Vācijā par nenotīrītu sniegu sodīs ne tikai vadītāju, bet arī pārvadātāju 15

 
iAuto | 23.februāris 2021 8:45

Vācijas policija izplatījusi brīdinājumu, ka gadījumā, ja negadījumu izraisīs ledus un sniegs, kas pirms brauciena netika notīrīts no puspiekabes jumta, pie atbildības tiks saukts ne tikai vadītājs, bet arī pārvadātājs.

Šoziem situācijas, kad sniegs un ledus sakrājas uz "fūres" jumta nav nekāds retums, ņemot vērā šīs sezonas laika apstākļus. Šoferiem tas sagādā papildu grūtības, taču sniegs un ledus jānotīra, jo uzņemot ātrumu šī nevēlamā un bīstamā krava sāk atdalīties nu jumta un apdraudēt aizmugurē braucošos.

Šajā sakarībā policijas darbinieki veica pastiprinātas pārbaudes Ziemeļreinas-Vestfālenes reģionā un apturēja vairākas kravas automašīnas kas ceļu varēja turpināt tikai pēc tā, kad pilnībā noņema ledu no savu auto jumtiem. Vairākiem šoferiem un kravas automašīnu īpašniekiem uzlikti naudas sodi. 

Izdevums Kravutransports.lv ziņo, ka Vācijas policijas veiktās pārbaude bija reaģēšana uz vairākiem satiksmes negadījumiem, kuri bija notikuši pagājušās nedēļas laikā. Tos visus, kā tika ziņots, izraisīja sniega un ledus gabaliņi, kas krita no kravas automašīnu jumtiem. Piemēram, vienā no Ķelnes reģiona šosejām sadūrās divas vieglās automašīnas. Rezultātā, pēc tam, kad automašīna "Mercedes" ietriecās automašīnā „Audi", tika ievainots "Audi" vadītājs, kurš mēģināja izvairīties no sadursmes ar ledus plāksni, kura nokrita no kravas automašīnas puspiekabes.

 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
aizejošais 23.februāris 2021 10:30
11 1 Atbildēt

80. gadā Vācijā pat fūru šoferi varēja tikt tikai tie, kas bija īpaši centīgi režīma līdzskrējēji.

Pēc tāda veca, iesīkstējuša krabja-plānā galdiņa urbēja arī izklausies.

Pļurkt 23.februāris 2021 11:27
5 2 Atbildēt

Bija pilnīgi brīva izvēle vai čekā stāties vai nē, vai kompartijā stāties vai nē!

Vernons 23.februāris 2021 11:04
4 13 Atbildēt

Jūs saviem vecākiem varat paziņot, ka viņi nekam nav derīgi, jo dzīvoja un strādāja citā valstī! Interesanti, no kurienes tādi "gudri" bērni radušies!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 22

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 35

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 17

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti