Šogad avārijas bedru remonts izmaksājis gandrīz 145 000 eiro

 
Nozare.lv | 12.februāris 2015 7:38

Šogad avārijas bedres ir salabotas gandrīz 2650 kvadrātmetru (m2) platībā un bedru remonts ir izmaksājis gandrīz 145 000 eiro, aģentūru LETA informēja "Latvijas autoceļu uzturētājā" (LAU).

Kā skaidro uzņēmumā, ziemas sezonas laikā LAU remontē satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres.Avārijas bedru remonta galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un nodrošināt satiksmes drošību.

Patlaban LAU resursi esot pietiekami, lai nodrošinātu avārijas bedru remontu uz valsts autoceļiem. Uz augstākās uzturēšanas klases autoceļiem jeb A klases ceļiem avārijas bedres tiek salabotas 24 stundu laikā, B uzturēšanas klases autoceļiem - piecu diennakšu laikā, C uzturēšanas klases autoceļiem - nedēļas laikā un uz D uzturēšanas klases autoceļiem - divu nedēļu laikā.

Masveida bedrīšu remonts tiks uzsākts, kad iestāsies tehnoloģijai atbilstoši laika apstākļi, proti, diennakts vidējā gaisa temperatūra būs virs plus 5 grādiem pēc Celsija.

LAU aicina autovadītājus zvanīt uz Satiksmes informācijas centra diennakts tālruni 8000 5555 un informēt paravārijas bedrēm uz valsts autoceļiem.

Satiksmei bīstamās bedres parametri - laukums ir lielāks par 0,1 m2 un tā ir dziļāka par pieciem centimetriem.

LAU skaidro, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra dienas laikā ir virs nulles un naktī zem nulles pēc Celsija, uz autoceļiem pastiprināti veidojas bedres. Tāpat uzņēmumā uzsver, ka bedru veidošanās ir atkarīga no dažādiem faktoriem - mitruma daudzuma uz autoceļa, satiksmes intensitātes, autoceļa seguma vecuma un citiem. Vienlaikus uzņēmumā nekomentē, vai avārijas bedru lāpīšana šogad ir intensīvāka nekā iepriekšējos gadus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti