Pielāgots 700 Zs Mercedes-AMG šķērso Ameriku 27 stundās (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 5.decembris 2019 16:58

Trīs amerikāņi ar pielāgotu Mercedes-AMG E 63 pārrakstījuši pirms sešiem gadiem uzstādīto Cannonball rekordu, šķērsojot ASV garenvirzienā 27 stundās un 25 minūtēs.

Trīs amerikāņi: Arnē Tomans, Dagu Tabatu un Berklijs Čedviks ar 700 Zs jaudīgu Mercedes-AMG E 63 sedanu veikuši 4500 km garo pārbraucienu no ASV Austrumkrasta līdz Rietumkrastam tikai 27 stundās un 25 minūtēs, pārrakstot par Cannonball Run dēvēto neoficiālo sacīkšu rekordu. Trijotnei izdevies uzrādīt vidējo ātrumu 165,8 km/h, kamēr maksimālais ātrums vietām sasniedzis pat 310 km/h.

Rekordbraucienam tika izmantots 2015.gadā ražots Mercedes, ko aprīkoja ar papildu 170 litru degvielas tvertni (kopā 280 l), bet motora jaudu forsēja līdz 700 Zs. Aplīmējot oglekļa šķiedras dekorus ar līmplēvi, nokrāsojot sarkanās bremžu skavas pelēkas un demontējot visus uzrakstus, automašīna tika padarīta maksimāli neuzkrītoša un, kā apgalvoja tās īpašnieks Arnē Tomans, no aizmugures izskatījās pēc Honda Accord.

Puiši bija bruņojušies ar radaru detektoriem, skeneriem, policijas rācijām u.c. aprīkojumu, kas ļautu laicīgi pamanīt likumsargus, turklāt dažādos štatos tika sarunāti kopumā 20 palīgi, kuru uzdevums bija novērot situāciju, brīdināt par policiju un vajadzības gadījumā novērst tās uzmanību.

Degvielas uzpildes stacijās komanda piestāja četrreiz, pavadot tajās ne vairāk kā 5 minūtes katru reizi. Pārbrauciens noritēja bez starpgadījumiem, atskaitot vienu reizi, kad uz vairāku joslu ātrgaitas šosejas gadījās policijas patruļa, kas ar ātrumu 160 km/h braucošo Mercedes tomēr nepamanīja, jo vajāšana netika uzsākta. Īsi pirms finiša Mercedes motors sāka raustīties, taču pēc atkārtotas iedarbināšanas kļūme pazuda un mērķis tika sasniegts jaunā rekordlaikā.   

Iepriekšējais Cannoball rekords tika uzstādīts 2013.gadā, kad VINwiki dibinātājs Eds Bolians un viņa līdzbraucēji Deivids Bleks un Dens Huangs ar Mercedes CL 55 AMG no krasta līdz krastam aizbrauca 28 stundās un 50 minūtēs.

 
Visi komentāri
 
Ccxrgt 5.decembris 2019 17:46
5 1 Atbildēt

Jauki šo dzirdēt laikā kad nūģi un menti ir infestējuši sabiedrības domāšanu. Malači vīri kas riskē un uzvar! Ir absolūti neloģiski E63 Amg uzlikt to pašu ātruma ierobežojumu ko 2002. Gada fordam..

autoparts777 6.decembris 2019 0:17
0 2 Atbildēt

Kad cilvēki, kas pa ielu dragā pamatīgā atrumā nonāk uz trases, tad jebkurš gonšķiks šādus koplietošanas ceļu ātruma cienītājus, maigi izsakoties ļoti novvinnē.

wtf4 6.decembris 2019 10:27
0 0 Atbildēt

trasei sava specifika, tur vienmēr vinnēs tie, kas ir autosportā (kartingos, krūmu gonkās) no bērnu vecuma, vai tāpēc citiem negribās?

msh 6.decembris 2019 12:45
2 0 Atbildēt

Es gribētu viencexperc komentāru - pa diagonāli paskatoties to viģiku, man kaut kā iekrita acīs ka gandrīz kopš pašas lielgabala bumbas sākuma rekordus uzstāda ar komunistu mašīnām, kurās jāsēž un jārīvējas pret blakussēdētājiem - kāpēc tā, kāpēc to nevar izdarīt ar lieliskajām amerikāņu mašīnām? Piemēram, cik būtu forši pa diennakti pārraut pāri ASV ar kādu vojāžeri, kam uzlikti divi kompresori un salonā kubikmetrs degvielas...

wtf4 6.decembris 2019 15:22
0 0 Atbildēt

Salūzt pa ceļam?

Nevar pietiekoši paātrināties pirms degviela beigusies?

Pie 110mph sāk neturēties līkumos?

Pagājušajā gadā braucu ar īrētu 6.2 V8 pa ASV, forši jau protams, skaņa un tā, bet faktiskā veiktspēja kā vācu 3.0TD..

didzisk 6.decembris 2019 15:52
3 0 Atbildēt

Nesaprotu. E klases Mersis nav ne maziņš (470 cm garš), ne arī viņam kāds sakars ar komunistiem.

msh 9.decembris 2019 22:13
0 0 Atbildēt

Nesaproti, jo neesi pietiekami daudz lasījis viencexperc komentārus

Es toties nesaprotu kopš kura laika mašīnas kopgarums izsaka mašīnas izmērus.

WALA 9.decembris 2019 8:45
0 0 Atbildēt

Te jau atbildēja pa lielam reti kad kāds amerikānis to distanci spēj pievārēt bez problēmām. Kas es tur vazājos, tad vispār ģimene ar vācu auto mierīgi brauca ar saviem visue, bet ģimene kas ar Buick brauca, visam kas iet pāri štata robežām īrēja auto. Tas gan vairs nettiecas uz Pick-up un lielākiem bracamiem, bet viss līdz VW Transporter izmēram - jamie vairāk paļaujas uz vācu autobūvi(ja var atļauties) vai japāņiem.

JanJan 9.decembris 2019 9:03
0 0 Atbildēt

AMG merši principā ir labākā opcija šobrīd. Pietiekami ērts un ir daudz jaudas, lai ātri uzņemtu un sasniegtu lielu max ātrumu. Auto arī pietiekami liels, lai ieliktu visu nepieciešamo, t.sk. degvielas tvertni. Kā arī paši auto ir nemanāmāki - nav jau dzeltens vai zaļš lambo.

Maris 6.decembris 2019 23:01
1 0 Atbildēt

Piemēram jaunais m760LI braucot ap 250-300km/h patērē 30l uz100km

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti