Vakar Vācijā, automašīnai tīšām ietriecoties cilvēkos, ievainoti 30 karnevāla dalībnieki 11

 
Nozare.lv | 25.februāris 2020 8:16

Pirmdien Folkmarsenes mazpilsētā Hesenes federālajā zemē Vācijas vidienē, tradicionālā karnevāla kolonnā ietriecoties automašīnai, ievainoti vismaz 30 cilvēki, ziņo policija.

Policija arī paziņojusi, ka autovadītājs, kas pēc notikušā tika tūlīt aizturēts, rīkojies ar iepriekšēju nodomu un ka ierosināta krimināllieta par slepkavības mēģinājumu.

Lai gan policijas pārstāvis atzinis, ka šobrīd nekas neliecina par iespējamiem politiskiem nozieguma motīviem, Hesenes zemes Iekšlietu ministrija norādījusi, ka šādus motīvus izslēgt nevar.

Frankfurtes policijas priekšnieks Gerhards Bresvils pavēstījis, ka septiņi no 30 cietušajiem guvuši smagus ievainojumus.

Izmeklētāji pavēstījuši, ka pie stūres atradies kāds 29 gadus vecs vietējais iedzīvotājs, taču aizdomās turamais šobrīd vēl neesot tādā stāvoklī, lai varētu viņu nopratināt.

Laikraksts "Hessische Niedersächsische Allgemeine" savā tīmekļa vietnē, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, ziņo, ka automašīnas vadītājs apzināti centies uzbraukt bērniem un pūlī spēkrats ietriecies "pilnā gaitā".

Arī citi vācu mediji ziņo, ka automašīnas vadītājs esot apzināti iztriecies cauri plastmasas nožogojumiem, kas iezīmēja karnevāla procesijas maršrutu.

Automašīna pēc ietriekšanās pūlī nobraukusi aptuveni 30 metrus, atsaucoties uz kādu aculiecinieku vēsta vietējā sabiedriskā raidorganizācija "Hessenschau".

Laikraksts "Bild" raksta, ka pēc automašīnas apstāšanās tās vadīju ielencis saniknots ļaužu bars un policijai nācies viņu pasargāt no pūļa dusmām.

Tikmēr policija piesardzības nolūkā apturējusi visus citus karnevālus Hesenē, un sabiedriskajās vietās visas zemes teritorijā pastiprināta kārtības sargu klātbūtne.

Folkmarsene atrodas aptuveni 30 kilometrus no Kaseles, un pilsētiņā mīt aptuveni 6800 iedzīvotāji.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 25.februāris 2020 9:53
6 8 Atbildēt

Bezpilota automobiļi likvidētu šādu risku.

WALA 25.februāris 2020 10:07
7 1 Atbildēt

Muļķības bezpilota štrunti nozīmētu tikai to ka tos varetu uzlauzt un attalināti ietriekt pūlī, vai nolaist pa stavu krauju. Nav tādu neuzlaužamu lietu mūsdienss, jautājums ir tikai par to vai kāds laicīgi pamana uzlaušanas mēģinajumu. Tas attiecas kā yz jebkuru valdību slepenakajiem tīkliem tā yz jebkuru štrunta devaisu tavā mājā. Tikai varbūtība palīst "zem radara" butiski atšķiras valdību tiklu gadijumos uniaut kāda štrunta kas tev uz palodzes metajas gadijuma.

Bradypus 25.februāris 2020 13:45
3 0 Atbildēt

Tieši tā - vienīgais ieguvums no bezpilota automobiļiem būtu iespēja šādi rīkoties pašam neesot klāt un tādejādi būtiski samazinot iespējamās sekas (sodu) pašam noziedzniekam.

anonimikis 25.februāris 2020 15:58
8 3 Atbildēt

Atšķirība ir fundamentāla. Mūsdienās jebkurš lohs, kuram slikts garīgais tajā dienā, var paņemt smago automobili un ar to uztaisīt avāriju, iebraukt pūlī, notriekt autobusu no kraujas.

Bezpilota automobiļa gadījumā tas vienkārši nav iespējams. Vispirms ir nepieciešamas zināšanas, kuru nav pat 0,001% populācijas. Pēc tam ir nepieciešama motivācija un pietiekams laiks apjoms uzbrukuma realizācijai. Līdz ar to varbūtība, ka kaut kas tāds notiksies ir daudz mazāka.

msh 25.februāris 2020 18:08
5 2 Atbildēt

Nemurgo. Tāpat kā noziedznieks vulgaris var darknet'ā nopirkt rīkus lai lauztu bankomātus, tāpat varēs iegādāties rīkus lai lauztu autopilotus - vai arī - tev tiešām šķiet ka islama pasaulē programmētāju trūkst? Motivācija ir ļoti laba - džihāds.

WALA 25.februāris 2020 18:19
1 1 Atbildēt

Nu ja, nu ja modernus auto aizdzen "mega advanceti" autozagļi ... kas sastāda 0,0001 % no visiem autozagļiem ...

Bradypus 25.februāris 2020 18:40
4 0 Atbildēt

Jā - atšķirība ir fundamentāla. Klasisks paneļmajas iemītnieks investē dubultās dzelzs durvīs, bet WiFi rūteri lieto ar noklusēto ražotāja paroli. Tieši tāda ir reālā sadzīves IT izpratne " drošība". Bet zinātāju, ka to izmantot netrūkst.

Un ja tev tiešām liekas, ka šādi nodarījumi ir mirkļa iegriba - painteresējies labāk. Pamatā vainīgie ir ne vien to visu laicīgi plānojuši, bet pat bijuši policijas "redzeslokā", tikai nav izdarījuši "pietiekami", lai policija sāktu rīkoties.

gunbox 25.februāris 2020 10:37
4 1 Atbildēt

Ja policija neko nevar viņam izdarīt, kā arī cietums tādam neko nenodarīs, tikai atļaus atpūsties uz nodokļu maksātāju rēķina, tad kāpēc nevarēja atļaut pūlim veikt tautas tiesu?

Pļurkt 25.februāris 2020 18:00
1 0 Atbildēt

Te es to pūli nekādi nesaprotu!

Ja šitāds mērglis notriektu manus tuviniekus, draugus vai kaimiņus es viņam vispirmāmkārtām izrautu olas! Lai tad taisnojas...

Bradypus 26.februāris 2020 15:02
1 0 Atbildēt

Redzi, ir viena problēma tā rīkoties patiesībā, nevis tikai pļurkstēt internetā - TU rezultātā sēdētu cietumā, bet tas mērglis, iespējams, nē.

Pļurkt 26.februāris 2020 17:02
0 0 Atbildēt

Ja tas mērglis skrien sūdzēties - tātad prasti sakot ir krietni par maz dabūjis!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti