Baltijas Jūras kauss autošosejā turpinās Somijā

 
13.augusts 2004 0:00

Četru autošosejas sacensību seriāls Baltijas Jūras kauss, kurā ar spēkiem mērojas Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Somijas autošosejas sportisti, 14. un 15. augustā turpināsies Somijas pilsētas Veteli trasē "Kemora". Uz šīm sacensībām devušies arī Latvijas autosportisti.

Somijā notiks Baltijas Jūras kausa 3. posms. Pirmais šo sacensību seriāla posms neskaidrību dēļ tika atcelts, bet 2. posmā Pērnavā savas spējas ļoti veiksmīgi nodemonstrēja tieši Latvijas sportisti. No tām mājās ar uzvaras lauriem atgriezās gan Ģirts Krūzmanis, gan Arvis Zārbergs, bet Jānis Horeliks un Jorens Uškāns ar balvām par trešo vietu izcīnīšanu savās klasēs.

Baltijas Jūras kausa 3. posms Somijā notiks paralēli ar Somijas autošosejas čempionāta 5. posmam, kas garantē ļoti plašu dalībnieku pulku un daudzus patiešām interesantus sacensību braucienus. Pašlaik ir skaidrs, ka "Super 2000 Race" braucienos, kurā piedalās sportisti ar Super 2000, Sport 2000, B2000 un Touring Salon klases automašīnām, piedalīsies arī Latvijas sportisti Ģirts Krūzmanis un Jānis Horeliks, bet Igauniju pārstāvēs Aivis Ohtla un Martins Merisārs, kā arī Indreks Seps, kurš piedalās tikai Somijas čempionātā.
Baltijas Jūras kausa kopvērtējumā šīs klases līderis ir Ģirts Krūzmanis, otrais – Aivis Ohtla, trešais – Jānis Horeliks, bet ceturtais ir Martins Merisārs.

Arī pašreizējais Touring 1600 klases līderis Arvis Zārbergs ir gatavs savus spēkus pierādīt latviešiem svešajā "Kemoras" trasē. Šajā pašā klasē startēs vēl divi latvieši – Jorens un Jolants Uškāni. Nav zināms vai šajā klasē startēs arī kāds sportists no Igaunijas.
Baltijas Jūras kausa kopvērtējumā šīs klases līderis ir 14 gadus vecais latvietis Arvis Zārbergs, otrais – Avo Vahers, trešais – Jorens Uškāns, bet Jolants Uškāns ir astotais.

Diemžēl informācijas vakuums neļauj neko spriest par latviešu sportistu konkurentiem no somu un krievu sportistu puses, bet atliek tikai cerēt, ka arī šis Baltijas Jūras kausa posms būs veiksmīgs latviešiem.

"Kemoras" trase atrodas mazā Somija pilsētiņā Veteli, kura atrodas aptuveni 480km uz ziemeļiem no Helsinkiem. Samēra skopu informāciju par šo trasi iespējams iegūt trases interneta mājas lapā www.kemora.fi

Savukārt Baltijas Jūras kausa rezultātus iespējams atrast Latvijas Automobiļu Federācijas interneta mājas lapā www.laf.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti