: nesen braucu no valkas kad astee ieseedaas viens Igaunju lohs. Viss jau buutu labi ja vinjsh nemochiitu ar taalajiem+papildus lukturiem. Sleedzu avareikas, aizmugureejos migliniekus a vinjam pofig. Beigas nometu celja malaa un palaidu garaam. Lai dzjeks tomeer saprastu manus riiciibas iemeslus ieseedos vinjam astee un vairaakas reizes uz kaadaam 5 sekundeem ierubiiju taalos. Domaaju saprata. Izraadaas nee. Kad pabraucu garaam shameejais atkal mochiija ar taalajiem. Galvenais ka pretimbraucieshi arii saaka midjinaat jo vinjus arii tas lohs apzjilbinaaja. Nenocietos un devu pa bremzeem taa liidz 0, garaam ar vinjsh netika jo pretii brauca fuures. Ierubiiju avareikas un gaidiiju. Beigaas lohs izrubiija taalos. Saaku braukt a shameejais palika staavot. Peec laicinja paskatiijos spogulii kad tos idinjsh uzsaaka braukt. Vairs man astee neseedeeja. Droshvien peec taa visa paargaaja veelme braukt uz Latviju. Nav jau briinums ka tos eesti pois apdirsh par to leeno domaashanu, laigan zinu arii dazjus sakariigus chomus.

107357. viesis 5.decembris 2003 10:10
0 0 Atbildēt

Atgriežoties pie fūrēm- ja fūre rāda labo pagriezienu, šoferīc varbūt pēc puskilometra taisās nogriezties pa labi! Man vienreiz šitā gadījās un bija arī pretimbraucējs, laime, ka ne ĻOTI tuvu.

107360. viesis 5.decembris 2003 10:11
0 0 Atbildēt

Vienreiz gan man palika kauns par savu riiciibu. Esmu diezgan impulsiivs tipinjsh un daudz nevajag lai kaads norautos. Braucot no darba parasti centraa savaacu savu draudzeni un shad tad sanaak gaidiit. Protams gaismas izsleedzu. Vienreiz biju aizmirsis iesleegt atpakalj (ljoti ljoti reti tas taa ir jo tas es iesleedzu automaatiski kad iedabinu auto). Tajaa vakaraa vispaar biju ljoti nokaitnaats. Pie vina luksofora viens dzjekinjsh priekshaa saak kautko man tur posiit (man taa likaas, jo biju ljoti nikns). Beigaas vinjsh gandriiz jau bija izkaapis no sava kaarinja. Mans protams uzvilkaas un jau arii kaapu aaraa dusmiigi braukdams jau ar vaardiem vinjam virsuu. Kad jau arii biju izliidis sadzirdeeju "tev gaismas nedeg". Bljaviens, taa kauns par sevi palika. A draudzene mashiinaa njirdz. Tjipa dzjekam bietee buutu devis tikai par to ka vinjsh gribeeja mani pabriidinaat. Vienkaarshi labi arii tas ka neesmu kurls, a to tieshaam shameejais buutu dabuujis.

107361. viesis 5.decembris 2003 10:17
0 0 Atbildēt

107362. viesis 5.decembris 2003 10:19
0 0 Atbildēt

Peksiic - priekš kam Tev vajadzēja vēl ņemties ar to igauni? Ja jau vienreiz palaidi garām, lai tad šis brauc vien - nav vērts šo speciāli audzināt !

107364. viesis 5.decembris 2003 10:23
0 0 Atbildēt

Ar avārijas gaismām aizmugurē braucošajam mēģināt parādīt, ka brauc bez gaismām ir prakstiski bezcerīgs gadījums. No 50 labi, ja diviem pieleks. Nepielec pat pēc tā, kad pēc avārijas gaismu signāliem, izslēgsi savam auto gaismas. Visiedarbīgāk ir tomēr " pa logu plīvojošie pirksti".

107368. viesis 5.decembris 2003 10:28
0 0 Atbildēt

To viesis bez vārda - ja fūre grib pēc 0,5 km nogriezties pa labi, viņa rāda pagriezienu visu laiku, bet ja laiž Tevi garām - pāris reizes. To ir grūti sajaukt!

Par avareikām kā brīdinājumu - varbūt reizēm arī nepielec, bet ja man sāk teikt "paldies" ne par ko - es neemu ne palaidusi nedz ko citu izcili labu izdarījusi, man parasti pirmā doma ir - kāpēc viņš man saka paldies? Un tad nākošā - varbūt tas nav paldies, bet brīdinājums? Un tad nav tālu līdz atrisinājumam...

Paldies visiem, kas tā vai šā pabrīdina! Kaut vai es sākumā domātu, ka brīdina par policiju, arī tad es uzreiz automātiski pārbaudu, vai uguņi iedegti!

107370. viesis 5.decembris 2003 10:33
0 0 Atbildēt

avārijas gaismu mirkšķināšana, manuprāt, der tikai "paldies" un "sveiks" nozīmei.

Par policiju pilsētā, manuprāt, brīdināt nevajag, tikai uz šosejas, kur visi brauc +10-30 km/h

neiedzegtām gaismām palīdz vai nu savu gaismu izslēgšana, vai arī interesants žests, ko man parādīja viens mikriņa šoferis, ar diviem pirkstiem iebaksta sev acīs, man uzreiz pieleca ! ;))

107372. viesis 5.decembris 2003 10:40
0 0 Atbildēt

aizmugurē braucošajam var izlikt pa logu roku un vairākas reizes savilkt un atlaist pirkstus-parasti saprot,to pašu var rādīt arī pretimbraucošajiem,bet stāvot blakus pie sarkanā var atvērt logu un pievērst uzmanību dažādi-ka tik saprot.paldies visiem,kas pabrīdina.

107373. viesis 5.decembris 2003 10:50
0 0 Atbildēt

ja ja jā, piekritu pilnībā. man pašam reiz tā sanāca piestāju mežā un braucot tālāk aizmirsu ieslēgt uguņus, un priekšā braucošā mašīna mani ar avārijas ugunīm brīdināja, bet es riktīgi "neiebraucu" ko grib, un tālāk jau stāvēja CP, kas man pa 5 lati paskaidroja kas ir noticis, un bija ļoti "abidna" par šādu rezultātu un paša muļķību, ņemot vērā ka tas bija pēdējais piecīts un algas diena pēc nedēļas. Un tagad es vienmer cenšos citiem atgādināt ja nav ieslēgti uguņi, lai nav jāmaksā CP, jo tiem jau galvenais ir sodīt nevis, laipni atgādināt ka ir aizmirsti ieslēgt uguņus, jo domāju ka 99% ir aizmāršība un tikai 1% speciāli neslēdz uguņus. Tā lūk!

107374. viesis 5.decembris 2003 10:51
0 0 Atbildēt

Par neieslēgtiem lukturiem - daudz maz viss skaidrs:

- ~3 x avareikas;

- savu gaismu izslēgšana/ieslēgšana;

- tuvie/tālie;

- visu iespējamo veidu žesti.

Bet kā paziņot aizmugurē braucošajam (vai tikko apdzītajam) lai viņš izslēdz tālos? Aizmugurējie miglinieki nepalīdz un, piemēram, manam autiņam tādu nemaz nav.

107377. viesis 5.decembris 2003 11:02
0 0 Atbildēt

jv1965 - vecais labais draugs pusķieģelis te būs tīeši laikā!

107380. viesis 5.decembris 2003 11:17
0 0 Atbildēt

Peksiic, ja jau apststājies, tad varēji arī izkāpt un tam ziemeļniekam paskaidrot, ka pie mums tā nedara. Tagad viņš palika nesaprašanā un domā, ka tu bija galīgs daunis ar savu bremzēšanu. Varēji taķš pieiet un parādīt to slēdzi ar kuru pārslēdz tuvos/tālos.

Vienreiz braucot pa Daugavpils šoseju mums arī tāds mudaks no Krievijas pagadījās ar tālajiem aizmugurē. Paskaidrojām ar piemēru, braucot aizmugurē un rādot cik nepatīkami tas ir. Viņš izturēja apmēram 10km, tad apstājās.

107385. viesis 5.decembris 2003 11:42
0 0 Atbildēt

to uculs,

Neinu kaa tu gribeetu liist no mashiinas aaraa ja aaraa liist lietus. Neesmu jau muljkjis kursh delj viena *******a ies meerceeties lietuu. Turklaat 95% gadiijumos es arii izkaapju un un paskaidroju siikaak savu neapmierinaatiibu.

107389. viesis 5.decembris 2003 11:51
0 0 Atbildēt

Par lietu tur nekas nebija teikts. Bet tādus ir jāmāca ar uzskatāmu piemēru, kaut gan parasti tam nav laika.

107396. viesis 5.decembris 2003 12:05
0 0 Atbildēt

Vot stulbi ir tas, ka menti gaishaa dienas laikaa nokjerot par gaismaam, uzliek sodu, nevis briidinaajumu ... Es domaaju, ka Riigaa labi ja 1% speciaali neiesleedz gaismas ... parasti tachu aizmirstas ...

Es vienreiz vakaraa pa chakeni no viena gala liidz otram aizbraucu tikai ar gabariitiem - neviens nebriidinaaja ... beigaas pie viena krusta pats pamaniiju, ja priekshaa staavoshajai mashiinai nekas neapgaismo aizmuguri :)

107400. viesis 5.decembris 2003 12:21
0 0 Atbildēt

Nu aniivej esmu pamaniijis likumsakariibu- dzjeki parasti saprot, kad vinjiem uzmidzina, toties lielaakaa dalja sievieshu un veci onkulji praktiski nekad, kaa brauc iekrampeejushies stuuree ar taisnu skatu uz priekshu taa brauc. :(

ps. Nu laukos tas protams vispaar ir vaaks. Tur pat nav jeegas midzinaat- taapat vai nu nesapratiis vai noturees par lohu.

107410. viesis 5.decembris 2003 12:58
0 0 Atbildēt

Kaa gan lai daamas saprastu visus shos maajienus, jo nau jau neviena, kas vinjaam par to pastaasta, dzjekiem jau chomi, vai teevi nodod sho shoferu gudriibu, bet sievietaam iisteniibaa reti kad to izstaasta. Taa kaa vajag labaas tradiicijas nodot arii sievieshu kaartas paarstaaveem.

107412. viesis 5.decembris 2003 13:10
0 0 Atbildēt

Nav saprotams, kā var nemaz nereaģēt uz priekšā/aizmugurē braucošās mašīnas dotajiem signāliem - vienalga kādiem. Tas skaidrs kā diena, ka KAUT KAS nav kārtībā. Man ir Mazda 323,ļoti efektīgi ir uz brīdi ieslēgt tālās un tad nolaist fāres - vairums saprot. Bet mani (esmu no dāmīšu kategorijas) pārsteidz daudzu šoferīšu - vīriešu reakcija:tā jocīgi nolūrēt vai uzreiz ķerties pie drošības jostas,vai bremzēt (!!!) domājot,ka policija.Un žēl, ka šajā lapā maz ielūkojas manas kategorijas pārstāves. Dažreiz dusmās no ādas varu izlīst, lai darītu tām zināmu, kā man spiež acīs viņas auto pakaļējie miglinieki.Nu nekā.Žēl...

107419. viesis 5.decembris 2003 13:45
0 0 Atbildēt

Man, kad biju gaishaa dienas laikaa aizmirsis iesleegt gaisamas uz Maskavas ielas, policists prasiija 5Ls. Kad jautaaju vai nevar iztikt ar briidinaajumu, shis pajautaaja, vai es kaads pensionaars vai invaliids? Izraadaas, ka briidinaajumi ir domaati tikai pensionaariem :(

107421. viesis 5.decembris 2003 13:46
0 0 Atbildēt

Interesanti,vai tie stasti par neizglitotajam damitem ir no jusu pasu pieredzes,vai tikai no nostastiem?piemeram, es pati izmantoju sos bridinasanas signalus un ari manas draudzenes tos labi parzina.

Ko tad lai saka par tiem 7dienas braucejiem? vini ne tikai zestus nesaprot,bet manuprat,pat pedalus neatskir!

107423. viesis 5.decembris 2003 14:11
0 0 Atbildēt

Esmu pārstājis mirkšķināt, jo ir daudz tādu, kuriem pie kājas - uzmirkšķini - nekādas reakcijas. Nu tad mirkšķināt, ja tādi duraki uz ceļa

107425. viesis 5.decembris 2003 14:13
0 0 Atbildēt

Vo vo, par to signaalu doshanu ... man ar vienreiz bia gadiijums uz Riigas-Bauskas shosejas braucu un pietuvojos vienam baljkjvedeejam. A shis brauc bez kravas - smagais un veel piekabinaata 4-asu piekabe (uz katras ass pa 4 ritenjiem.) Braucu aizmugure un skatos, ka uz vienas piekabess ass viens ritenis paarpliisis - griezhas taa kaa lupata, kaut kaadas daljinjas jau atdaliijaas un aizgaaja pa gaisu ... es shim uzmirkshkjinu, uztaureeju, apdzenot pakaveejos blakus, paraadu avareikas, bet shim pofig. apdzenu izbaazhu roku aaraa pa logu noraadot, ka jaapstajas, a shim pofig ... tad nu nodomaaju - velns ar vinju un aizbraucu taalaak ...

107428. viesis 5.decembris 2003 14:20
0 0 Atbildēt

Ja apdzītais neizslēdz tālā , es rīkojos sekojoši - 2x avareikas, pēc tam strauji pa bremzēm. 99% palīdz....:)

107429. viesis 5.decembris 2003 14:25
0 0 Atbildēt

JimBeam, diezgan stulbi ir sasist savu autiņu dēļ tā, ka kāds nepārslēdz tālos, bet katrs jau dara kā grib.

107436. viesis 5.decembris 2003 14:55
0 0 Atbildēt

ja apdziitais neizsleedz taalos, tad ierubii avaeikas un saak vinjam prieksaa bremzeet, var veel arii migliniekus aizmugureejos vinjam pilnam kaifam paraadiit

107437. viesis 5.decembris 2003 14:56
0 0 Atbildēt

VIENMEER TAA DARU, un ja pretii brauc daamiite ar izsleegtiem lukturiem paaris reizes izsleedzu-iesleedzu saveejos, tad arii vinjas saprot. Lai man piedod sievietes-shoferes, bet shiis ziimes vinjas vai nu uztver aizvainojoshi, vai tieshaam kaa meegjinaajumu kokjeteet - tas man nav skaidrs, bet vienreiz ir naacies uz manu nosaciito laipniibu sanjemt pretii treshaa pirksta simbolu.... Nu lai jau veicas :)

107442. viesis 5.decembris 2003 15:49
0 0 Atbildēt

Tā kā man nav iespēja izslēgt gaismas,pretīmbraucošajam ieslēdzu tālos nepārtraukti,bet kad galīgi nesaprot pēdējā mirklī jau ar dusmām notaurēju.Vai pēc tā saprot-nezinu

107447. viesis 5.decembris 2003 15:59
0 0 Atbildēt

Es uzmirkšķinu ar tālajiem, bet jāskatās, ka kāds cits tai pat laikā nepadomā, ka tu viņu palaid - vienreiz gandrīz sanāca stulbi...

Pēc manas pieredzes - izslēdzot uz brīdi tuvos (pat vairākkātīgi) - efekts 0% tā ka jāmirkšķina.

107464. viesis 5.decembris 2003 16:52
0 0 Atbildēt

vai tas ir redaktora auto tajaa bildee?

107473. viesis 5.decembris 2003 17:15
0 0 Atbildēt

Vienkaarsh ieteikums aizmaarshiigajiem autovadiitaajiem - ieliekiet automaatiskaas gaismas, to cena no 10-30Ls, un var ljoti aatri sareekjinaat cik ilgaa laikaa juus to atpelniisiet.

107503. viesis 5.decembris 2003 20:01
0 0 Atbildēt

Man mashina stav Uz kartona uzdrukats uzraksts GAISMAS (apmeram 250x100mm)

Izbazhu to pa logu un paradu... visiem skaidri un gaishi saprotams un vel garastavoklis uzlabojas un smaids seja paradas visiem...

107514. viesis 5.decembris 2003 22:02
0 0 Atbildēt

Nav

107519. viesis 5.decembris 2003 23:09
0 0 Atbildēt

Esmu solidārs ar 'zile':

* ja kādam nav 10-25Ls uzlikt automātisko gaismas ieslēgšanu un pie tā vel nav spējas sekot sava auto gaismām ...

- maksā sodu un nepukšķi...

107532. viesis 6.decembris 2003 10:28
0 0 Atbildēt

Par tiem pēc apdzīšanas neizslēdz tuvos.

Palēninam gaitu un ļaujam sevi apdzīt, atpaliekam kādu gabaliņu ieslēdzam tālos un šēžam tam nabaga cālim astē. Panākam un apdzenam tālos neizslēdzot.

^Metode darbojas.

Parasti gan nav laika čakarēties ar audzināšanu vienkārši ieslēdz uz brīdi pakaļējos migliniekus un aiziet tālāk.

107533. viesis 6.decembris 2003 10:37
0 0 Atbildēt

masterz bishki nekorekts tas izteikums maksaa un nepuksti! man vinjas galiigi nav vajadziigas, jo vairaak man kaitina tas, ka celja malaa staav kaads ar iesleegtaam gaismaam! neapshaubaama likumsakriiba - vinsh saak braukt tad kad esi blakus, taa iemesla peec es vinjus necieshu!

pret tiem lohiem, kas brauc ar iesleegtu aizm. miglinieku var ciiniities divejaadi - iesleedz taalos un brauc vai arii nobrauc priekshaa un iesleedz savus migliniekus, shajaa gadiijumaa ir reeciigi skatiities kaa tas lubraks met pa meemajiem, jo domaa ka tu bremzee. paarsvaraa shie panjeemieni paliidz!

107537. viesis 6.decembris 2003 12:39
0 0 Atbildēt

Vo, vo automaatiskaas tuvaa gaismas rullee, lielisks ieguldiijums, jo pat neaizmaarshiigajiem gaadaas un parasti jau gadaas, ka tad blakus ir CP...

107569. viesis 7.decembris 2003 18:02
0 0 Atbildēt

nu nez man par 7ls uzlika auto tuvaas gaismas.mazas servisaa kas blakus bikernieku ielai - 30 minutees!

107666. viesis 8.decembris 2003 11:17
0 0 Atbildēt

Man bija sekojoshais gadiijums, kad es nopirku savu pirmo auto, es ljoti daudz naudas atdeevu par gaismaam:) bet vienu reizi bija sekojoshais prikols, braucu pa chakeni, kaarteejo reizi aizmirstot iesleegt gaismas:) un mac CP mashiina brauca preteeja virzienaa un pamirgshkinaaja:), tomeer ir vel mums labie onkas celju policijas ierindaas:)))

107667. viesis 8.decembris 2003 11:21
0 0 Atbildēt

Varu pateikt paldies tam vadītājam vai vadītājai, kas man atgādināja, ka jāieslēdz gaismas sestdienas vakarā uz Valdemāra ielas. Man gan ir automātiskās tuvās gaismas, taču gaidot pie vienas mājas cilvēku, darbināju dzinēju, lai logi nesāk svīst un pašai būtu silti, un gaismiņas izslēdzu, bet atpakaļ ieslēgt piemirsās. Gadās arī tā!

107674. viesis 8.decembris 2003 11:36
0 0 Atbildēt

He hee, a man gadiijaas mentiem atgaadinaat, ka diennakts tumsajaa laikaa gaismas ir jaalieto:) Shameejie (laikam) peec (ne)veiksmiigas patruljas bergju kalnaa devaas centra virzienaa. pa prieksu braucot visaadi centos(avareikas, miglas lukturi utt.) shiem partaadiit, ka tie brauc tikai ar gabariitgaismaam, bet reakcijas nekaadas. Tas izdevaas vieniigi piebremzeejot un palaizot shos sev blakus un ar roku zestiem "ieskaidrot" lietas buutiibu. Kaado soku vinji nokjeera...

107676. viesis 8.decembris 2003 11:42
0 0 Atbildēt

Nu nezinu, man kā aizmāršai saprotamāk ir gaismu izslēgšana - ieslēgšana, ja midžina ar tālajiem, tad pirmā doma ir par CP vai kaut kādiem štruntiem priekšā. Arī uz pretīmbraucošiem, pēc mana novērojuma, tas darbojas 80%.

A vienreiz bija labs prikols: braucu gar brāļu kapiem, malā stāv CP-ists, rāda uz manu mašīnu un plakšķina pirkstus :) pirmajā mirklī, protams, sabremzējos, bet tā kā šis i netaisījās apturēt, ātri vien ierubīju, kas par vainu. :) tā kā ne visi CP-isti ir ļaunie

107724. viesis 8.decembris 2003 14:28
0 0 Atbildēt

A man pofig - braucot pa savu rajonu dienas laikā taupu lampiņas. Par CP neuztraucos, jo pats esmu ments.

107792. viesis 9.decembris 2003 0:39
0 0 Atbildēt

nu tu gan malacis, he he

108902. viesis 17.decembris 2003 20:31
0 0 Atbildēt

Reiz biju pilseta aizmirsis ieslegt gaismas kad bija jau krietni tumss! Un brinos ko masina krustojuma otraa puse man midzina! Ierubijos un iesledzu taas gaismas! Cik liels bija mans parsteigums ka pie stures sedeja damiite:)! Paldies vinaji! Bucinja:)!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti