Sadursme ar kravas auto un kūlenis (+ video) 16

 
iAuto | 14.septembris 2017 16:31

Video autors nolēmis apdzīt divus vienu aiz otra braucošus kravas transportus. Kad ātrums jau uzņemts, to pašu manevru uzsāk arī otrās kravas mašīnas šoferis un, lai gan kontakta ar vieglo mašīnu nav, video autors savu spēkratu novaldīt nespēj un saduroties ar pirmo fūri, nobrauc no ceļa un apgāžas.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 14.septembris 2017 17:06
2 2 Atbildēt

Eu nu paga, te nav klasiskais priekšā braucošais negarantētājs? Un šoreiz profesionālis? Tā vispār var būt?

Vernons 14.septembris 2017 18:03
2 0 Atbildēt

Var un kā vēl var! Nu un cik no Jums tādu ir, kas var un prot novērtēt situāciju uz ceļa? Kādai bija jābūt smagā rīcībai? Un kā būtu jāreaģē vieglajam"? Vai Jums ir priekšstats, kā tas notiek, piemēram, Vācijā?

Uzliekam par pienākumu, saskaņā ar CSN rakstīto, priekšā braucošam, to mazumiņu izpildīt un šādi pekstiņi uz ceļa nebūs!!! Priekšā esošais ar savu rīcību nav mācīts garantēt drošību! Bet CSL 19. pantā rakstīts, ka tas jādara katram.

650 15.septembris 2017 0:51
3 0 Atbildēt

vācijā vai itālijā viņš piedrisīs bikses un visu kabīni- tapc ka šāda situācija tur būs ik uz soļa

tā dauņi un p-asi uzvedas, kuru izvēlētais uzvedības modelis neparedz nedz atteikšanos no manevra neparedzētā gadījumā, nedz izpratni par to kas vispār ir neparedzēts gadījums un kas ir ikdiena, uz ko vnk būtu jābūt gatavam jebkad un jebkur

zābaks 14.septembris 2017 17:12
2 0 Atbildēt

Pirmkārt filmētājs pa pretējo joslu brauc, nevis apdzen. Līdzīgi kā tas lietotājs, kurš uzsāka apdzīt Ainažos un pabeidza Saulkrastos, pēc tam bļaujot par piešūto agresīvo braukšanu.

Otrkārt starp smagajiem nebija 35 metru distances. Ko arī varētu klasificēt kā agresīvu braukšanu.

ES 16.septembris 2017 0:14
0 0 Atbildēt

pirmkārt, CSN ir rakstīts ka neievērot distanci ir atļauts ja grasies veikt apdzīšanu/apsteigšanu, ar vieglo arī sāc apdzīt atrodoties 35 metrus no priekšā braucošā?

DALJNOBOJS 14.septembris 2017 17:48
8 1 Atbildēt

vainīgs smagais

Bet IAUTO noskatījos video vairākas reizes, kāds kūlenis vienkārši reģistrātors nolidoja no stikla.

Vernons 14.septembris 2017 18:05
8 0 Atbildēt

Jāiemācās braukt arī pa ceļa nomali, ne viss par katru cenu "ķert asfaltu", kurš bija jāpamet!

k442 14.septembris 2017 18:31
10 1 Atbildēt

Šai domai piekrītu 100%, pats vainīgs, ka rausta stūri pārāk daudz bez vajadzības!

Kanibaals 14.septembris 2017 23:15
2 1 Atbildēt

Nebija gatavs raut atpakaļ uz asfalta, ja tā lēni spiežas pie asfalta nomales atpakaļ, tad sanāk lēciens. Tas pats arī ja brauc pa tramvaja sliedēm un mēģina piespiežoties uzlekt uz tām atpakaļ.

650 15.septembris 2017 0:38
3 0 Atbildēt

Ok, pa šito vajg parunāt- jo īstais gadalaiks tuvojas....

Šis te Lēciens dažkārt sanāk tieši tiem, kuriem nav sajēgas par to un vispār ne par ko.Pie veiksmīgākas sagadīšanās vai ziemā tas itin bieži mēdz beigties pretējā joslā vai pretējās ceļmalas kokā ar pasažiera puses durvīm....

Jo, tas spiedējs/griezējs griež stūri un jūt ka mašīna neklausa- tapc viņš pagriež vēl vairāk, un, kad "aizķeras", tad izlec ar izgrieztiem riteņiem. Jo viņam neviens nekad nav mācījis, ka jālec ir drusku uzšūpojot un ka uzreiz momentā ir stūri jāgriež atpakaļ.Dārgie milzīgie zvaigžņoto slavenību portreti un plakāti ceļmalā un Csdd nodaļas televizoori mums (diemžēl) to nevēsta.

Der padomāt arī par to, kāda ir to daudzo ākstu reālā kvalifikācija un kas tie vispār par auto, kad tik bieži to novērojam.Es saprotu nu tur krievu suuda priekšpiedziņas ladu var pēkšņi samest uz līdzenas vietas, bet tak viņiem tas notiek masveidā un ar dajebkuras markas hlamu.

Kanibaals 15.septembris 2017 10:08
1 0 Atbildēt

Tāpēc, ka tas ir neintuitīvi griezt atpakaļ stūri kamēr auto nav vēl izdarījis to ko no viņa gaida. Lasīt, klausīties neviens neko negrib, grib tik braukt ar savu auto un lai tā braukšana ir muļķu droša. Tāpēc arī tiek arvien vairāk strādāts pie mašīnām-auklēm, lai vēl vairāk analfabētu varētu ar tām braukt. Tā teikt analfabēti nekur nav pazuduši, vienkārši tagad tiem ir pieejams internets(un pat auto).

CSDD mūs aicina skatīties divreiz, vai ievērot nerakstītos likumus(kā būtu ja tos vienreiz pierakstītu?)

Jorens 15.septembris 2017 10:08
1 3 Atbildēt

Furas brauc loti bailigi,neko nevar zināt ko viņi darīs,vai guļ jau sava buda.DBLI

ES 15.septembris 2017 12:16
2 1 Atbildēt

Pats vainīgs, neredz ka smagais uzsācis apdzīšanu....un vēl rausta to stūri kā satrakojusies bāba!!!

dsa 15.septembris 2017 18:46
0 0 Atbildēt

Kārtējais apliecinājums tam, ka portāla vadībai nav tehniskās izglītības...

Honza 17.septembris 2017 3:38
0 0 Atbildēt

Labi vieglā vadītājs sapinās meistarībā,bet kāpēc priekšā braucošais smagais negarantēja drošību?!!!

Honza 17.septembris 2017 3:57
0 0 Atbildēt

Iespējams nebūtu neko rakstījis,bet daži personāži izved no pacietības.

@Vernons.Kurš atbild par priekšā braucošā drošību,ja viens idiots nesas garām visiem un itinnemaz neskatās pretimbraucējus?Vārdsakot garantēju drošību idiotam,aizmugurē braucošajam,pretimbraucošajiem,bet kurš garantēs drošību man?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti