Tas ir tik grūti? - Opel ar atļauju novieto uz ietves gar Elizabetes ielu (+ FOTO) 27

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 29.novembris 2019 15:02

Opel Insignia ar stāvēšanas atļauju uz priekšējā paneļa apstājies uz ietves, lai gan papildzīmē norādīts, kā automašīna būtu jānovieto pareizi. Mazliet piepūles, un viss būtu pēc noteikumiem.

Šajā situācijā būtu vietā atgādināt CSN 285. punktu

285. Papildzīmes tiek lietotas kopā ar citām zīmēm un precizē vai ierobežo attiecīgo zīmju darbību.

Precīzāk 285.17. punkts:

830.–839. papildzīme "Transportlīdzekļa novietojuma veids stāvvietā". 832.–839. papildzīme norāda vieglo automobiļu bez piekabēm, motociklu, triciklu un kvadriciklu novietojuma veidu stāvvietā pie ietves vai uzbraucot uz tās, bet 830. un 831. papildzīme – arī vieglo automobiļu ar piekabēm novietojuma veidu stāvvietā pie ietves vai uzbraucot uz tās;

830.  831.  832.  833.  834.  835.  836.  837.  838.  839. 

Jāatzīmē, ka fotogrāfijās ir redzami arī kaut kādi jocīgi konusi pirms stāvvietas! iAuto redakcija aicina Augstākās tiesas senāta apsardzei neveidot kolhozu pretī ieejai un novākt konusus, kuri iespējams ir pie vainas šai nesmukajai situācijai.

PAPILDINĀTS 02.12.2019 ar atbildi. LR Augstākās tiesas Finanšu un saimniecības nodaļas vadītājs Uldis Čuma-Zvirbulis: "Jūsu norādītajā foto Opel nav Augstākās tiesas automašīna, pēc pievienotā foto var redzēt, ka automašīnai nav arī Augstākās tiesas izsniegtas stāvēšanas atļaujas. Augstākās tiesas automašīnas, atbilstoši ceļa zīmei un izsniegtām stāvēšanas atļaujām novieto ar automašīnas priekšgalu pret Augstākās tiesas ieeju, nevis šādā veidā.

Konusi ir Augstākās tiesas, tie ir novietoti uz MK ēku kompleksa pieguļošās teritorijas drošības nolūkos."

 

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Karals 30.novembris 2019 8:25
12 2 Atbildēt

Nu veis tu izdomasi tos konusus tur novietot, bet gan ēkas apsaimniekotājs! Tu jā tur neko nedrīksti likt!

Bet tas pēdējais teikums un visi tavi augstāk izteiktie komentāri liecina par to, ka tu esi pidars pēc būtības.

Cerams kā kādreiz noignorēsi šos konusus, vai kā citādāk norobežotu zonu un tavu auto "nosprostos" uz pāris stundām.

Vispirma ir jānoskaidro kādēļ un kas to norobežojumu tur uzstādīja, bet pidariem jau to nesaprast.

imzz 29.novembris 2019 21:03
11 3 Atbildēt

Tie stabiņi nozīmē to, ka stāvvieta rezervēta kaut kādam transportam, sakarā ar ko arī auto nevar novietot tā, kā zīmē paredzēts. Pēc zīmes var saprast, ka auto jānovieto uz ietves paplašinājuma tās daļas, kas ir pie ēkas durvīm. Tiesa, pāris vietas tur ir, bet varbūt šajā gadījumā apsardze tur nav ļāvusi likt, jo paredzēts piebraukt kravas auto vai busam.

WALA 29.novembris 2019 22:27
10 1 Atbildēt

Konusus likt savā īpašumā tev neviens nevar aizliegt, un tev pat būs pienākums to darīt, ja uz piem. servitūta ceļa būs bīstams izskalojums utml. ( nu vai arī tas būs ceļa apsaimniekotāja uzdevums, ja tev ir tāds līgums). Un var pat gadīties ka būs gribot negribot jāuzstāda pat ceļazīmes.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti