Uz Via Baltica sāks uzstādīt mainīgās elektroniskās ceļazīmes un citu ceļa aprīkojumu 11

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Latvijas Valsts Ceļi | 11.aprīlis 2018 11:24

Līdz šā gada rudenim uz Via Baltica šosejas tiks uzstādīts mūsdienīgs elektronisks ceļa aprīkojums. Projekta SMART E67 ietvaros tiks uzstādītas 13 mainīgas informācijas ceļa zīmes un modernizēti 10 esošie luksofori, lai gaismas tiktu pārslēgtas atbilstoši reālai satiksmes situācijai.

Tāpat tiks uzstādītas četras jaunas laikapstākļu stacijas un modernizētas astoņas esošās, kā arī izveidoti satiksmes reāllaika videonovērošanas un negadījumu novēršanas risinājumi divos satiksmes mezglos.

Minēto darbu veicējs tika izvēlēts atklāta konkursa rezultātā – Via Baltica ar ceļa inteliģentajām transporta sistēmām (ITS) aprīkos pilnsabiedrība Fima Group, līguma ietvaros uzņēmums nodrošinās ITS elementu projektēšanu, uzstādīšanu un līgumā ietverto esošo instalāciju modernizēšanu. Līguma summa ir 954 690 eiro (ar PVN).

ITS objekti tiks uzstādīti un modernizēti uz Bauskas un Ainažu šosejām, kā arī uz Rīgas apvedceļa, kas ir starptautiskas nozīmes maršruts E67 vai Via Baltica. Elektroniskās ceļazīmes nebūs uz balta fona, kā tas ir ierasts, un tajās attēlotā informācija būs mainīga, proti, apledojuma gadījumā zīmes informēs par slidenu ceļu, taču citā brīdī tās ziņos par stipru sānvēju vai maksimālā ātruma izmaiņām. Šīm ceļazīmēm būs tāds pats spēks kā ierastajām.

Projekts SMART E67 tiek realizēts ERAF pārrobežu sadarbības programmas Interreg Central Baltic ietvaros. Vadošais partneris ir LVC, un projekts tiek īstenots sadarbībā ar Igaunijas ceļu administrāciju. ITS elementus paredzēts uzstādīt uz Via Baltica gan Latvijā, gan Igaunijā, posmā Tallina–Rīga–Bauska–Lietuvas robeža. Projekta kopējās izmaksas ir 2,5 miljoni eiro, no tiem 85 procenti ir ERAF līdzfinansējums. Latvijai pieejamais finansējums ir 1,4 miljoni eiro, no kuriem 1,2 miljoni ir ERAF līdzfinansējums.

Latvijā projekts SMART E67 ir vērsts uz pasažieru transporta plūsmas un kravu pārvadājumu efektivitātes uzlabošanu, samazinot braukšanas laiku un paaugstinot drošību.

 
Visi komentāri
 
jucis 11.aprīlis 2018 11:43
1 0 Atbildēt

izskatas diezgan bezjedzigi (iznemot tos luksoforus) bet cerams ka kludos

Palaidniex 11.aprīlis 2018 11:46
3 0 Atbildēt

Kurš tad beigās vinnēja to projeltu?

Tie, kas varēja to visu paši uzstādīt, bet "nekvalificējās" kā atbilstošioe pretendenti, vai tie, kas kvalificējās kā pretendenti, bet nolīga kā apakšuzņēmējus par nemazu papildus naudu tos, kuri "nekvalificējās"?

Gluži tāpat, kā te tikko CSDD pasūtīja skates uzlīmes par ciktur miljoniem, kaut to nepieciešamība ir tik pat bezjēdzīga, kā nu jau sen atceltās apdrošināšanas uzlīmes...

Artūrs 11.aprīlis 2018 13:13
4 0 Atbildēt

Es ļoti ceru, ka viena no pirmajām lietām būs tie divi luksafori Iecavā! Es nesaprotu, tos, kas pieņēma darbus ar esošajiem iestatījumiem un kāpēc jau esošos nevar pārregulēt tā, ka pa maģistrālo ceļu braucošajiem ir vairāk laika, lai pārbrauktu tos divus krustojumus. Kāpēc Iecavniekiem elpot to "labo" gaisu, ko rada līdz gandrīz Nestei bieži vien esošā automašīnu rinda.

arko2 11.aprīlis 2018 17:59
2 0 Atbildēt

Man pietika ar vienu reizi, braucu tur ļoti reti, lai saprastu ka kaut kas tur nav kārtībā. Tā pat kā Baložu krustojuma un nākošā luksofora posmā. Nabagi, kam tur katru dienu jābrauc, īsts lāsts!

650 12.aprīlis 2018 0:47
15 0 Atbildēt

Uz tā nožēlojamā asfaltagabala visupirms derētu nožēlojamās baltās līnijas pēc kaunpilnās ziemas pa jaunam uzvilkt.Nevis pljūtīt par kosmosa uzlādes tabulām un Baltikovo olu masveida nosūtīšanu Marsa virzienā.

didzisk 12.aprīlis 2018 11:25
3 0 Atbildēt

Ja vēl arī pārzīmētu jāteniskās pusjoslas uz kārtīgām divām vienā virzienā (uz maiņām), tad varbūt cilvēki varētu beigt braukt kā tādi pajoliņi.

Kanibaals 13.aprīlis 2018 10:09
5 0 Atbildēt

Bet tad taisītu frontālās avārijas, jo neķerpilas jau negaidīs savu iespēju.

stalkers 12.aprīlis 2018 12:02
2 0 Atbildēt

Labāk būtu vismaz Rīgas apvedceļam divas joslas katrā virzienā uztaisījuši, citādi brauciens pa to ir loterija, kur var būt tukšs un ātri vai arī pilns ar tvaikoņiem un ilgi. Kāpēc Bauskas šosejai nav 2 joslu arī nav skaidrs, tāpat kā tas, kāpēc tā iet cauri Iecavai, jo tur ļoti vajadzētu tieši tādu pašu apvedceļu, kā ir Saulkrastiem (OK Saulkrasti ir kilometriem gari) ar noteikumu ka šādus apvedceļus nedrīkst tieši apbūvēt un pēcāk sākt ierobežot (kā tas Ādažos notikās).

Elektroniskas zīmes ir labi, bet kā jau te pareizi teica, vēl labāk ir ja normāli ceļa horizontālie apzīmējumi ir.

msh 12.aprīlis 2018 12:39
3 0 Atbildēt

Kāpēc lai nedrīkstētu apbūvēt? Lai būvē ja grib, tik bez tiesībām protestēt par to ka mašīnas brauc uz 90 kmph garām. Apvienotajā karalistē pilnīgi normāli ka autostrādēm blakus ir dzīvojamie rajoni - labākajā gadījumā kādi 50 metri pa vidu, ar kādu valnīti, kokiem un krūmiem, bet citreiz arī tuvāk.

janka 12.aprīlis 2018 14:11
8 0 Atbildēt

jā, tā būtu skaisti, bet starpenes ciema tantuki, kas nejēdz izmantot vienu no 2 gaisa pārvadiem, ejot uz mahimu, arī noveda pie tā ka VISAM tranzītam un garāmbraucējiem jākratās uz 70 pa ādažu apvedceļu...

stalkers 12.aprīlis 2018 15:10
2 0 Atbildēt

Tur jau tā lieta, ka ārzemēs tas ir normāli, bet šeit kolīdz ir kritiskā sādžinieku masa, tā jebkurš ceļš ir ar ierobežojumiem jāapliek, guļošajiem utt. jo redz traucē, tad nu ir 2 izejas, vai nu zināmā areālā neceļ neko, vai arī parakstās, ka turēs muti par satiksmi uz ielas uz visiem laikiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti