Pasaulē pirmais elektriskais krosovers pieveic “Nāves ceļu”(+ video) 6

 
iAuto | 16.novembris 2017 19:36

"B1" - pasaulē pirmais elektriskais krosovers - izbraucis sarežģīto un bīstamo “Road of Death” ceļa posmu Kolorado kalnos.

Amerikāņu jaunuzņēmums "Bollinger Motors" turpina reklamēt, kā paši apgalvo, pasaulē pirmo elektrisko krosoveru. Projekta autori jau izmēģinājuši sava ražojuma spējas kalnu ceļos un smilšu līdzenumos Jūtas štata Moabas pilsētas tuvumā, bet tagad izvēlējušies vēl nopietnāku pārbaudījumu – 3900 m augstumā izveidoto grants ceļu Kolorado kalnos, kur sastopamas dziļas aizas, kalnu strauti, slideni akmeņi un sniegs.

"Bollinger B1" pirmizrāde notika šovasar. Krosovers tiek komplektēts ar 360 Zs (640 Nm) elektromotoru un 60 vai 100 kWh akumulatoriem. Pirmajā gadījumā tas ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem nobrauc aptuveni 190, otrā – 320 km. "B1" apveltīts ar 39 cm klīrensu un hidropneimatisko piekari, kas atstatumu līdz zemei  ļauj mainīt 25,5 – 50 cm diapazonā.

Nākamgad kompānija sola uzsākt pasūtījumu pieņemšanu, bet piegādes klientiem sāksies 2019.gada februārī.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 16.novembris 2017 19:46
6 0 Atbildēt

Man pat patīk, tas dizains. Izskatās jocīgi, bet toties redzams, ka tas NAV tas mūsdienu apaļais, vienādais krosovers.

msh 16.novembris 2017 23:01
3 0 Atbildēt

Sāksim jau ar to ka tas arī nav nekāds šķērsotājs, bet ir īsts džips. Šķērsotāja vārds te ir piekabināts modes dēļ, gluži tāpat kā savulaik škoda to piekabināja bik paceltam hečbekam ar pseidopilnpiedziņu vārdā yetti.

msh 16.novembris 2017 23:04
1 0 Atbildēt

Un dizains gan jau ka ir līdzīgs kā tam Partisan motors brīnumam, pa tēmu "paņemam kvadrātcaurules un uzmetinām kaut ko mašīnai līdzīgu".

ezis71 17.novembris 2017 21:10
1 0 Atbildēt

Tieši tā,dizains šeit nav noteicošais,galvenai caurgājamība,gluži kā vecais kantainais Land Rover,izskatā ka bobiks bet ielas krosoveri tai skaita Geliks sūkā līko.

imzz 16.novembris 2017 20:41
0 0 Atbildēt

Nu, mūsdienu auto apaļie priekšgali jau ir tāpēc, ka tie ir "gājējiem draudzīgi" ;)

nez 17.novembris 2017 19:14
3 1 Atbildēt

Paldies dievam, mormālus džipus pasaulē turpinās ražot.

Bet es elekromobīļus īsti neatbalstu, jo viņi nav ekoloģiski tīri. Pēc pētījuma datiem sanāk, ka elektromobiļi ir tikpat kaitīgi kā auto ar iekšdedzes dzinēju, kurš patērē dabas gazi - mazs kaitējums, bet tomēr kaut kāds ir!

Vistīrāk braukt ir ar iekšdedzes dzinēju, kuru darbina ar biogāzi.

Bet Eiropa kalpo kā lobiju iestāde, tur patērētāju intereses viņiem neinteresē, bet gan firmas interes. Noteikti paies 10 gadi un noteikti teiks, ka elektromobiļi ir kaitīgi videi bla, bla, bla...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti