Parunāsimies par JAUNIEM auto. Jūsu pieredze - kuri auto ir visuzticamākie, kuriem labākā cena

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002

Ierosinu te parunāties par visiem aktuālo tēmu

Pie malas stereotipus un pagātnes auras, autobūve kardināli mainījusies, vairs galīgi nav prātīgi salīdzināt 2016.gada un 1986.gada identiskas markas auto.

Kā Jūs domājat?

 
artech Reģ.: 04.03.2020
8 1 Atbildēt

Paturpināšu par T-Cross.

Iegādāts 19.gada jūlijā. Modelis bija tikko kā prezentēts un tika saņemts viens no pirmajiem auto tajā brīdī (noliktavā esošs).

Šobrīd redzu, ka uz ielām jau to paliek vairāk. Daudziem nācās pasūtīt/gaidīt 3+ mēnešus

1.0TSI 115zs DSG7 City

+ aktīvais kruīzs, parkošanās sensori (priekša/aizmugure), klimats, multistūre, aklo zonu asistents, multimedija parastā. Oranžā krāsā.

Cena 19850eur ~190e mēneša maksājums.

Kā jau minēju tika izvēlēts apzināti šādas klases auto lietošanai pilsētā. Zināju, ka nav iespējams ideālākā izvēle, bet par labu nostrādāja dažas lietas:

Kompakts izmērs, augsta sēdpozīcija. Salonā braucot ir sajūta, ka sēdi lielākā auto kā patiesībā. Uzskatu, ka salons nav mazs.

Svaigs modelis. Liela iespēja, ka pēc 5 gadiem tas vēl būs aktuāls un ražošanā.

Laba pieredze ar DSG

1.0TSI motors arī ir jau pārbaudīts un VAG to uzstāda golf/Octavia u.c.

Labs atpirkums no dīlera.

Labs apkalpošanas līmenis no dīlera puses (moller krasta). Iepriekšejā auto atpirkums/līzings/dokumentu gatavošana/apdrošināšanas/csdd utt. Visu viņi sakārtoja tā, ka aizbraucu atdevu veco auto (biju 2ned iepriekš atrādīt uz 30min) un pēc 10min jau braucu ar jauno, viss tika sakārtots bez manas iesaistes. Ne brīdi nepalikām bez auto. Tie kas rēķina, cik izmaksā viņu laiks, domāju to novērtēs.

Auto svars + kombinācija ar DSG7 panāk tīri labu dinamiku pilsētas režīmā. Iepriekšējais VW (1.6d) bija gausāks + izteikti bija jūtama dīzeļa turbo bedre. Ar auto var pilnīgi normāli braukt arī uz šosejas.

Man personīgi ar DSG ir tikai vislabakā pieredze, passat b6 pārdevu ar gandrīz 300t km odometrā un ar kārbu viss bija pilnīgā kārtībā. Esošajam pasat arī nekādu iebildumu (128t km) . Eļļa mainīju ik pa 60t km.

Pilsētā patēriņš 7-8l

ārpus 5l (ja brauc precīzi uz 100km/h).

Domāju tas vēl var kristies.

Ar auto ir nobraukts maz (nepilni 6t km) un diemžēl nekas “interesants” vēl nav noticis. Pats ar viņu esmu braucis dažas reizes.

Prognozējam gadā nobraukt līdz 15t max. Nedomāju ka 5 gadu laikā saskarsimies ar lieliem remontiem. Garantija 5gadi vai līdz 100t km.

Priekšējā paneļa platsmasa man nepatīk un uz slikta ceļa dzirdami trokšņi no tā. Būtu jābrauc pie dīlera, lai novēršs.

Kāds slikts cilvēks iesitis bukti durvīs lielveikala stāvvietā (atverot durvis). Būs nepieciešama buktes izvilkšana.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 0 Atbildēt

svaigam modelim var trāpīt uz bērnu slimībām, ko novērš facelift. Tas ir VAG MQB lego - jauns modelis nozīmē jaunu virsbūvi, bet lielākā daļa no komponentēm ir pārbaudītas citos modeļos, problēmas varētu būt mazāk un saistītas ar jaunajām fīčām un to, kā tas viss ir saštepselēts kopā.

Bet līdzīgs koncepts laikam visiem lielajiem ražotājiem tagad.

Lai labi ripo, uzraksti pēc lielāka nobraukuma 6k pat ladai vajadzētu izturēt

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 5 Atbildēt

tieši šitā vāģa vietā varēja pirkt elektroauto, e-Up piemēram

msh Reģ.: 16.04.2007
12 2 Atbildēt

Bet cilvēks vēlējās lietojamu mašīnu, nevis mazu sūdiņu uz puļķīša...

1974 Reģ.: 10.03.2020
10 2 Atbildēt

Meklēju Škoda Karoq vai VW Tiguan (dīzelis+automāts). Budžets bija līdz 26 000 eiro. Korejiešus un Japāņus neskatījos.

Škoda Karoq 1.6 TDI bija ap 27tk un VW Tiguan ar 2.0 TDI ap 26tk, bet galīgi pliks. Pieliekot nepieciešamos papildinājumus veidojās paliels cipars.

Tad dīleris piedāvāja T-ROC STYLE 2.0 2.0 TDI 150H DSG, kuram tieši bija akcija par 22900 eiro (pilna cena 29050 eiro). No salona izbraucot cipars bija 24888 eiro, 10% iemaksa un mēneša maksājums 219 eiro. 5 gadu garantija.

OCTA 95 eiro KASKO 420 eiro.

Papildus visām MOLLER atlaidēm finālā vēl 740 eiro bonuss. Paldies Grētai, kas taisa paniku...

LED priekšā un aizmugurē, kamera, adaptīvais kruīzs, visas drošības sistēmas u.t.t. Nav lūka un ādas salons.

Mašīna bija rezervēta, bet klients atteicās, līdz ar to bija iespēja to nopirkt. Pats nebūtu dažas izvēles opcijas ņēmis.

Patēriņš pilsētā līdz 6.7L ārpus zem 5L īpaši neiespringstot.

Vietas iekšā pietiek, biju pārsteigts. Kartupeļi nav jāved, līdz ar to bagāžnieks nebija primārs.

Jaudas pietiek jebkurai braukšanas situācijai. Tālākais brauciens bija pa Poļu ceļiem. Bija patīkami braukt, 160 neiespringstot varēja braukt, vienīgie ierobežojumi tikai 2 joslas, līdz ar to jāskatās lai tie kas apdzen fūres nepielien priekšā.

Rudenī plāns aizbraukt līdz Vācijai, tad būs reālāki iespaidi par auto iespējām bezlimita bāņos.

Nobraukti 8 tk km, pagaidām ļoti apmierināts. Ja nevajadzētu ērtu iekāpšanu un izkāpšanu (mugura), tad ņemtu Škoda Octavia 2.0 TDI laba cenas/kvalitātes attiecība.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 0 Atbildēt

kāpēc lai vietas iekšā nepietiktu - tas ir liftēts golfs. un ērtāka iesēšanās un labāka pārredzamība arī ir galvenā šādu SUV priekšrocība

Patisons Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Ja salīdzina ar Golf hatchback, tad, jā, diez gan tuvu, līdz Variant, gan diezgan patālu. Gana labs auto, pašlaik modē esošā SUV izpildījumā.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

garumā gandrīz 1:1 ar golf hatch

vietas iekšā vairāk, jo ķebļi ir augstāk virs grīdas, un, iespējams, stāvāka atzveltne - tāds pats triks tiek izmantots mazajā klasē, lai tajā mazajā garumā ietilpinātu pasažierus.

Golf Variant ir diezgan milzīgs bagāžnieks, it sevišķi ja izņem dubulto grīdu bagažniekā

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
9 9 Atbildēt

Piebilde - pārdomas. Manu te jaunus lietotājus, kuru auto pieredzes aprakstu patiesa bauda lasīt. Malači Vien nebeidzu brīnīties par sniegto novērtējumu, jau ne pirmā reize, kad tādam aprakstam kāds ieliek mīnusu. WTF? Galīgi pavisam jau, nespējot adekvāti uztvert lielisku pieredzes apmaiņu, kam nav absolūti nekāda sakara ar lielīšanos vai citādi zīmēšanos. Nu tā

darklight Reģ.: 29.10.2013
8 3 Atbildēt

Te vienkārši ir daži pataloģiski mīnusu licēji. Ko teikt nav, bet mīnusu nospiest vajag obligāti. Tas jau attiecas arī uz citiem postiem citos topikos.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
9 13 Atbildēt

Smieklīgie mīnusotāji. Niecības

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

cars.usnews.com/cars-trucks/cadillac/xt5

Interesants auto par interesantu cenu. Klasisks interjera dizains, ļoti komfortābla gaita un interesants aizmugures piedziņas risinājums bez diferenciāļa.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

kontradmiral rakstīja: Man ir 4 litrīgais benzīns/gāze. Tieši tā viss ir super ērti, skaņa gan motoram, bet īpašu audio sistēmai lieliska, dinamika šim arī ir kruta. Bet nu jau būšu gada laikā kādas 3-4K pakas ielicis un arī sāku domāt par nospļaušanos un pārdot pa lēto. no otras puses gandrīz viss ir pārlasīts un liekas, ka palikušas pēdējās astes

Pārdod, sāks drīz viss brukt pa otram lāgam...mēsls ne auto!

anoagask Reģ.: 18.06.2019
6 0 Atbildēt

prognozes - kurā brīdī parādīsies Corona akcijas cenas?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 4 Atbildēt

Domāju, ātrāk nekā iedomājamies. Jo - ārkārtīgi daudz sfēru šobrīd smagi cieš. Arī autotirgus tāpat (auto nav pirmās nepieciešamības pirkums patlaban), vēl smagāk ar līzinga formēšanu utt. (neskaidrība par nākotni). Depresīvi

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 0 Atbildēt

Līzingu tagad droši vien nedod, jo nevar vīrusu iekalkulēt.

No AB jau tagad var mazlietotus airbus par saldu cenu nopirkt.

Vispirms dīleru stock, un ražotāju, ja ievilksies - līzinga atņemtie auto. Bankas gan laikam var atļauties pieturēt, jo nauda ļoti lēta būs.

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
2 11 Atbildēt

no kurienes tas izzists? jauna auto iegades procesa sobrid 0 ietekme. varbut kas mainisies, bet ja tas nav pedejas kapeikas, ir stabili ienakumi un uzkrajumi, virus vispar netiek pacelts ne dileri, ne banka. protams, nesaku, ka tas nevaretu mainities, bet sobrid - viss gerai

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 1 Atbildēt

Tu esi baigais optmists. Iedomājies, cik daudz sfēru tika bloķētas/tūlīt varbūt tiks bloķētas? Tajās visur strādā cilvēki. Kuriem vajag ienākumus šādiem pirkumiem. Diemžēl darba devējiem nav, no kā maksāt algas. Attiecīgi arī potenciālajiem jaunu auto pircējiem šobrīd nu tā

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
2 6 Atbildēt

loti labi to iedomajos un saprotu, vnk saku to, ka ja kads grib un var sobrid iegadaties jaunu auto, vienigais cakars tiesi SOBRID ir csdd darba kartibas izmainas. proti, japiesakas registracijai. SOBRID ta ir vieniga izmaina

Protams, katram atbildi jaizverte savas iespejas ilgtermina un cik racionali tagad ir veikt tadu pirkumu. Bet, tie kuri SOBRID var un grib iegadaties, nekas so procesu netrauce, iznemot minetais csdd.

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
2 6 Atbildēt

nevajag aizmirst, ka ir pietiekami daudz dazadu jomu parstavji kurus ekonomiski si krize neietekmes. tadu nav daudz, bet ir.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
7 0 Atbildēt

apbedīšanas birojiem būs pozitīvas tirgus tendences, griķu ražotājiem, Netflix, videokonferenču pakalpojumu tirgotāji. Viss, man nekas cits nenāk prātā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 3 Atbildēt

Ne tikai. Savulaik, kad izvēlējos pārtikas nozari, pat neiedomājos, cik tā sfēra stabila. Mans lauciņš - svaigā pārtika, bet šis mēnesis - tuvu pagājušā gada pašiem labākajiem mēnešiem, pie kam nekas neliecina, ka cilvēki mazāk ēdīs. Drīzāk vēl vairāk (vismaz veikalos). Kamēr visticamāk Horeca sektors kritīs un cietīs, pārtikas veikali rullēs vēl vairāk. Kam es preci tirgošu vēl vairāk

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
4 0 Atbildēt

Bet loģiski, katrā krīzes / neskaidrības stāvoklī cilvēkam ir tendence atlikt lielāku pirkumu veikšanu līdz labākiem laikiem. Izņēmums varētu būt tie, kam ir lieli neieguldītu līdzekļu uzkrājumi komplektā ar bailēm oar inflāciju - tie pērk aktīvus. Bet diez vai automobili, kam vērtība krīt tikko tas izbrauc pa salona durvīm.

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
1 3 Atbildēt

un uz si rekina uzvares tie, kam ir pietiekami liels drosibas spilvens/nemainigs ienakumu avots veikt sadu pirkumu. atraki termini, dileru bonusi, viss raitak un operativak. jo bankam un dileriem ari ir jaed

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 4 Atbildēt

P.S. Pat tad, ja man būtu pilnīgi brīvi līdzekļi kontā, es noteikti patlaban iepauzētu ar jauna auto iegādi. Arī tad, ja tāds pirkums būtu reāla nepieciešamība

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Un šis ir tas sūc, kas drīzāk būs sliktāks kā vīruss. Ekonomika nošiftosies uz mazāku apjomu (jo samazinās gan pieprasījums, gan piedāvājums), kas atbilsts Dombrovska veiktajai naudas atmaksai pirms termiņa 2011. Atjaunot apjomus nāksies ilgi un smagi, pārdevējiem sausu muti izrunājot.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 3 Atbildēt

Patiesībā, par ekonomikas lejupslīdi vislielākais satraukums. Re, kur piemērs - man Horeca partneri LT jau atsaka pasūtījumus no šonedēļas - viņiem nav vairs klientu, kas strādā (kam vajag preci). Attiecīgi viņi ķēdes posmā izkrīt. Automātiski bez ienākumiem arī viņu darbinieki utt.

Tūrismam stop. Bez klientiem arī viesnīcas, daudz mazāk darba arī taxi u.c. Visiem jādzīvo, jāsaņem algu. Darba devējiem nav ienākumu, no kā algas maksāt utt. Tas ir ārprāts.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

IMO vēl nemotivētie bojājumi būs iespaidīgi - panisko idiotu izsviestā nauda pārtikas un tualetes papīru krājumiem netiks iztērēta kūkotavās, begoniju audzētavās, automazgātuvēs utt. Šie mazie uzņēmumi var arī atsviesties. Pat bez tiešas saistības ar vīrusu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 1 Atbildēt

Nu es teiktu tā, ja varat atļauties tērēt un ir rezerves, tad jūsu neparspīlētie tēriņi palīdzetu saglābt ekonomiku, bet ja jums ir tā kā ir ar brīviem naudas līdzekļiem, iespējams ir vērts pārplanot to izlietojumu. Jo tehniski ir muļķīgi sēdēt uz lūztoša auto, ja ir skaidrs ka jaunā auto izmaksas būs zemākas utt. Neviens tak neies aphalvot ka koki tagad jāgāz ar "divroci" huskvarnas vietā, ja iepriekšējā vairs nevelk ...

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Satraukums parasti jau par faktu "vai man vēl būs tas darbs ar attiecīgu algu, lai varu samaksāt to līzinga maksājumu".

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

kāds ir mēģinājis līzingu kārtot tagad? nauda ir par brīvu, bet nākotnes vērtības u.c. riski ir neiekalkulējami tagad

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Tās diemžēl ir tikai šādas situācijas, kad piepeši atceras ka parāds nav brālis...

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

Kā jūs pirktu auto, māju, dzīvokli ja jums bankā būtu tieši tik naudas cik maksā sapņu objekts ?

aizietu un nopirktu ?

vai ņemtu kredītu un atstātu bankā naudu, kā drošības spilvenu ?

Modano Reģ.: 25.11.2019
4 0 Atbildēt

Pērkot jaunu auto, noteikti, ka neatdotu visu naudu, kaut būtu, nav tie procenti tur nekādi. Labāk atstāju pieejamus līdzekļus kādiem citiem projektiem, kur varētu ieguldīties.

(Protams, ja būtu 1m kontā un 40k par auto, tad jau laikam vienalga, maksātu uzreiz)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 5 Atbildēt

Es noteikti nepirktu skaidrā/uzreiz. Stulbi izgrūsts piķis.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 1 Atbildēt

Stulbi izgrūsts piķis tikai tādā gadījumā, ja to ir prasmes un iespējas ieguldīt citādi, un ieguldītā nauda atnes vismaz tik, cik jāmaksā par mājas īri / kredīta procentus.

Pats māju pirku uzreiz. Jo vieta, vieta, un vieta ļauj uzskatīt, ka māja vērtību turēs, un līdzekļi ieguldīti droši.

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

Teoretiski drosi, bet pardot gandriz nereali !!!

Pardosana par tirgus cenu var prasit vairakus gadus !

Iedomajamies situaciju noperku maju par savu naudu , bez kredita un palieku ar tekosiem ienakumiem un banka 1000 eu un nolieku karoti !

Un otra situacija ir maja, ir kredit maksajums 1000 eu menesi un banka stav 100000 un es nolieku karoti !

Manai gimenei otra situacija ir krietni labaka, viniem ir mierigi laiks sakartot lietas

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Mēs dzīvojam lētu kredītu desmitgadē, bet tā ne vienmēr ir bijis, un var ne vienmēr turpināties.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Kas tajā otrajā situācijā ir labāks? Pirmajā situācijā jāsakārto lietas, varbūt jāaizņemas nauda lai pārrakstītu māju, bet pa liekam arī viss. Otrajā situācijā, ja tu esi galvenais pelnītājs, var nonākt situācijā, kur ģimene dzīvo mājā, kuras kredītu nespēj maksāt un no kuras kaut kā jākratās vaļā, ar mīnusiem, protams...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Ja tieši tik, tad ņemtu kredītu lai bankā paliek spilventiņš kādam 1/2 gadam vai gadam.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
3 0 Atbildēt

Neaiztiktu uzkrājumus. Ņemtu aizņēmumu + ikmēneša maksājums pašam sev.

Tas ir veids kā es daru.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 3 Atbildēt

Par finansēm, manējie darba devēji nekad nevienu auto nepērk uzreiz, tas neesot gudrs ieguldījums. Idejiski esot prātīgāk kādu lieku fūri izejvielu iepirkt. Atbalstu šādu domu gājienu. Arī tad, ja neko nepērc citu it kā pelnīšanai.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Kā jau te teica augstāk, ja ir kur naudu ieguldīt lai tā vairo naudu bez lieka riska - tad tur arī jāigulda, bet ja ieguldījumi ir ar lielu risku, iespējams ka labāk ir segt kredītu daļēji vai pilnīgi. Un no saistībām par auto es šinī brīdi noteikti censtos atbrīvoties, bet nu no otras puses es arī vēl nevienu auto neesmu pircis ar krītu/līzi.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Uzņēmumam ar pieklājīgu apgrozījumu tā ir ērtāk, it īpaši, automašīnu skaits paliels.

Privātajiem - ja ienākumi ir tik lieli, ka vienalga, vai daži simti mēnesī par mašīnu šur vai tur, tad arī pie'jaujami. Tas varētu būt, ja piemēram par mašīnas līzingu, uzturēšanu, un degvielu samaksā teiksim kādus ne vairāk kā 10 % no ikmēneša ienākumiem. Tad nav jāiespringst.

Tīri manas domas.

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
2 7 Atbildēt

Discoteeka

16.03.2020 11:19

Litri: 35, Līmenis: 1

Reģ.: 12.11.2019

04Atbildēt

no kurienes tas izzists? jauna auto iegades procesa sobrid 0 ietekme. varbut kas mainisies, bet ja tas nav pedejas kapeikas, ir stabili ienakumi un uzkrajumi, virus vispar netiek pacelts ne dileri, ne banka. protams, nesaku, ka tas nevaretu mainities, bet sobrid - viss gerai

skatos baigi minisus liek,

a bet cik no tiem minusotajiem bijusi salona, medijusi piedavajumus un komunicejusi ar banku? ja kads to butu darijis, tad zinatu, ka piem perkot auto jauno no noliktavas, izmainas absoluti 0!!

anoagask Reģ.: 18.06.2019
3 0 Atbildēt

Kurš dīleris bija ieplānojis recesiju savos pasūtījumu plānos?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Par finansēm, manējie darba devēji nekad nevienu auto nepērk uzreiz, tas neesot gudrs ieguldījums. Idejiski esot prātīgāk kādu lieku fūri izejvielu iepirkt. Atbalstu šādu domu gājienu. Arī tad, ja neko nepērc citu it kā pelnīšanai.

Un kā KREISS .Ir dzidēts ,ka ņem uzreiz . Paši veic apkopes , remontus .

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
3 0 Atbildēt

Pie tādiem apmēriem lētāk un ātrāk ir turēt savu remonta staciju. Kā arī vilcējus un piekabes viņi nepērk par to cenu, ko mēs redzam katalogā.

Vecās mašīnas pārreģistrē uz Krieviju. Eiropā ņem jaunas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Hmm, par Kreiss man šķiet ka ar dzīvo uz krīta, jo pa ausu galam dzirdets par kaut kādiem riskiem.

feciic Reģ.: 09.05.2008
4 0 Atbildēt

Skaidrs ka krītā, kāda jēga iesaldēt līdzekļus pabrauktas fūres cenā? Tik lielam uzņēmuma ar mazu pievienoto vērtību viss spēks ir finanšu pratībā un smalkos aprēķinos.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
2 0 Atbildēt

feliciic

Skaidrs ka krītā, kāda jēga iesaldēt līdzekļus pabrauktas fūres cenā? Tik lielam uzņēmuma ar mazu pievienoto vērtību viss spēks ir finanšu pratībā un smalkos aprēķinos.

Nepārzinu tēmu . Neko neapgalvoju . Bet . Var jau arī bankai uzdot šo pašu jautājumu ... kapēc uzreiz maksāt(iesaldēt) volvo ražotājam 100 K . Protams banka atbildēs .... tagad es uzreiz samaksāju 100k ,bet no kreisveidīgā es ar uzviju atpelnīšu . Un kreisveidīgie šo bonusu bankai atņem , savam biznesam pievieno arī daļu no banku biznesa . Tā intreses pēc ,kā viņi pārdod tālāk tās fūras mazajām firmām ? Kas dod līzingu ? Nemaz nebrīnos ,ka viņi paši iesaistīti .

Kā jau saki smalki aprēķini , bet ņemot vērā jau iepriekš minēto sliecos domāt ,ka šāda izmēra kantoris ir pašpietiekams .Savas remot brigādes ( dīlerim mīksto )un cik sapratu arī kasko dillēs .

feciic Reģ.: 09.05.2008
2 0 Atbildēt

Volvo rūpnīca ir visa sākums-mašīnu nedošu kamēr nauda nebūs kontā, katrs darbojas savā sfērā.

Dīlerim mīkstais jo autiņi iespējams pirkti bez garantijas ar papildus atlaidi-lētāk ir uzturēt savus darboņus kā maksāt par garantiju un dīlera apkopēm. Ar kasko gan jau tas pats, sarēķinot visas remontu izmaksas pret prēmijām sanāk ietaupījums.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

Lieli, pašpietiekami uzņēmumi neapdrošina kasko savu autoparku, nemaku gan pateikt pie kada auto skaita tas atmaksajas, bet ta ir.

Kad auto parks sasniedz kaut kadu lielumu vairs nav jautajuma varbut kadu sasitis, bet jau ir skaidrs ka gada laika bus x cipars gadijumu un izmaksas remontam ir mazakas , ka visus apdrosinat

nomiks Reģ.: 30.10.2002
4 0 Atbildēt

Taisnība ir par to, ka ir izdevīgāk nedrošināt. Mūsu uzņēmumā KASKO ir vairāk kā 100 transportlīdzekļiem un gada laikā izmaksāto atlīdzību kopējā summa parasti ir mazāka nekā samaksātā prēmija.

Bet apdrošināšanā jau tā parasti ir - līdz pirmajai lielajai izmaksai. Ja uzņēmumam ir pietiekami operatīvie līdzekļi, tad prātīgi ir plānot finanšu plūsmu un budžetā paredzēt konkrētu ikgadējo summu apdrošināšanai.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Man vienam paziņam, kurš audzis ĻOTI turīgā ģimenē, savulaik ģimenes ikdienas lietošanā bija ap 10 auto, kur lētākais, šķiet, bija Honda CR-V, bet bija arī Q7, Bentley, Range Rover, Jaguar u.c. Viņi nekad nevienju no šiem auto neapdrošināja (KASKO), jo kopējā gada prēmija par šiem būtu daudzi tūkstoši euro. Statistiski bija sarēķinājuši, ka noteikti izdevīgāk ir remontēt par savu naudu nevis apdrošināt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Jā es ari esmu darijis tāpat (pie 2 auto), ja ir nauda ar ko mierigi to vienu kasti aizvietot - kaskai īsti nav jēgas. Pēdējo jaunako gan apdrosināju, tā kā mājas krīts uz to brīdi bija paliels un tās pārdesmit štykas mest vēl vienā auto, vdrug kas - īsti ta negribas.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
2 0 Atbildēt

Tas drusku tāds wishful thinking, drusku lielāka sadursme un remonti aiziet prāvos tūkstošos, nemaz nerunājot par norakstīšanas gadījumiem. Šādiem auto arī uzreiz ir zādzību riski - tas tev nav škoda fabia vai dacīte...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
3 0 Atbildēt

Man ir 3 auto, apdrošinu divus (kuriem līzings). Bet šos abus apdrošinātu arī, ja nebūtu līzinga.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Arī apdrošinātu, pat ja nebūtu līzinga prasības. Ir šāda tāda pieredze, kāpēc tā

torkjis Reģ.: 05.10.2013
1 0 Atbildēt

Apdrošinu un turpināšu drošināt. Stāvvietā kāds/a/ p... noskrāpēja sānus - no priekšējām durvīm līdz aizmugures spārnam ieskaitot. Samaksāju 140 EUR pašrisku, krāsoja dīleris. Remonta reālās izmaksas neuztrauca, bet skaidrs tak, ka tās bija virs 1000.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Smieklīgie mīnusotāji. Niecības

A ko tu cepies? Varētu padomāt, ka tie mīnusi kaut ko dod... manis pēc, katram manam postam kaut 1000 mīnusi. So what?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 2 Atbildēt

Tādēļ jau beigās bija smaidiņš, ka smieklīgi

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 2 Atbildēt

Nu, ko - pieļauju, ka jaunu auto tirgotājiem pavisam sūnains skats uz dzīvi patlaban Patiešām, absolūti pēdējā prioritāte būtu iegādāties nozīmīgu un ne lētu pirkumu šobrīd (kad nav skaidrības par nākotni nepavisam). Viss notiek ķēdītē. Pircēji nepērk, attiecīgi dīleriem nav apgrozījuma (peļņas), pārdevēji bez vērā ņemama atalgojuma utt. Bēdu ieleja, pie tam - pieļauju, ka visā pasaulē bezmaz vai.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Kad parādīsies corona atlaides?

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Pie dirsas tos tirgotājus - tie ir tikai parazītu saujiņa ķēdītes galā - vai pa vidu, atkarībā no tā, kā skatās, kas nekādu jūtamu pienesumu ekonomikai ar savu darbību nepienes. Cita lieta ir servisi, un valstīs, kurās kaut ko arī ražo - autoražotāju un detaļu ražotāju rūpnīcas...

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Pie mums jau arī kaut kādas plastmasas ražoja

JanJan Reģ.: 07.02.2018
3 0 Atbildēt

Viennozīmīgi. Bet drusku parādās arī privāto pircēju patiesā maksātspēja (tas pats arī attiecas uz lietotiem auto, ko noteikti drīz dzirdēsim) un neilgtspējīgais dzīvesveids - kad labi laiki un viss iet uz augšu, tad bez problēmām. Kā uznāk krīzes situācija, tā vsjo, cilvēkiem jau žopa pēc mēneša.

Drusku lec ārā vecais stāsts par tēriņu un ienākumu sabalansēšanu. Protams, ka ir cilvēki, kuri tāpat dzīvo taupīgi, bet ir izveidojies nepatīkami liels iedzīvotāju slānis, kuriem patīk dikti tērēt. Tipiskais piemērms - maksāt mēneša maksājumu bankai par ceļojumu viss ok! Katru mēnesi atlikt tādu pašu summu, lai sakrātu līdz nākamajam gadam? NEIESPĒJAMI. Tik tērēt, tērēt un tērēt! Tam, kam naudas rezerves ir, tas arī pirks auto, ja viņam vajadzēs.

Nu uzņēmējiem jau, protams, cits stāsts.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Nespēja sakrāt ir pilnīgi saprotama - man arī tāda piemīt. Vienīgi atšķirībā no tevis pieminētajiem ļautiņiem es nejūtu kāri pēc parādsaistībām...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nu tas gan nav fakts, ka tāds dzīvesveids ir slikti. Lielāks patēriņš rada vairāk darba vietas, kas teorētiski pašam tērētājam var radīt lielāku pieprasījumu un attiecīgi ienākumsu. Tam gan vajag stabilu nodokļu likumdošanu un budžeta plānošanu ievērtējot iedzīvotāju labklājību. Citiem vārdiem - stabilitāti

JanJan Reģ.: 07.02.2018
4 0 Atbildēt

Es jau nesaku, ka jāsēž mājās un jāēd roltons. Bet dzīvot tā, ka mēneša beigās jānoliek auto malā un nevari aiziet pusdienās, jo esi visu naski iztērējis, arī nav normāli.

Normāli būtu, ja Tev visu laiku ir kādi 2-5k eur bankas kontos ģimenei, kā rezerves spilvens un katru mēnesi veidojas kaut vai nelieli uzkrājumi, kurus vari droši pēc tam tērēt vajadzība'm un neņemt nekādus līzingus, patēriņa kredītus vai pat ātros kredītus. Nu un nemaz nerunājot par tiem gadījumiem, kad cilvēks pelna maz, bet toties uz nomaksu paņemts jaunākais samsung/iphone telefons vai ar mogo kredītu paņemts padsmitgadīgs audi/bmw no Rumbulas kantoriem.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

2-5 kEUR nav normāli, tas ir absolūtais minimums

JanJan Reģ.: 07.02.2018
3 0 Atbildēt

Jā, pietrūkās vārds "vismaz" ar domu, ka tas tāds pats minimums, ko vajadzētu turēt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Piedāvā darba devējam min. 2 mēn apgrozījumu turēt kontā "drošības spilvenam".

Šis ir kautkāds pusekonomistu piedāvāts murgs. Tāpat kā pusdakteru piedāvātais "veselīgais dzīvesveids".

Turot kontā tu principā zaudē iespējas un augļus, ko šī nauda varētu sniegt. Faktiski nauda būtu jāglabā investīciju / uzkrāšanas instrumentos. Bet tiem mēdz gadīties likviditātes krīzes. Attiecīgi grozam jābūt ļoti izvērstam un secīgi šiem uzkrājumiem jābūt stipri lielākam kā 5k. Rezultātā nonākam pie secinājuma, ka šādus ciparus var uzkrāt ļoti ilgā laikā un bez nodokļu atbalsta to nebūs iespējams noturēt pilnu.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
3 0 Atbildēt

Paprasi cik cilvēkiem 2008/2009.gadā bija normāli uzkrājumi. Reāls piemērs iz dzīves: man vecāki abi principā palika bez ienākumiem no regulārā darba. Paldies dievam bija arī daži blakus darbiņi, kas ienesa naudu (bet reāli tāpat ienākumi bija -50% kaut kur), kredītu nebija. Bet galvenais bija arī normāli uzkrājumi. Dzīvojās tālāk un viss ok. Tagad jau abi ir pensijā, bet turpina šo to darīt, kas patīk un dzīvo labi.

Mammai brālis dzīvoja šiki ar kredītiem pārbūvēja māju, uzbūvēja pirti, mašīnas, braukāja ceļojumos utt. Tagad ar bērniem dzīvo Anglijā, jo iekrājumu nebija, kredītu bija daudz un pats ilgus gadus strādāja tirdzniecībā (ar korporatīvajiem klientiem, veda šos slēpošanas braucienos utt), kur darbu zaudēja ātri un vietā nekā nebija. Nezinu, ko tagad konkrēti dara, bet pirms tam daudzus gadus krāmēja kastes noliktavā utml. Pa virsu vēl izķšīrās no sievas, kura toč netaisījās braukt uz UK un nodarboties ar melno darbu. Beigās puse dzīves pa dirsu aizgājusi, būvētā māja pa dirsu utt. Un tādu stāstu noteikti ir daudz. Lūk Tev zaudētās iespējas augļi.

Tas tērēšanas modelis strādā tikai labos laikos, bet, kad iestājas žopa, tad vari iet šauties. A tagad ar pandēmiju - nemaz neaizbrauksi uz UK vai Īriju sēnes lasīt vai kastes krāmēt, tagad vnk varēsi iet zem tilta dzīvot.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Tavi vecāki pielika roku LV stagnācijai.

Low cost live LV jau ir ļoti iespējama, bet neinteresanata un ne visiem piemērota. Dažiem gribas labu auto, plašu dzīvokli un garšīgi paēst. Bez tā šīs personas būs nomāktas.

Paprasi ar ko atšķiras LV un Islandes modelis 2008 / 2009 un cik islandē bija vitāli personīgie uzkrājumi, cik tie bija vērtīgi pie valūtas devalvācijas.

Ir jāsaprot, ka krīzes apstākļos valdībām ir liels instrumentu klāsts, kur uzkrājumi ir priekšrocība tikai nelielā daļā no tiem.

Islandes gadījumā tavi vecāki un mammas brālis būtu mainītās lomās

Uzkrājumi ir labi, bet tikai tad ja tie ir prātīgi (t.i. ieinvestēti un plaši divesificēti) un tos nevajag uzskatīt par panaceju visos apstākļos. Stabila panaceja ir izglītība un pieredze, kā arī maz gadu . Komplekts gan nesavācas

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Manā ieskatā 2008/2009 krīzes milzīga kļūda bija nedalīt kredītu slogu ar bankām (kurām noteikti bija labāki eksperti ka mammas brālis un attiecīgi arī atbildība par sadarīto). Ungārija šo saņēmās izdarīt. Islande arī. + Ļoti slikts bankrota likums.

Acīmredzot bankām bija labāki $$$$$ argumenti un tas 3a portfelītis jau pavisam lielisks arguments.

Šie pamatā ir iemesli kāpēc esam tur kur esam.

Šobrīd krīze ir pasaulē simetriska un attiecīgi ir iespējams nošiftot visas lielās ekonomikas vienlaicīgi ar vienādu drukāšanu un iziet sākumpunktā vai pat labākā pzīcijā.

Bet nu mums jau prtams vajag sarakstus un komisijas, kas par nelielu atlīdzību iekļaus sarakstā.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
4 0 Atbildēt

Nē, problēma bija, ka cilvēki pirka hruščenes 2 istabu dzīvokli par 60k latiem bez stabiliem ienākumiem, uzkrājumiem un reālistiskām iespējām atmaksāt. JO VAJAG TAČU TĒRĒT!!!!!!

Protams, ka vajag iekrājumus arī ieguldīt, lai inflācija neapēd visu, bet tiem ir jābūt šā vai tā, nevis iztērēt visu līdz pēdējam uz herņu un tad raudāt, ka nodokļi lieli un jāpamet Latvija. Dauņu bars.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Es jau teicu - ja par šādiem darījumiem 1/2 atbildības būtu jāuzņemas bankai, būtu pilnīgi cits stāsts. Ja šie jau pabalstīja tādus darījumus. Un tad izvairījās no atbildības.

Jo kautkāda iemesla dēļ par tavu antibiotiku apetīti kāds uzņemas rūpi, bet hruščenes apetīte atstāta tev pašam. Kaut mazspēja ir gan medicīnā, gan finansēs

JanJan Reģ.: 07.02.2018
2 0 Atbildēt

Protams, ka būtu labi, ja atbildība un sekas būtu vienmērīgāk sadalītas. Bet tas nemaina faktu, ka vidējais cilvēks ar savām finansēm nemāk racionāli apieties. Jā, ir reizes, kad kredīts ir laba un derīga lieta, bet ir reizes, kad tas ir muļķīgi. Tāpat arī ar uzkrājumiem - maksimāli taupīt un visu glabāt zeķē nav pareizi, bet iztērēt visu ātram šodienas labumu, vēl muļķīgāk.

Ar vairāk uzkrājumiem un mazāk kredītiem, Tu jau pats sabalansē to situāciju, lai daudz neciestu kaut kādā x stundā. Nevajag paļauties uz citiem, ka Tevi x stundā glābs, bet gan pašam ir jābūt vismaz daļēji gatavam, lai varētu naktīs gulēt kaut cik mierīgi un nebūtu jādomā par dzīvošanu uz ielas vai emigrāciju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Vot kur nu nevajag list ar savu naudu bez saprašanas, tad nu investīcijās nevajag, nu ja nu vienīgi ir padaudz brivas naudas, tad vien dala lai pelna. Jo kad tad parasti to naudu vajag vairāk, logiski ka tad kad ir krīze, bet ja ir krīze, tad bieži investīciju tirgi krīt yz leju un milzu tempiem. Tobiš stratēģijai biezi vajadzetu būt pirkt krīzes kaut kadā zemakajā punktā un pārdot pie mērenas atkopšanās, bet kā saka "good luck with that" ja vien neesi baigi labi visu sarēķinajis utml.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 2 Atbildēt

Tagad varēja. Jau nedēļu akcijas pa visu laiku minimumiem dzīvojās

Investīciju portfelis vnk jābūvē jau no pirmās darba dienas.

Un uzreiz diversificēt, lai būtu likviditāte. Tāpēc jau teicu - tur nodokļu palīdzība nepieciešama

msh Reģ.: 16.04.2007
3 1 Atbildēt

"2-5 kEUR nav normāli, tas ir absolūtais minimums"

Idejiski pareizi, bet tomēr izlasot šo postu, sāku skaļi smieties. Cik procenti mājsaimniecību, tavuprāt, latvijā spēj turēt šo minimumu?

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
1 1 Atbildēt

par jauna auto pirkshanu - diileriem lv iet tik labi ka vienu konkretu entry-premium variantu kas bija apsolits un atlikts pardeva kaadam kas samaksaja uzreiz 1 maksajuma un uz jautajumu ko var piedavat vieta no noliktavas, vienkārši neatbild, lai gan zin, ka savaktu uzreiz taka viss laikam ari nav tik slikti

anoagask Reģ.: 18.06.2019
3 0 Atbildēt

Neatbild tāpēc, ka atlaists

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
1 0 Atbildēt

atlaists nav, bet tas ko es velejos pateikt ir, ka kkada kustiba notiek un pilnigs izmisums nav, ir cilveki, kas tagad perk jaunus auto. par manu konkreeto keisu sape protams ir, bet nu pakalj skriet neplanoju kadam tirgonim ar savu naudu un varbut soreiz ari uz labu.

ps no konkretas partijas pdejo paris nedelu laika aizgaja 6 no 9 vieni auto modeli vertiba virs 30tk

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 0 Atbildēt

Es nestrīdos, ticu, ka ir biznesi, kas turpina zelt - melnās naudas izvešana no krievijas piemēram.

Latvijas banka tiko iznāca ar IKP prognozi par -6.5%, tas ir pipec, vismaz budžeta segmentam. Bentliju tirgu varbūt arī neietekmēs

anoagask Reģ.: 18.06.2019
4 0 Atbildēt

IMHO vīruss ekonomiku tiko izmeta pa 12. stāva logu. Pirmajā sekundē jau izmisuma nav

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Vērojot sarunas, ka naudu uzkrāj tikai muļķi, kas nejēdz to ieguldīt finanšu instrumentos, pirkt mežus u.tml., nāk prātā viens otrs paziņa, kas (sevišķi treknajos gados) gudri stāstīja tieši to pašu - katrs liekais grasis jāiegulda, lai nauda pelna naudu.

Neesmu redzējis, ka kāds no viņiem šiki dzīvotu ar visu savu pelnošo filozofiju

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 3 Atbildēt

Viņi nedzīvo šiki, jo visu naudu iegulda.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Tieši tā. Bieži ir plāns pārtraukt strādāt vnk. Rantjē

Šim lamatas gan parasti ir diversifikācija. Bieži mēdz ielidot saguldot saistītās nozarēs uzskatot, ka diversifikācija veikta

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 0 Atbildēt

Nemaz nešaubos un esmu pārliecināts, ka pēc 10 vai 15 gadiem joprojām ieguldīs un ieguldīs un nez vai es redzēšu tos augļus.

Kā man bērnībā māte mācīja - nav no svara, vai tu mācies stundu vai 10 min, galvenais ir visus mājasdarbus izpildīt. Attiecīgi šeit es gribētu redzēt rezultātu, nevis ieguldīšanu ieguldīšanas pēc.

Piezīme: nevēršos pret ieguldīšanu kā tādu, bet pret "gudriem" padomdevējiem. Starp citu, kā man dzīvē ir sanācis piedzīvot, tieši tie naudīgie un turīgie cilvēki, kam acīmredzot biznesa ķēriens ir, savu patiesību necentās uztiept.

Baulain Reģ.: 26.03.2020
1 3 Atbildēt

Ja kas Atslēgas izgatavošana "Baulain"

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti