16 900 eiro - Vācija gaida lētāko elektromobili tirgū 12

 

Foto: Dacia

iAuto | 6.aprīlis 2024 14:18

Aprīļa vidū Vācijā kļūs pieejams Dacia Spring – lētākais elektroautomobilis Eiropas lielākajā automobiļu noieta tirgū.

Jaunais Dacia Spring tiks piedāvāts trīs versijās, pamata līmeņa modeļa cenai sākoties no nepilniem 17 000 eiro, kamēr par dārgāko un labāk aprīkoto versiju prasīs 19 900 eiro – tātad arī šajā gadījumā cena nesasniegs 20 tūkstošus.

Cenu ziņā pieejamākais Spring Essential iegūs 33 kW (45 ZS) elektromotoru, Media Control multimediju sistēmu ar kontroli arī no stūres, divus skaļruņus, Bluetooth un USB pieslēgvietu, bet drošības palīgsistēmu skaitā automātiskā avārijas bremzēšanas sistēma ar transportlīdzekļu, gājēju, velosipēdistu un motociklu atpazīšanu, ceļa zīmju atpazīšana, aizmugures parkošanās palīgsistēma, joslu maiņas brīdinājums, joslas novirzīšanās brīdinājums, vadītāja uzmanības uzraudzība un ārkārtas izsaukums (eCall). Vēlamo palīdzības sistēmu konfigurāciju var pārvaldīt, izmantojot pogu “My Safety”.

Multimediju iekārta Media Nav Live ar 10 collu ekrānu būs standartā dārgākajai komplektācijai Extreme un pieejama no opciju saraksta vidējai komplektācijai Expression. Media Nav Live savieno savienotos pakalpojumus un navigācijas sistēmu ar reāllaika satiksmes apstākļiem un vienmēr atjauninātām Eiropas kartēm. Komplektā arī Apple CarPlay un Android Auto, turklāt visi Spring iegūst praktisko YouClip sistēmu, kas atvieglos bagāžas un sīkāku priekšmetu izvietošanu un fiksēšanu automašīnā. Pieejama arī Vehicle-to-Load tehnoloģija, kas ļauj ar strāvu apgādāt dažādus ārējos patērētājus.

Dacis Spring dārgākā versija tiek aprīkota ar jaudīgāko 48 kW (65 ZS) elektromotoru, bet standarta patēriņš pēc ražotāja datiem ir 14,6 kilovatstundas uz 100 kilometriem.

 
Visi komentāri
 
Es 7.aprīlis 2024 1:27
5 5 Atbildēt

45 un 65ZS, kaut kas ļoti lēns un maziņš, bet ne auto.

Hmm 7.aprīlis 2024 8:32
1 1 Atbildēt

Nez vai nu ir sliktāks par šo: iauto.lv/zinas/pasaule...16-gadiem-foto

Sergejs 8.aprīlis 2024 13:18
0 0 Atbildēt

Pārvietošanās līdzeklis pilsētai un ļoti tuvai piepilsētai cilvēkam ar augumu līdz 1.75, šādam mērķim der ļoti labi jo pilsētas plūsmā līdz 70km/h varēs bez problēmām iekļauties, tam 700zs nevajag. Ezim skaidrs ka par šo naudu nekādu lielu komfortu (it īpaši akustisko) un draivu nav ko gaidīt. Bet nu pēc idejas bez beņķiem ar masāžu 30min braucienā var izciest.

 Vai gribētu sev tādu? Nē, kaut vai tamdēļ ka dzīvoju un pārvietojos ārpus pilsētas pārsvarā, kā arī ir prasības citas.

Onsis 7.aprīlis 2024 9:26
0 0 Atbildēt

Nu, garantijas laiku jau novilks

ZZZZ 7.aprīlis 2024 11:26
5 1 Atbildēt

Ne braucis ne redzējis 🙈 bet viedOklis irA 😂

core 7.aprīlis 2024 18:30
0 0 Atbildēt

Pēc jaudas kaut kas līdzīgs zapiņam

Es Pats 7.aprīlis 2024 19:50
1 0 Atbildēt

Reno zoe jaunākajai versijai kas ir pārdošana ir 52kW elektromotors, nu jau pāris gadu vecai zoe diez vai ir jaudīgāks, bet no uzrāviena viedokļa nav nemaz tik slikti kā te kāds mālē.

core 7.aprīlis 2024 21:03
2 0 Atbildēt

Jaudīgākajai versijai 14 sek  līdz simtam, švakākajai 20. Protams ka nav slikti, ir fantastiski satriecoši.

Chalenger 7.aprīlis 2024 20:00
0 2 Atbildēt

cienījams aprīkojums par tādu cenu

core 7.aprīlis 2024 21:07
1 0 Atbildēt

Es pat teiktu, ka ļoti cienījams, pat veseli 2 (DIVI, nevis viens) skaļruņi. Un jaudīgākā versija pat zapiņu iespējams noskries.

darklight 7.aprīlis 2024 23:04
1 0 Atbildēt

Divi skaļruņi tiešām iespārda. Tas nozīmē, ka varēs klausīties pat STEREO! Dīvaini, ka aprakstā nav minēts tas, ka šim auto ir ANTENA. Atceros pirms pāris gadiem vienu Sandero relīzi - tur ANTENAI, tās novietojumam un elegantajam izskatam bija veltīta vesela atsevišķa rindkopa.

Krotow 9.aprīlis 2024 15:52
0 0 Atbildēt

Un nekur nav minēts ka šāda antena ir liels "nē" auto mazgāšanai automātiskajās mazgātuvēs. Kam tas ir aktuāli, protams.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti