Puse meklē savu OCTA apdrošinātāju 4

 
Swedabank | 21.jūnijs 2013 11:34

Vairāk nekā puse (53%) auto vadītāju atzīst, ka ir griezušies pie sava OCTA jeb auto obligātās cilviltiesiskās atbildības apdrošinātāja pēc atbalsta kādā problēmsituācijā, liecina Swedbank P&C Insurance veiktā aptauja[1]. Turklāt visbiežāk (33%) tā ir bijusi avārija, kurā vainojams kāds cits autovadītājs, lai gan parasti izmaksu cietušajai pusei kārto tieši avārijas vaininieks un viņa OCTA apdrošināšanas kompānija.

Vīrieši ievērojami biežāk nekā sievietes (39% vīriešu pret 25% sieviešu) ir vērsušies pie auto apdrošinātāja gadījumos, kad mašīnai nodarīti bojājumi citu autovadītāju izraisītas avārijas dēļ.

Piedāvā cietušajiem negadījumu pieteikt pie sava OCTA apdrošinātāja

Lai mazinātu neērtības, kas autovadītājam var rasties, kad automašīnai nodarītie bojājumi ir cita braucēja nevērības sekas, Swedbank P&C Insurance šomēnes saviem OCTA polišu klientiem sāk piedāvāt papildu pakalpojumu - apdrošināšanas negadījumu pieteikšanu pie sava apdrošinātāja arī tad, ja to izraisījis cits autovadītājs, turklāt iekļaujot visas Baltijas valstis. Apdrošināšanas negadījumu pieteikšana pie sava apdrošinātāja būs bez maksas un stāsies spēkā līdz ar OCTA polises iegādi.

Foto: iAuto

“Ceļu satiksmes negadījums, neskatoties uz to, kas ir tā izraisītājs, autobraucējiem rada sarežģījumus – kaut vai uz laiku, kamēr spēkrats tiek savests kārtībā. Pēc pētījuma datiem tieši citu autovadītāju izraisītas avārijas ir biežākais iemesls, kāpēc vēršas pēc palīdzības pie sava auto OCTA apdrošinātāja. Parasti šādos gadījumos bija jāgriežas nevis pie sava, bet vainīgās puses apdrošinātāja. Taču iespēja apdrošināšanas negadījumu pieteikt pie sava apdrošinātāja būtiski atvieglo un paātrina šīs situācijas risinājumu, turklāt autovadītājs var būt pārliecināts par atlīdzības izmaksas ātrumu un auto remonta kvalitāti,” saka Pēters Kabuns, Swedbank P&C Insurance Latvijas filiāles vadītājs.

Laukos dzīvojošajiem būtiski ir iespēja iegādāties polisi internetā, pilsētniekiem svarīga cena

Aptaujātie autovadītāji pārliecinoši norāda cenu kā galveno kritēriju OCTA apdrošinātāja izvēlei. Svarīga ir arī iepriekšējā sadarbības pieredze ar apdrošinātāju (41%), iespēja iegādāties apdrošināšanas polisi internetā (25%), kā arī apdrošinātāja reputācija (20%). Zīmīgi, ka apdrošinātāja reputāciju īpaši novērtē pilsētnieki (23% pilsētnieku pret 8% laukos dzīvojošo). Laukos dzīvojošajiem biežāk būtiska ir iespēja iegādāties polisi attālināti (32% laukos dzīvojošo pret 23% pilsētnieku), kā arī atlīdzības saņemšanas ātrums (16% laucinieku pret 8% pilsētnieku).

 

[1] Swedbank iedzīvotāju aptauja veikta 2013.gada jūnijā, aptaujājot 498 autovadītājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

 
Visi komentāri
 
Nortel 21.jūnijs 2013 12:42
0 0 Atbildēt

Es arī griezos pie sava apdrošinātāja tad, kad biju devies uz vainīgā kantori un kad man laipni pateica, ka vainīgajam OCTA beigusies iepriekšējā dienā. Nekādu problēmu, vismaz man nebija.

GB12 21.jūnijs 2013 14:20
0 0 Atbildēt

Ja tev tā laipni pasaka, tad vispār pie jebkura apdrošinātāja, izņemot laikam Baltu, var griezties tāpat. Viņi izmaksās tev, tālāk piedzīs no LTAB garantijas fonda, kas, savukārt, mēģinās piedzīt no nabaga vainīgā.

recluse 25.jūnijs 2013 22:39
0 0 Atbildēt

Pēc nosaukuma sapratu, ka būs par octa kantoru izvēli, bet pilnīgi cita tēma :)

bums 26.jūnijs 2013 12:31
0 0 Atbildēt

Nevajag griezties pie apdrošinātāja, bet gan vērsties :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti