87 000 līdz 100 000 eiro – paziņotas krievu "Kortež" automobiļu cenas 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no krievu medijiem

iAuto | 17.janvāris 2018 10:13

Krievijas politiskajai elitei izstrādāto automobiļu bāzes versiju cenas tirdzniecībā būs aptuveni seši-septiņi miljoni rubļu (aptuveni 87-100 tūkstoši eiro), atsaucoties uz tirdzniecības un rūpniecības ministra D.Manturova informāciju vēsta krievu mediji.

"Nosakot „Kortež” automobiļu cenu, mēs par paraugu ņēmām ar V12 motoriem komplektēto "Mercedes" S-klasi un "BMW" 7.sēriju", paziņojis Manturovs.

Pirmais no tiem maksā 12,4 miljoni rubļu, otrs – 10,6 miljoni. „Kortež” automobiļu cena būs par 15 procentiem mazāka.

Kā precizē aģentūra TASS, “Kortež” projekta automobiļu mazumtirdzniecība sāksies 2019.gadā. būs pieejamas arī bruņu versijas, turklāt nekādi ierobežojumi attiecībā uz realizējamo automobiļu skaitu netiekot plānoti.

Manturovs atklājis, ka šobrīd uzbūvēti 18 automobiļi un līdz februāra beigām Federālajam drošības dienestam tiks nodotas 16 automašīnas.

Šogad uzbūvēs 70 „Kortež” automobiļus, 2019.gadā – 200 eksemplārus, bet pēc 2020.gada ražošanas apjomiem jāsasniedz vismaz 1000 automobiļi gadā.

Projekts “Kortež”, kura ietvaros izstrādā Krievijas politiskajai elitei paredzēto autoparku, aizsākās 2013.gadā. Modeļu klāstā būs sedans, limuzīns, krosovers, minivens un, iespējams, arī kabriolets. Jau no paša sākuma bija zināms, ka “Kortež” automobiļi tiks laisti arī brīvā pārdošanā.

“Kortež” automobiļi būs pieejami ar 250 Zs jaudīgu četru cilindru motoru, astoņu cilindru agregāts attīstīs 650 Zs, bet 12 cilindru motors – aptuveni 850 Zs. Dzinēji strādās pārī ar deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. 

Pirmos “Kortež” projekta sērijveida automobiļus plašākai publikai parādīs 2018.gada maijā, prezidenta inaugurācijas procesa ietvaros.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 17.janvāris 2018 10:49
7 0 Atbildēt

Citiem vārdiem sakot - izcūkoja premium automašīnas.

Paņēma auto par 12 miljoniem rubļu un uztaisīja rolls royce kopiju par 7.

?? 17.janvāris 2018 10:57
9 1 Atbildēt

Ko saka Hujaričs? - gavno vai vēl hužāk?

viencexperc 17.janvāris 2018 12:34
3 0 Atbildēt

tas taču hujariča sapņu zemes ražojums. Protams, ka labs.

Viņu taču amerikānis apbižoja. Amerikāņi vainīgi, ka viņš tagad sēž cietumā, tāpēc, ka ja būtu amerikāņu auto, tad jau te rēgotos kaut kāds video.

iciks 17.janvāris 2018 11:36
9 1 Atbildēt

Es garāžā uztaisīšu apšaubāmas kvalitātes auto un cenu noteikšu vadoties no Audi standartiem. Loģiski!

SEA 17.janvāris 2018 20:43
1 0 Atbildēt

Vispār jau tā ir Chrysler 300C kopija ar stilizētu RR purnu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti