CSDD ar slēpto kameru uzņemtajā video konstatē, ka Rīgā 37% gājēji pāreju šķērso pie aizliedzošā signāla (+VIDEO) 11

 
Nozare.lv | 21.decembris 2017 16:23

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ar slēpto kameru uzņemtajā video konstatēts, ka Rīgā gājēju pārejas pie zaļā signāla šķērsojuši 63% gājēju, kamēr 37% atļaujošo signālu nesagaidīja, aģentūru LETA informēja CSDD.

Šogad ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir audzis, turklāt 35% no šogad bojā gājušajiem ir gājēji. Oktobrī un novembrī ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 23, bet ievainoti 402 cilvēki. Kaut gan, salīdzinot ar šo pašu laiku pērn, bojā gājušo skaits ir samazinājies, ceļu satiksmes negadījumos ievainoto skaits ir ievērojami pieaudzis.

Lai arī pierasts uzskatīt, ka negadījumos visbiežāk vainojams nepareizi izvēlēts braukšanas ātrums vai braukšana reibumā, tomēr viens no iemesliem ir arī steiga un neuzmanība uz ceļa, kas izraisa negadījumus.

CSDD aicina nākamās divās nedēļās gan autobraucējus, gan kājāmgājējus svētku steigā pievērst lielāku uzmanību arī ceļu satiksmei, lai svētku gaidīšanas laiks nebūtu nepatīkamiem notikumiem aizēnots.

Steigu apliecina arī ar slēpto kameru izveidotais video materiāls kampaņā "Redzi!-Paredzi!". Video uzņemšanas laikā dažādos diennakts laikos un dažādās dienās Rīgas gājēju pārejas pie zaļā signāla šķērsoja 63% gājēju, kamēr 37% atļaujošo signālu nesagaidīja.

CSDD aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem lielveikalu, svētku tirdziņu un citu sabiedrisku vietu tuvumā, bet gājējiem būt disciplinētākiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
core 22.decembris 2017 9:48
4 1 Atbildēt

Un gribi teikt ka maz ir tādi, kas pie sarkanā iet pāri arī citos krustos? Vismaz man regulāri sanāk bremzēt dēļ gājējiem, kas pie sarkanā iet pāri. Un kāda starpība, stulbs vai nestulbs krusts, tad varbūt ar mašīnu arī stulbos krustos nestāvam pie sarkanā? Manuprāt tā ir pastulba cilvēka uzvedība.

Ar nepacietību gaidu, kad policija sāks pastiprināti kontrolēt gājējus, un uzliks palielākus sodus, ja savādāk nesaprot.

satiksmes organizācijas dziļi slēptais iespaids uz apspiesto ego 22.decembris 2017 12:34
3 0 Atbildēt

Protams,visi citi vainīgi,ka slāj pie sarkanā,tā uzspļaujot pārējiem satiksmes dalībniekiem.Ņem sava poņjatijas,un rullē pa Pleskavas bāni ...

evolūcija 22.decembris 2017 12:46
2 0 Atbildēt

Noteikumus (likumu) neievērojošs gājējs,noteikumus pārkāpjošs velobraucējs,noteikumus pārkāpjošs autobraucējs.Nu,beidzot,to autobraucēju var sodīt,jo var noķert un šim nu ir ko zaudēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti