Esat par tālu no tēmas aizgājuši
Jauns vai vecs? Es teiktu tā, atkarīgs no rocības.
Katrā ziņā, noteikti uzreiz iegādāts un nekādu f***** līzingu. Agrāk tā neuzskatīju, bet tagad, reāli izbaudot autiņu bez saistībam, varu paciest arī lietotu, nevis tikai jaunu (ir bijis lemts izbraukt no salona jaunu Avensi).
Iz pieredzes.
Jauns japānis - eksistē tikai apkopju izmaksas un detaļas, kas dilst ikvienam auto. Ekonomisks, nopakots, nu varbūt skaļāks nekā gribētos. Bet - viss, kas dilst, ir paredzams un jāsaka, ka diezgan adekvātās izmaksās. Nekas nelūst, cik man zināms, par japāņiem to apgalvos visi, kam bijusi pieredze. Tātad, ja jauns auto, tad, protams, japānis.
Jauns vācu BMW... Iespējams, ka esmu veiksminieks, bet man ir darba BMW, arī ar kuru bija tas prieks izbraukt no BM AUTO salona. Dīzelis, automāts, klimats u.c. patīkamas ekstras, ņemot vērā, ka tomēr dienesta auto
Precīzi neatceros, bet otrajā vai trešajā nedēļā sāka gļukot ātrumkārba. Simptomi - asa pāslēgšanās no pirmā uz otro ātrumu, ar tādu kā lēcienu. Aizbraucu uz BM AUTO un prasīju, kas par štellēm (toreiz ģimenes auto bija BMW ar 300tkm noskrējienu, arī automāts, un tam kārba strādāja labāk
). Servisa vīri pārprogrammēja kārbas vadību, it kā viss ok.
Pirmajā ziemā ātrumkārba uzvedās savādi, bija tāda sajūta, ka izslīd sajūgs. Un tik izteikti, ka "ielecot" augstākajā robā, pakaļa šķērsām un DTC mirgo panelī kā jaungada eglīte. OK, atkal kārbas pārprogrammēšana un braucu tālāk.
Ik pa laikam izlec kāds gļuks, izbeidzās kāds devējs (piem., dzinēja temperatūras devējs, kas bloķēja apgriezienus tā ka braukt nebija iespējams, nācās saukt evakuatoru, BMW nedēļu remontēja utt.), vienu vārdsakot - pilnīgs murgs.
Kad manam izcilajam BMW bija vērā ņemami 50 tkm, sāka čīkstēt aizmugurējā tilta bukses. Tas bija tik izteikti, ka paziņas smējās - brauc kā veci zirgu rati
Pēcāk pievērsu uzmanību, ziemā daudziem jaunajiem BMW tā ir normāla parādība. Protams, nieka pāris mēneši izsmiekla un atkal pa garantiju nomainīja.
Šobrīd manam 2008.gada darba BMW ir 115 tkm nobraukums. Tikko biju uz apkopi servisā, lūk uzskaitījums, kas jādara asap:
- bremžu diski un kluči aizmugurē
- izpūtēja gofra, sitās pa bedrēm
- blīvslēgs starp turbīnu un intercooleri, tek eļļa
- apakšā pēc ziemas neviena plastmasa nav vesela, visas jāmaina
- siksnas un rullīši jāmaina
- u.c. sīkumi
Vēl varētu piebilst, ka vai nu piekares defektu dēļ vai kādu citu iemeslu dēļ jaunu riepu komplektu nācās likt 1 x sezonā. Tas ir, vismaz 400 LVL (jo runflat) x 2 vienā gadā. Bremžu diski priekšā + kluči - 200 LVL, eļļas maiņa ~ 120 LVL (1 x uz 30 tkm), viss pa skarbo
Ja šāds ir jauns auto (un man tāds būtu jāpērk par savu naudu) - nu i na***!
Braukšanas prieks pret šo visu sipšanos nav tā vērts.
Un tātad - manuprāt, ir vērts iepirkt tādu auto, ko var atļauties ne tikai iegādāties, bet arī uzturēt
Tādu risinājumu arī visiem novēlu.