Kustība aplī, vai arī kā pareizi iebraukt un izbraukt no apļa (+ video) 68

 
9.februāris 2017 13:54

Ir jau runāts un rādīts par kustību aplī, šeit vēl viens mēģinājums.

iAuto viedoklis: Jā, aplī ir jamāk braukt. Pirmā josla ir, lai nogrieztos pa labi nākošajā nobrauktuvē!

Var jau visu atbildību likt uz autovadītājiem, taču sarežģītākie apļi Rīgā ir vienkārši nepareizi uzbūvēti. Tas pats jaunais plašā un brīvā vietā uzbūvētais Dreiliņu aplis, jaunais ceļš paralēli Kaivas ielai un otrs jaunais aplis (pie Rimi), kur drīzumā būs arī IKEA. Nepārdomāti un tuvredzīgi risinājumi, jo jau pirmajā gadā pēc to nodošanas ekspluatācijā veidojas gari sastrēgumi - precīzāk, tieši starp abiem šiem apļiem. Un, protams, uz pārējiem pievedceļiem.

Kas tad tik nepareizs? Aizbrauciet te pat uz Ventspili un pamācieties, kā izplānot un būvēt apļveida krustojumus. Kaut kas līdzīgs jau ir redzams Ulbrokas aplī. Viens no pirmajiem noteikumiem ir, ka pirmā josla automātiski aiziet nākošajā iebrauktuvē pa labi...

Ja Tev ir fotogrāfijas vai video no avārijas, videoreģistratora, Ceļu policijas vai citām nebūšanām uz mūsu ceļiem, tad sūti tās iAuto.lv redakcijai uz sociālajiem tīkliem FacebookDraugiemTwitter vai uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

Pieraksties iAuto YouTube kanāla jaunumiem - abonē šeit >>> te video parādās ātrāk!

 
Visi komentāri
 
9.februāris 2017 14:02
24 11 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu šitam džekam. Tam sviestam ar braukšanu pa ārmalu vienreiz ir jābeidzas.

PV 9.februāris 2017 14:25
26 4 Atbildēt

Pamatideja autora ieteikumam, protams, ir pareiza! Bet vēl viens gudrītis, kā arī Timrots savā sižētā, nostājies pie apļa pienākošās Lubānas ielas un gudri skolo, neredzot, varbūt nezinot situāciju kopumā.

Pareizi raksta iAuto savā komentārā, ka aplis ir nepareizi uzbūvēts!

Autor, lūdzu, nostājies uz Juglas ielas, kas pienāk pie šī paša apļa. kad šī Juglas iela aiz Tevis ir krietni sastrēgusi. Piemēram, ja Tev vajag iebraukt aplī un izbraukt no tā, izlaižot vienu (Kaivas) ielu, Deglava ielā. Pēc pareizajiem ieteikumiem šādā situācijā vajadzētu iebraukt aplī uzreiz otrajā joslā. Bet to ne uzreiz izdosies paveikt, jo intensīvā satiksmē otrā joslā būs kāds auto un Tu, gribot ievērot labo praksi, gaidot drošo brīdi trāpīt otrajā joslā, kavēsi aiz sevis stāvošos auto vēl vairāk! Savukārt, ja iebrauksi pirmajā joslā, vienkārši līdz Deglava ielai nepaspēsi pārkārtoties otrajā joslā un atgriezties atpakaļ pirmajā, lai izgrieztos Deglava ielā. Gribi negribi, nāksies Kaivas ielai pabraukt garām, braucot pa apļa ārējo, labējo joslu. Un tas viss dēļ tā, ka ne visas ielas pie šī apļa pienāk ar divām braukšanas joslām vienā virzienā, lai vari pirms iebraukšanas aplī nostāties otrajā joslā un droši sagaidīt brīdi, lai droši iebrauktu aplī otrajā joslā. Tā lūk, autor!

Bet par ideju kā tādu, es tikai par!

gunbox 9.februāris 2017 17:14
6 7 Atbildēt

Es Jums ar Jaani nepiekritīšu. Es braucu tieši tā kā video stāsta, neatkarīgi no posma garuma starp ieeju/izeju. Jūsu minētajā vietā samazina ātrumu un kārtojas iekšā. Visdrīzāk jūsu problēma ir laicīga pagrieziena nerādīšana. Tur uz izbraukšanu pagrieziens ir jāslēdz otrajā joslā jau pirms iepriekšējās izbraukšanas, informācijai un tas, ka aplis ir liels, nenozīmē, ka tur ir obligāti jābrauc uz 50km/h un tieši uz tāda ātruma jātiek ārā no apļa.

jaaanis 9.februāris 2017 14:39
19 6 Atbildēt

Daļēji piekrītu. Piekrītu , ka jābrauc apļa iekšējo joslu un uz ārējo malu pārkārtojamies tikai pirms izbraukšanas, bet ir apļi kur attālums starp izbraukšanu un iebraukšanu ir pārāk mazs, lai netraucētu citiem iebraukt aplī un pats uzspētu pārkārtoties un izbraukt no apļa. Piemēram, aplis Lubānas un Deglavas ielas galā, ja nepieciešams nogrizties uz Kaivas ielu un ir INTENSĪVA satiksme no Juglas ielas, tad uz ārējo joslu pārkārtošos jau pirms Juglas ielas. Pretējā gadījumā būs jāapstājas apļa vidējā joslā un jāgaida kad pa ārējo joslu braucošie (iebraukuši no Juglas ielas) atļaus nogriezties, rezultātā tāpat pa Juglas ielu braucošajiem ir jāapstājas + apstājoties vidējā joslā radu traucējumus citiem pa apli braucošajiem. Uzskatāms piemērs www.google.lv/maps/@56.9441...2!8i6656?hl=lv

jaaanis 9.februāris 2017 14:41
2 0 Atbildēt

Kamēr raktīju garo komentāru PV to pašu vietu aprakstīja :)

Jānis 10.februāris 2017 10:21
0 0 Atbildēt

Rīgā ir Augusta Deglava iela.

Kādēļ vairākiem cilvēkiem tīk to ielu dēvēt par Deglavas ielu?????

2.5" 10.februāris 2017 12:21
1 1 Atbildēt

Tiešām,cik var grābt lētu popularitāti runājot pareizas lietas nevietā.Mēs vienkarši esam nepareizi ļaudis,tie tukstošiem apļotāju.

xxx 9.februāris 2017 15:20
2 1 Atbildēt

Pareizi brauks tikai pareizie šoferīši,bet kas ir auni tie arī kā brauca, tā arī brauks un neviens viņus neizmācīs.Nebūtu jau slikti ja visi to pareizo braukšanu ieverotu.

650 9.februāris 2017 15:24
4 3 Atbildēt

Paldies šī video autoram par centību un "uzdrīkstēšanos" atkārtot n-to reizi vienu un to pašu. Lai pietiek pacietības un lai veicas, īstenojot šo Neiespējamo Misiju!

Atbildīgajām personām derētu iztērēt kādu pusmiljardu eur un uzstādīt plakātus un video ekrānus- tā, lai sastrēgumā esošajiem šādi ieteikumi katru dienu būtu acu priekšā. Jo- "pierādīt sevi trasē" mums pašlaik māk aptuveni 4/5 vadītāju (protams, ka dārgie un mākslinieciski nevainojami noformētie plakāti to Veicina...;). Taču iemaņas braukt pa riņķi un/vai loģiski domāt mums ne kuram katram ir ģenētiski dotas. Gan jau ka šodienas video autors ""pats ir"" sistemātisks ātrumpārkāpējs un sižetu ir uztaisījis slēptā nolūkā,tā lai viņam pašam t.s. "lochi" nemaisās pa kājām ;DDD

Savukārt te pieminētais kaut kāds tur Zebras autošova "virsvadītājs" bija savulaik uztaisījis ne vienu vien ievērības cienīgu sižetu- kā pareizi vicināt pirkstus un ko ir "jādara" ar pagriezienrādītaju iebraucot aplī, vai "lietot rāvējslēdzēju" tikai 2x dienā uzvelkot/novelkot bikses vai tomēr teiksmainā izteiksmē par to ""atcerēties vēl kaut kur"" utttttt, taču visi viņa ""iepriekšējie nopelni"" ir aizmirsti un 600x nozākāti.

Un šodien labprāt jebkurš no mums būtu gatavs pieskriet un iekost viņam dibenā vai vismaz biksēs- vēlams no mugurpuses un tad fiksi aizskriet prom, neatklājot savu identitāti ;)))

klifs 9.februāris 2017 15:38
5 2 Atbildēt

Ļoti veiksmīgi piemeklēts milzīgs aplis ar milzīgiem attālumiem starp iebrauktuvēm lai demonstrētu "pareizo" braukšanu. Labāk nodemonstrē savu meistarību neradot avārijas situācijas kaut vai tajā pašā aplī pie kura stāvēji sižeta sākumā. Un pacenties auto aprīkot ar vairāk kā vienu kameru salonā.

Bils 9.februāris 2017 18:47
2 0 Atbildēt

Tas ir viens un tas pats Mūkusalas (ielas) aplis, visa sižeta garumā!

Nortel 9.februāris 2017 15:48
2 6 Atbildēt

Nepiekrītu autoram. Braucot tā kā viņš grib korķis vienkārši no iebraukšanas tiek ienests dziļāk aplī, čakarējot satiksmi nu jau visiem. Apļi ir lētākais veids kā sačakarēt satiksmi.

gunbox 9.februāris 2017 17:08
4 0 Atbildēt

Muļķības. Apļi spēj norīt daudz lielāku plūsmu kā ja tur būtu krustojums. Pārnesas dziļāk tikai tad, kad sarodas pārāk daudz atsaldeņu vienā vietā. Vienīgi tajā varētu piekritst, ka 50% autovadītāju neprot braukt pat pa taisni, kur nu vēl aplī.

eperc 9.februāris 2017 15:52
6 3 Atbildēt

ja pamainīs noteikumus, ka aplī priekšroka ir kreisajā pusē braucošajam tad braukšu pareizi, bet tagad - NĒ.

Nosauciet man vismaz 1 iemeslu, kāpēc man vajag kaut ko palaist un pēc tam riskēt, nervozēt un cerēt, ka mani palaidīs izbraukt.

experc 9.februāris 2017 15:58
2 2 Atbildēt

video par ko citu. Es domāju par klasiku, kad visi brauc pa ārmalu

ABECEDE95 9.februāris 2017 16:34
11 0 Atbildēt

Pamatmesedžs ir skaidrs, ir arī savs saprāta grauds tajā video. Bet. Kamēr nemainīsies satiksmes organizācijas metodes un ceļu satiksmes noteikumi rotācijas lokos, viss paliks, kā bijis. Tāpēc, tuvojoties lokam un redzot ceļazīmi "Dodiet ceļu", es allaž atceros, KAM viņa ir uzlikta. MAN viņa ir uzlikta, nevis tiem, kuri jau lokā.

650 9.februāris 2017 17:01
5 4 Atbildēt

Respektīvi, kamēeer netiks pieņemti Īpaši MK Noteikumi, kamēr nebūs Saiemas Lēmums un kamēr nebūs skaidri gaiši definēta EU Regula ar 1069 pantiem un 12699 apakšpunktiem- man ir vienkārši po---uj.

Autoru uz sutkām, mašīnu uz štāf-stāvvietu, kameru miskastē un SD karti nosūtīt IeM uz expertīzi. Punkts.Fūu.....

ABECEDE95 9.februāris 2017 20:42
0 0 Atbildēt

Nepārspīlē ar štrafstojankām.

Kamēr citādāku uzvedības modeli lokā nepadarīs par obligātu ar likuma spēku un kamēr VALSTS nepiedraudēs ar sankcijām -

visi turpinās braukt, kā ierasts. Un iepūt. Tādi timroti vai videorullīša autors var vai no biksēm lēkt ārā - dačukam un kolhozniekam nospļauties.

re:650 10.februāris 2017 12:25
4 0 Atbildēt

Un kātad izšķirs mūsu strīdu būkšķa gadījumā-pēc likuma,vai pēc šī video un Tavas kaismīgās runas?

ABECEDE95 10.februāris 2017 12:29
2 0 Atbildēt

+1 000 000!

Vernons 10.februāris 2017 12:36
1 2 Atbildēt

Abus būkšķī iesaistītos atzīt par vainīgiem! CSL 19. panta 3. punkta ignorēšana! Nav citas izvēles. Vismaz pagaidām.

Pļurkt 9.februāris 2017 17:02
4 5 Atbildēt

Tām CSDD dāmītēm ar garajiem un uzkrāsotajiem nadziņiem nevajadzēja no ceļu satiksmes noteikumiem izsvītrot veselu nodaļu par apļveida krustojumu izbraukšanu!! Pirms izsvītrošanas viss bija uzrakstīt melns un balta, ka: "pa pirmo joslu var braukt tikai lai uzbrauktu uz apļveida krustojuma un lai nobrauktu no tā!!

Latvijā poliči tam diži nekad uzmanību nebija pievērsuši, bet Lietuvā bija laiks kad poliči tieši šo aspektu ĻOTI acīgi skatījās un sodīja pa pilnu programmu par neievērošanu!

Ideāls piemērs ir Jēkabpilī (Kruspils pusē) uzbraucot uz tilta pār Daugavu. Es vēl NEKAD neesmu redzējis ka būtu kaut viens braucējs kas uzreiz iebrauktu 2. joslā un tikai PIRMS nobraukšanas no apļa iebrauktu 1. joslā.

Vai citiem vārdiem sakot es VIENMĒR tās 3/4 apļa izbraucu krietni ātrāk kā VISI braucot 2/4 apļa, jo momentā iebraucu 2. joslā un vālēju.

Precīzi tas pat ir Koknesē pa abiem apļiem lai uzbrauktu uz Tīnužu ceļa = PILNĪGI VISI min pa 1. joslu abus 3/4 apļus!!

Par apļiem ar 3 un vairāk joslām pat nav vērts muti dzisināt (Slāvu tilta aplis)!!!

gunbox 9.februāris 2017 17:24
2 2 Atbildēt

Vispār jau video autors nolažoja. Pats tikko runāja, ka braucam aplī trešajā, ja nevajag otrajā izbrauktuvē, bet pats nez kāpēc iekārtojas otrajā joslā.

Man šo pareizo apļa izbraukšanu instruktors dzina iekšā 4 nodarbības un esmu par to pateicīgs. Nav nekad problēmu. Kā zinu, ka vajag tālāk par otro, tā uzreiz uz trešo kārtojos. Elementāri.

Un kas vēl, ja neizdodas izbraukt no apļa dēļ "iesācējiem" ar 20 gadu stāžu, kuri nez ko nevar sadalīt, var arī apbraukt vēl vienu apli un izbraukt, kad idiņi būs aizbraukuši.

Risinājums ir apļos uzvilkt nepārtrauktās līnijas kā Timrots ir minējis. Un lai policisti kāš piķi. Ha... bet patiesībā viss taču ir tik elementāri, vai ne? CSDD vienkārši ir noslīdējusi līdz valdības bezjēdzīgajam līmenim.

ABECEDE95 9.februāris 2017 20:52
5 0 Atbildēt

Vidusmēra letiņa provinciālisms nebeidzas!

CSDD NEORGANIZĒ SATIKSMI! CSDD reģistrē transportlīdzekļus, eksaminē vadītājus un (zināmā mērā) līdzdarbojas tehniskajā apskatē. Un viss.

Satiksmi organizē pašvaldības un / vai VAS "Latvijas valsts ceļi".

Noteikumus pieņem ministrijas.

Vernons 10.februāris 2017 8:19
0 6 Atbildēt

To sauc par noziedzīgu politiku ceļu satiksmē, kuru piekopj CSDD un ceļu policija atbalsta CSDD rīcību. 100% Tev taisnība!

ABECEDE95 10.februāris 2017 12:36
4 0 Atbildēt

Vernonam stāsti vai nestāsti, skaidro vai neskaidro - šis tik maļ savu maļamo: CSDD, CSDD, CSDD. :D

Kaut kāds bzdinkš cilvēkam.

Vernons 10.februāris 2017 15:03
0 5 Atbildēt

Un kādēļ Tev tik ļoti patīk šī aplami iedibinātā "kārtība"? Cik noprotu Tu vistuvāk šīm nejēdzībām stāvēji.

ABECEDE95 10.februāris 2017 15:51
4 0 Atbildēt

Tak` izbeidz vienreiz kladzināt "CSDD CSDD!!!" ne pa tēmu. CSDD ar ceļazīmju un luksoforu uzstādīšanu vai satiskmes noteikumu izsludināšanu nav nekāda sakara. Varbūt "Rīgas satiksmi" sāksi vēl vainot? Noskaidro attiecīgo iestāžu kompetenci pirms kladzini. Kā tāda tirgus klukste.

Vernons 10.februāris 2017 16:06
2 6 Atbildēt

Šis ir super labs! Žēl ka nav 1. aprīlis.

650 9.februāris 2017 17:24
1 1 Atbildēt

Tur pie Mūkusalas apļa (nogriežoties no viņa gan uz Bausku gan uz Ulmaņgatvi) kādreiz (pirms gadiem 10...) ikdienā stāvēja ments un ar kameru un filmēja tos, kuri (viņaprāt) nogriezās nost, nepietiekoši ātri ieņēmuši labējo rindu.Cik zinu, piesieties varēja arī par ikdienišķu situāciju, kad "kāds nepalaida". Toties TAGAD sen jau tas nav novērots.

Jebkurā gadījumā- ja nebūt pašam par idiņu un ja nesastapt akkurāt tur un tieši tajā brīdī kādu "īpašo Papuasu" no sērijas "es savu Pilsonisko Nostāju izrādu Nelaižot un Nosodot.....), tad visi brauksim mierīgi.

Ja uztaisīt arī šo Forumu par dažādu apbižoto un papuas-veidīgo personāžu "Tribīni"- nu tad uz "Kārtību Savā Dzimtenē" var cerēt vismaz vēl gadus 30, kamēr no LValsts uz neatgriešanos izbrauks vēl kādi 66% no atlikušajiem satiksmes dalībniekiem.

Ja cerēt uz to, ka šajā Forumā lietotāji vismaz kaut cik piedomā pie saviem Viedokļiem un Izteicieniem- iespējams, ka kāds izlasīs un pastāstīs vēl kādam utttt.

Citās (civilizētākās) valstīs/pilsētās (ne uz Bezlimita Autoskrejceļiem, kuri principā "mūs" nekrata!;)) ir kādi vismaz 999666 apļi,kuros vispār attālums starp "nobraukšanas iespējām" ir samērojams ar pāris vai pat pusotru vieglās mašīnas korpusa garumiem- un tur neviens nevienu nedz gaida, nedz lūdz, nedz uzaicina un nekāds milicis ar Zizli biksēs tur nestāv klāt- cilvēki griežās nost arī no otrās rindas un griešās citreiz pat divas rindas vienlaicīgi- neviens nevienam speciāli virsū nebrauc un cits citu vienkārši cilvēcīgi palaiž- tas ir ja tu dari tā,ka citi un tu pats saproti KO tu dari. Ja kāds tur vēlas krustojuma vidū novilkt sev bikses un kaut ko kādam rādīt- tādu tur vnk apbrauks pa jebkuru no iespējamjām pusēm un visos iespējamajos veidos- kamēr ar laiku viņam pieleks "par ko vispār ir Saruna"

anonimikis 9.februāris 2017 17:36
0 0 Atbildēt

Atceramies par mazajiem apļiem. Tur ir cita problēma. Tam, kurš iebrauc aplī, ceļš ir jādod tikai auto, kurš jau atrodas aplī.

Divi tipiskie - Strēlnieku ielas un Valdeķu ielas apļi. Tev nav pienākums dot ceļu tam, kurš vēl atrodas ārpus apļa un tikai taisās tajā iebraukt!

650 9.februāris 2017 18:22
0 0 Atbildēt

Nevienam vispār nav nekāda pienākuma.

Visiem ir vnk po,,,:)

Ja kāds redz, ka pie katra no iespējamajām "mazā apļa" iebraukšanas vietām stāv 100m gara rinda ar lūdzējiem- tak protams nafig viņam tur kādu "ielaist" no malas. Jādomā tak lai pats ar veselu ādu tiek no turienes ātrāk prom

Bils 9.februāris 2017 19:10
9 0 Atbildēt

Leišos, lielajos, garajos apļos, vismaz ar 3-joslu kustību, no apļa pirmās joslas var nogriezties TIKAI pa labi, nost no apļa.

Un arī no otrās joslas drīkst nobraukt no apļa pa labi, nogriežoties, ielas otrajā joslā. Bet visur tāpēc ir sakarinātas virs un saliktas blakus joslām zīmes, kā nogriezties no vai uzbraukt aplī.

Kad pirms pāris gadiem, man kolēģis, pēc nepareizas LV prakses un inerces pabrauca VIĻŅĀ (LT) garām pa ārējo (pirmo) apļa joslu, kas ļāva nogriezties TIKAI pa labi, bija reāla avārijas situācija. Gandrīz dabūja kreisajos sānos...

Aizrādīju šim, ka jāskatās zīmes un LT apļus mēdz organizēt savādāk, lai gan LV tas ir "nerakstīts" likums. Iztēlojās ka nav dzirdējis...

Protams pamatīgi būtu jāmaina noteikumi un jāizvērtē kuros apļos tā var organizēt, Mūkusalas, Slāvu aplis ir tam piemērs. Sakumā avāriju būtu vairak kā vajag un atrastos neapmierinātie.

Kanibaals 9.februāris 2017 19:25
0 0 Atbildēt

Polijā arī labi tagad apļos organizēta kustība, lai gan apzīmējumi ir nedaudz nesaprotami ne vietējiem. Piemēram uz kreisās joslas seguma uzzīmēta bulta pa kreisi un šķiet, ka maldina, ka jābrauc aplī pa kreisi, bet nozīme ir, ka no kreisās joslas jābrauc no apļa izbrauktuvē pa kreisi.

Vernons 10.februāris 2017 8:24
0 0 Atbildēt

www.google.lv/maps/@63.8474...7i13312!8i6656

Umea, Zviedrijā. Pirms apļa viena kustības josla sadalās divās. Pirmā josla nav paredzēta braukt apkārt pa apli.

Kanibaals 9.februāris 2017 19:27
5 0 Atbildēt

Tā kā ikdienā Dreiliņu un Biķernieku apļi ir jāizbraukā tad novērots, ka problēmas rodas tikai no nepārliecinošas braukšanas. Ja veikli iebrauc un veikli prot izbraukt no apļa, tad nav problēmu ne kādu palaist aplī iekšā pārkārtojoties uz otru joslu, ne arī no apļa izbraukt ārā.

JD 9.februāris 2017 22:20
1 0 Atbildēt

Ar vieglo viss ir skaidrs un skaisti.Gribētos redzēt kā ar fūri(piekrautu) izbraukt šo apli no Bauskas uz Mūkusalas ielu?

Linards 10.februāris 2017 1:22
2 0 Atbildēt

Tad kad braukšanu ''krustojumā kur braukšana organizēta pa loku" regulēja attiecīga sadaļa CSN, tad noteikumi bija šādi:"iebraukt aplī drīkst no jebkuras joslas, izbraukt tikai no pirmās. Braucot pa apli joslas mainīt nedrīkst, izņemot kā tikai lai pārkārtotos pa labi. Priekšroka ir tiem satiksmes dalībniekiem kuri pārkārtojas pa labi..."

Palasiet tagadējos CSN! Tur par "krustojumu, kurā jābrauc pa loku" ir viens teikums:

70. Pirms nogriešanās pa labi, pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā transportlīdzekļa vadītājam uz bezsliežu transportlīdzekļiem paredzētās brauktuves laikus jāieņem attiecīgs malējais stāvoklis, kas paredzēts braukšanai attiecīgajā virzienā, izņemot gadījumus, ja jānogriežas, lai iebrauktu krustojumā, kurā jābrauc pa loku (409. ceļa zīme)...

Atliek satiksmes organizēšanu uzticēt ceļa zīmēm un pirms lielajiem apļiem uzstādīt zīmes:

CSN 83. Bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai paredzēto joslu skaitu norāda attiecīgie ceļa apzīmējumi vai ceļa zīmes....

Vernons 10.februāris 2017 8:20
0 11 Atbildēt

Tu gadījumā nestrādā CSDD?

650 10.februāris 2017 2:28
8 0 Atbildēt

Ko te gribētos "palūgt" - lai tie, kuri ir to ideju sapratuši,viņu pēc iespējas popularizē tālāk.Es nedomāju, ka Valsts uzņemsies regulēt, pa kuru rindu aplī braukt un kam un ar kuru pirkstu un ko rādīt. Arī diez vai kaut kur kādā citā valstī tas ir noteikts ar kādu Likumu.

Vēl varētu "palūgt", lai tie, kuri to ideju nesaprot vai neatbalsta, vienkārši pacenšas (pagaidām) neaizpildīt to "otro rindu" pie iebraukšanas aplī. Varbūt lai tomēr labāk uzkavējas pirmajā un kādu laiku to procesu pavēro no malas- kas zin, varbūt ar laiku tā apskaidrība atnāks.

Savukārt ar tiem, kuri top palaisti iebraukt un uzreiz pēc 20m visiem spēkiem metas traucēt palaidējam tikt pie nogriešanās- ar viņiem pašlaik vispār nav ko runāt un lieki tērēt savu enerģiju. Vajag vienkārši ignorēt viņus.Atcerieties to, ka aiz jebkura pajoliņa parasti brauc rindā vismaz daži normāli cilvēki.

Vernons 10.februāris 2017 8:28
1 4 Atbildēt

Tev taisnība!

hm 10.februāris 2017 5:38
0 0 Atbildēt

ventspili ar ši problema ir aktuāla,+ vel pamanas pirms apļa ieslēkt kreiso virzienrāditāju

Vernons 10.februāris 2017 9:59
0 0 Atbildēt
Vernons 10.februāris 2017 8:16
0 6 Atbildēt

Man ir vēlēšanās sarīkot akciju, braucam aplī apkārt pa pirmo joslu un nebraucam no apļa ārā! Paralizējam satiksmi līdz galam, lai policija iejaucas! Varbūt tad Krapša kungam, kā policistam, radīsies apskaidrība, ka CSDD jāpakļauj arestam. CSDD rīcība neatbilst Ceļu satiksmes likuma 19. panta 3. punkta uzstādījumam, kā "citai personai" rīkoties TĀ, lai būtu loģiski CSN. Ne jau mums jāizbeidz noziedzīga politika ceļu satiksmē, bet gan CSDD un policijai, kura to akceptē!

es 10.februāris 2017 11:40
2 3 Atbildēt

Es pie izdevības vienmēr pačakarēju tos pirmās joslas apļotājus - ja man tāds riņķotājs traucē izbraukt, es viņam deguna priekšā strauji padodu kādus 20 cm uz priekšu. Daži apjūk, daži dusmojās, bet šorīt uz tā paša apļa dāmīte klačojoties ar blakussēdētāju vispār nepamanīja - ar slaidu loku apbrauca pa 2 joslu un tikpat slaidi atgriezās labajā un turpināja apļošanu tālāk par vismaz 2 izejām. Pilnīgi p%$#^&uj.....

rt 10.februāris 2017 11:44
2 1 Atbildēt

Bet vai tad satiksmes autobusi un smagie tā nedara? Kā iebrauc aplī, tā pa pirmo apbrauc pusi, pat 2/3 apļa.

Es ieteiktu katram kritiski novērtēt savas spējas un vajadzību gonkot aplī. Braucot prātīgi pa pirmo, nekad nebūsi vainīgs, bez stresa un bieži arī pirmais tiksi no apļa ārā.

Vernons 10.februāris 2017 12:18
0 8 Atbildēt

Tu taču nekad neesi vadījis neko lielāku par vieglo auto!

reku 10.februāris 2017 17:47
3 1 Atbildēt

Jā tieši tā es braucu pa pirmo joslu aplī,jo dzīve ir pierādījusi ka tā tā ir drošāk un prātīgāk.Gāzi nepiedodu neesmu sivēns un dodu iespeju iebraukt aplī pa kadam gribetajam.Vālējot pa otro un nogriežoties tev vairs nav priekšroka un nu jau jaskatās vai palaidīs.

gunbox 11.februāris 2017 20:51
1 3 Atbildēt

Tādiem kā tev jāatrod sevi cienošs instruktors, kurš tev iemācīs izbraukt apli pareizi, nevis dzīs iekšā kā apjāt braukšanas kultūru. Ja jau aplī neievēro nerakstītos likumus, tad arī rāvējslēdzēju arī neatbalsti? Jo tā taču drošāk, vai ne?

Vārdu sakot tu atzīsti, ka dzīve tev nav iemācījusi mācīties, bet tikai drebēt pirmajā joslā. Neesi iemācījies redzēt visus, kas brauc tev apkārt un pieļauju, ka arī spoguļi ie nepareizi noregulēti un lūk arī rezultāts.

Es bez problēmām izbraucu apli un manā skatījumā daudz drošāk ir braukt tieši ne pirmajā joslā.

Draudzeni arī izmācīju, kaut viņai bija 14 gadu pieredze. Tagad brauc pa apli tā kā pieprasa dotajā brīdī CSDD no autoskolām. Un eksāmenā bez pareizas apļa izbraukšanas var arī tiesības nedabūt. Domāju, ka tas ir laika jautājums, ka likumā iekļaus. Pagaidām par agru, jo autoskolu instruktori visus LV neatkarības gadus ir mācījuši lai brauc pēc noteikumiem pa pirmo joslu un nemāca braukt pareizi.

Vernons 10.februāris 2017 12:06
0 1 Atbildēt

Vācija, Berlīne, apļa kreisā pusē atveras jauna josla pretī katrai nobrauktuvei. Aplis ir ar luksoforiem. Atdarināšanas vērts pasākums.

www.google.lv/maps/@52.5146...7i13312!8i6656

rt 10.februāris 2017 13:35
0 0 Atbildēt

Pilnīgs murgs, ne krustojums!

Vernons 10.februāris 2017 14:39
0 0 Atbildēt
Bils 10.februāris 2017 20:47
1 0 Atbildēt

Jā, šis labs, Parīzes slavenākais aplis ap Trumpfa arku, tik video tada švaka satiskme, uz ~30% no manis piedzīvotā.

Pirms gadiem ~5-ciem vai senāk, tur trāpijām ar čoma Audi S6, bija jautri, izbraukt var, daudzi taurē, pats uztaurē, nu tāda savstarpēja čalošana sanāk, kura jāsaprot "es tevi laižu" vai tas nozīmē "nelien dunduk priekšā!" :D

kasinsh79 10.februāris 2017 10:53
2 0 Atbildēt

Interesanti, bet es pēc sižeta, kad redzēju to parādītu netā no Timrota puses pirmo reizi, vairs nevienu reizi (!) pa apli neesmu braucis apkārt pa ārmalu. Vienmēr iebraucu aplī no kreisās joslas, aplī braucu vidējā vai pat kreisajā joslā, nogriezties nekad nav bijusi problēma, kur man vajag (no labās malējās joslas, protams).

Bet, konkrētajā aplī ne reizi vien esmu novērojis mācībnieku (kuru māca kāds sasodīts tups instruktors), kam liek braukt pilnu apli LABAJĀ JOSLĀ. Tas ir īstens WTF???

650 10.februāris 2017 14:10
7 0 Atbildēt

Tas vispār ir viens no viņa (PT) lielākajiem un svarīgākajiem nopelniem Nācijas labā.Tur tūkstoši to redzēja, un, neskatoties uz arī toreiz naidīgo apspriešanu un apriešanu- tas ieteikums aizgāja. Tātad, sabiedriskajai domai un nostājai tomēr kāda "teikšana" te ir.

Līdz tam braukšana aplī pa citām joslām tika uzskatīta par huligānisma izpausmi, pārkārtošanās uz pirmo pirms pašas nogriešanās tika traktēta kā rujš CSN pārkāpums ("rupja-nogriešana-gar-purnu..") un paši cienītie MentuKungi visos iespējamajos veidos mēģināja uz to uzvārīties.

Personīgi es vienmēr esmu braucis pa vidu un jau laicīgi rādījis labo pagriezienu (lai informētu par saviem neķītrajiem nodomiem). Jo man ir vienkārši "bail" braukt kaut kādiem neprognozējamiem indivīdiem pusmetru gar purnu pa to pirmo rindu.

Ko vispār var tur "iztraucēt"- ja tu no tās vidējās nogriez gar purnu tam, kurš nupat tikko "pateicoties Tev" ir ieguvis iespēju iebraukt aplī ??

Viņš tev JAU ir "morāli parādā"- tātad "pateicībā Tev" viņš uzreiz "parūpējas par Tevi" un rada Tev visus iespējami labākos apstākļus priekš netraucētas nogriešanās.Kaut lai lidz nullei piebremzē- jo nulles stāvoklis uz apļa pirmās rindas ir jau krietni labāks par stāvēšanu sastrēgumā pirms tā apļa.

Vernons 10.februāris 2017 12:16
0 2 Atbildēt

Satiksmes organizācija lielajos rotācijas apļos, ar vairākām kustības joslām tajā, ir pretrunā Ceļu satiksmes likuma 19. panta 3. punkta uzstādījumam! "Citai personai", gan CSDD. gan satiksmes organizācijai, gan projektētajam, bija ir un būs jāpilda šī punkta nosacījums: "Rīkoties TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju"! Projektējam, būvējam, joslas sazīmējam nepārprotami, kā katrai kustības joslai jābrauc!

Rotēt apkārt pa apli pa pirmo joslu aplī, ar divām un vairāk joslām, ir noziegums! Un tad rodas jautājums, kur tad Jūs, lielā CSN mācošā un apmācības instruktoru armija, bijāt visu šo laiku pieļaujot šo nejēdzību. CSDD ziepēs! Un ceļu policijā arī nevienam nav ienācis prātā, ka jāuzrauga muļķība pašos pamatos! Kolektīvs noziegums jau nav noziegums, bet noziedzīga politika!

rt 10.februāris 2017 13:32
3 0 Atbildēt

Tātad tu propogandē citus uz noziedzīgu rīcību?

Vernons 10.februāris 2017 14:34
1 2 Atbildēt

Un šāds risinājums Tev ir nepieņemams. No apļa pirmās joslas pirmajā nobrauktuvē un no apļa otrās joslas jebkuras nobrauktuves otrajā joslā. Vai Tu aizstāvi noziedzīgu politiku ceļu satiksmē?

www.google.lv/maps/@63.8474...7i13312!8i6656

rt 10.februāris 2017 15:23
5 0 Atbildēt

Bet ja apli šķērso Setra, tad pa pirmo joslu taču drīkst aizbraukt līdz tālākajai izbrauktuvei?

Vernons 10.februāris 2017 15:45
1 2 Atbildēt

Drīkst aizbraukt un brauc, neļaujot nevienam iebraukt aplī! Divas joslas kreisā pusē paliek brīvas! Kādam tas ļoti, ļoti patīk!

rt 10.februāris 2017 15:53
2 6 Atbildēt

Nu ja, Vernonam patīk, kad kreisā un dibens brīvi...

iz pavisam nesenas mūsu vēstures 10.februāris 2017 14:36
10 0 Atbildēt

Kad pie Mūkusalas apļa pievienoja nobrauktuvi uz Riga Plaza,iznāca slikti.Rīgas Satdeps visus pārliecināti aicināja labāk braukt.Tad "Diena" sacēlu jezgu,un to vietu pārtaisīja.Atklājās,ka projektētājs atzinies-uz vietas izskatās citādi nekā uz papīra,bet tam nav sevišķas nozīmes,jo projetētājs pats ar auto nebraucot.

0,7l vīkendam 10.februāris 2017 15:27
3 0 Atbildēt

Ja tramvajā biežņa,atliek tikai aicināt"Pilsoņi pasažieri,esiet savstarpēji pieklājīgi!".Ja auto par daudz,tad līdzīgi aicinājumi neko nelīdzēs.

Bils 10.februāris 2017 21:53
1 0 Atbildēt

Varētu pielikt p-tu šai diskusijai, ja ne šis gadījums. Vakar viens minis pret spalvu!!!

www.delfi.lv/aculiecinieks....d?id=48504743

P.S. Tieši šajā vietā jau bija savualaik nofilmēts līdzīgs video.

gunbox 11.februāris 2017 20:28
1 0 Atbildēt

Tikai pierādījums tam, ka lielai daļai jāsāk no jauna autoskola. Ja zīmes neskatās, tad agri vai vēlu kāds cietīs.

650 10.februāris 2017 22:28
3 0 Atbildēt

Tas bija Pro-Tests pret aizvakardienas video

rezonators 10.februāris 2017 23:56
2 2 Atbildēt

Ak,atradās Vernons.Varam atslēgties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti