Šofera dienasgrāmata.

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

< 1 ... 59 60 61 62 63 64

Rimi uz Mārupes apvadceļa,nu labi izplānots un izvedots stāvlaukums.

Kur Mārupei ir apvadceļš?🤨

Šis izskatas pēc Piņķu Rimi, un attiecīgi tas būs Rīgas apvedceļš kas domāts šajā teikumā …

Klau, kā ir, vai tagad vasarā ir kāda iespēja noparkot mašīnu Rīgas centrā darbadienas pēcpusdienā? Pēdējo reizi šādu mēģinājumu izveicu pirms pāris mēnešiem, riņķoju vairāk kā pusstundu, atstāju mašīnu milzu gabalu no vajadzīgās vietas un privātā stāvvietā par milzu naudu. Nozvērējos, ka vairs nemūžam, bet šodien atkal vajadzētu aizbraukt. Varbūt vasarā ir drusku brīvāk?

Kur tieši centrā ir problēma ar maksas novietošanu? Neesmu manījis - salīdzinot ar vidusmēra Eiropas pilsētu centriem brivi un ērti, dārgi gan. Viesstrādnieki, kam jātur katru un visu dienu jau tās maksas stāvvietas negrib lietot. 

Ir jau ir visādas kreisās pagalmos (lai gan arī ne vienmēr). Bet tur tie cipari tādi, ka, ja uz trīs - četrām stundām jāliek, tad principā tik pat labi var braukt ar taksi.

Nu pag… Tad jau nevis vietas nav, bet vienkārši skops dabas piesārņotājs esi un negribi pilsētu cilvēkiem atbalstīt :D

varētu jau pačukstēt daudzas slēptās vietas, bet tad man pašam nebūs  kur likt, kad vajag

Tā kā neviens nepateica: “centrs tukšs, brauc droši!”, tad izvēlējos braukt tomēr no Medemciema ar vilcienu. Principā jau ērti, tikai tie draņķi iet reizi stundā un atpakaļceļā var sanākt visu to stundu gaidīt (tādā gadījumā droši vien izmantošu Olaines autobusu). Ietaupīšu naudu un, pats galvenais, veselu kaudzi nervu.

Īstenībā pēc atgriešanās no Austrijas, kur ļoti daudz izmantoju sabiedrisko transportu, es tagad jo labāk redzu, kādā totālā pakaļā mums visa transporta sistēma ir. Tāpēc jau neviens negrib sabiedrisko izmantot, ka viņš iet nolādēti reti un vietām neiet vispār.

Laikapstākļu un sezonas dēļ ceļš uz Papi ir ticis sabraukts baigās bedrēs. Šodien sanāca tur aizbraukt, un iestājās parastā situācija - mierīgi ļurinu uz 60-70 un brīnos ko tur tie cilvēciņi braukt nemāk - turpceļā četrarpus kilometru distancē apdzinu trīs mašīnas, divas no tām pa labo pusi 😂 Bet nu labi, golfam ir tehniskais pārākums, mazāka neatsperotā masa. 

Piektdienas pēcpusdienā iebraucot Rīgā gadījās situācija - braucu pa Ulmaņa gatvi pa otro [no labās puses] joslu, hujaks pie Spices izrādās ka tā josla sēž čupā gaidot kreiso pagriezienu a man vajag taisni - dabūju izraut uz labo joslu, a tur viens ar Mazda MX-30 no muguras braucošs ņēmās nikni pīpināt un pēc tam ņēmās mani principiāli apdzīt, gandrīz izraisot sadursmi jo es bik uzspiedu. Kaut kur bik tālāk, laikam stāvot pie sarkanā, novēroju ka vadītājs pārsēžas uz pasažiera vietu un pirms tam tur sēdošā sieviete piesēžas pie stūres… 🤣

Moš vēl bez pagrieziena signāla “izrāvi”? Ja bez pagrieziena - esmu arī kāpis ārā un gājis paskaidrot, ka tā lietas nedarās. Bet vispār mums Rīgā, neskatoties uz totāli sapisto satiksmi (vai tieši pateicoties tai), ir pieņemts vienam otru palaist. Ja rādi pagriezienu un stum purnu ārā, agrāk vai vēlāk kāds piebremzēs.

Manam golfam ar virzienrādītāju sistēmu viss ir kārtībā - tur vienkārši bija viens psihiski nestabils tips, kādu Rīgā ir diezgan daudz, kam ir palielināta svarīguma apziņa un iedota mašīna kurai darbojas taure. 

Derētu padomāt ka šai situācijai ir vajadzīgi DIVI “psihiski nestabili tipi”. 

man vajag taisni - dabūju izraut uz labo joslu” ir kārtīgs “psihiski nestabila tipa” manevrs, kas rēķinās ar to, ka viņa nekaunību kāds cits “nokops”. Varēji mierīgi samierināties, ka neesi laicīgi noorientējies un mierīgi pagaidīt rindā, nevis ar palielinātu svarīguma apziņu pārkāpt CSN un nedot ceļu kādam citam. 

core rakstīja:

Visticamàk viņš Kantora ielu dévé par apvedceļu.

Bildē manuprāt ir Piņķu Rimi, attiecīgi minētais apvedceļš ir “Rīgas apvedceļš” …

maps.app.goo.gl/yaUUMYEA833sb5V39

Tas ir apmēram tà pat, ka Trampam - bija Meksikas lícis, tagad bús Amerikas

Jap, šeit nav priežu meža un pat paša Rimi nav! Bet viņš tur ir

Rimi Super Mārupe

maps.app.goo.gl/5z9QhUYAcZdETiuDA

WALA rakstīja:

Šis izskatas pēc Piņķu Rimi, un attiecīgi tas būs Rīgas apvedceļš kas domāts šajā teikumā …

Tā arī ir👍

Volx rakstīja:
core rakstīja:

Visticamàk viņš Kantora ielu dévé par apvedceļu.

Protams!visas ielas ap Mārupi ir apvadceļi🤣uzminēji

Bradypus rakstīja:

Derētu padomāt ka šai situācijai ir vajadzīgi DIVI “psihiski nestabili tipi”. 

man vajag taisni - dabūju izraut uz labo joslu” ir kārtīgs “psihiski nestabila tipa” manevrs, kas rēķinās ar to, ka viņa nekaunību kāds cits “nokops”. Varēji mierīgi samierināties, ka neesi laicīgi noorientējies un mierīgi pagaidīt rindā, nevis ar palielinātu svarīguma apziņu pārkāpt CSN un nedot ceļu kādam citam. 

Jā, es esmu psihiski nestabils tips kas rēķinās ar to ka manu nekaunību nokops pie mana golfa motora pieskrūvētā turbīna 😎 Nebrīnos ka džipistam no džipistu ģimenes tādi gājieni nav saprotami, sevišķi nemot vērā ka abi diženie džipi aprīkoti ar tādiem parvārgākiem motoriem. 

Un jā, visu mūžu ko esmu braukājis pa Liepāju, neatceros nevienu reizi kad kāds būtu uz kādu nikni taurējis. Īsi uzpīpināt kādam kurš aizsapņojies pie lukša - jā, uzpīpināt ielas malā stāvošam paziņam arī jā - neko citu. Rīgā gan redzēti visādi ībļi kuru mašīnām vajadzētu taures atslēgt. Vislabāk palikusi atmiņā situācija kādus gadus atpakaļ - braucu nost no salu tilta centra virzienā, pienāk krusts pie dzelzceļa tilta, man priekšā pa labo joslu brauc kaut kāda mašīna bez ieslēgta virzienrādītāja un es braucu pa kreiso joslu jo man jābrauc taisni; man bija aizdoma ka tas priekšā braucošais patiesībā grib braukt taisni, tāpēc apstājos pie sarkanā ar viena korpusa atstarpi. Protams, iedegas papildsekcija, tas priekšā stāvošais nekustas jo viņam vajag taisni, a viņam aizmugurē kaut kāds īblis ar mersi sāk nikni taurēt - jo laikam īblim liekas ka mašīnas spēj lidot. Nu neko, kaut kā tas nabags tur sabīdījās izmantojot manis atstāto vietu un tas īblis apmierināts varēja aizbraukt…

< 1 ... 59 60 61 62 63 64

Lasītākie raksti

Jaunie raksti