Krievijas kreiseris "Moskva" nogrimis 15

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 15.aprīlis 2022 8:36

Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseris "Moskva" pēc ugunsgrēka un munīcijas eksplozijas ir nogrimis Melnajā jūrā, ceturtdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Kad kreiseris "Moskva" tika vilkts tauvā uz gala ostu, kuģis zaudēja stabilitāti korpusa bojājumu dēļ, kas tika gūti no munīcijas detonācijas ugunsgrēka gaitā. Jūras vētras viļņošanās apstākļos kuģis nogrima," teikts ministrijas paziņojumā.

Kreisera apkalpe jau pirms tam tika evakuēta.

ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kērbijs dažas stundas pirms tam paziņoja, ka kreiseris "Moskva" pēc eksplozijas turas virs ūdens un saviem spēkiem virzās pāri Melnajai jūrai Sevastopoles virzienā.

Ukrainas armijas operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses dienests iepriekš ziņoja, ka "Moskva" pēc Ukrainaspretkuģu raķešu "Neptun" triecieniem apgāzies un sācis grimt. Divas raķetes trāpījušas kreiserim Melnajā jūrā netālu no Odesas, un pēc šī trāpījuma uz kuģa izcēlies ugunsgrēks.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka uz kreisera izcēlies ugunsgrēks un sprāgusi munīcija, taču apgalvoja, ka ugunsgrēks ir lokalizēts, kuģis joprojām peld un tiks aizvilkts uz ostu.

Eksperti uzskata, ka uz kuģa varēja būt raķešu kaujas galviņas.

Kreiseris "Moskva" ar 510 apkalpes locekļiem bija daļa no Krievijas Melnās jūras flotes 30.virsūdens kuģu divīzijas.

Kreiseris "Moskva" februārī kļuva bēdīgi slavens, kad tas uzaicināja Ukrainas robežsargus Čūsku salā padoties, bet viņi atteicās to darīt un rupji pasūtīja šo kuģi.

Robežsargi, kas sākumā tika uzskatīti par nogalinātiem šajā incidentā, patiesībā tika sagūstīti. Marta beigās gūstekņu apmaiņā starp Ukrainu un Krieviju viņi tika atbrīvoti.

ASV Aizsardzības ministrija ceturtdien atzina kreisera "Moskva" nogrimšanu par "lielu triecienu" Krievijas Melnās jūras flotei.

"Tas ir liels trieciens Melnās jūras flotei, kas ir (..) svarīga daļa [Krievijas] centienos īstenot sava veida flotes kundzību Melnajā jūrā. Tas ietekmēs viņu [kaujas] spējas," ASV telekanālam CNN pavēstīja Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs. 

Pentagons atzina, ka nevar apstiprināt kuģa nogrimšanas iemeslu, bet nenoliedza Ukrainas paziņojumus par kuģa sašaušanu. 

Kreiseris "Moskva" tika uzbūvēts Mikolajivas kuģubūvētavā no 1976. līdz 1979.gadam un nodots ekspluatācijā 1982.gadā ar sākotnējo nosaukumu "Slava". Pēc pretzemūdeņu kreisera "Moskva" norakstīšanas 1996.gadā ''Slava" tika pārdēvēts par "Moskva" un kļuva par Melnās jūras flotes flagmani. Tas ir piedalījies Krievijas militārajos konfliktos Gruzijā 2008.gadā, Sīrijā 2015.gadā un Ukrainā šogad. 

Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā laikā kreiseris "Moskva" piedalījās Čūsku salas sagrābšanā, kā arī Odesas, Mikolajivas un Očakovas pilsētu jūras blokādes īstenošanā. 
 

 
Visi komentāri
 
WALA 15.aprīlis 2022 8:45
5 2 Atbildēt

Kur piedzima, tur uz/nosprāga ....

«Le roi est mort, vive le roi»

Hmm 15.aprīlis 2022 8:54
4 0 Atbildēt

Rossija 1 TV šorīt - svarīgākās ziņas: krievu karavīri polučajut orģeni, krievu MČS piegādā pārtiku Luhanskas un Doņeckas iedzīvotājiem, ukraiņu nacionālisti mīnē ceļus, plūdi Āfrikā, vētra divos ASV štatos. Ziņu vidū veduščijs bez ilustrācijas, it kā starp citu, nolasa paziņojumu: kreiser Moskva, vo vremja štorma, iz za požara i vzriva bojepripasov, poterjal sposobnostj protivostojatj vodnim silam i zatonul

9.10 15.aprīlis 2022 9:20
14 3 Atbildēt

tas ir RU propagandonistu stilā - nekad neatzīties, RU viss ir labi un notiek saskaņā ar iepriekš sastādīto plānu.Te viens no Youtube komentāriem: Kreiseris Moskva uzbruka Neptūna raķetei ar augstas precizitātes triecienu, pēc kura tas stingri saskaņā ar apstiprināto plānu piepildījās ar ūdeni, sāka grimt saskaņā ar grafiku un sasniedza dibenu precīzi noteiktajā laikā (c) Konašenkovs.

P.S. mazais vīriņš Maskavā jau atkal rosoties ap atompogu

Suka 15.aprīlis 2022 10:15
9 2 Atbildēt

Pasūtīja n..hui, aizgāja na...hui .

vērotājs 16.aprīlis 2022 23:16
0 4 Atbildēt

Tu pats maz saproti ko pats raksti?Izskatās ka esi no palīgskolas.

imzz 15.aprīlis 2022 10:25
3 0 Atbildēt

Lai ko viņi rakstītu ziņās, skaidrs, ka razborkas būs spēcīgas. Paklausījos vienu militāro ekspertu, bet arī bez eksperta skaidrs, ka kuģim, kura galvenais bruņojums ir pretkuģu raķetes Vulkan ar lidojuma tālumu vairāk kā 500 km, galīgi neadekvāts uzdevums ir grozīties 50 km no krasta baterijām. Tā galvenais uzdevums ir atrasties tālu okeānā un cīnīties ar ASV aviobāzes un tos pavadošiem kuģiem.

Jautājums tātad, kurš ģenerālis deva stulbo pavēli kuģim uz turieni doties.

Atcelt 16.aprīlis 2022 17:07
2 0 Atbildēt

Šoihui un pārējiem ģenerāļiem bija vajadzīgs šis uzbrukums, lai norakstītu veiktās zādzības ento desmitu miljardu apmērā.

Bet neviens no tiem negaidija ka neatkapsies no saviem merķiem ne ukraiņi ne krievi.

Tapec tomer izgaisomojās neereālās zādzības.

Tagad ne ģenerāļi ne diktators nezin ko darīt tālāk.

imzz 15.aprīlis 2022 12:20
2 0 Atbildēt

imzz 16.aprīlis 2022 12:48
2 0 Atbildēt

te nu vietā seno romiešu sakāmvārds: sic transit gloria mundi, jeb: tā paiet pasaules godība.

Pļurkt 15.aprīlis 2022 12:36
2 0 Atbildēt

Ne sūda viņi tur neizglāba!!

Turku kuģis izglāba 54 Moskva jūrniekus.

Atpeldējušie Krievijas 5 glābšanas kuģi uzsāka dzēšanas darbus, bet tad uzsprāga Moskva munīcija, izārdot šī kreisera vienu bortu un nogremdējot vienu glābējkuģi.

PĀRI PALIKUŠOS DZĪVOS Moskva jūrniekus padsamit (cik tur) aizgādāja uz Krimu!!!

Uz borta bija 510 jūrnieki, un IESPĒJAMS līdz pat 600 jūras desantnieku!!

Pļurkt 15.aprīlis 2022 13:06
0 1 Atbildēt

Vismaz uz 2 kreisera Moskva raķetēm bija uzstādītas atombumbu galviņas...

Tieši tāpēc kremlī tā šķiežas ar siekalām!!!

WALA 15.aprīlis 2022 22:09
1 0 Atbildēt

Ja 2 tad tas izklaysās tieši "tik labi", jamiem vai nu nav tur ko uzstādīt, vai tie lūžņi apdraud pašus vairāk kā jebkuru citu.

MMX 15.aprīlis 2022 18:43
7 0 Atbildēt

Krievu kuģis pēc iepriekš saskaņota plāna piedalījās speciālā militārā operācijā, kuras laikā savā korpusā pārtvēra 2 ienaidnieka raķetes. Raķetes tika sadedzinātas un atbruņotas turpat uz klāja, savukārt kuģis atbilstoši plānam palielināja savu iegrimi līdz 100m, un sasniedzot Melnās jūras dibenu, kur gaida turpmākus norādījumus. Ņemot vērā iegrimes dziļumu, kuģis pārkvalificēts par zemūdeni un pieņemts zemūdeņu flotē. Ziņas par kuģa nogrimšanu ir pārspīlētas un nepamatotas

Pļurkt 15.aprīlis 2022 18:53
1 1 Atbildēt

... un pirņemts zemūdes - kosmiskajā flotē!

imzz 15.aprīlis 2022 22:29
0 0 Atbildēt

Pie Melnās jūras flotes komandiera admirāļa Osipova esot ieradušies nepatīkama izskata un pretīgas uzvedības cilvēki civilā un bezceremoniāli aizvikuši viņu sev līdzi, bet admirāļa adjutantu pie viena piekāvuši.

Kas attiecas uz Moskva kapteini, tad: "Минобороны РФ официально заявило, что погиб командир крейсера "Москва", капитан 1 ранга Куприн Антон Валерьевич"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti