Dārgāks par Bentley un Maybach – krievi atklāj Aurus sedana cenu (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 25.augusts 2019 6:11

Krievu mediji vēsta, ka Aurus Senat S600 bāzes versija maksās 18 miljonus rubļu (248 000 eiro), kas ir vairāk nekā tiek prasīts par Bentley un Maybach.

Krievu mediji vēsta, ka Aurus Senat S600 bāzes versija maksās 18 miljonus rubļu (248 000 eiro), kas ir vairāk nekā tiek prasīts par Bentley un Maybach.

Krievijas rūpniecības ministrs Deniss Manturovs gan uzreiz paskaidrojis, ka par šo cenu pircējs saņem „pilnīgi visu”, turklāt Aurus limuzīns komplektēts ar jaudīgāku motoru un krievu speciālisti izstrādājuši to „no sākuma līdz beigām”.

5,63 m garā un gandrīz trīs tonnas smagā sedana konstrukcijā ir vairāk nekā trešdaļa Krievijā izgatavotu detaļu, bet 600 Zs jaudīgais motors tapis sadarbībā ar Porsche. 100 km/h tas sasniedz 6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie atzīmes 250 km/h.

Plānots, ka gadā tiks saražoti vismaz 5000 Aurus automobiļu, no kuriem lielākā daļa tiks eksportēta uz Eiropu un arābu valstīm. Šobrīd esot saņemti jau vairāk nekā 500 pieteikumu no klientiem, kas vēlas iegādāties Aurus produkciju.

Sarunā ar žurnālistiem Aurus pārstāvji atklājuši, ka tuvāko gadu laikā Krievijas luksusa zīmols izlaidīs SUV, Senat sedana pagarināto versiju, kā arī motociklu. Plānoti arī hibrīdi un elektriskās piedziņas modeļi.

Pašlaik tiekot testēts Aurus Senat L700 limuzīns un minivens Arsenal, bet krosovers Komendant atrodas izstrādes un testu stadijā. Zināms, ka sedanam Senat pievienosies pagarinātā modifikācija, kas standarta modeļa garumu pārsniegs par 300 mm.

Līdz 2024.-2025.gadam plānots laist klajā vienu hibrīda un vienu pilnībā elektrisku modifikāciju. Pašlaik tiekot izvērtēts, kuram no Aurus modeļiem tā būs.

Ar Aurus marku nāks klajā arī elektriskais motocikls, kura divas dažādas versijas vienlaikus izstrādā NAMI un koncerna Kalašņikova inženieri.

Visbeidzot, speciālisti strādā pie spēka agregāta uz 12 cilindru motora bāzes. Šāds agregāts, kura jauda pārsniegs 1000 Zs, tiks izmantots lidmašīnu būvē mazās aviācijas segmentā.

 
Visi komentāri
 
feciic 25.augusts 2019 10:56
7 0 Atbildēt

Kā jau ierasts Krievijā, tūliņ tūliņ būs, vēl tikai drusku jāpaciešas.

Kā izskatās nākošās paaudzes kvadrists-robots?

Motorolers 25.augusts 2019 11:10
13 0 Atbildēt

Neticu, ka no tā kkas labs sanāks, un arī ja godīgi, pilnīgi pie kājas, vai sanāks. Būtu uztaisījuši auto tautai no sākuma, nevis kkādus luksus brīnumus. Pamēģini nu bagāto galu pārliecināt pirkt kkādus aurus, nevis Rolls Roys, vai Bentley, kuriem 100 gadu pieredze un cits prestižs zināmās aprindās.

iciks 26.augusts 2019 8:35
1 0 Atbildēt

Nu tak.Varbūt oficiāli ieviesīs un kādi lieli čiekuri būs spiesti vismaz oficiāli ar tādiem braukāties, bet individuāli?

Rr19 25.augusts 2019 15:12
3 0 Atbildēt

Ka neiznāk, kā Vācijā, tikai stāvēs uz Vnukovas skrejceļa.

WALA 26.augusts 2019 11:46
0 0 Atbildēt

Nu kā lai saka, lai jau izdodas, jo patiesībā daudzi luksus zīmoli slimo ar vienu lietu - tehnoloģiski tās kastes ir nežēlīgi novecojušas. Ne tā ka es sagaidītu ka tajos ir "bleeding edge" tehnoloģijas, bet tomēr 20 gadus vecs mazliet pielabots motors nebūtu tas ko gribētu redzēt savā auto. Bet nu bāgātam jau tas pie pakaļas.

iciks 26.augusts 2019 13:01
1 0 Atbildēt

Varbūt tie bagātnieki nemaz nekāro kaut kādus vipendronus, bet gan ļoti ērtu un uzticamu auto, kas viņus aizvedīs no punkta A uz punktu B? Pie kam, kas Tavuprāt ir tehnoloģijas? Visādas figņas a la "gudrie joslu asistenti"? Domāju, ka pasažiera sēdeklī sēdošo tas diži neietekmē. Liels limuzīns ar 1,2l 5 turbīnu motoru, kas 2 no 3 cilindriem vajadzības gadījumā atslēdz? Nafig kādam vajadzētu kārot šādu tehnoloģisko brīnumu, ja var ielikt smuku V12?

Savulaik lasīju kaut kādu interviju ar kādu no čiekuriem no Rolls Royce kantora. Šis teica, ka modeļa izstrādē bija iesaistīti klienti, kas pateikuši, kas tad ir tas, ko viņi vēlas.

WALA 26.augusts 2019 16:09
0 0 Atbildēt

Domāju daudz prastāk - motora mehāniskā daļa, piem en.wikipedia.org/wiki/Rolls-Ro...ries_V8_engine - ir mzliet tāds novecojis aparāts neskatoties uz to ka ir veikti uzlabojumi lai atgāzu normās kaut kā iekļautos.

iciks 26.augusts 2019 16:37
1 0 Atbildēt

Un kur ir problēma? Ja reiz tas motors ir uzticams, kāpēc nelietot? Nez vai rolsroisa īpašnieku diži rausta, ka šis rij vairāk, nekā modernizētāks variants.

WALA 26.augusts 2019 16:48
0 0 Atbildēt

Nu ar to uzticamību trieši arī ir kā ir, bet nu tam kurš viņu nopērk pilnīgi jaunu un nobrauc kaut kur līdz 100Kkm - droši ka tas prātu nenodarbina.

msh 26.augusts 2019 19:35
1 0 Atbildēt

Nu paga, bet tad kur ir problēma? Jaudas par maz? Diez vai. Atgāzu normās ierakstās? Ierakstās. Tad kāda velna pēc tur kaut kas ir jāmaina? Jā, protams, ir tas motors mazliet novecojis - DOHC 4v dizains daudz labāk elpotu augšās; RR un bentlija motoram noteikti apgriezienu diapazons virs 6k ir svarīgs - vai ne? Ja tu skatītos bik plašāk, un paskatītos pāri atlantijas okeānam, tu pamanītu ka GM nullto vidū pārgāja no DOHC 4v motoriem atpakaļ pie OHV 2v un 3v motoriem, kāpēc? Jo tās modernās tehnoloģijas uz papīra izskatās smuki, bet dabā tās nah nav vajadzīgas - kaut kādam halo motoram lētāk ir uzmest pāris kompresorus nekā ražot līniju ar DOHC 32v motoriem, kurus pircējiem nah nevajag.

Ražotāji kā reiz bieži vien slimo ar pretējo slimību - maina normālus dzelžus pret moderniem sūdiem, tikai mainīšanas pēc. Šobrīd gan tas notiek dēļ dzīšanās pēc oglekļa dioksīda gramiem, bet pārdesmit gadus atpakaļ dažs labs aizrāvās ar huiņu, kas tev patīk - normālu motoru nomaiņa ar sūdīgākiem, ka tik modernāki. Pie tā ka tās tehnoloģijas ir daudzmaz atstrādātas jau sen, vēl salīdzinoši nesen lielākā daļa ražotāju būtu varējuši darīt to pašu, ko darīja honda vēl pavisam nesen, liekot jaunās mašīnās kaut kādu septiņdesmito gadu 2.0 16v motoru. Teiksim, kāda vaina būtu bijusi tam pašam vecajam audī 2.2 20v turbiķim iekš kāda C6 audī, aprīkotam ar jaunāku vadību un jaunāku turbīnu? Nekāda - vienīgi tava tipa ļautiņi sūdzētos ka nav aprīkots ar modernu motoru galveno fīču - neuzticamību - tā nu tā vietā tur atrodas visādi V6 motori...

WALA 27.augusts 2019 10:09
0 0 Atbildēt

Atļaušos oponēt - jaunajiem alumīnija bloka dzinējiem ir daudz priekšrocību, bet skaidrs ka vienmēr visiem jauniem produktiem ir kaut kādas kaites, tos nemāk remontēt utt.

Un par priekšrocību es neuzskatu iekļaušanos Eko normās, bet gan to ka dzinēji paliek jaudīgāki, rij mazāk degvielas utt. Un principā šobrīdēja tehnoloģija ar Silīcija daļiņām ir patiesība daudz pārāki par tiem čuguna brīnumiem, tajā skaitā ilgmūžības ziņā. Cits jautājums kā tauta pret auto un tā uzturēšanu attiecas, tagad kad tos auto principā pakaļ met uz katra sutra.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti