Par 13 000 eiro gabalā – kas notiks ar atlikušajiem 3000 Fisker? 7

 

Foto: Fisker

iAuto | 8.jūlijs 2024 4:00

Medijos parādījusies jauna informācija par vairāk nekā trim tūkstošiem Fisker, kam maksātnespējīgais elektroautomobiļu ražotājs meklē pircēju.

Henrikam Fiskeram jūnijā nācās iesniegt bankrota pieteikumu, kas saistīts ar lielām finansiālām problēmām un klientu neglaimojošajām atsauksmēm par Fisker vienīgo modeli – elektrisko krosoveru Ocean.

Cenšoties atrast līdzekļus lai dzēstu parādus, Fiskers piedāvāja Ocean ar milzu atlaidēm - piemēram, automašīna dārgākajā komplektācijā, kas normālos apstākļos maksāja aptuveni 70 000 dolāru (aptuveni 65 000), tika laista pārdošanā par mazāk nekā 38 000 dolāru (aptuveni 35 000 eiro), bet par lētāko Ocean versiju prasīja vien 25 000 dolāru (aptuveni 23 000 eiro).

Tas nepalīdzēja, un Fisker rīcībā joprojām ir vairāki tūkstoši saražotu automobiļu. Nesen parādījās ziņa, ka elektroautomobiļu ražotājs meklē pircēju visam atlikušajam autoparkam un, šķiet, tāds ir atradies.

Tiek minēta līzinga kompānija American Lease, kas esot gatava nopirkt 3321 automašīnas par katru maksājot 14 000 dolāru (aptuveni 13 000 eiro). Fiskers no darījuma varētu nopelnīt aptuveni 46,25 miljonus dolāru (apmēram 42,7 miljonus eiro), kas viņam ļautu samaksāt daļu no saviem parādiem.

Eksperti gan apšauba, ka līzinga kompānijai izdosies šīs automašīnas saglabāt ilgtermiņā, jo ražotājam kļūstot maksātnespējīgam, var rasties problēmas ar rezerves detaļām, programmatūras atjauninājumiem un garantiju.

 
Visi komentāri
 
Onsis 8.jūlijs 2024 7:17
7 1 Atbildēt

Pārdos uz svaru, vai būs nopērkami maximās blakus prezervatīviem?

0pis 8.jūlijs 2024 9:19
9 0 Atbildēt

Pirkt elektrisko krosoveru Ocean būtu tas pats, kas iemest naudu okeānā.

imzz 8.jūlijs 2024 11:07
3 0 Atbildēt

programmatūras atjauninājumiem. Kāda suņa pēc auto būtu vajadzīgi programmatūras atjauninājumi, atskaitot varbūt navigācijas kartes, kuras varētu atjaunot atsevišķi.

Jā, pieņemsim, var uzlabot enerģijas ekonomiju par 1%, un riskēt sacūkot ko citu.

No Reddit. "Tikko bija mūsu ID.4 dīlera programmatūras atjauninājuma atsaukšanai. VW ir bijusi milzīga vilšanās. Iespējams, viens no visgrūtākajiem vāji atbalstītajiem un nepārdomāti izstrādātajiem EV. Viņi noteikti ātri salaboja LATCH bērnu drošības jostu sistēmu, kad tā tika atsaukta 2021. gadā, taču tagad man ir jāgaida gads, un man ir trīs atsaukumi, no kuriem viens varētu bez brīdinājuma padarīt transportlīdzekli bez strāvas.  Es domāju, ka es izvēlēšos ražotāju, kas pilda viņu solījumus un zina, kā ieviest un uzturēt savu transportlīdzekļu tehnoloģiju un drošību."

BMW 8.jūlijs 2024 11:30
15 0 Atbildēt

Līzinga kompānija nopirks mašīnas par akumulatora cenu. Palaidīs uz ātro īri un kad vajadzēs kaut ko labot, izjauks reizinātājos. Kaut kas noderēs kanibālismam, pārējo iztirgos vai nodos lūžņos.

Livars 8.jūlijs 2024 13:32
2 0 Atbildēt

Tāpat kā telefonam vai datoram, arī mūsdienu auto vajag regulārus software atjauninājumus. Ne vienmēr dīleris to pateiks, ka update ir veikts. Ne vienmēr klients zin, ka pēc garantijas pa sīkumiem der uztaisīt software update. Par atjauninājumiem vai atsaukumiem nevajag pārdzīvot.

kolumbs 9.jūlijs 2024 9:41
7 0 Atbildēt

Raksta autors neatšķir ieņēmumus no peļņas. Par mašīnām saņemtā pirkuma samaksa nav automātiski peļņa. Šajā gadījumā visticamāk arī nebūs, drīzāk zaudējumu samazinājums.

11.20 9.jūlijs 2024 11:30
0 0 Atbildēt

Tad kad tu kaut ko pārdod un naudu tev ieskaita kontā, tu kaut ko nopelni. Kas notiek pēc tam ar to ieguvumu, jau ir cits stāsts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Elektrisko BMW Ix3 vairs nevar pasūtīt

BMW izņēmis no piedāvājuma elektrisko krosoveru iX3 – modelis vairs nav atrodams konfiguratorā, bet konveijers strādās vien tik ilgi, kamēr saražos pasūtīto eksemplāru skaitu. Lasīt vairāk

 

Gājējs- slalomists steidz uz tramvaju (+ VIDEO) 13

Labs viss, kas labi beidzas - dzīvs palika un arī mērķi sasniedza. Lasīt vairāk

 

Pilna servisa nomas privātklienti biežāk sāk pieprasīt plug-in hibrīdus (+VIDEO) 3

Mobire pilna servisa noma ir piemērota biznesa klientiem, taču pēdējā laikā šo pakalpojumu arvien biežāk izvēlas arī privātpersonas. Pēdējā laikā aug interese par lādējamiem hibrīdiem. Lasīt vairāk

 

Kārtējā tukšā "runāšana" no Satiksmes ministra Briškena (+ VIDEO) 19

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens uzstāj, ka “Rail Baltica” Latvijā trasei jābūt gan Rīgā, gan lidostā, pagaidām – ar vienām sliedēm. Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Saeimas deputāts Andris Kulbergs ("Apvienotais saraksts") viņam kategoriski nepiekrīt, norādot, ka tas sadārdzinās projektu ilgtermiņā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti