Pasaules Gada auto titulu iegūst Kia EV9 11

 

Foto: WCOTY

iAuto | 30.marts 2024 5:43

Dienvidkorejas autoražotāja Kia elektriskās piedziņas krosovers EV9 ieguvis 2024 World Car of the Year (WCOTY) titulu, pie reizes uzvarot arī kategorijā 2024 World Electric Vehicle.

Kia EV9 svin dubultuzvaru – Ņujorkas autoizstādes ietvaros notikušajā WCOTY noslēdzošajā etapā tas vairāk nekā 100 žurnālistu aptaujā izvēlēts par Pasaules Gada auto, kā arī ieguvis labākā elektromobiļa titulu. Konkursā par galveno titulu korejiešu elektrisko krosoveru flagmanis apsteidza BYD Seal un Volvo EX30, savukārt kategorijā par labāko elektroautomobili bija pārāks par jau pieminēto Volvo un BMW i5.

Hyundai, kas uzvarēja divus gadus pēc kārtas, šoreiz nespēja konkurēt ar Kia, taču bez balvas nepalika - Ioniq 5 N tika pasludināts par labāko sporta auto (World Performance Car), pārspējot BMW M2 un BMW XM.

Volvo EX30 tika atzīts par labāko pilsētas automašīnu, aiz sevis atstājot BYD Dolphin un Lexus LBX, bet BMW i5/5.sērija pārspēja Mercedes E-klasi un Mercedes EQE, iegūstot labākās luksusa automašīnas titulu.

Balvu par labāko dizainu saņēma Toyota Prius.

Atgādināsim, ka Kia EV9 ir arī šī gada Pasaules sieviešu gada auto titula ieguvējs.

Vairāk par Kia EV9 TVNET testā.

 
Visi komentāri
 
650 30.marts 2024 12:48
6 4 Atbildēt

Ār prāts.Meli un liekulība pārņēmuši pasauli, nekur vairs neviena patiesa vārda. Nu kā gan vispārējās taupības un pieticības laikmetā šāds bezgaumes bezjēgas bezizmēra lopuvagons var saņemt balvu...

0pis 30.marts 2024 18:33
2 0 Atbildēt

Tas tak esot flagmanis. Paskaties krievu Melnās jūrjas ex-flagmaņa bildes - vai tas bija mazs? Flagmanis nevar būt mazs. Un loxiem ir iegalvots, ka viņi ir admirāļi - tāpēc jāpērk flagmanis. Un tad viss sakrīt.

650 30.marts 2024 21:17
0 1 Atbildēt

Pareiz i, katris lohs sapņo kļūt/Par! flagmani.Jo vairāk lohu,jo treknāki Flagmaņi ;p

Bat tu passties, kas vispābā tur tajā kār of ze jīr "piedalījās".Pamatā visādi ķņīņiīēši tur "konkurēja". Ne tur neviena ne opepeļa, ne mērcēdesusa,ne vagaaudi,nedz bēmevēma.Pat bēntlaijs,usruss,auruss un/vai kupris šoreiz ne piedalījās.Flāgmanis tīšām izraudzīts atbilstoši valdošajai demagoģiskajai situācijai- bezgaumīgs milzu pastmassas gabals,turklāt vēl (kaitināšanas nolūkā)) par nospiedoši lielākajai "pasaules" daļai neaizsniedzamu cenu.Drošvien drīzumā ne tikai ka diski, arī riepas kļūs 4-kantainas, gan jau ķiķīnieši to nopatentēs.

Tāds pat farsmažors, kā savulaik "igaunijas" izvēlētais gadaauto kija stringer, kuru nekur "uz ielas" pat par papildu samaksu neieraudzīsi.

0pis 30.marts 2024 21:31
0 0 Atbildēt

Tūlītās sāksies mikromobilitāte, auto lai paliek lauku teritoriju iedzīvotājiem un fertilajiem eksemplāriem, kam vajaga apvārdot mātīti reprodukcijas vārdā. Tātad, passātveidīgie un kantainie u.c. jancīgie auto. Ja ne flagmaņi, tad vismaz tādi, kas mazliet atgādina. Kam tad vajag praktiskumu, tas lai ir boltam.

Nu 30.marts 2024 16:01
0 0 Atbildēt

tā eko taupība un grīstē salaistā auto industry ir tikai nabaga  rietošāja Romas impērijā nr 2.

ZZZZ 31.marts 2024 8:32
0 0 Atbildēt

Nu bet ja pagaidām skatās no lietotāja puses. 

 Pa brīvdienām ar jungu pārcilājām krājumus garāžā. Tikai pozīcija- siksnas. Ķīlis-A,B,C šaurais, platais, augstais, 6 kantīgās, dudzceliņu, robotās, karstuma berzes izturīgās brūnās. Tikām līdz sadalenēm zobenēm un ķēdes attiecībām...P tas viss nav vairāk vajadzīgs! Elektro šhito kaudzi uc ūdus ir vienk aizmirsti. Nu ok specifiska tehnika. Brīvdienu auto lielie V 6,8,12 dzinēji un tā patīkamā jauda, ops lūdzu nodoklīts atiecīgi + degošā viela arī jāpilda un jāpadarbina lai tur neiestāvās kas. Bet tas tak brīvdienu auto...Tāda nu tā otrā puse tai medāļai!???

ZZZZ 31.marts 2024 8:57
0 2 Atbildēt

Baig-āls 1.aprīlis 2024 18:52
0 0 Atbildēt

Kas tas ir - jaunā Lada?

reku 31.marts 2024 22:31
0 0 Atbildēt

Tam kurš izgudrojis šādus priekšējos lukturus pienākas šnobela laureāta balva.Tagad led spēj nodrošināt pienācīgu gaismu ar piecreiz mazāku lukturi.Lielam lukturim daudz lielākas iespējas noķert akmeni.

ZZZZ 1.aprīlis 2024 9:57
0 0 Atbildēt

Tev reku irA led? Esi lietojis? Ziemā, naktī, putenī, nu -10C,-15C😍

reku 1.aprīlis 2024 18:49
0 0 Atbildēt

Nav.Esmu dzirdējis ka apķep ar sniegu,bet to problēmu var atrisināt apsilde.Gan jau uzlabos

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 5

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 7

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti