Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Trakie tramvaji! :D

joop Reģ.: 21.04.2006

Katru dienu braucot pie stūres esmu redzējis daudz un dažādus satiksmes negadījumus,bet šī rīta cirks uz Maskavas ielas kad divi tramvaji nesadala ,nevis ceļu,bet sliedes...INDIJA

HIPPY Reģ.: 11.12.2001
0 0 Atbildēt

Bams rakstīja:

kvatra rakstīja:

Tas garais jau pirms jaunā gada 6 maršrutā kursēja.

Runa ir par 11. maršrutu.

IkdienasViesis rakstīja: Nu,nu - tik traki jau nebūs. tramvajs kā tramvajs - sliedes kā sliedes. Nav 11.maršrutā nekādu īpašu "virāžu".

Tieši tā, viss notika pēc iepriekš saskaņota plāna un nekādu problēmu nebija.

c]IkdienasViesis rakstīja: Vispār jau , kā vēstures cienītāju, mani interē arī veco tramvaju renovacijas problemjautājumi. nosvilušais MTV-82 vagons. Vienu laiku depo bija pamanāms arī klasiskais RVR-7 "zilais daugavpilietis",

MTV-82 ir restaurācijas procesā. Jāsaka gan, ļoti lēni darbi norit.

Savukārt no D-pils atvestais RVR-6 gan restaurēts netiek. Iespējams, kaut kad nākotnē.

HIPPY rakstīja: Kur tad ņems tik daudz jaunos tramvajus lai palaistu uz Mežparku?? Visu sesto maršrutu vēl īsti nodrošināt nevar.

Jau sen nodrošina. Kur ņems? Līzē ņems

Esošie pietiek gan 6, gan 11.

Tātad samazinās reisu skaitu 6. maršrutā?

Bams Reģ.: 28.02.2005
0 0 Atbildēt

HIPPY rakstīja:

Kāpēc?

Pa 6 brauc 13. gab,

pa 11 - 9. gab.

22 kopā.

Parkā rezervē vēl atliek 4. gab.

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

Citreiz nebrauc. Neviens nebrauc.

miljons.com/...

IkdienasViesis Reģ.: 24.02.2003
0 0 Atbildēt

Cik saprotu, nākamais būs 4. maršruts, kas tiks gatavots jaunajiem tramvajiem. Tas ir samērā garš un sarežģīts maršruts, tur itin liels darbs būs jāiegulda vadu pārbūvē, droši vien ka sliedes arī kaut kur būs jāpārliek. Krusteņu ar trolejbusu līnijām gan tur nav daudz, šķiet ka tikai divās vietās. Droši vien , ka vadu rekonstrukciju pabeigs atrāk, nekā būs noslēgti papildlīgumi par tramvaju piegādi. Bet, var arī vecās tatriņas aprīkot ar pantografiem - ātrums uz līnijas tomēr būs lielāks.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Bams rakstīja:

HIPPY rakstīja:

Kāpēc?

Pa 6 brauc 13. gab,

pa 11 - 9. gab.

22 kopā.

hippy laikam bija izpīpējis, ka pa 6 maršrutu vajag 20 un ar 5, vismaz 15 (viņaprāt) vajadzīgo vietā ir par īsu...

0 0 Atbildēt
BadAss Reģ.: 27.09.2006
0 0 Atbildēt

Bams rakstīja:

savepic.org/...

Sensenos laikos ap 1995. gadu (kad biju jauns un ne tik prātīgs kā tagad), reizi stundā pa Rīgu brauca dežūrtramvaji visos virzienos.

Kad pēc labi pavadītas nakts Vecrīgā sapratu, ka taksim vairs sagrabināt neizdosies, mēģināju trāpīt uz dežūrtramvaju uz Ķengaragu. Kad biju kānebūt aiztenterējis līdz tramvaja pieturai 13 janv. ielā, izrādījās, ka tramvaijs tikko ka no pieturas izkustējies, bet apstajies pie luksofora. Piegāju pie vadītājas loga un ar žestiem palūdzu atvērt man durvis. Tomēr mans stāvoklis vadītājai nelikās piemērots braucienam ar viņas vadīto transporta līdzekli.

Rezultātā visu pieturu līdz tirgum nobraucu pieķēries pie atpakaļskata spoguļa. Pieturā viņai nekas cits neatlika kā atvērt durvis.

Dusmīgs uz viņu es biju, bet nepateicu ne vārda, jo sapratu arī viņas nepatiku pret tādu tipiņu, kas knapi kājās turas.

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Bams rakstīja:

HIPPY rakstīja:

Kāpēc?

Pa 6 brauc 13. gab,

pa 11 - 9. gab.

22 kopā.

hippy laikam bija izpīpējis, ka pa 6 maršrutu vajag 20 un ar 5, vismaz 15 (viņaprāt) vajadzīgo vietā ir par īsu...

A kur ta paliek 1, 3 un 8 maršruts?

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Bucefals rakstīja:

Bams rakstīja:

savepic.org/...

Sensenos laikos ap 1995. gadu (kad biju jauns un ne tik prātīgs kā tagad), reizi stundā pa Rīgu brauca dežūrtramvaji visos virzienos.

Kad pēc labi pavadītas nakts Vecrīgā sapratu, ka taksim vairs sagrabināt neizdosies, mēģināju trāpīt uz dežūrtramvaju uz Ķengaragu. Kad biju kānebūt aiztenterējis līdz tramvaja pieturai 13 janv. ielā, izrādījās, ka tramvaijs tikko ka no pieturas izkustējies, bet apstajies pie luksofora. Piegāju pie vadītājas loga un ar žestiem palūdzu atvērt man durvis. Tomēr mans stāvoklis vadītājai nelikās piemērots braucienam ar viņas vadīto transporta līdzekli.

Rezultātā visu pieturu līdz tirgum nobraucu pieķēries pie atpakaļskata spoguļa. Pieturā viņai nekas cits neatlika kā atvērt durvis.

Dusmīgs uz viņu es biju, bet nepateicu ne vārda, jo sapratu arī viņas nepatiku pret tādu tipiņu, kas knapi kājās turas.

a kur paliek nepatika pret tiem fiderasiem, kas naktī nepērk biļeti?

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

Bucefals rakstīja:

Bams rakstīja: savepic.org/...

Tajā laikā es biju gana dāsns pret tramvaja vadītājiem. Tai durvju nevērējai gan samaksāju standarta 20 santīmus (tāda laikam bija cena) un vairāk neko.

0 0 Atbildēt

HIPPY rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Bams rakstīja:

HIPPY rakstīja:

Kāpēc?

Pa 6 brauc 13. gab,

pa 11 - 9. gab.

22 kopā.

tiem tak vēl var tos dzelža/plastmasas tārpus piepirkt klāt...

cik nopratu atvesti ir visi patreiz pasūītie... Vajadzēs vēl jaunus - pasūtīs... Pirms palaist pa 3. maršrutu - vajag saprast vai tas turp var izbraukt (vai visa infrastruktūra ir gatava) un vai uz ķengaragu esam gatavi ko tādu sūtīt...

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

HIPPY rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Bams rakstīja:

HIPPY rakstīja:

Kāpēc?

Pa 6 brauc 13. gab,

pa 11 - 9. gab.

22 kopā.

tiem tak vēl var tos dzelža/plastmasas tārpus piepirkt klāt...

cik nopratu atvesti ir visi patreiz pasūītie... Vajadzēs vēl jaunus - pasūtīs... Pirms palaist pa 3. maršrutu - vajag saprast vai tas turp var izbraukt (vai visa infrastruktūra ir gatava) un vai uz ķengaragu esam gatavi ko tādu sūtīt...

jā biju piemirsis, ka ķengarags to varētu nepārdzīvot

0 0 Atbildēt

Domāju,ka tīri teoretiski pārbūvēt vadu līnijas uz maskaveni nebūtu tas sarežģītākais darbs - ne tur krustteņi ar trolejbusu līnijām, ne arī daudz citu vadu pārmiju - pārsvarā taisnie gabali. Cik atceros, 70-tajos gaos tieši 7 un 9 maršruti bija pirmie, kur palaida tolaik jaunās tatriņas. Bet, cik dzirdēts, prioritāte jaunajiem vagoniem būs 4 maršrutam. Bet, vispirms jau ir jānoslēdz jauni līgumi. Varbūt ,Bams kaut ko sīkāk zin par RS rīcību turpmāko jaunu tramvaju iepirkumos. Nav jau teikts, ka RS pilnībā apmierina pašreizējās jaunās škodiņas - varbūt tiks meklēti citi risinājumi. Esmu tikai no viena mūsu trolejbusu tehniskā inženiera dzirdējis, ka jaunie škodu troļļuki "citelis" sevi ABSOLUTI neeesot attaisnojuši - švaki un daudz bojājoties. NEOPLANI esot daudz labaāki un izturīgāki - arī no vadītāju puses atsauksmes par tiem esot labākas.

0 0 Atbildēt

P.S. Tajā laikā Vecrīga bija tāda viltīga vieta - kā melnais caurums. Neatkarīgi no tā, cik naudas līdzi bija, lai tiktu mājās bija visādi pigori jādomā.

Regulāri noderīgi bija arī divi taksisti, kas mani naktīs veda ar pēcapmaksu - piebrauca nākamajā dienā pie manis darbā pēc piķa.

Bija reiz gadījums, kad taksis mani par brīvu uz mājām aiztransportēja. (Iepriekš par to vienojāmies, nevis es muku, piebraucis pie adreses.)

Bija gadījums, kad taksists mani mājās par 20 sant. aizveda.

Pēdējais gadījums vel salīdzinoši nesen - ap 2006. gadu bankomātā pamanījos karti atstāt. Lady Taxi šefs man gandrīz vai radinieks, tad nu zvanīju viņam - lai kādu dāmu uz parāda atsūta.

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

Bucefals rakstīja:

Bams rakstīja:

savepic.org/...

Tagad tas vairs nav iespējams. Nakts busos bez biļetes virs nepabrauksi. Škandalētājiem tiek izsaukta apsardze, vai Municipāli vai pa reizei arī "Alfas" specrota.

0 0 Atbildēt

HIPPY rakstīja: jā biju piemirsis, ka ķengarags to varētu nepārdzīvot

Domāju otrādāk - tramvajs varētu mazliet ciest tai's svētkos.

15. maršruta trolejbusi, domāju, vidēji cieš vairāk kā, teiksim 19. maršruta "kolēģi"

0 0 Atbildēt

pareizi jau ir....

alfa valstī ir kritiski nepieciešama.... nu lai izmestu no tramvaja visus tos, kam nav lata

0 0 Atbildēt

Interesanti - vai pašus RS tramvaju (arī trolejbusu un autobusu) vadītājus naktī /uz un no naktsmaiņām/ izvadā speciāli dežūr-tramvaji,trolejbusi un autobusi ? Jeb, viss notiek modernāk - ar RS vieglajiem auto, mikrobusiem? Vai arī pavisam moderni- KATRAM jābrauc ar savu transportu...pēc iespējām.

0 0 Atbildēt

IkdienasViesis rakstīja: Interesanti - vai pašus RS tramvaju (arī trolejbusu un autobusu) vadītājus naktī /uz un no naktsmaiņām/ izvadā speciāli dežūr-tramvaji,trolejbusi un autobusi ? Jeb, viss notiek modernāk - ar RS vieglajiem auto, mikrobusiem? Vai arī pavisam moderni- KATRAM jābrauc ar savu transportu...pēc iespējām.

Principā ir specīāli vadītāju dežūrbusi. Bet nu katram pēc iespējām. Citi brauc ar savu auto, citi nāk kājām, citi ar velo.

0 0 Atbildēt

IkdienasViesis rakstīja: Interesanti - vai pašus RS tramvaju (arī trolejbusu un autobusu) vadītājus naktī /uz un no naktsmaiņām/ izvadā speciāli dežūr-tramvaji,trolejbusi un autobusi ? Jeb, viss notiek modernāk - ar RS vieglajiem auto, mikrobusiem? Vai arī pavisam moderni- KATRAM jābrauc ar savu transportu...pēc iespējām.

katrs vienkārši mājās brauc ar savu tramvaju... un bērnus ieved bērnudārzā/skolā pa ceļam - nu kā jau 20 gadus ir pieņemts valsts iestādēs

pat speciāls likums tika izveidots lai ierēdņi nebraukā (vai ja braukā, tad maksā) - tas likums gan tagad ir pārtaisīts uz komersantiem (jo ierēdņi pēc definīcijas nevar gūt labumu no braukšanas ar dienesta mašīnu)

0 0 Atbildēt

protams tas viss ir uz kroņa saļaras/elektrības

0 0 Atbildēt

Šodien tika atklāti jauno busu/troleju piegādātāji.

Busus vēlas piegādāt: MB, Solaris Bus, Amoplant, Iveko.

Trolejus: Škoda.

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: pareizi jau ir....

alfa valstī ir kritiski nepieciešama.... nu lai izmestu no tramvaja visus tos, kam nav lata

Nedaudz savādāk: kuriem nav lata, tos savāc apsardze. Vai M-pāļi. Savukārt tos, kuriem nav lata un/vai nevēlas maksāt un vēl škadalējas- tikai tos nodod Alfai. Džeki braucot ar lielāko prieku uz tādu izsaukumu.

0 0 Atbildēt

IkdienasViesis rakstīja: Domāju,ka tīri teoretiski pārbūvēt vadu līnijas uz maskaveni nebūtu tas sarežģītākais darbs - ne tur krustteņi ar trolejbusu līnijām, ne arī daudz citu vadu pārmiju - pārsvarā taisnie gabali.

Nu ir gan ko noņemties. Visa vecā Maskavene ar n-tajiem līkumiem + vēl 3.depo. Jo priekš Ķengaraga gala Brīvībenes depo vagoniem vieta vairs nebūs.

Bet, cik dzirdēts, prioritāte jaunajiem vagoniem būs 4 maršrutam.

Nu tā ir saskaņā ar 2006.gadā pieņemto RD lēmumu. 4.maršruts 2014-2017.g. Pēc tam 5.maršruts 2019-2022.g.

Bet, vispirms jau ir jānoslēdz jauni līgumi. Varbūt ,Bams kaut ko sīkāk zin par RS rīcību turpmāko jaunu tramvaju iepirkumos.

Es nezinu. Zinu tikai to, ka esošajā līgumā bija opcija, kura paredzēja, ka, ja Škodas izstrādājums sevi attaisnos, tad vēl iespējama 32.gab. piegāde. Ko gudrās galvas lems - nezinu. Varbūt būs tāds pats cirks kā ar 6 pagarinātajiem trambūžiem, par kuru skrūvēšanu un čehu gatavību vest tos uz Rīgu, RS uzzināja no ..."Dienas".

Latviešu un čehu līguma varianti laikam ir dažādi...

Nav jau teikts, ka RS pilnībā apmierina pašreizējās jaunās škodiņas - varbūt tiks meklēti citi risinājumi.

Viss var būt. Škodai gan ir, ēee, teiksim tā- spēcīgs lobijs

Esmu tikai no viena mūsu trolejbusu tehniskā inženiera dzirdējis, ka jaunie škodu troļļuki "citelis" sevi ABSOLUTI neeesot attaisnojuši - švaki un daudz bojājoties. NEOPLANI esot daudz labaāki un izturīgāki - arī no vadītāju puses atsauksmes par tiem esot labākas.

Būtisku atšķirību nav. Visi ražotāji liek iekšā +/- vienu un to pašu elektrisko daļu.

0 0 Atbildēt

nebija tā, ka neoplanam visi svarīgie mezgli izņemami kā moduļi un mehiem vieglāk apkalpojami, bet škodām grūtāk apkopjami izvietoti...

vai tas attiecās tikai uz vecajām škodām?

Lasītākie raksti

Jaunie raksti