Aicina atcelt priekšrocības elektroautomašīnām "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās 18

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 23.oktobris 2024 9:16

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina atcelt priekšrocības bez maksas novietot elektroautomobiļus "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās, "jo tās rada negatīvu ietekmi uz pilsētvidi", aģentūru LETA informēja apvienības pārstāvji.

"Pilsēta cilvēkiem" uzskata, ka priekšrocības neveicina videi draudzīgāku transporta līdzekļu izmantošanu, pilsētās autotransporta skaits kopumā esot jāsamazina, priekšrocību dēļ Rīgai piederošais uzņēmums "Rīgas satiksme" negūst ieņēmumus no autostāvvietām, turklāt elektroautomobiļus mēdzot novietot stāvvietās uz ilgu laiku, tādējādi "atņemot vietu automašīnām, kuru vadītājiem tiešām ir svarīgi īslaicīgi novietot transportlīdzekli Rīgā".

Apvienības pārstāvji uzsver, ka pilsētas telpa ir ierobežota, īpaši pilsētas centrā un vecpilsētā, tāpēc lielāks ieguvums iedzīvotājiem būtu, ja ielas telpu izmantotu zaļās zonas ieviešanai, gājēju ietvju paplašināšanai, kokiem, veloinfrastruktūrai un mikromobilitātes rīku novietnēm, kā arī parkletiem un kafejnīcu terasēm. Autostāvvietu maksa ir labs instruments, lai autonovietnes izmantotu maksimāli efektīvi un īslaicīgi, nevis tās kalpotu par ilgtermiņa novietnēm, pauž organizācija.

Savukārt "Latvijas Elektroauto biedrība" (LEAB), atbildot uz šo iniciatīvu, pauž pozīciju, ka problēma nav elektroautomobiļu novietošanā vecpilsētā, bet vispārējā auto satiksmes intensitātē. Elektroautomobiļi "kā videi draudzīgākais transporta līdzeklis" varot būt daļa no risinājuma. Viens no galvenajiem iemesliem esošajām elektroauto priekšrocībām ir valsts stratēģija - veicināt pāreju uz videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem, lai samazinātu emisijas un pretēji apvienības apgalvojumiem, uzlabotu dzīves kvalitāti pilsētā, samazinot gaisa piesārņojumu un transporta troksni.

LEAB pārstāvji piekrīt, ka priekšrocības samazina "Rīgas satiksmes" ieņēmumus, bet uzsver, ka ir svarīgi izvērtēt citus ieguvumus. Bezmaksas stāvvietas ir viens no galvenajiem instrumentiem, lai stimulētu elektroauto iegādi un izmantošanu. Atceļot elektroautomobiļu priekšrocības, cilvēki var atteikties no to iegādes, kā arī nestabilitāte tirgū var atturēt uzņēmumus mainīt autoparku jau tagad, kas ilgtermiņā var negatīvi ietekmēt Latvijas ekonomiku, turpinot būt atkarīgiem no importētas degvielas un tās cenu izmaiņām.

Biedrības pārstāvji uzsver - ja nepieciešamas izmaiņas atbalsta programmās, tās būtu jāveic pakāpeniski un par tām iepriekš laicīgi jāinformē sabiedrība, kā arī izmaiņām jābūt balstītām uz datiem. Tāpat ir svarīgi izstrādāt ilgtermiņa vīziju par elektroauto attīstību Latvijā un sadarboties ar uzņēmumiem, lai veicinātu to pāreju uz elektroautomobiļiem. Lai veicinātu ilgtspējīgu mobilitāti un samazinātu pilsētas gaisa piesārņojumu, ir nepieciešams turpināt atbalstīt elektroauto attīstību.

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" darbojas kopš 2016.gada ar mērķi veicināt labas pilsētvides veidošanu Rīgā un citās Latvijas pilsētās. LEAB apvieno elektroauto īpašniekus, ar elektroauto jomu saistītos uzņēmējus un entuziastus ar mērķi aizstāvēt elektroauto īpašnieku intereses valdības politikas un normatīvo aktu izstrādē un infrastruktūras attīstībā.
 

 
Visi komentāri
 
Sojaslatte 23.oktobris 2024 9:32
0 0 Atbildēt

MendIņš saka - neaiztiekait štepseļniekus, vispirms apēdiet dūmakainos afto!

Krotow 23.oktobris 2024 19:39
1 0 Atbildēt

Mendziņš te atklājas kā noderīgais idiots kompānijai, kura viņu pašu drīz atbrīvos no viņa "trolejbusa".

ZZZZ 23.oktobris 2024 9:37
2 0 Atbildēt

Es tur savu tačku pa nakti neatstātu, cisku driļļi apčurās 100% Vel arī stāvdrāži var uzbrukt...Un tā pa karuseli, pa karuseli apkārt vien.

WALA 23.oktobris 2024 9:56
8 0 Atbildēt

Vai "pilsāta čillvākiem" vispār zina ko viņa grib īsti panākt ... jeb kā sponzors prasa tā-ārī "dzied"  ???

Freijers 23.oktobris 2024 14:41
2 0 Atbildēt

Kā ko grib - visus 15 min getto sadzīt un auto kā sugu izskaust..tas arī spiežās cauri visās viņu "iniciatīvās". To "biedrību" vajag pārsaukt pilsēta cilvēkiem (bez auto).

0pis 24.oktobris 2024 23:03
0 0 Atbildēt

Šausmas, nu. Ļaujiet tak cilvēkiem dzīvot 2 st. getto! 20km 2 stundās un cilvēks ir darbā! Vakarā atkal 20km 2 stundās un cilvēks jau ir mājās. Kas te var nepatikt?

Patiesībā 23.oktobris 2024 10:17
12 1 Atbildēt

Vienreiz vajadzētu šitos klaunus tā kārtīgi atpizģīt. Reāli zajebaļi jau.

progress 23.oktobris 2024 10:57
2 2 Atbildēt

Kad kaads no tiem elektrohlamiem saaks degt, tad visapkaart iipashums arii aizies pa "skuju taku"! Var jau sevi mierinaat, ka apdroshinaataaji visus zaudeejumus apmaksaas, bet veesturiskaas buuves buus aizgaajushas nebuutiibaa neatgriezeniski.

650 23.oktobris 2024 14:49
6 0 Atbildēt

Elektro mobīlis šodien ir kā īpašnieka Varenības simbols.Lohi ar santīmu vērtiem ienākumiem un saviem nošņurkušajiem 16gv dd motorīšiem uz taisnīgu "sadali" var necerēt, pie kārotās siles visas vietas sen jau ir aizņemtas.

Krotow 23.oktobris 2024 16:44
2 0 Atbildēt

Zinām zinām. Biedrības darboņu patiesais plāns ir izēst pilnīgi visa tipa auto pavisam.

Sviesc 23.oktobris 2024 17:30
4 0 Atbildēt

Cerams, ka tai biedrībai, kā obligāts pienākums būs: nest uz muguras maisus ar pārtiku no pārdaugavas uz centra veikaliem.

Krotow 23.oktobris 2024 19:41
5 0 Atbildēt

Tā publika neko vairāk par lattes glāzi nespēj pacelt. Maisus ar pārtiku viņiem pieved pakistāņu un filipīniešu "studenti".

feciic 23.oktobris 2024 17:29
5 0 Atbildēt

Pretstati pirmajās rindkopā:

1.  "Priekšrocības neveicina videi draudzīgāku transporta līdzekļu izmantošanu"-kas tad vēl ir EV 

2. RS negūst ieņēmumus-ierīkojot zālienus gūs?

3. "atņemot vietu automašīnām, kuru vadītājiem tiešām ir svarīgi īslaicīgi novietot transportlīdzekli Rīgā"-kāds tad organizācijs mērķis nav pilsēta bez auto?

650 23.oktobris 2024 17:56
5 0 Atbildēt

Viendien nupat tas ķiršveida 'pļutons pa tv24 kko klāstīja, ka viņējajā tajā rigā esmot dikti piebezddēts gaiss.Mašīnas (braucošās..) lūk putekļus viņam putinot un tāa.Jāa.

Bet nu zinkā, stāvoššš jau neko neputina.Tāpat arī pērnās sāls Centraanalizēto savākšanu nav iemeesla pārnest no tradicionanālā Jūnija uz kkādu te Aprill aprīli.

0pis 24.oktobris 2024 13:25
0 0 Atbildēt

Nu, tur doma vienkārša - ja stāv vairāki elektriskie, tad bezdeļauto meklējot vietu apmetīs lieku līkumu vai pat vairākus. Nu, te jau tas piebezdētais gaiss sāk uzrasties.

Bet par ziemas sārņu savākšanu 💯%

felix65 23.oktobris 2024 19:42
6 0 Atbildēt

Voilà! Pēc tam aizliegs braukt pa sabiedriskā joslām un tad liks maksāt ceļa nodokli pēc auto masas. Pripliļi, idioti!

ZZZZ 24.oktobris 2024 8:44
0 0 Atbildēt

feliix65 tas sen būtu izdarīts, bet saimnieki neļauj.

0pis 24.oktobris 2024 13:27
6 0 Atbildēt

Pag, tas jau nebija nekāds noslēpums, ka atvieglojumi ir pagaidu. Tā tas notiek visās valstīs, kur šitos ekspluatierē. Tāpat ir arī Lidlā - vispirms jaunu desas šķirni pārdod ar atlaidi, kad to pērk stabili un regulāri, tad cenu pamazām palielina un ja labi iet, tad vēl uzmet pa virsu. Tas tak nav nekāds jaunums?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Par vairākiem desmitiem centu litrā - kādēļ tuvākajos gados gaidāms ievērojams degvielas cenu kāpums (+ VIDEO) 4

Valsts budžeta projekts paredz, ka par degvielu nākamgad un aiznākamgad būs jāmaksā vairāk. Taču šis pieaugums būs niecīgs salīdzinājumā ar kāpumu, kas gaidāms no 2027. gada. Spēkā stājoties jaunām Eiropas Savienības prasībām par zaļināšanos, degvielas litra cena tuvāko gadu laikā varētu pieaugt pat par vairākiem desmitiem centu. Lasīt vairāk

 

Pašvaldībā diskutē par iespēju atcelt priekšrocības elektroautomašīnām "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās 6

Galvaspilsētas domē pašlaik notiek diskusijas par iniciatīvu atcelt priekšrocības elektroautomašīnām SIA "Rīgas satiksme" apsaimniekotajās autostāvvietās, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Domes neizdarība var nolikt bērnus uz ielas ar intensīvu satiksmi - vēl var paspēt labot (+ VIDEO) 13

iAutolv skaidro, kādēļ Jūrmalā demontēta gājēju celiņa dēļ ir izveidojusies bērniem nedroša vide, ko spriežot pēc tehnikas neesamības, tik ātri kārtībā savest negrasās. Lasīt vairāk

 

Mini piesaka jaunos John Cooper Works Electric un John Cooper Works Aceman

Britu autoražotājs MINI Parīzes autoizstādē nodemonstrējis divus pilnīgi jaunus elektriskās piedziņas modeļus John Cooper Works Electric un John Cooper Works Aceman, solot, ka tirgū tie nonāks 2025. gada pavasarī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti