Traģēdija pie Roņu salas varēja nenotikt (+ VIDEO) 15

 
LTV Ziņu dienests | 16.jūlijs 2024 8:05

35 stundas. Pēc glābēju aprēķiniem tik ilgi cilvēks var izdzīvot Baltijas jūrā apstākļos, kādi nedēļas nogalē bija Roņu salas apkārtnē.

Tā kā vienu no pazudušajiem ūdensmotociklistiem šajā laikā atrast neizdevās, glābēji pieņēmuši, ka viņš gājis bojā un šorīt aktīvā meklēšana ūdeni pārtraukta. Vienlaikus Latvija Krasta apsardzes dienests norāda uz vairākām kļūdām, no kā būtu jāizvairās, lai šādas nelaimes nenotiktu.

 
Visi komentāri
 
0pis 16.jūlijs 2024 9:23
7 1 Atbildēt

16 ūdensmoči vienuviet, nu jā. Vai tas bija ūdensmoču īpašnieku pašu rīkots passākums vai kāda pis un nes meņa rīkota izklaide par naudu? Jo tur stipri atšķiras juridiskās sekas vissam šittam.

nekaa personiiga 16.jūlijs 2024 9:46
0 0 Atbildēt

Tie divi bija izpelniijushies iipashu attieksmi! Vai tad kaads no visa taa bara nevareeja pazvaniit glaabeejiem, laikam jau nevareeja...

Sergejs 16.jūlijs 2024 12:02
1 0 Atbildēt

Atklātā jūrā varētu būt problēmas ar pārklājumu, jo tuvākais tornis ir hz kur. Bet satelīttelefons, kas būtu noderīgs šādos gadijumos, tak nava nevienam no pozitīvi domājošiem

OK 16.jūlijs 2024 13:02
0 0 Atbildēt

Ja tie bara loceklji tekosho nedeelju neizkaapj krastaa, tad iebildums ir vietaa. Vareeja jau uzzvaniit sasniedzot krastu.

Xo 16.jūlijs 2024 14:43
0 0 Atbildēt

~ 10km no krasta jau ir zināmas problēmas ar gsm zonu ... ~ 15km no krasta tās nav vispār ...

Vernons 16.jūlijs 2024 9:52
9 0 Atbildēt

Nevajag pamest peldošu priekšmetu! Būtu turējušies, vai piesējis sevi pie ūdens moča un vis būtu beidzies laimīgi...

krix 16.jūlijs 2024 11:59
4 1 Atbildēt

Vārds vietā

0pis 16.jūlijs 2024 12:20
2 0 Atbildēt

Lai piesietu sevi, vajag striķi - kura nebija, jo neviens tak neplānoja ka būs jāsienas. Lai peldot turētos pie kustīga ūdensmoča, kas piesmēlies žvangājas uz sāna, vajag spēku - kas vēsā ūdenī izsīkst pat sagatavotiem cilvēkiem, un tā nav gulēšana vannā, bet spēku vajag lai turētos virsa ūidens un viļņi neatrautu no moča.

Vernons 16.jūlijs 2024 12:32
0 0 Atbildēt

Vajag striķi! Jā vajag, bet kaprona, baltā krāsā. Arī katram Savā auto vajag kaprona striķi, ne vis dzelteno, kas ir "ciets", neamortizē rāvienu!

Viencexpercs 17.jūlijs 2024 6:19
1 0 Atbildēt

striķis bija, ja jau viens tika vilkts. Varbūt nebija striķis, bet kaut kas taču bija, ar ko tika vilkti

Ābols 17.jūlijs 2024 8:45
1 0 Atbildēt

Nevajag dzert alko un darīt tādas lietas!!! 

Noteikti, ka alko spelēja lielu lomu, kāpēc šī traģēdija notika. 

Zem lielaka vai mazaka žvinguļa moču vadītajiem, pārdrošība un spēju pārvērtēšana noveda pie šī scenārija...  Pat ja nebija pirmā reize pie ūdens moču stūres, braucot ar tik mazu ūdens spēkratu atklātā jūrā ir jāzin kā! Tas tev nav mierīgā upes vai ezera ūdenī tik dot gāzi grīdā...

 Tagad tik varam spriedelēt, kā un ko būtu 'pareizi' darīt un no nevajag darīt... 😕

nja 16.jūlijs 2024 19:46
0 1 Atbildēt

veste neko tad sanāk ka nedod

Krotow 16.jūlijs 2024 20:44
1 0 Atbildēt

Kā tad nedod? Notur tavu beigto miesu ar dibenu gaisā virs ūdens līdz no augšas to (varbūt) pamana.

Jūrmalnieks 17.jūlijs 2024 9:01
0 0 Atbildēt

Ja kāda iemesla pēc neesi spējīgs sevi pagriezt 'uz muguras' tad jā, veste neko nedod jo būsi ar seju ūdenī kur noslīksi. Vēl jau ūdens temperatūra spēlē lielu lomu, atklātā jūra ūdens tev nebūs 20..22 grādus silts kur varēsi mierīgi pļunčāties dienām ilgi, gaidot palīzību.

 Paskatotes tagad šajā diapazonā līdz Roņu salai ir aptuveni 14-18 grādi, meiģiniet tāda ūdenī ielīst, jums krampjus raus un noteikti nevarēsiet tāda ielikties!

 Bet te viss ķermenis ir tādā stindzinoši aukstā ūdenī.. Nerunājot par straumēm un viļniem!

 Pēc grafika varam redzet, ka ja pirmajās stundās neatrod un neizvelk āra no ūdens, tad cilvekam ir cauri.

 Jaunākās paaudzes vestes jau vairākus gadus ir aprīkotas ar automātisko pagriešanās ierīci, kur ja cilveks ir bezsamaņā tad ta pati pagriež uz muguras lai palielinātu izdzīvošanas iespējas... (paskatieties jūtūbā, kā to sensori strādā)

 Bet pie mums daudziem uz ūdens ir grūti uzvilkt pat parastākās un lētakās pagājušā gadsimta vestes, jo???

Bradypus 17.jūlijs 2024 9:50
0 0 Atbildēt

Jūrmalniekam jau laikam nav nekāda izpratne par to, kas ir hidrotērps un glābšanas veste un kā tie maina minētās tabulas laikus - ielikt šajā kontekstā tabulu par pilnībā nesagatavota cilvēka izdzīvošanas iepējām ir tupi. 

Pats stulbākais jau ir komentēt, cik slikti ir, ja nav tas, kas BIJA. Šiem braucējiem bija gan hidrotērpi, gan vestes, gan pat ķiveres. Tas, kas NEBIJA - saprāts, ka tām vestēm ir jābūt košām un atklātā jūrā tomēr vajag arī PLB. 

Izlasot šādu komentāru, kas virspusēji izskatās ļoti gudrs, nākamais aktīvists izdomās, ka tas komplekts, kas šiem braucējiem BIJA, ir pietiekams.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

Stellantis piesaka divus elektriskos RAM pikapus (+ FOTO) 1

Stellantis koncerns atvēlējis 406 miljonus dolāru Sterling Heights rūpnīcai Mičiganas štatā, ASV, lai pielāgotu to divu elektrisko pikapu ražošanai. Lasīt vairāk

 

Gluži kā testu poligonā - motociklists piezemējas vējstiklā (+ VIDEO) 13

Taivānā kāds autovadītājs piedzīvojis nepatīkamus brīžus, kad no līkuma lielā ātrumā izbraucošs motociklists nonāk pretējā joslā un saduroties ar viņa automašīnu, atkārto kaut ko līdzīgu drošības testos redzētajam. Negadījuma dalībniekiem veicas, jo neviens, arī motociklists, nopietnas traumas negūst. Lasīt vairāk

 

Drastiskie sodi par nepareizu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā – iAuto.lv saņem saeimas atbildi 17

No šī gada jūlija stājušās spēkā jaunas prasības attiecībā par dzīvnieku transportēšanu automašīnā. Par noteikumu pārkāpšanu noteikts pamatīgs sods līdz pat 1750 eiro fiziskām un 2500 eiro juridiskām personām, tādēļ iAutolv vērsās pie atbildīgās Saeimas komisijas, kas atsūtīja savu skaidrojumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti