Latvijā ir iespējams nodrošināt auto tirdzniecību 100% tiešsaistē 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.decembris 2020 15:59

Valdība ir pieņēmusi nākamos ierobežojumus tirdzniecības nozarei, lai mazinātu cilvēku pulcēšanos un cīnītos ar Covid-19 saslimstību, un auto tirgotāji Latvijā jau ir gatavi piedāvāt savus pakalpojumus tiešsaistē.

Jau pandēmijas pirmajā vilnī tika izmēģināta vairāku automašīnu pirkšanas-pārdošanas procesa posmu nodrošināšana ar interneta un digitālo rīku starpniecību, bet šobrīd tirdzniecības uzņēmumi Latvijā spēj piedāvāt attālinātu pakalpojumu pilnā apjomā visām automašīnām.

“Baltijas auto tirgotājs “Longo Group” ir gatavs pāriet uz pilnīgu tirdzniecību tikai tiešsaistē, no 21. decembra arī Latvijā piemērojot Lietuvā šonedēļ gūto pieredzi, pārdodot privātos transportlīdzekļus bez jebkādas divu cilvēku satikšanās iespējamības. Striktie ierobežojumi, kas jau ir spēkā kaimiņvalstī un varētu līdzīgā apjomā drīz būt arī Latvijā, neapstādina auto pircējus interesi. Dienā Lietuvā tiek pārdotas aptuveni piecas automašīnas tikai ar interneta un digitālo rīku palīdzību, pircējam un pārdevējam nesatiekoties. Lielbritānijas tiešsaistes auto tirdzniecības uzņēmums Cazoo ar piesaistītajām vairāku simtu miljonu mārciņu investīcijām ir pierādījis, ka šāda veida pakalpojumam ir nākotne,” pandēmijas ietekmi nozarē komentē Edgars Cērps, lietoto automašīnu tirgotāja “Longo Group” valdes loceklis.

Lietuvas valdība šonedēļ pieņēma lēmumu par ļoti stingru karantīnas ierobežojumu izsludināšanu, apturot jebkāda veida klātienes tirdzniecību, izņemot pārtikas veikalus, kā arī strikti kontrolējot iedzīvotāju pārvietošanos ārpus pamata dzīvesvietas. Vienlaikus “Longo Group” pieredze rāda, ka auto tirdzniecībai ātrā tempā spējot pilnībā pārorientēties uz tiešsaites piedāvājumu un digitālu pārdošanas procesu, Lietuvā dienā tiek pārdotas aptuveni piecas auto. Pircēju interese nemazinās, viņi ātri pielāgojas un saņem pat vēl ērtāku pakalpojumu kā klātienē.

Latvijā auto tirdzniecības uzņēmumi spēj adaptēties spējām izmaiņām. “Longo Group” prognozē nemainīgus tirdzniecības rādītājus, jo spēj nodrošināt visus kvalitatīvas e-komercijas posmus: detalizētu sākotnējo informāciju mājaslapā, tiešsaistes sazināšanos pircējam ar pārdevēju, video un foto materiāla nodrošināšanu par konkrētām automašīnām, dokumentu un atļauju kārtošanu, iegādātā auto piegādi jaunajam īpašniekam. Ir pat iespējama neklātienes auto testa brauciena organizēšana, pircējam ierodoties auto tirdzniecības laukumā un vienatnē, netiekoties ar pārdevēju, izmēģināt nolūkoto transportlīdzekli.

Latvijā pirmā pandēmijas viļņa laikā apmēram 15% lietoto automašīnu tika iegādātas attālināti[1]. Paredzams, ka otrā viļņa periodā, kas visticamāk būs ilgāks par pirmo, tendence pāriet no klātienes uz tiešsaistes auto tirdzniecību kļūs plašāka. Kā “Longo Group” informēja iepriekš, Baltijā arvien pieprasītākas kļūst lietotas automašīnas cenu kategorijā ap 9000 - 10 000 eiro, savukārt uzņēmums kopumā paplašina piedāvājumu kategorijā līdz 15 000 eiro. Par spīti pandēmijai lietoto auto tirgū pircējiem palielinās interese par automašīnām, kuru vērtība ir tuvu 20 000 eiro. 

Nemainīga tendence ir auto pircēju izvēlē: šogad "Longo Group" lietoto auto pircēji visbiežāk meklē "Volvo", "Volkswagen" un "Opel" marku transportlīdzekļus. 87% no visiem šogad iegādātajiem transportlīdzekļiem ir ar dīzeļdzinējiem. Lietoto auto piedāvājumā Latvijā ir arī hibrīdauto, bet to pieprasījums pagaidām vēl ir neliels - pircēji gaida pirmo paaudžu jauno versiju nonākšanu otrreizējā tirgū.

 

 

 
Visi komentāri
 
Sistēmlauzis 18.decembris 2020 16:51
1 0 Atbildēt

Uz priekšu, es jau gatavojos mainīt mašīnas ik pēc 14 dienām, jo distances līguma ietvaros ir ioespējams atgriest preci 14 dienu laikā un teorētiski braukt ar jaunu auto visu laiku!

iciks 18.decembris 2020 23:08
1 0 Atbildēt

Izklausās pec fantāzijām. Ja pasūtot no kādas valsts var nebūt iespēju auto izmēģināt, tad kāpēc lai es šeit pirktu kaut kādu auto, pat nepārbaudot, vai tas maz brauc uz priekšu?

Starp citu, pirms kāda gada te bija raksts par kaut kādu ražotāju, kas bija nolēmis būt stipri moderns un savus dārgos autiņus tirgot vien netā. Maksātspējīgā publika tomēr to nevēlējās un viņiem nācās vien dzīvot pa vecam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti