Matīss: Būtu jāatgriežas pie autoceļu preventīvās kaisīšanas (+ video) 43

 
Nozare.lv | 14.janvāris 2015 16:36

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus uz Latvijas autoceļiem ziemas laikā, būtu jāatgriežas pie autoceļu preventīvās kaisīšanas, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Pēc Matīsa domām, tas varētu būt vienīgais veids, kā uzlabot braukšanas apstākļos šādā situācija, kad nav stabila ziema un uz autoceļiem regulāri veidojas apledojums. Ministrs norādīja, ka savulaik Latvijā jau tika veikta preventīvā autoceļu kaisīšana, tiesa gan, tā reizēm saskārusies ar sabiedrības neizpratni, proti, kāpēc kaisa sāli uz sausa ceļa.

Ja preventīvās kaisīšanas dēļ būs nepieciešami papildu līdzekļi, tie tiks meklēti un nepieciešamības gadījumā prasīts papildu finansējums valdībā.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss Foto: iAuto.lv

Kā norādīja Matīss, nedrīkst pieļaut, ka netīrītu ceļu dēļ iet bojā cilvēki. Patlaban nav iemesla runāt, ka ceļu tīrīšanai trūkst finansējuma, jo rit tikai gada otrā nedēļa. Tāpat nedrīkstot aizbildināties, ka nevar tērēt līdzekļus, jo tie varot pietrūkt autoceļu uzturēšanai vēlāk. Arī šādā gadījumā papildu finansējums tiks prasīts valdībā.

Vienlaikus ministrs atzina, ka ne vienmēr teikt, ka tikai ceļu stāvoklis ir pie vainas ceļu satiksmes negadījumos. Piemēram, šodienas avārija Vitrupē notikusi pusstundu pēc ceļa nokaisīšanas avārijas vietā.

Kā ziņots, šogad uz Latvijas ceļiem bojā gājuši jau vismaz 13 cilvēki. Melnā statistika tika papildināta otrdienas rītā, kad situācija uz ceļiem apledojuma dēļ vietām bija katastrofāla. Smagu avāriju dēļ vairākas galvenās šosejas tika bloķētas vai daļēji bloķētas.

Matīss iepriekš paziņoja, ka atbildīgajiem dienestiem un iestādēm - gan drošību uzraugošām, gan atbildīgām par autoceļu stāvokli - uzdots sagatavot analīzi par pēdējo divu nedēļu notikumiem, kad uz ceļiem noticis liels skaits autoavāriju. Tāpat esot jāsagatavo priekšlikumi turpmākajai rīcībai, tostarp to, vai nepieciešami kādi grozījumi normatīvajos aktos.

Zemāk redzamajā video apskatāma intervija ar VAS ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' valdes priekšsēdētāju Vladimiru Kononovu, ar kuru tiek pārrunātas autoceļu uzturētāju funkcijas, atbildība un budžeta izlietojums.

Izveidojušos situāciju plānots pārrunāt Ceļu satiksmes drošības padomes ārkārtas sēdē 26.janvārī.

Izsaki savu viedokli un priekšlikumus komentāros, vai arī piedalies iAuto aptaujā šeit >>>

 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
raikins 14.janvāris 2015 10:46
40 1 Atbildēt

Agrāk kaisija ar smilti kam piemaisīta sāls un nebija nekādu problēmu. kūstōt vispār nekas neslīd jo smilts ledū iekususi un virsma abrazīva. Brauca žigulīši ar plikām riepām un visidzīvi. Un visvairāk jau pie vainas ir blīve stap stūri un sēdekli;)

Norča 14.janvāris 2015 11:08
34 7 Atbildēt

Es arī uzskatu,ka Latvījā ir reāla blīvējuma problēma starp stūri un sēdekli.Pats esmu dažām blīvēm blakus sēdējis,kājas aukstas,un nejau tas,ka kautkas nelikumīgs notiek,vienkārši var redzēt,ka cilvēka kustības un reakcījas laiks nesakrīt ar mašīnas kustības ātrumu.Kā arī neesmu nevienu profesionālo šoferi dzirdējis žēlojamies par slikto ceļu stāvokli LV,neskaitot pāris vecus stagnātus,kas žēlojas pārsvarā par visu uz pasaules.

LMT 14.janvāris 2015 10:19
20 37 Atbildēt

Iesaku atgriesties pie CSDD vadības izformēšanas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti