Auto tirgū deficīts - jāgaida pusgadu un pat deviņus mēnešus (+ VIDEO) 27

 
LTV Ziņu dienests | 13.janvāris 2022 9:14

Vēlas jaunu auto, nauda ir, bet... pie auto nevar tikt. Patlaban Latvijas auto tirgū jauno mašīnu saloni ir izpirkti un pircējiem jāgaida mēnešiem ilgi, lai saņemtu pasūtīto spēkratu. Tas jūtami cēlis cenas arī lietotajiem auto.

 
Visi komentāri
 
nja 13.janvāris 2022 9:57
1 2 Atbildēt

Atverot pāris dīlerus, ir iespēja apskatīties noliktavās pieejamos auto, un tādi ir. Līdz ar to, ja tev vienalga, mašīnu vari dabūt dienas laikā. Ja gribi normālu komplektāciju, tad gan jāgaida.

Lietotājs 13.janvāris 2022 10:50
2 3 Atbildēt

"Noliktavā" vēl nenozīmē ka tiešām noliktavā. Kad piezvani, izrādās ka tiek plānots ka varbūt pēc mēneša uzražos. Uzsvars ir uz vārdu "varbūt"...

Bils 13.janvāris 2022 11:49
2 0 Atbildēt

Kuram dīlerim zvanīji un bija šāda situācija?

Lietotājs 13.janvāris 2022 12:01
0 1 Atbildēt

Inchape kurš tirgo BMW, Mollers kurš tirgo Audi.

Feduls 13.janvāris 2022 10:54
3 13 Atbildēt

Tūlīt Kariņa/ Levita nozombētie stāstīs cik slikti bija okupācijā, bet tagad beidzot brīvība - kredītu jūgā no algas līdz algai.

Lietotājs 13.janvāris 2022 11:11
14 2 Atbildēt

Jā, okupācijā bija labi: 10 gadus krāji naudu, iestājies darba vietā auto iegādes rindā un tad tev pēc7 gadiem pienāk izvēle: Moskvičs tūlīt vai Žigulis vēl jāgaida.

Šķiet ka tagad ņemt kredītus nav piespiedus pasākums.

Heh 13.janvāris 2022 12:05
6 1 Atbildēt

Vēl varēja nopirkt no rokām gadu-divus brauktu dārgāk kā jaunu, bet uzreiz.

Vai maksāt kādam glumam tipam, kas tevi marinēja savējo rindā un ja viņu nesavāca OBHSS tad ar laiku arī tikt pie jauna auto ātrāk kā darbavietas rindā.

Ak jā, varēji darbā plēst dirsu un ja paveicās, tevi pabīdīja uz priekšu tajā rindā. Tikai darbam un plēšanai bija jābūt pareizajiem.

imzz 13.janvāris 2022 13:22
2 0 Atbildēt

iestājies darba vietā auto iegādes rindā un tad tev pēc7 gadiem pienāk izvēle: --

Tad jau tev bija normāla darba vieta ;) Manējā uz 60 cilvēkiem piešķīra tiesības iegādāties 1 auto reizi 3 gados.

Lietotājs 13.janvāris 2022 14:03
0 0 Atbildēt

Tā gan nebija mana darba vieta, tā bija mana tētiņa. Es to vēroju no malas. Tētiņš dabūja Žiguli, bet naudu tam sapelnīja mana vecmāmiņa, strādājot siltumnīcā.

Feduls 13.janvāris 2022 15:38
2 0 Atbildēt

Kā jau es teicu - Kariņa/ Levita faniem smadzenes riktīgi noskalotas.

topinamburs 13.janvāris 2022 11:21
2 1 Atbildēt

nav jau gluži tā, ka gals klāt. Iespējams pasūtīt vāģi, un gaidot braukt ar veco. Vaimanalogi...

GB12 13.janvāris 2022 11:57
0 0 Atbildēt

Man ļoti patīk sākties ar vīriešiem.

GB12 13.janvāris 2022 11:59
0 0 Atbildēt

Es atvainojos sūkties. Gribu arī diņķi purkšķī, jo esmu smirdīgs stukačš.

reku 13.janvāris 2022 12:36
1 4 Atbildēt

Nevajag tikai spaust ausīs batonus! Drīz visus vecos -jaunos dīzeļhlamus nevienam nevajadzēs,pa velti pakaļ metīs.Cena kritīs zemāk par velosipēdu cenu.Beļģijā pēc 2022 aprīļa būs sods par pārvietošanos ar dīzeļauto kurš neiekļaujas noteiktajās normās.

650 14.janvāris 2022 3:26
2 0 Atbildēt

Kādās konkrēti normās "neiekļaujas" dīzeļauto,kuram nav patvaļīgi modificēts ražotāja uzstādītais oriģinālais motora vadības bloks un izplūdes trakts? Kad vienureiz beigsim kākāt demagoģiju un sāksim saukt lietas īstajos vārdos?

Kad vienureiz LV cssd ta Lohi "iemācīsies" konstatēt cauru (tukšu) trubu? Kāda vēl kosmiskā technoloģija priekš tam ir vajadzīga šodienas tehnonanokiber 26gadsimtā un visas šīs te debiloīdu inspirētās ekoakcijas laikā, kura šobrīd ir tik "svarīga" visai pasaulei ??

anoagask 14.janvāris 2022 9:30
1 0 Atbildēt

Var aizliegt euro-4 vai euro-5 vai vienalga ko - tāpat kā gāzes apkures katlus Rīgā

650 14.janvāris 2022 13:31
1 0 Atbildēt

Sakarā ar pieaugošo vispārējo psiholoģisko spriedzi un savstarpēja naida uzliesmojumiem,cilvēki jau sen vairs nesaprot, ka vairumā gadījumu kāds viņus vienkārši jaaj.

Ar gāzes katliem līdzīgi, kaut gan (drošvien) diez vai kāds liks demontēt esošos.

Par automašinām kladzinām ekodemagoģiju, bet tajā pat laikā gadiem ilgi laižam caur cssd ta jebkuru šo te "aizliedzamo" hlamu.Modificētu, izrūnītu un bieži vien atklātā tekstā acīmredzami dūmojošu.Vai tas nav zemiski? Nee,nu nekādi nē.Viss ir štokos, godīgi, Zinātne ir ar mums,pārredzami,prognozējami un (lohiem) saprotami.Jā.

Ši te afēra notiek jau nezcik gadus, taču "virtuālā atbildība" tiek uzspēlēti pieprasīta no itin pilnīgi visiem lietoto auto īpašniekiem.Tajā skaitā, arī no tiem, kuru mašīnas atbilst pilnībā visam un ir ražotāja sākotnēji noteiktajā komplektācijā un regulējumā.Tas ir pilnīgs fufelis, ka tiek kultivēta (un pat veicināta!) šada te sistēma.Precīzi kapi/piste, tieši kā ar potētiem/nepotētiem, slimajiem/veselajiem un vēl simts citām lietām..

Katrs lietotā hlama īpašnieks, izbraucot caur ta, atstāj tur ievērojamu naudas summu- tāpēc nav "izdevīgi" šo sistēmu amputēt vai pārveidot.

Mums šodien uz ielas visdrīzāk vairs praktiski NAV tāda kompresijas aizdedzes tr-līdzekļa, kurš atbilstu EUR4 specifikācijai. Un mums ir desmitiem tūkstoši tādu, kuriem pasē rakstīts EUR5, bet kuri "dabā" neatbilst pilnīgi neķādam EUR.Jo viņiem ir vienkārši tukša truba, kurā NAV (vairs) itin neviena filtra.Un nav neviena, kurš spētu šo te notiekošo fufeli iegrožot vai pārtraukt.Ir tikai demagogi, meļi un šie te žestikukulējošie Jūsmiņi, kuri no visiem iespējamajiem ekrāniem katru dienu 25/8/366 jaaj lohiem smadzenes un sludina acīmredzamu demagoģiju.

JanJan 13.janvāris 2022 12:57
5 1 Atbildēt

Lietoto auto tirgoņiem droši vien neslikti laiki - jaunas grūti dabūt, lietotām cenas kāpj, tai pašā laikā Rietumeiropa sāk kratīties vaļā no dīzeļiem.

Jo 13.janvāris 2022 15:27
0 0 Atbildēt

Man nu vienreiz ir pilnīgi vienalga cik ilgi kādam jāgaida jauns auto.

Vēl nekad neesmu ticis pie pilnīgi jauna. Pat žigulis tika divgadīgs ar 40k uz borta datora.

M 13.janvāris 2022 17:40
0 0 Atbildēt

Nu oag pag, jau kādu mēnesi..divus man FB reklāma acu priekšā:

Kantoris X piedāvā super bagātīgi aprīkotu, stilīgu un ietilpīgu 7-vietīgu krosoveru PEUGEOT 5008 GT PACK ar neticamu atlaidi -8803€ īpaša cena 36900€. Vai Tu jau zini kā iepriecināsi sevi un ģimeni svētku laikā? Iebrauc Tīģera gadā ar pārliecību un glanci - pasteidzies automašīnas ir pieejamas uzreiz un to skaits ir ierobežots!

LV 14.janvāris 2022 21:26
0 1 Atbildēt

Cik pēdējos mēnešos esmu pamanījis, tad šie ir vienīgie, kas piedāvā dīzeļauto uz vietas (tiesa gan, ka zirgu vietā tur tikai ēzeļi ir)

650 14.janvāris 2022 3:07
3 0 Atbildēt

Prottams,ka pie šobrīd valdošās melu un demagoģijas politikas visi kaut cik normālo "lietoto" auto īpašnieki metīsies tos par kapeikām kādam atdot vai utilizēt,lai par 3x dārgāku cenu pēc pusgada gaidīšanas tiktu pie tāda paša hlama.Vai,vairumā gadījumu pat vēl sliktāk aprīkota un tehniski šaubīga un savu vērtību kosmiskā ātrumā zaudējoša.Kuru tie paši dīleri jau pēc pāris gadiem iecels tāda paša hlama kārtā.

Tos dīzeļus,ko viņi tagad cenšas mierināt un (atlikušajiem)lohiem iebīdīt, pēc neilga laika liks tādā pašā nelikvīdu kategorijā,kā šobrīd lietotos un mazlietotos.Kurus šie paši meļi tiem lietotājiem pirms 5g lepni tirgoja kā tehnikas brīnumu un ekokakoloģijas etalonu.Un tagad šos te savus uzticamos cienītājus nostāda galējo lohu,dabas bendētāju un lētticīgu idiotu pozā.Jā.

Ar dedzīgu nepacietību gaidām TO patiesības mirkli,kad jebkura auto nomaiņa kļūs iespējama tikai veicot esošā auto utilizāciju.Jebkāda stāvokļa un gada,tikai tā. Ar sekojošu Pienākumu jauniegādāto auto lietot vismaz 5g.Lai pasaule lieki neražotu arvien jaunus lūžņus.Pietiek jau.Tad mēs uzzināsim patiesību un apzināsim patiesās vērtības un savas iespējas.Kad vairs nebūs iespējams lietotu auto iesmērēt kādam Loham.Redzēsim,cik pretendentu paliks un kā klāsies tiem darboņiem,kuri šeit titullapā pirms gada pļūtīja par nelikvīdiem,taču paši pa kluso pa savām sētas durvīm par dārgu naudu tirgoja "pa 600gab/gadā" tos pašus savu klientu atstātos lietotos hlamus.Kuri šādā gadījumā (protttams) bija apveltīti nevis ar "nelikvīda" statusu,bet gan pēkšņi kļuvuši balti un pūkaini.Jā.

GK1968 14.janvāris 2022 10:51
0 0 Atbildēt

seši-pieci-nulle!

Vai tik daļa no rindas nav mākslīga? Redzot, ka jāgaida dažs labs lieki piesakās rindā ar domu to rindu izdevības gadījumā pārdot?

Lai tirgus vērtības paaugstinājums nonāktu līdz maniem vecajiem auto, deficītam būtu jāturpinās ilgi.

650 14.janvāris 2022 13:52
1 0 Atbildēt

Nu ja.Čipu nav, oii, vaiii,veiii,...kā jau nesen teica "sertificētie" pētnieki- čipi tagd visi aizgājuši/uz...

Atsevišķu modeļu normālas komplektācijas lietotu auto jau vairākus gadus ir grūti atrast, taču arī tādu pārdot par daudzmaz adekvātu summu ir gandrīz neiespējami.Tāpēc daļa to īpašnieku ir atmetuši šo domu principā un turpina lietot savus esošos.Kas principā būtu apsveicami,jo tiktu mazāk ražoti arvien jauni hlami,kurus pierasts mainīt kā zeķes, katru gadu reizi pusgadā.

Ja reiz jauno auto apgrozībā/ieinteresētie izrāda šādu te necieņu pret lietoto auto īpašniekiem, nu tad lai viņi aizrijas.Redzēsim, cik ilgi viņi spēs uzturēt apriti, ja lietotā auto īpašniekam nebūs iespējas pārdot savu esošo auto.Vai nodot to kā pirmo iemaksu.To mēs jau redzam, kādus nevienam nevajadzīgus aprobežotas komplektācijas lietotos hlamus par kosmisku cenu cenšas "notirgot" tas pats vag dīleris.Un cik tādu nolietoto atpakakaļ/pieņemto hlamu stāv viena otra "eko/gibrīdu" sludinātāja aizgaldā.Pilna ss/reklama ar tiem.Jā.

ZZZZ 14.janvāris 2022 14:47
1 0 Atbildēt

Limuzīns jāņu nakts krāsā Pēterīt iejūdz to manu pelēcīti

Gints 16.janvāris 2022 10:44
0 0 Atbildēt

Tikmēr Eiropas vadošie dizeļgeitas speciālisti tēlo Zaļos, cenšoties aizkavēt Teslas Berlīnes rūpnīcas darbu.

Mārcis 22.februāris 2022 8:35
0 0 Atbildēt

Es gribu mirt

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti