Varbūt bez luksoforiem labāk? (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 8.oktobris 2020 17:22

Video no Vjetnamas. Luksoforu un satiksmes regulētāju šajā krustojumā nav, taču visi transportlīdzekļi aizbrauc kur vajag viens otram šķēršļus neradot.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 8.oktobris 2020 17:49
4 0 Atbildēt

Cherry picking argument.

Vjetnamā uz ceļiem iet bojā 3,5 reizes vairāk cilvēku kā Latvijā.

hmm 8.oktobris 2020 18:01
1 4 Atbildēt

vai esi parēķinājis, cik reižu Vjetnamas iedzīvotāju skaits pārsniedz Latvijā dzīvojošos?

anonimikis 8.oktobris 2020 18:05
5 1 Atbildēt

speciāli tiem, kas necērt, šis rādītājs tiek skaitīts salīdzināms un izteikts uz 100 000 iedzīvotājiem.

imzz 9.oktobris 2020 13:04
2 0 Atbildēt

"Vjetnamā uz ceļiem iet bojā 3,5 reizes vairāk cilvēku kā Latvijā."

Iedomājies, cik pie mums ietu bojā, ja 3/4 no transporta līdzekļiem uz ceļiem būtu motocikli, kā tur.

Bils 8.oktobris 2020 20:19
3 0 Atbildēt

Biju divreiz Vjetnamā, varu tikai piekrist video redzētajam. Pēc pāris dienām pieradu, labi ka gids pateica, ej kur gribi pāri ielai, tikai nelec atpakaļ un vienmērīgi turpini kustību.

Tas pilsētās, kur satiksme lēna. Gan Saigonā (Hošimin tagad), gan Hanojā viss vienādi.

Pārsvarā satiksme organizēt pa vienvirziena ielām, tas atvieglo ielu šķērsošanu, lai gan speciāli piedzīvojumus nemeklējām.

kontradmiral 8.oktobris 2020 21:27
2 1 Atbildēt

Biju Šrilankā, pāris reizes braucu ar parasto starppilsētu sabiedrisko autobusu. Reāli var nosirmot. Kaut kā doma, ka gribētos nomāt auto un iekļauties plūsmā vispār tiek nogalināta + vēl brauc pa nepareizo pusi pa UK modei.

Braucējs 9.oktobris 2020 8:50
0 0 Atbildēt

Bet tā satiksme ir 3x lēnāka kā pie mums! No Kolombo kratījos mašīnā uz Trinkomale (~300km) 7,5 stundas. Latvijā šo attālumu nobrauktu ne ilgāk kā 3,5 stundās. Uz šosejas reti kur ātrums pārsniedz 50kmh un ta ne vairāk par 70.

varbūt 9.oktobris 2020 9:27
4 0 Atbildēt

iemesls ir tāds, ka lielākā daļa braucēji ir nevis dzelzs kastēs kas rada drošības ilūziju, bet uz diviem riteņiem un tiem ir lielāks pašsaglabāšanās instinkts?

imzz 9.oktobris 2020 16:03
0 1 Atbildēt

Vispār Rīgā arī vismaz pāris vietās derētu noņemt luksoforus, jo no tiem maz labuma, piemēram Uzvaras bulvāris - Raņķa dambis un Muitas&Citadeles ielu krustojumos.

imzz 11.oktobris 2020 11:36
0 0 Atbildēt

Vispār, tas ko redzam ir "bezcentra apļveida krustojums". Ja te uzdotu publikai jautājumu, kā jāveido krustojums, kurā pienāk vairākas ielas vienā līmenī intensīvas satiksmes apstākļos, un bez luksoforiem, tad atbilde ir -tikai un vienīgi aplis, citādi mūsējie braukt neprot ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti