Volkswagen produkciju transportēs videi draudzīgākie LNG gāzes kuģi 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.jūlijs 2021 9:53

Volkswagen, kā pirmais no lielajiem autoražotājiem, pāries uz savas produkcijas transportēšanu ar videi draudzīgākajiem LNG (liquefied natural gas) kuģiem.

Pirmie divi LNG kuģi Volkswagen uzdevumā darbu sāka 2020.gadā, bet drīzumā tiem pievienosies vēl četri. Sākot no 2023. gada beigām, tie kursēs Ziemeļamerikas maršrutā no Emdenas Vācijā uz Verakrūzu Meksikā.

Atceļā uz Eiropu kuģi vedīs jaunus transportlīdzekļus Eiropas valstu pircējiem. Tas nozīmē, ka seši no visiem deviņiem automašīnu kravas kuģiem, kas strādās Atlantijas okeāna ziemeļos, darbosies ar LNG gāzi. Tie izdala līdz pat ceturtdaļai mazāk CO2, slāpekļa oksīdu emisija tiek samazināta līdz 30 procentiem, kvēpu daļiņas līdz 60 procentiem un sēra oksīdi līdz 100 procentiem.

Šādi kuģi top Wallenius Marine kuģu būvētavās Ķīnā. Katra ultramodernā autovedēja ietilpība ir aptuveni 7000 CEU (automašīnu ekvivalenta vienības), kas atbilst aptuveni 4400 līdz 4700 transportlīdzekļiem jauktā modeļu komplektā.

Kuģus darbina 13 300 kW Dual Fuel divu degvielu kuģu dzinēji no MAN Energy Solutions, kas braucot ekoloģiskā ātruma režīmā ļauj pārvietojas ar ātrumu no 15 līdz 16 mezgliem (no 28 līdz 30 km / h). Katru gadu Volkswagen grupa pa jūras ceļiem piegādā aptuveni 2,8 miljonus jaunu automašīnu.

Vācijā Volkswagen koncerns jau ir pārveidojis visus Deutsche Bahn dzelzceļa pārvadājumus ar videi draudzīgu elektroenerģiju, un to arī veicina visā Eiropā. Savukārt piekrastei tuviem kuģošanas maršrutiem Volkswagen izmanto divus ar biodegvielu darbināmus automašīnu vedējus, t.i., lietojot degvielu, kas izgatavota no augu atliekām - piemēram, pārtikas rūpniecībā izmantotās eļļas - ar oglekļa dioksīda samazinājumu par 85 procentiem.

 
Visi komentāri
 
Antons 15.jūlijs 2021 11:16
4 1 Atbildēt

Videi draudzīgāk būtu ražot a/m tuvāk paterētājiem, bet skaidrs, ka meksikāņiem var maksāt krietni mazāk.

Eksperc 15.jūlijs 2021 12:01
4 0 Atbildēt

Rakstā ir pretrunīga informācija. Virsrakstā slavē LNG kuģus, bet rakstā minēts, ka uzstādīti dual fuel, vai bifuel dzinēji! Tātad var darbināt arī ar fosilo degvielu?

WALA 15.jūlijs 2021 18:19
2 0 Atbildēt

Skaidrs ka bifuel, kad nevajadzes transportēt VAG, vai nevajadzes to darīt "zaļi" kurinas "veco labo" ...

Ja kvotas kļūs lētas, tad pirks tas un dedzinas kas nu lētāk sanāk,vai ari ja būs augsta cena kvotam, tad tās tirgos un brauks ar LNG. Just business and nothing personal ...

felix65 16.jūlijs 2021 6:35
1 0 Atbildēt

Tavuprāt LNG nav fosilā degviela?

Eksperc 16.jūlijs 2021 15:43
0 0 Atbildēt

Gan jā, gan nē. Pārsvarā tas ir naftas ieguves blakus produkts, bet tik pat labi tas ir arī lopkopības blakusprodukts un gotiņas viņu ražo uz urrā! Cūku fermās tagad ir modē to visu savākt un saukt par biogāzi!

Jebkurā gadījumā metāns ir siltumnīcas efekta gāze, kuru ir jādedzina, lai novērstu globālo sasilšanu.

Rr19 15.jūlijs 2021 17:14
0 3 Atbildēt

Paši autiņi arī būs videi draudzīgi?

reku 16.jūlijs 2021 9:09
1 0 Atbildēt

Varbūt tikai 3% no visas jaudas nodrošinās gāze, bet kuģim nodokļu atlaides ostās un folksvāģim skaļa reklāma, redz cik mēs zaļumzaļi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti