Kāpēc šogad pa Lielupi nevar iebraukt ne Jūrmalas ostā, ne jūrā? (+ VIDEO) 16

 
iAuto | 2.jūnijs 2021 12:10

Ir osta, ir jahtas, taču iziet ārā jūrā nav iespējams.

 
Visi komentāri
 
Red 2.jūnijs 2021 15:56
4 0 Atbildēt

Ir osta, ir jahtas, ir video....kurš gan to skatīties?

imzz 2.jūnijs 2021 16:12
0 0 Atbildēt

Laikam jau nevienam Jūrmalas domes čiekuram jahtas nav, tāpēc neviens īpaši neuztraucas par to, ka turīgu cilvēku izklaides ar laivošanu ierobežotas.

WALA 2.jūnijs 2021 16:23
0 3 Atbildēt

Hmm vispār jau jahtas/atpūtas motorlaivas ir ļoti aizsniedzams pasākums, viens čoms ar to aizrāvās, pabraukāja par līdzbraucēju vienu laiku, tad nolika tiesības, tad izdomāja pats atvilkt no Zviedirjas motorkuteri - tas konkrēti nav dārgs prieks, vienīgā relatīvi piņķerīgā lieta ir glabāšana pa ziemu.

Izmaksās tas ir apmēram tas pats kas man turēt vēlvienu pajaunu auto, ne vairāk ne mazāk, tik tās uzglabāšanas nianses ... Pie kam ja rokas neaug "no pakaļas" tad var nopirkt laivu ļoti lēti, un pats sataisīt kuģojamu ...

Ex 2.jūnijs 2021 23:22
3 0 Atbildēt

Kas tavā uztverē ir "kuģis", "kuģojama laiva" un "parasta laiva"?

Ļoti aizsniedzams pasākums ir arī 2006 gada bmw m5, cena par lietotu nopistu sūdu tāda pati, kā daciai, tas nekas ka uzturēšana būs x100 degvielas patēriņš x100 un remonta izmaksas arī x100, bet par jahtām vispār nerunāsim, jo pieņemamas, (ne "krutas") jahyas cena pārsniedz 98% Latvījā mītošo iedzīvotāju privātmāju cenas.

Domā ko runā! Skaidrs, ka vecus sūdus un buru jahtiņas var atrast pa lēto, bet tas der tīri tam, lai paostītu gaisu. Par nopietnākiem motorizētiem aparātiem nav vērts runāt.

Pat ūdensmoča uzturēšana un tā izmantošana (ņemot vērā, ka nedzīvo tieši blakus ūdenskrātuvei, vidēji izmaksā 200eur mēnesī. Ar motorjahtu tu pa tiem 200eur 2h pavizinoties degvielā iztērēsi. (Ne pārāk liela motorjahta).

Tas ir ļoti plašs jēdziens. Proti, ja tev ir vecs 316bmw, tas nenozīmē, ka tas ir tāds pats, kā ferrari, tikai tādēļ, ka abiem pakaļas piedziņa...

WALA 3.jūnijs 2021 2:16
1 2 Atbildēt

Netēlo te baigi gudro, bet vienkārši apskaties. Tāpat ari apskaties, kam.un kādas koģošanas tiesības vajadzīgas, tad ari sapratīsi, kas ir un kas nav "normāliem cilvēkiem" ... pārskatijies uz miljardieru jahtām esi ???

Ex 3.jūnijs 2021 22:04
0 0 Atbildēt

Es nerunāju par kaut ko ļoti ekskluzīvu bet standarta 12-14 metrīgām motorjahtām! Tas pats populārais sealine f430 ar sākuma cenu 500k, un tālāk jau no paša vēlmēm uz augšu. Cik liela pieredze tev ir ar ūdens transportu? Jā ir protams pieejamas vecāka gada gājuma motorjahtas sākot no 70+k, bet viņas ne tuvu nebūs labā tehniskā stāvoklī, turklāt remonti un to uzturēšana ir dārgi. Ir protams ari kaut kādas grabažas pa15- 20k, bet no tādām labāk turēties pa gabalu. Es arī tā reiz apdedzinājos, bet ieteiktu pamēģināt, un uzrakstīt atskaiti cik cik tev tādas 20k vērtas motorjahtiņas uzturēšana izmaksā, un cik daudz to izmantosi.

Es gan ieteiktu paņemt ko nomā, lai tu aprodi ar degvielas patēriņu, tā tev nav 1.6d honda....

WALA 4.jūnijs 2021 10:37
0 0 Atbildēt

Es pats iekš LV neesmu ar to ķēpājies, iekš štatiem vēl ar koceni un kaut kādu šaumīgu sprāgoni motoru - knapi mani jaunībā no ūdens ar ūdenslāpēm varēja izcelt, bet kā jau teicu, viens čoms te LV sev tādu relatīvi lētu, vecu nopirka - un absolūti nekādas vainas. Bet par čakarēšanos es gan varētu piekrist, pirms tādu pirkt ir jārod sapratne par to kur glabās, remontēs utml.

P.S. pie kam es toč nepirktu jahtu/laivu dārgāku par 30K, štatos to jautājumu reiz pētīju, mazliet Zviedros ielīdu, ja LV glabašanas un loģistikas problēmas atrisinātu tad tāda būtu kā reizi man. Praksē mani tieši šīs problēmas baida visvairāk, bija doma kādu vecu škūni vai angāru nopirkt kā noliktavu, tad varētu, bet viss kas būtu pirkšanas vērts ir vai nu ļoti dārgi, vai patālu no manis, līdz ar ko šobrīd ir doma "iesūkt nāsīs" kaimiņu zemes gabalu, kad parādīsies tirgošanā ... un tad domāt tālāk ...

Pļurkt 2.jūnijs 2021 17:37
3 1 Atbildēt

Viens no lieliem iemesliem kāpēc es gāju uz barikādēm bija kā reiz lielās komunistu laiku birokrātijas likvidēšana!

BET jau kuro reizi sastopos ar to ka pašlaik birokrātija ir uzpūsta DESMITIEM reižu lielāka!! Galīgi elementāras lietas ir tā iegrožotas, ka nav jēgas vispār tās veikt! Acīmredzami tas vis ir radīts lai likumīgā ceļā "saņemtu" otkatus, bez kuriem pilnīgi nekas netiks izdarīts!

viencexperc 2.jūnijs 2021 17:51
6 0 Atbildēt

daudzi cilvēki nesaprot, ka tagad komunisms ir vēl lielāks kā bija psrs.

WALA 2.jūnijs 2021 18:07
0 0 Atbildēt

Birokrātija patiesībā kā reizi ir no tiem laikiem visu laiku vilkusies līdz, un pēc būtības nekas nav gājis uz labo pusi - tikai tauta ir kļuvusi labāk informēta par to "kā tā plānošana tiek veikta". Un tagad līdz ar varas centralizāciju atkal lien arvien izteiktāk ārā visi vecie niķi un problēmas.

Ja finansējuma apmērs iestādei ir izsniegts uz gada bāzes, pie kam ar visai savdabīgu apstiptināšanas politiku atbildīgajā ministērijā, tad nu esam tu kur esam, un pērkam "tā kā sanāk" ...

Piem. Tas ka skolas paliek mazāk nekādi nemaina faktu ka pēc būtības nemainās to finansējuma modelis. Tas ka itkā mainās kaut kas uz kompetenču izglītību pēc būtības nenozīmē neko, tikai to ka zem jauna vārda tagad var pastumt arvien vājāku noteiktu priekšmetu apguvi utt.

Respektīvi ir tā kā laiks saprast, ka ja kāds piesola revolūciju, tad tā revolūcija notiek tikai vārdos, ar darbiem ir stipri pašvakri ... nu ne tā ka nav vispār, tāču grābstās "kā ap sūdu", metrikas "apgrābstīšanai" nav, līdz ar ko secinājumus izdaŗit ka "rokas pa sūdiem" arī nespēj ...

Shiirs 2.jūnijs 2021 20:40
4 1 Atbildēt

Paga paga. Sākās.

Pļurkt un pārējie sudumuguras nekviec, kāpēc man būtu jāmaksā par biezo jurmalnieku izklaidēm?

Āa pareizi, viņi tak nedziivo jūrmala un jahtu tikai bildēs redzējuši.

Ps. Biju tur tajā sudā iebraucis. Tur eholots rādīja ka tiešām viss ir aizskalots un pie salas kanāla izejā uz jūras pusi ir stabili zem 2 metri.

Pļurkt 3.jūnijs 2021 10:18
1 4 Atbildēt

Tevi mudak kāds prasīja??

viencexperc 3.jūnijs 2021 0:30
2 0 Atbildēt

Paveicās tiem, kuriem ir katamarāni nevis jahtas.

Tiem iegrime ir daži desmiti cm.

Vernons 3.jūnijs 2021 7:17
0 0 Atbildēt

Un dziļākā vieta Lielupē ir 24 metri!

Vernons 3.jūnijs 2021 15:05
0 0 Atbildēt

20 gadi pagājuši, kad Pērnavas jahtu ostas kapteinis bija uzaicinājis pie sevis Latvijas mazo ostu kpteiņus. Man bija tas gods viņus vest. Pērnavas osta un pilsēta ir Jahtklubu izcili saposuši. Kādreiz iebrauciet, kaut vai paēst.

Bija jāklausās pārmetumi Latvijas pusei, kad latviešiem nav normālu ostu jahtām. Lai pa dienas gaismu nokļūtu no ostas līdz ostai. Nav kur gulēt, nomazgāties un paēst. Pērnavai šī dinamika bija redzama pa gadiem. Tie burātāji tomēr atstāj kaut kādas naudiņas pilsētā. Mēs to vienkārši nenovērtējam! Tā ka osta ir arī prestiža jautājums. Atliek "piepūst vaigus".

Jūrmala 30.jūnijs 2021 13:04
0 0 Atbildēt

pelna uz iebraukšanas maksu un russo turisto, nevis jahtsmeņiem vai ko tur

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti