Šogad iAuto atzīmē 25 gadu jubileju. Tas ir nozīmīgs posms ne tikai portālam, bet arī visai autobraucēju kopienai, kas šo gadu laikā ir veidojusi iAuto saturu, diskusijas un identitāti.
Mēs vēlamies šo jubileju atzīmēt kopā ar jums – cilvēkiem, kuri iAuto ir lasījuši, komentējuši, diskutējuši, lamājuši, apvainojušies, vai vienkārši piedalījušies.
Aicinām iesaistīties divos veidos:
1. Dalīties ar savu pieredzi un atmiņām par iAuto
Pastāsti savu stāstu – kā iAuto ir bijis daļa no tavas ikdienas vai kāds notikums, diskusija vai raksts ir palicis atmiņā, kad tu pirmo reizi šeit reģistrējies ar navigators.lv vai one.lv epastu 💻📩
Interesantākos un spilgtākos stāstus publicēsim portālā, veidojot kopīgu iAuto vēstures atskatu.
2. Piedalīties jubilejas pasākuma idejas radīšanā
Mēs plānojam īpašu iAuto jubilejas pasākumu un vēlamies, lai tas atspoguļo kopienas intereses.
Tāpēc aicinām izteikt savas idejas par formātu un tā saturu:
auto saiets vai tikšanās
tehnisks vai tematiskāks pasākums
kopīgs brauciens vai ekspedīcija
neformāls pasākums vai ballīte
konference
3. Simboliskas pateicības dāvaniņas mūsu aktīvākajiem
Esam jau iesākuši izstrādāt un realizēt dažādas pateicības dāvaniņas ar iAuto simboliku mūsu aktīvākajiem lasītājiem un autoriem. Ir šāda iAuto beisbola cepures ar flexfit gudro gumijas risinājumu. Ko vēl būtu vērts vērtīgu izdarīt?
Izsakiet savus priekšlikumus un idejas – labākos risinājumus realizēsim kopā.
iAuto 25 gadi ir kopīgs sasniegums, un šī ir iespēja to atzīmēt!
Tas bija tik sen. iAuto parādījās kā pirmā pilnībā par un ap auto radītā lapa. Bija tikai lielie ziņu portāli ar auto lappusītēm, ar aktuālajām ziņām, bet atceros iAuto uzreiz bija jau toreiz daudz plašāka un daudzveidīgāka info. Bija arī citi rakstītāji, bet tie pamatā bija ar savu specializāciju, tātad “šaurāki”. iAuto bija interesants ar plašo tematu spektru. Tas bija un ir forši. Sākās arī jauna ēra Gada Auto “dzīvē”. Tagad atskatoties neticami kā lapa “izaugusi”.
Es par portālu uzzināju kādus 10 gadus atpakaļ , bet nebija laika tam visam un tā kautkā neaizgāja tas viss , bet tad laikam kādu gadu atpakaļ pamanīju iAuto atkal un papētot vairāk sapratu ka ir daudzas lietas kas intresē un par cik ar tehniku uz Tu jau no bērnības un ir lietas par ko gribas zināt Citu viedokli un padalīties ar Savu praksi par tehniku un visu kas ap to tagat nu līdz ausīm ieksā un pat super , tāds azarts aizgājis.
Apskatījos “pasē”, ka iauto esmu jau kopš 2002. gada 30. oktobra. T.i. ilgāk nekā esmu precējies :D
Tolaik man vislabāk gāja pie sirds tieši Lasītāju pieredzes stāsti (https://iauto.lv/mansauto/) par saviem auto. Diemžēl reti kāds apraksts bija tāds saturīgs. Jau tad sāku likt aprakstus arī par saviem auto (Ciroen C3, Citroen Xsara Picasso, Honda FR-V un par pirmo Honda CR-V arī).
Jāsaka gan, ka pirms 20+ gadiem portālā bija ļoti daudz spama un heita. Atceros Edzulis, kaislīgu BMW fanu. Droši vien var salīdzināt ar vēl nesen diezgan aktīvo Golf II fanu msh. No vecajiem laikiem man ir saglabājies kontakts ar VWfanu, kurš gan nu jau diezgan sen te portālā nav manīts un jau sen nebrauc ar VW. Šķiet, toreiz viņam bija VW Jetta ar gana jaudīgu motoru. Pēc tam Opel Meriva, kurai bagažniekam iekšā kaut ko laboja ar skoča palīdzību :D
Interesanti, ka vēl ar vienu useri (publiski neminēšu vārdu) tiekamies divreiz nedēļā kopīga hobija ietvaros.
Ar Māra ienākšanu iauto portāls pamazām pārvērties par saturīgu un interesantu portālu. Ienāku te gandrīz tikpat bieži kā Delfos.
Ir tiešām interesanti redzēt, kā šo gadu laikā ir mainījušies paši lietotāji, viņu dzīves uzskati, pieredze, pagalmā esošie auto. Salīdzinājumam, 2004. gadā es nopirku savu pirmo jauno auto - Citroen C3 par 11 100 EUR. 2023. gadā - Honda CR-V par 44 431 EUR. Precīzi 4x dārgāks.
Pateicoties iauto, man ir iespēja vienam no pirmajiem uzzināt ne tikai auto aprakstus, bet arī pašam tos patestēt un sniegt savu vērtējumu.
Lai Mārim ir degsme un enerģija turpināt šo kursu!
Es ar no 2002...daudz laika pagājis un dažādi auto izgājuši caur manām rokām - bija mirklis kad bija 3 auto saimniecībā (degvielas patēriņš nekad nebija mazs, jo tas ir mazākais izmaksu grozā) ..pamatā bija 4x4 ..dažs sarūsēja, dažs uz UKR atdots//bet tagad viens palicis...un izmantoju reti ( nav vairs 30k km gadā) - tik cik uz copi aizbraukt vai ko aizvest/atvest...Pēdējā laikā ar velo ( apm 6000 km gadā sanāk) vislabprātāk pārvietojos , sportiski, veselīgi un nav sastrēgumos jāsēž...un parkingi nav jameklē. Kaut kā nav vairs auto kā tāds nav svarīgs ..it sevišķi ņemot vērā pieaugošās izmaksas un strauji krītošo vērtību...kaut kā tā..
Jā arī es esmu “antīka mēbele” šeit. Viens no intersantākajiem stāstiem (diemžēl gan ar skumju piesitienu) saistīts ar derībām iAuto - tad kad vēl IT/IS drošība un personas datu apstrāde nebija “karsta tēma” ap kādu gadu 2009 ( bet varbūt ka pat vēl tuvāk iAuto dzimšanai) , šeit noslēdzu derības ar vienu lietotāju - viņa uzdevums bija “atrast mani”- uzzināt vārdu un piezvanīt uz mobilo, ja tas izdosies tad uzsaucu viņam un kompānijai alu Īru pabā. Zināju ka nav tā ka pavisam neiespējami ( nesen biju licis kaut kādu sludekli vai kaut ko tādu kur bija mans numurs utml.) bet nebija gluži arī tā ka tas būtu super vienkārši. Čalis pēc apmēram 2 stundām piezvanīja - un sarunājām tikšanos īru pabā. Tāds lūk tests par to cik viegli ir cilvēku atrast kurš kaut ko un kaut kur ir publicējis, un “muld daudz”. Un es neesmu un nebiju ne draugos, ne Facebook ne arī kaut kur šausmīgi citādi redzams.
Pēc būtības jams no redaktora vai pietuvinātas personas sameklēja to manu sludekli - dabūja numuru, + pēc IP adreses noteica kurā kompānija potenciāli strādāju - piezvanīja sekretārei un “sociāli sainžnierēja” visu tā ka sekretāre nodeva mani ar visām “lupatām” :D:D:D
P.S. Tā mēs ar viņa kompāniju sadzērām dārgāko alu ko varēja dabūt Īru pabā Vecrīgā, bet diemžēl puiša vairs nav, RIP
Iauto portāls man paticis vienmēr. Agrāk dažbrīd šeit rakstīju forumā, komentāros, bet pēdējos gados nav sanācis - visdrīzāk sakarā ar profesijas maiņu. Jau trešo gadu braucu ar fūri pārsvarā pa Latviju, nedaudz arī Lietuvu un Igauniju. Portālu lasīt aizvien turpinu.
Ārpus darba braucu ar 2020.gada KIA-Sportage 1,6 CRDi. Nobraukums tagad 75 tūkst.km. Būtiskākais fakts - nesen bija pamatīgs dzinēja remonts. Labi, ka garantijas ietvaros, jo KIA ir septiņu gadu garantija.
Portālam ,,Iauto,, novēlu tā turpināt un lai raženi nākamie 25 gadi!
iAuto šogad 25 - ceturtdaļgadsimtu kopā ar Latvijas autobraucējiem
Šogad iAuto atzīmē 25 gadu jubileju. Tas ir nozīmīgs posms ne tikai portālam, bet arī visai autobraucēju kopienai, kas šo gadu laikā ir veidojusi iAuto saturu, diskusijas un identitāti.
Mēs vēlamies šo jubileju atzīmēt kopā ar jums – cilvēkiem, kuri iAuto ir lasījuši, komentējuši, diskutējuši, lamājuši, apvainojušies, vai vienkārši piedalījušies.
Aicinām iesaistīties divos veidos:
1. Dalīties ar savu pieredzi un atmiņām par iAuto
Pastāsti savu stāstu – kā iAuto ir bijis daļa no tavas ikdienas vai kāds notikums, diskusija vai raksts ir palicis atmiņā, kad tu pirmo reizi šeit reģistrējies ar navigators.lv vai one.lv epastu 💻📩
Interesantākos un spilgtākos stāstus publicēsim portālā, veidojot kopīgu iAuto vēstures atskatu.
2. Piedalīties jubilejas pasākuma idejas radīšanā
Mēs plānojam īpašu iAuto jubilejas pasākumu un vēlamies, lai tas atspoguļo kopienas intereses.
Tāpēc aicinām izteikt savas idejas par formātu un tā saturu:
3. Simboliskas pateicības dāvaniņas mūsu aktīvākajiem
Esam jau iesākuši izstrādāt un realizēt dažādas pateicības dāvaniņas ar iAuto simboliku mūsu aktīvākajiem lasītājiem un autoriem. Ir šāda iAuto beisbola cepures ar flexfit gudro gumijas risinājumu. Ko vēl būtu vērts vērtīgu izdarīt?
Izsakiet savus priekšlikumus un idejas – labākos risinājumus realizēsim kopā.
iAuto 25 gadi ir kopīgs sasniegums, un šī ir iespēja to atzīmēt!