- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam

Šie tev skaitās milzīgi apgriezieni? Laikam ar dīzeļiem vien esi braucis
Tie ir apgriezieni kas rodas no nepiedienīgi garas kārbas lietošanas , 3k @ 118 km/h - šī konkrētā kārba bija nākusi no mk3 1.9 TD, bet iekš mk2 kārbas ar tieši tādiem pat pārnesumu skaitļiem nāca arī kaut kādiem 1.6 karburatorniekiem Formel E komplektācijā, iespējams, arī kādam 1.6 TD. Šobrīd golfā jau atrodas G60 kārba, tā, cik minos, ir kaut kur apmēram tikpat gara. Salīdzinājumam mk3 2.0 8v komplektējās ar kārbu kas dod 3k @ 110 km/h, un B3 quattro un tā perioda otrās paaudzes CQ visiem motoriem bija 3k @ 105 km/h - B3 divriteņiem kārbas mēdza būt apmēram tikpat garas kā šī.
Kā es varu zināt kādi būs tavi tēriņi? :D Varbūt tev čoms pa alus iepakojumu atdevis sprauslas utt. 20 gadus vecas mašīnas ķūningā ir daudz mainīgo lielumu :D
Kā redzi, atšķirībā no ģenerāļa motora, kas sagaida ka 175 zs motors spēs izspiest 300 km/h, audī kārbas garums ir atbilstošs motora spējām. Tevis nosauktie bezapgriezieni pagājušajā gadsimtā teorētiski varēja būt tikai lieliem motoriem un tomātiem, un dīzeļiem, nekam citam.
"Nezinu, kas tur man ir briesmīgs, bet max grieze ir jau pie 2k apgriezieniem un pūtiens arī, tā ka domāju ka pat no tādiem apgriezieniem varu paātrināties labāk kā ar tavu raķešgolfu." - aha - pēc pārslēgšanās uz leju vai ar pusminūti ilgu aizturi - vai arī visu laiku dragājot tā it kā atļautais ātrums tevi neskartu. Kā jau teicu, es pārāk labi zinu kā tas ir - braukt ar mašīnu kurai ir [priekš Latvijas apstākļiem] neadekvāti garš pēdējais robs un "maksimālais griezes moments pie 2k" - pie tiem pašiem 95 iemin grīdā, pusminūti gurdeni paātrinies atmosfēras režīmā un tad beidzot sākas pūtiens un paātrinājums :D
Tava būvēšanās ir nevis 260 zs/400 nm, bet +60 zs/+100 nm, un tas ir stipri savādāk
Manā gadījumā primāri tas pasāciens ir atremontēta motora ieliciens kur procesā nejauši pienāks klāt kādi 80 zirguspēki un 100-120 ņūtoni - ja man iekšā būtu negraboša 2.0 atmosfēra, tavā budžetā es jaudu varētu divkāršot. Maza interese - izpūtējs jau tev ir resna ņerža, jeb tam tu liec mīksto un ceri tāpat izbraukt cauri? ![]()
msh rakstīja: Es nerunāju par motora ielikšanu - es runāju par to ka priekš nullītes tas cipars ir neadekvāti zems. Tikko intereses pēc pameklēju pēc motora kluča detaļas koda mk7 GTI motora kluci - LIETOTS kaut kādā lapā bija par 4k; kaut kādai krievu lapai kaut kad bija bijis jauns par 378k rubļu.
Cik to SAABu ir palicis? Un jaunus pat daudz nepirka. Gan jau tiešām nelikvīds, no kura bija vēlams tikt vaļā, tāpēc arī lētāk.
anoagask rakstīja: Nevienai jaunai precei pārdevējs neprasa pretī veco
bošam tā ir standarta procedūra. atnes veco genādiju vai starteri, un dabūn jaunam atlaidi. simtu gadus jau tā ir
Motorolers rakstīja: Atceros, ka Chrysler Vojager 2,8D dzinējs jauns dīlercentrā maksāja 17K, nereāls cipars!
atceros kā tc motors paprasija par vojagera borta kompi 800latus :D pasūtiju no usa par 200 usd ar visu piegādi un jau piekodētu pēc vin.
msh rakstīja: Jā, protams - ar tādiem kam VNT. Tam pašam 2.5 10v TDI, LT esošajai versijai ar VNT pūtiena apogeja uz aci liekas esam ap 1.7 - 2.5 V6 180 zs versijai ražotājs sola no 1,5k, un izbraucot lai to pārbaudītu un iedziļinoties [mašīna smaga un tas cēliens tāds mēreni nogludināts] jāsecina ka tā arī ir - tādam pašam motoram vārgākajai, 150 zs versijai ražotājs sola no 1,2k - kas pat varētu būt, sasniedzamais pūtiens mazāks un varbūt arī turbīna mazāka, nav sanācis pārbaudīt - bet stāsts nav par to, bet par motoru ar nemaināmas ģeometrijas turbīnu
Es vispār labprāt būtu golfa topošajam turbiķim uzlicis VNT - atdūros uz to ka nāktos būvēt no nulles izplūdnieku jo vajadzētu ārēju WG - dīzelim ar VNT pūtienu regulē noliesinot degmaisījumu, benzīnniekam tas variants neder.
Iespējams, es nestrīdos - stāsts ir par to ka ražotāji uz izpūtējiem, tāpat kā visu citu taupa un paceļot šitik daudz jaudu bez izplūdes pārskatīšanas vai maiņas ir optimisms. Turbīnai pārāk liels pretspiediens vienā vai otrā galā ir kaitīgs, es tik nezinu kas slikts notiek ar pretspiedienu karstajā galā, gan jau lielas temperatūras - un, protams, palielināts degvielas patēriņš; degviela sadedzināta tiek bet papildus enerģija aiziet stumjot izplūdes gāzes. Tavā situācijā prasītos lai rezultātu pārskata cilvēks kas rubī fišku, un nav no tiem kam darbības princips ir "saiģot".
Nu bet protams, es pat neatceros kad pēdējo reizi būtu braucis ar turbo bez vnt. Un kā jau teicu, neesmu izjutis tevis nosauktās turbo problēmas. Ar dīzeli pārslēdzoties pat pie 2k apgriezieniem var ļoti strauji paātrināties. Sanāca vienu vakaru izmest tādu lielāku līkumu, tad nu pa ceļam paeksperimentēju ar robiem un apgriezieniem. Nosecināju, ka man ceturtais robs ir apmēram tas pats, kas tev 5. Nu nē, paldies, pie tādiem apgriezieniem mašīna reaģē agresīvi pie mazākā piedūriena gāzes pedālim, lai kā censtos, man neizdevās paātrināties tik maigi lai meitai nenošūpotos galva. Es priecājos, ka man ir 5. ar kuru var vienkārši normāli paātrināties, bet ja vajag sporta režīmā, tad ir 4. vai pat 3.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
19
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
4
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13