Rīgas mediķi brauks "Opel Movano" 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Opel Baltics | 24.janvāris 2017 11:03

Daudzpusīgajam Opel Movano ticis uzticēts īpašs uzdevums - kalpot kā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzeklim galvaspilsētā. No kopskaitā 52 automašīnām, 36 jau ir nodotas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), lai nodrošinātu diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību Rīgā un apkārtnē.

Sadarbībā ar NMPD un sertificēto pārbūvju speciālistu uzņēmumu ALTAS, Opel demonstrē, kā Movano tiek pārvērsts par mediķu palīgu operatīvā transporta formā. Pārbūves, kas tika veiktas ar L2H2 FWD transportlīdzekļiem ar 125 kW/170 ZS dzinējiem, ietver ne tikai visas operatīvā transporta pamatprasības, bet arī īpašas funkcijas, piemēram, regulējamu pneimatisko aizmugures balstiekārtu. Movano, pilnībā aprīkots ar visu medicīnisko aprīkojumu un personālu, sver mazāk nekā 3500 kg, tādējādi to drīkst vadīt ar B kategorijas vadītāja apliecību.

Opel Movano nodrošina vienu no visplašākajiem virsbūvju variantu piedāvājumiem vieglā komerctransporta tirgū; dažādi modeļi pieejami gandrīz katrai klienta īpašajai prasībai. Piedāvājums ietver furgonus, kas pieejami četros dažādos garuma un trīs augstuma variantos, pasažieru versijas, dubultās kabīnes, kā arī platformas šasijas modeļus.

Tā nav pirmā reize, kad Opel tiek pārvērsts par operatīvo transportlīdzekli; šim pakalpojumam Opel ir senas tradīcijas. Pirmo reizi tas notika vēl 1909. gadā ar “Opel 4/8 hp”, kas drīz vien jau bija pazīstams ar nosaukumu “Daktera auto”. Šodien Opel no sērvijveida automašīnām ražo speciālos transportlīdzekļus policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības un ugunsdzēsēju komandām visā Eiropā. Latvijā uz ceļiem darbojas jau 352 Mokka un Insignia policijas automašīnas, un tagad pirmo reizi Baltijā Movano ir sagatavots ārkārtas situācijām, lai kopā ar mediķiem dotos palīdzēt cilvēkiem un glābtu dzīvības.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
juriz 25.janvāris 2017 9:20
5 1 Atbildēt

Renault, Opel, Nissan - zem šiem visiem zīmoliem to var nopirkt.

Pārbūve veikta pie leišiem. Cerams, šis nav bijis sists vai slīcis :D

miers 27.janvāris 2017 8:00
4 0 Atbildēt

Nu ko lai pasaka? Kopš septembra beigām, kā saņēmu šo a/m, jau nobraukti 20 000 km.

1. Strauji paātrinoties, parādās jaudas bedre (neskatoties uz Biturbo dzinēju). Kā izrādās, tas pat aprakstīts User Manual, gadījumā, ja dators izrēķina, ka pārsniegtas kaut kādas tur ekoloģiskās normas, tad vadības bloks var pats no sevis īslaicīgi samazināt dzinēja jaudu (operatīvajam transportam ļoti nepieciešama fīča).

2. Ik pa laikam, strauji grozot stūri (gadījumos, kad ir jārīkojas, jāapgriežas ātri) īslaicīgi pazūd stūres pastiprinātājs (stūre paliek kā vecam GAZikam).

3. Ir kaut kāda klaudzoņa priekšā.

4. Mēdz atslēgties pneimo piekare. Lejā ir, bet augšā nenāk.

Bet tā visā visumā ir OK. Jauns auto, iekšā silts un viss (kas uz pogām) strādā.

Cerams, ka Opel spēs atrisināt šīs problēmas un tad būs OK.

P.S. mašīna ir salīdzinoši zema, ņemot vērā tās vietas, (pagalmus ziemā, dārziņus pavasarī un rudenī), kur mums ir jāiebrauc.

Jā, un ļoti pietrūkst BLOĶIS!!!!!!!!!

NMP draiveris

juriz 25.janvāris 2017 9:25
3 0 Atbildēt

Interesanti, ka konkrētais auto līdz nodošanai NMPD jau paspējis nobrauks 3500 km.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti