CSDD ar slēpto kameru uzņemtajā video konstatē, ka Rīgā 37% gājēji pāreju šķērso pie aizliedzošā signāla (+VIDEO) 11

 
Nozare.lv | 21.decembris 2017 16:23

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ar slēpto kameru uzņemtajā video konstatēts, ka Rīgā gājēju pārejas pie zaļā signāla šķērsojuši 63% gājēju, kamēr 37% atļaujošo signālu nesagaidīja, aģentūru LETA informēja CSDD.

Šogad ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir audzis, turklāt 35% no šogad bojā gājušajiem ir gājēji. Oktobrī un novembrī ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 23, bet ievainoti 402 cilvēki. Kaut gan, salīdzinot ar šo pašu laiku pērn, bojā gājušo skaits ir samazinājies, ceļu satiksmes negadījumos ievainoto skaits ir ievērojami pieaudzis.

Lai arī pierasts uzskatīt, ka negadījumos visbiežāk vainojams nepareizi izvēlēts braukšanas ātrums vai braukšana reibumā, tomēr viens no iemesliem ir arī steiga un neuzmanība uz ceļa, kas izraisa negadījumus.

CSDD aicina nākamās divās nedēļās gan autobraucējus, gan kājāmgājējus svētku steigā pievērst lielāku uzmanību arī ceļu satiksmei, lai svētku gaidīšanas laiks nebūtu nepatīkamiem notikumiem aizēnots.

Steigu apliecina arī ar slēpto kameru izveidotais video materiāls kampaņā "Redzi!-Paredzi!". Video uzņemšanas laikā dažādos diennakts laikos un dažādās dienās Rīgas gājēju pārejas pie zaļā signāla šķērsoja 63% gājēju, kamēr 37% atļaujošo signālu nesagaidīja.

CSDD aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem lielveikalu, svētku tirdziņu un citu sabiedrisku vietu tuvumā, bet gājējiem būt disciplinētākiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 
Visi komentāri
 
walacc 21.decembris 2017 22:28
0 1 Atbildēt

Atrod ar visstulbako krustu Riga un tad nu te demonstres neapzinigus gajejus. Tas tapat ka panjemt E36 BMW sazagjet , Lietuva sametinat un tad visiem jat smadzeni ka sametinats luznis apdraud divibu. Taja pat laika kad luznis bija jauns tas nedabuja labaku rezultu krashtesta. Vai kadreiz kads pirms publice shausmigi "intersantus faktus" padoma vismaz 2x pec butibas. Cita starpa iet pie sarkana ir normala cilveka uzvediba.

core 22.decembris 2017 9:48
4 1 Atbildēt

Un gribi teikt ka maz ir tādi, kas pie sarkanā iet pāri arī citos krustos? Vismaz man regulāri sanāk bremzēt dēļ gājējiem, kas pie sarkanā iet pāri. Un kāda starpība, stulbs vai nestulbs krusts, tad varbūt ar mašīnu arī stulbos krustos nestāvam pie sarkanā? Manuprāt tā ir pastulba cilvēka uzvedība.

Ar nepacietību gaidu, kad policija sāks pastiprināti kontrolēt gājējus, un uzliks palielākus sodus, ja savādāk nesaprot.

"Cita starpa" 22.decembris 2017 12:50
1 0 Atbildēt

Mēģiniet pacensties un vispārināt ši novērojuma rezultātus.Pavērojiet pie sava iecienītā "krusta".Lai veicas,un nekašķējieties kāda nieka % dēl." Cita starpa iet pie sarkana ir normala cilveka uzvediba.""cilveka" varbūt ir,bet vairums ir cilvēki.

Redaktors 22.decembris 2017 0:23
1 0 Atbildēt

Un cik šajā pašā video Brīvības ielu tā šķērso?!?

Vasilijspetrovichs 22.decembris 2017 12:21
0 0 Atbildēt

nu ja... mani arī pārliecināj,ka luksaforu regulējums ir sen kā novecojis un netiek līdzi laikam...

satiksmes organizācijas dziļi slēptais iespaids uz apspiesto ego 22.decembris 2017 12:34
3 0 Atbildēt

Protams,visi citi vainīgi,ka slāj pie sarkanā,tā uzspļaujot pārējiem satiksmes dalībniekiem.Ņem sava poņjatijas,un rullē pa Pleskavas bāni ...

evolūcija 22.decembris 2017 12:46
2 0 Atbildēt

Noteikumus (likumu) neievērojošs gājējs,noteikumus pārkāpjošs velobraucējs,noteikumus pārkāpjošs autobraucējs.Nu,beidzot,to autobraucēju var sodīt,jo var noķert un šim nu ir ko zaudēt.

20 prc. uz augšu 23.decembris 2017 2:08
1 0 Atbildēt

Aitu baru var savākt tikai nikini suņi.Mums tādu nav.Čiriks svarīgāks.

nevar būt 23.decembris 2017 2:17
1 0 Atbildēt

Tā runā,ka pie Ā.H. tramvaja zaķus esot apšāvuši turpat pie tramvaja.Esot bijis ļoti iedarbīgi.

Lai nu būtu 23.decembris 2017 2:24
1 0 Atbildēt

Tā kā kāda no DVI iekritusi,filmētāji

dabūs trūkties.

mērenais 23.decembris 2017 23:06
1 0 Atbildēt

Nevajadzētu provocēt Saskaņas vēlētājus uz augstāku aktivitāti vēlēšanās 2018.g..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti