Pauls Timrots "tiek noņemts no trases" - LTV pārtrauc demonstrēt raidījumu "Zebra" 28

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 16.janvāris 2017 13:30

Latvijas Televīzija (LTV) ir pārtraukusi demonstrēt neatkarīgā producenta SIA "Zebra TV" satiksmes drošības tematikai veltīto raidījumu "Zebra" saistībā ar Rīgas domes apmaksātu raidījumā izvietotu reklāmu, kas saskaņā ar starp LTV un "Zebra TV" noslēgta līguma nosacījumiem bija liegts.

 

Viņa pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar LTV konstatēto, ka 11.janvārī raidījumā "Zebra" ir izvietota Rīgas domes apmaksāta informācija. To paredzējis starp Rīgas domi un "Zebra TV" noslēgts iepirkuma līgums. Līdz ar to ir pārkāpts LTV un neatkarīgo producentu "Zebra TV" šā gada 28.jūnija noslēgtais raidījuma raidtiesību licences līgums, kura ietvaros producentam nav tiesību prasīt un saņemt no fiziskām vai juridiskām personām samaksu par piedalīšanos raidījumā. Līdz ar to producents nedrīkst pieļauj raidījumā slēptās reklāmas izvietošanu.

 

Saskaņā ar starp LTV un "Zebra TV" noslēgtā līguma nosacījumiem ir jāizvairās raidījumā iekļaut tādu personu, preču vai pakalpojumu, preču ražotāju vai pakalpojumu sniedzēju vārda, firmas zīmes vai darbības attēlojumu, kas varētu maldināt auditoriju. Visa apmaksātā informācija uzskatāma par reklāmu.

 

Ņemot vērā iepriekš minēto, LTV izlēmusi izbeigt sadarbību ar ‘"Zebra TV" un pārtraukt demonstrēt "Zebra", kas LTV pirmajā kanālā bija skatāms katru trešdienu, plkst. 22.30.

LETA jau vēstīja, ka šogad 11.janvārī televīzijā vērojamajā raidījumā "Zebra" pie sniega tīrītāja stūres bija sēdies Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, bet pasažiera vietu ieņēma Rīgas mērs Nils Ušakovs (S). Raidījumā abas amatpersonas stāstīja par ielu tīrību Rīgā ziemas sezonā. Raidījums sociālajā tīklā "Twitter" izraisīja plašu rezonansi saistībā ar bažām, ka Jakrins vadījis sniega tīrītāju nepiesprādzējies. Tāpat izskanēja aizdomas, ka raidījums bijusi apmaksāta Rīgas domes reklāma.

 

 
 
Visi komentāri
 
iJuris 16.janvāris 2017 14:06
7 3 Atbildēt

iAuto, lūdzu pārlasiet tekstu un izlabojat kļūdas. nekļūstiet par TVnet. ""Zebra TV" šā gada 28.jūnija noslēgtais "

Un vēl man ir jautājums, vai Emīls Jakrins drīkst vadīt šādu transportu?

ak 16.janvāris 2017 14:16
10 7 Atbildēt

Vai uzreiz vajadzēja slēgt? Varbūt varēja pabrīdināt.... sākumā.

T''a gan 16.janvāris 2017 14:19
4 2 Atbildēt

Timrots tāds pats mirstīgais kā visi citi - arī Timrotam ir jādzīvo un jāsadzīvo

GB12 16.janvāris 2017 14:25
7 9 Atbildēt

Ņemot vērā to, ka Belte ir Vienotības ieliktenis, šis kaut kā īpaši nepārsteidz. Ja Ušaka un Jakrina vietā būtu Pulks ar Ēlerti, diezvai šis raksts būtu tapis.

Pofig 16.janvāris 2017 14:54
9 2 Atbildēt

Nobalsojat tuvākajās vēlēšanās par Ēlerti - Ušaka vietā un viss būs štokos, un nebūs jāsatraucās un "jāburbuļo"!

anonimikis 16.janvāris 2017 14:32
14 5 Atbildēt

Līguma noteikumi ir jāpilda. Abām pusēm. Ja viens nepilda, tad otram tiesības līgumu lauzt. Par ko vēl diskusija?

nomiks 16.janvāris 2017 14:47
38 4 Atbildēt

Domāju, ka nebūs liels zaudējums, ka šāda raisījuma vairs nebūs.

Ļoti patīk P.Timrota stils, kā pasniedz sižetu, bet:

1) raidījuma ētera laiks ir vienkārši briesmīgs;

2) raidījums ilgts 15 minūtres, no kurām 7 minūtes ir reklāma;

3) problēmjautājums tiek apskatīts raidījumā ne vairāk kā viens.

Tāpēc šos raidījumus ik pa laikam skatījos internetā. Domāju, ka uz šādu virzienu Paulam arī jāskatās. Filmē sižetus un tad laiž gaisā interneta vidē. Tur arī lielāka auditorija būs.

AnsisR 16.janvāris 2017 14:55
7 5 Atbildēt

Tikai tagad pamanīja? Bet kad kādā no iepriekšējiem raidījumiem stāstīja cik "kapu" tramvas būs labs, tad nelikās aizdomīgi? :D

Pofig 16.janvāris 2017 14:58
4 7 Atbildēt

Kuŗš tad vainīgs, ja reklāma ilgst 7minūtes. Vai Timrots? - Nedomāju viss! Ir arī vairākas problēmas apskatītas, vajag biežāk skatīt.

rt 16.janvāris 2017 14:59
11 5 Atbildēt

Čalim kautkā neiet. Kafejnīcu pārdeva apdrošinātājiem, tagad izmet no TV dēļ piķa pelnīšanas ar reklāmām. Kautkāda radošā/materiālā krīze???

martinslusis 16.janvāris 2017 15:00
11 2 Atbildēt

Noskatījos to sižetu. Nu, godīgi sakot, nekas TIK traks nelikās. Turklāt izskaidroja autobraucējiem aktuālus jautājumus.

Pofig 16.janvāris 2017 15:03
2 1 Atbildēt

Ar ko tad Tu pats pārvietojies, droši vien auto, bet Tramvajs ātrākais satiksmes līdzeklis Rīgā, ja nu vienīgi "nesakārtotā" Eksporta iela

Un kad pie Sporta pils piesaistīs tramvaju, tad arī no turienes cilvēki varēs ātrāk tikt mājās!

as 16.janvāris 2017 15:56
7 2 Atbildēt

Piekrītu Nomiks, es šos raidījumus nespēju uztrāpīt - sākumu nokavēju dēļ reklāmām, tad sāc skatīties, atkal reklāma, pārslēdz kanālu un atkal esi nokavējis raidījuma atlikušo daļu:( Nē man nav ieraksta iespējas TV un dzenāt raidījumu par internetu arī slinkums

kaspis 16.janvāris 2017 16:24
16 16 Atbildēt

sūds ne zebra bija jau pēdējos 5-7g. neskatījos un nepietrūks.

elvijs 16.janvāris 2017 16:45
9 1 Atbildēt

Tad jau tagad vispār bez panorāmas u.c ziņām vairāk nekā nav

Mercedes-Benz 16.janvāris 2017 17:49
22 3 Atbildēt

Noskatījos šo raidījumu. Nezinu, kur tur kāda reklāma, vai kas tur tieši briesmīgs saskatāms. Ušakovs tikai stāstīja par ceļu tīrīšanu un kaisīšanu Rīgā un atbildēja uz dažiem Timrota jautājumiem. Reklamēja Rīgas domi? Nu žēl, ka šis raidījums nebūs, šad tad jau paskatījos. Daudziem autovadītājiem šad tad noderīgi.

Vēja māte 16.janvāris 2017 18:24
3 2 Atbildēt

Timrotiņ,tu tak mūsu Sprīdītis,lai nu kam bet Lutausim stabulīti atdot-KAM VAIRS LAI TIC :(

Remington 17.janvāris 2017 19:54
0 0 Atbildēt

Vo precīzi, sen jau viņš nav formāts ar savu Lexusu,.. nekas pavasarī es viņam iemācīšu no kārkla izdrāzt stabulīti un nopelnīt pirmo godīgo eiro.

LMT 16.janvāris 2017 18:48
0 0 Atbildēt

Tu esi nožēlojams!

kalfonso 16.janvāris 2017 18:53
5 2 Atbildēt

Reklamēja vai nereklamēja - diezgan pofig.

Piķi par Kapu tramvaju bija saņēmuši. Un tas ir retrunā ar līgumu ar LTV.

Interesantāks gan šķiet tas, ka līdz šim fakts, ka piķis, kas nāk no CSDD par informatīvajiem sižetiem, nevienu nesatrauca :)

ezis71 16.janvāris 2017 19:13
6 2 Atbildēt

Par LTV vispār nerunāsim,pastāvošās varas dirsas laizītāji.

Kanibaals 16.janvāris 2017 23:14
2 3 Atbildēt

Mjā Timrots ērti bija iekārtojies, vairs ar CSDD un CP nelecās, lai tikai dod gatavus sižetus.

Par šo sižetu, gan jau Timrotu izsauca uz paklāja un kopš tā laika palika mierīgs un neko tādu vairs neatkārtoja:

youtu.be/59oNl50JRs8

Mb2 17.janvāris 2017 8:30
2 4 Atbildēt

Līgums starp LTV un Zebra noslēgt šā gada 28.jūnijā. Tā kā šogad tāds datums vel nav pienācis tad līguma nosacijumi nav spēkā.

GuntisViksna 17.janvāris 2017 10:40
4 0 Atbildēt

Man ļoti patīk Paula brīvais stils kā raidījuma vadītājam, kaut ko līdzīgu - gan par citu tēmu - piedāvā Māris Olte. Tomēr reizēm paliek iespaids, ka Pauls ir nedaudz "iekapsulējies" pašapmierinātībā, iespējāms, kaut kur uzpeld arī pa visatļautības burbulītim... Konkrētais gadījums varētu būt no šīs "operas". Negaidīti Paulam, taču pamācoši katrā ziņā. Tomēr es labprāt redzētu TV kādu raidījumu Paula vadībā.

Uldis 17.janvāris 2017 11:27
5 0 Atbildēt

Pilnībā nepiekrītu vairums kategoriskajiem komentāriem. Zebra - viens no nedaudzajiem raidījumiem , kurus labprāt skatāmies. Ar izdomu veidoti un interesanti skatītājam. Timrots tos viennozīmīgi paspilgtināja ar savu oriģinālo skatījumu un personību.

Redzēju to sižetu. Man tas savā būtībā likās jautrs un oriģināls. Režija teicama un asprātīga. Tik lielā mērā, ka vairāk aizrāva, kas uz bildes, mazāk ko runāja tās dalībnieki :). Pēc būtības tas bija sižets par situāciju uz Rīgas ceļiem. Tieši tas , par ko arī parasti runā raidījums Zebra. Personāži šajā gadījumā runāja pēc būtības.

Nepiekrītu kategoriskajam sodam no LTV puses. Te vairāk velk uz POLITISKA vērtējuma galējībām. Uzreiz - MELNS vai BALTS. Protams, likums jāievēro. Bet parasti likumos ir dažādas gradācijas sodi - brīdinājums un tikai tad PAKAR :). Vispirms objektīvi izvērtē. LTV šinī gadījumā lejot no bļodas netīro ūdeni izlējusi arī pašu bērniņu. Pieļauju, ka procesa paātrinājuma grūdiens nācis caur kādu modru aci no augšas :).

GRIBU ATKAL SKATĪTIES TIMROTA RAIDĪJUMU ZEBRA :) :)

Chankaishi 17.janvāris 2017 12:57
4 0 Atbildēt

Piekriitu ieprieksheejam komenteetaajam Uldim pilniibaa. Bija labs raidiijums un Timrots tur bija kaa kulaks uz acs. Tur ir kaut kaadas speeliites apakshaa, kuras mees nezinaam. Aizliegt raidiijumu taapeec, ka paraada saskanjas politikji - ne tikai stulbi, bet arii saak izplesties valdosho politikaanju cenzuura, visdriizaak. Neesmu saskanjas atbalstiitaajs, bet demokraatija ir taada kaada taa ir, ne valsts klerkiem tur jaukties un reguleet!

Pnimpmis 17.janvāris 2017 14:38
2 0 Atbildēt

P.Timrots daudzās lietās izceļas ar izpratni par jautājuma būtību un ir savu "tēlu" izveidojis tā, ka vismaz skatītājam nerodas iespaids, ka par naudu viņš gatavs kādam dsu laizīt vai deklamēt kādus iestudētus tekstus. Tā kā pie mums to dara daudzi citi t.s. "žurn(a)ālisti", itin jau ja par auto lietām runājot

Dzintars 11.janvāris 2018 13:56
0 0 Atbildēt

Vēletos izteikt dažus priekšlikumus cien. P' TIMROTA k-gam saistība ar iespēju mazināt CSN, braukšanas kultūru, avārīju mazināšanu un c. Kā to var izdarīt ? Kas lūdzu var palīdzēt?

Mans t.28479813, vai dz.kaulakans@inbox.lv. Paldies !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti